Ik heb het er halverwege nog bij in gegooid, dat hielp misschien een beetje maar toch waren ze eergisteren echt lekkerder.quote:Op woensdag 31 december 2014 09:47 schreef minilot het volgende:
[..]
Heel veel. Helemaal geen zout in zoete baksels doen maakt echt een vieze hap! Brr.
Wel ongewaxte citroen hè. Niet omdat ik het beter weet, maar wel omdat die wax echt geen onschuldige bijenwas isquote:Op woensdag 31 december 2014 09:39 schreef minilot het volgende:
Daar gaat -ie dan! Eerste oliebollen evah! (Even aan het wachten tot alles op kamertemperatuur is nu..)
[ afbeelding ]
Naar idee van onze Myraela qua boerenjongens gebruiken ( !), verder een vrije interpretatie met bruiswater, karnemelk, vanille en citroenschil. Beslag gaat zes uur lang borrelen voor het bakken. Ben benieuwd!
Ik schrob gewone supermarktcitroenen altijd eerst even onder heet water met een schuursponsje en dan vind ik het wel prima. Ik stop wel meer dingen in mijn mond die niet per se verstandig zijnquote:Op woensdag 31 december 2014 11:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wel ongewaxte citroen hè. Niet omdat ik het beter weet, maar wel omdat die wax echt geen onschuldige bijenwas is
quote:Op woensdag 31 december 2014 11:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik schrob gewone supermarktcitroenen altijd eerst even onder heet water met een schuursponsje en dan vind ik het wel prima. Ik stop wel meer dingen in mijn mond die niet per se verstandig zijn
Daarmee haal je het niet weg, het is echt vieze bende, kijk de Keuringsdienst van Waarde eens terug over citroenen.quote:Op woensdag 31 december 2014 11:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik schrob gewone supermarktcitroenen altijd eerst even onder heet water met een schuursponsje en dan vind ik het wel prima. Ik stop wel meer dingen in mijn mond die niet per se verstandig zijn
Klopt als een bus, maar boeit me niet zo. Geeuw, offtopic.quote:Op woensdag 31 december 2014 11:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Daarmee haal je het niet weg, het is echt vieze bende, kijk de Keuringsdienst van Waarde eens terug over citroenen.
En als je groenten vol landbouwgif neemt compenseer je niks hoor
Heb vanavond geen tijd om beslag te maken, zelfs bakken wordt krap. Wordt met twee pannen tegelijk, denk ikquote:Op woensdag 31 december 2014 11:56 schreef djkoelkast het volgende:
Beslag maak ik trouwens pas vanavond, hoeft niet zo lang te rijzen. Heb er wel nu al zin in
Komt de smaak ten goede als je langer laat rijzen op lagere temperatuur, maar ik doe het eigenwijs op de door mij geteste manier Nadeel van maar 1x per jaar bakken, ik zou eigenlijk eens in februari ofzo volop moeten gaan experimenteren, maarja dat komt er steeds niet van.quote:Op woensdag 31 december 2014 12:04 schreef minilot het volgende:
[..]
Heb vanavond geen tijd om beslag te maken, zelfs bakken wordt krap. Wordt met twee pannen tegelijk, denk ik
En als ik de algemene bereidingswijze en receptuur van oliebollen zo eens bekijk kan het voor het gistbeslag bepaald geen kwaad om zes uur lang op ongeveer 19/20 graden te staan in plaats van één uur op een warmere plek. We zullen zien vanavond.
Ik wist helemaal niet dat dat boerenjongens heette Hier hebben de rozijnen de hele nacht in añejo rum gestaan Vanille gaat er ook in, en herfstbok. Ik had geen idee wat voor bier ik er in moest gooien, want ik ben niet zo'n drinker, en zeker geen bierkenner. Maar koken met drank doe ik echt heel graagquote:Op woensdag 31 december 2014 09:39 schreef minilot het volgende:
Daar gaat -ie dan! Eerste oliebollen evah! (Even aan het wachten tot alles op kamertemperatuur is nu..)
[ afbeelding ]
Naar idee van onze Myraela qua boerenjongens gebruiken ( !), verder een vrije interpretatie met bruiswater, karnemelk, vanille en citroenschil. Beslag gaat zes uur lang borrelen voor het bakken. Ben benieuwd!
Applausje!quote:Op woensdag 31 december 2014 13:32 schreef essnhills het volgende:
Zo, ik heb ze ook net gebakken Met behulp van Koopmans, maar goed, je moet ergens beginnen
[ afbeelding ]
In principe moet je alleen 500 ml water toevoegen, en krenten als je die er doorheen wilt.quote:Op woensdag 31 december 2014 13:40 schreef minilot het volgende:
[..]
Applausje!
Wat zit er nou eigenlijk precies in zo'n pak? Ben wel nieuwsgierig.
Ik zal zo even voor je kijkenquote:Op woensdag 31 december 2014 13:41 schreef minilot het volgende:
Maar dan zit er dus waarschijnlijk bloem, zout, suiker en een rijsmiddel in ofzo?
tarwebloem, suiker, weipoeder, zetmeel (o.a. tarwe), zout, 1,3% gedroogde.bakkersgistquote:
Gist is ook een rijsmiddel.quote:Op woensdag 31 december 2014 13:47 schreef djkoelkast het volgende:
Oliebollen met rijsmiddel vind ik niet lekker, die smaken echt compleet anders dan met gist.
Die heten "gemak in een pak". Als je dan toch uit een pak bakt neem dan met gist.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |