Hehe het is duidelijk wat je motieven zijnquote:Op dinsdag 15 januari 2013 13:43 schreef Monsieursander het volgende:
Hallo, ik heb een gisttank van 30 liter en ben van plan om hier (in plaats van wort) suikerwater in te laten vergisten. Nu heb ik bij scheikunde geleerd dat men door middel van electrolyse uit water O2 en H2 kan krijgen. Ook staat ethanol in mijn Binas niet bij reductoren of oxidators (al is een Binas natuurlijk onvolledig). Zou ik dan twee elektroden in mijn gisttank kunnen doen (na de vergisting) zodat ik een alcoholgehalte van ongeveer 40 procent kan bereiken?
Alcohol zuiver geleid geen elektriciteit en lijkt me daarom helemaal niet geschikt voor elektrolyse.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 13:58 schreef GekkePoes het volgende:
Alcohol breekt juist heel goed af door electrolyse, Daarom word alcohol ook gebruikt in sommige brandstofcellen. Methanol, ethanol en isopropanol, reageren allemaal naar waterstof. en residu. Destileren is de beste optie, en je hebt schone alcohol zonder de resten en je hoeft niet te filtreren.
Zuiver niet, maar dan hoef je er niets meer mee te doen.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 13:49 schreef boyv het volgende:
[..]
Alcohol zuiver geleid geen elektriciteit en lijkt me daarom helemaal niet geschikt voor elektrolyse.
Ik begrijp niet waar je het over hebt man.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 13:49 schreef GekkePoes het volgende:
[..]
Zuiver niet, maar dan hoef je er niets meer mee te doen.
Ik vermoed van niet tijdens de electrolyse komen sterke oxidators vrij die het ethanol zullen oxideren tot azijnzuur.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 13:43 schreef Monsieursander het volgende:
Hallo, ik heb een gisttank van 30 liter en ben van plan om hier (in plaats van wort) suikerwater in te laten vergisten. Nu heb ik bij scheikunde geleerd dat men door middel van electrolyse uit water O2 en H2 kan krijgen. Ook staat ethanol in mijn Binas niet bij reductoren of oxidators (al is een Binas natuurlijk onvolledig). Zou ik dan twee elektroden in mijn gisttank kunnen doen (na de vergisting) zodat ik een alcoholgehalte van ongeveer 40 procent kan bereiken?
Dit is wel een optie, maar je hebt zeer hoge druk nodig om het water door het membraan heen te persen. Ik denk niet dat je die apparatuur ook voor een paar tientjes kan vinden.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:38 schreef machtpen het volgende:
In de industrie destilleren ze met membramen, misschien wil dat met een omgekeerd osmosefilter. Zou in principe moeten werken en kost je een paar tientjes.
Gewoon dezelfde druk die op het leidingwater staat.quote:Op maandag 21 januari 2013 18:38 schreef ludicrous_monk het volgende:
[..]
Dit is wel een optie, maar je hebt zeer hoge druk nodig om het water door het membraan heen te persen.
Gelukkig heb je zakjes kant en klaar bij brouwmarkt met een (turbo)gist + voedingquote:Op maandag 21 januari 2013 18:36 schreef ludicrous_monk het volgende:
Bedenk ten eerste dat gist niet groeit op uitsluitend suiker en water. Om te kunnen overleven heeft gist tenminste een kleine hoeveelheid aan zouten nodig, en als je wilt dat je gist echt hard aan de slag gaat ook aminozuren en allerlei andere stofjes. Die vind je wel in graanextracten zoals wort, maar niet in suikerwater.
Je gaat dan dus een verdunde oplossing van suiker, alcohol en zouten in water (+een hoop troep in de vorm van gistcellen en wat die nog als bijproduct hebben gemaakt). Het zou best kunnen dat je de alcohol inderdaad oxideert tot azijnzuur, dat weet ik zo gauw niet. Ook als dat niet gebeurt raak je niet je dooie gist, zouten, suiker en andere meuk die tijdens de vergisting is ontstaan kwijt. Mocht je van plan zijn je alcohol nuttig te gebruiken, ben je dus beter af met distillatie.
Houd je de temperatuur goed in de gaten? Als dat goed doet, dan zou je in minder destillaties dezelfde zuiverheid moeten kunnen halen.quote:Op dinsdag 22 januari 2013 14:42 schreef Bramdecaviaeter het volgende:
[..]
Gelukkig heb je zakjes kant en klaar bij brouwmarkt met een (turbo)gist + voeding
Dan is het simpelweg 6-8 kg suiker opgelost in 25 liter en je gooit je zakje gist erbij en je hebt in een dag of 5-8 14% alcohol!
Je hebt wel gelijk dat andere methoden al snel het probleem met zich meebrengen dat je alcohol + de vieze stoffen overhoud. Bij destillatie kun je dat goed sturen. Bij omgekeerde destillatie (invriezen) houd je een geconcentreerde drap over met minder water dus dit is alleen lekker als je drankje al lekker is. De stookwijn van alleen suiker+turbogist smaakt nu niet echt geweldig. Zelf mijn gedestilleerde stooksel moet nog een 2e keer gedestilleerd worden om de gistsmaak er af te halen. De eerste keer is ook wel te drinken en het komt er met mijn apparatuur al rond de 60% uit na de eerste stook. Maar de gist overheerst en maakt het gewoon niet echt lekker waardoor een 2e 3e of 4e stook nog steeds wonderen doet. Al drink ik eerste stook ook nog welleens door een vruchtensapje.
Filteren door een laag actieve kool is een optie. Al verschillen de meningen, hier beweert er één dat enkel mensen met een slechte installatie het nodig hebben. http://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=19837quote:Op dinsdag 22 januari 2013 14:42 schreef Bramdecaviaeter het volgende:
[..]
Zelf mijn gedestilleerde stooksel moet nog een 2e keer gedestilleerd worden om de gistsmaak er af te halen. De eerste keer is ook wel te drinken en het komt er met mijn apparatuur al rond de 60% uit na de eerste stook. Maar de gist overheerst en maakt het gewoon niet echt lekker waardoor een 2e 3e of 4e stook nog steeds wonderen doet. Al drink ik eerste stook ook nog welleens door een vruchtensapje.
Kool is inderdaad de bekende methode, bij smaak correctie. Wodka's hebben sowieso enkele "Wasbeurten" hiervan.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 17:08 schreef meth1745 het volgende:
Freeze distillation: https://www.dmt-nexus.me/forum/default.aspx?g=posts&t=13362
[..]
Filteren door een laag actieve kool is een optie. Al verschillen de meningen, hier beweert er één dat enkel mensen met een slechte installatie het nodig hebben. http://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=19837
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |