abonnement Unibet Coolblue
  zondag 2 december 2012 @ 23:49:04 #176
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_119863697
quote:
14s.gif Op zondag 2 december 2012 22:52 schreef Mike het volgende:

[..]

Ik vond het echt een geweldige film. Behoorlijk zwaar en beklemmend, dus het is niet meteen een datefilm, maar wat wordt er goed geacteerd en wat leef je mee met de hoofdpersoon. Voor mij tot nu toe de film van 2012.
Bij mij staat nu de op de 3e plaats van films van 2012 ;)
  maandag 3 december 2012 @ 00:43:25 #177
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_119865456
Argo (2012) - IMDb

Vooral als je beseft dat het echt gebeurd is is het een geweldige film.
En als ouwere jongere die die tijd heel bewust heeft meegemaakt en zich heel veel details uit die tijd herinnert kan ik zeggen dat het tot in de details klopt qua brillen, kleding, auto's en echte nieuwsuitzendingen tussendoor.

Oh en een soort reünie van de echte personages:
http://www.washingtonpost(...)a396e6b2a7_blog.html
IMDB:8,2
ik:8,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 3 december 2012 @ 02:45:49 #178
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_119867212

Scarface (1983)

Ik had deze klaarblijkelijke klassieker nog nooit gezien, dus vandaag dat DVD'tje maar eens opgezet. Het verhaal zal bekend zijn: the opkomst en ondergang van Tony Montana in het Miami van de jaren '80 van de vorige eeuw. Het acteerwerk van Al Pacino als Tony Montana is zeer goed en ook de overige rollen worden overtuigend neergezet. Montana is trouwens wel een persoon waar nul komma nul mee valt mee te leven, hij wekt geen greintje sympathie op. Het verhaal begint meeslepend, in een typische jaren '80 setting, maar daalt langzamerhand een beetje af richting melodrama. Jammer, want daardoor is het wat mij betreft geen echte klassieker. Wel gewoon een goede, zeer geweldadige film over een klootzak die in de drugshandel zit!

IMDb: 8,3
Ik: 7,5
  maandag 3 december 2012 @ 03:00:21 #179
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_119867425
quote:
9s.gif Op zondag 2 december 2012 22:37 schreef Desunoto het volgende:
Le Mans (1971)

De beelden zijn haarscherp en de sfeer die rond het evenement (de 24 Uren van Le Mans) wordt gecreëerd is aanwezig. De activiteiten naast het circuit: de vele attracties, de caravans, stelletjes die een suikerspin delen om daarna een mooi plekje op te zoeken om de race te bekijken, de spanning op de gezichten als er nieuws wordt doorgegeven via de luidsprekers naast het circuit. Allemaal best aardig.

[...]

Voor autosportliefhebbers is het ongetwijfeld een film die je eens wil zien, enkel voor de mooie beelden van die machtige historische bolides
En dat is voor mij al genoeg. De oorspronkelijke beelden van die historische race, die kun je alleen maar in deze film op deze manier zien. Het is ook niet te vergelijken met hoe het er nu aan toe gaat. Veel beter te volgen, nog steeds een goede sfeer, maar veel massaler en gecontroleerder ook. Ik ben er de afgelopen negen jaar zeven keer geweest, aanrader hoor! Bier drinken, barbecueën en auto's kijken / luisteren ;)

Trouwens met DVD/blu-ray is het toch wel mogelijk alleen de race-scènes af te spelen?
pi_119868627
The Bourne Legacy

Had niet zoveel hoge verwachtingen omdat Matt Damon er niet meer inspeelt en omdat iedere Bourne een voorspelbaar einde heeft. Desondanks nog wel een redelijk vermakelijke en spannende actiefilmp, maar het biedt helaas weinig nieuws.

7

End of Watch

Een film die een blik biedt in het leven van twee LAPD agenten. Ook dit is een spannende film, maar de film moet het vooral hebben van de interactie tussen de twee hoofdpersonen en de realistische insteek door het cameragebruik. Het verhaal was wel erg eenvoudig en soms niet zo geloofwaardig.

8

[ Bericht 18% gewijzigd door Justinn op 03-12-2012 06:22:58 ]
  Beste/leukste mod 2022 maandag 3 december 2012 @ 12:32:51 #181
319979 Fok-it
All is well
pi_119875770
Premium Rush:



Een fietskoerier uit New York (Joseph Gordon-Levitt) krijgt een envelop van een jonge vrouw op een universiteit in een buitenwijk van Manhattan en hem wordt verteld dat hij 90 minuten heeft om de envelop te bezorgen op een adres in Chinatown. Complicaties ontstaan wanneer een undercover politieagent verschijnt en de envelop onder speciale omstandigheden opeist. De waarheid, verborgen motieven en de inzet op leven en dood worden onthuld aan de hand van een reeks flashbacks. Dit terwijl de agent en de boodschapper in een hevige achtervolging door heel Manhattan verwikkeld raken, racend tegen de klok nadat de boodschapper de kostbare aard ontdekt van de geringe inhoud van de envelop.

Geen bijzonder verhaal, wel een super vette film, snelle actie-beelden dwars door de straten van New York, verder is Joseph Gordon-Levitt natuurlijk een geweldige acteur _O_

IMDB: 6.7
Moi: 7.5
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_119876528
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 00:43 schreef golfer het volgende:
Argo (2012) - IMDb

Vooral als je beseft dat het echt gebeurd is is het een geweldige film.
En als ouwere jongere die die tijd heel bewust heeft meegemaakt en zich heel veel details uit die tijd herinnert kan ik zeggen dat het tot in de details klopt qua brillen, kleding, auto's en echte nieuwsuitzendingen tussendoor.

Oh en een soort reünie van de echte personages:
http://www.washingtonpost(...)a396e6b2a7_blog.html
IMDB:8,2
ik:8,5
Dat het uiterlijk goed overeen komt laten ze op het einde van de film zien met vergelijkingsfoto's. :)
pi_119902561


Tegenvallende film, film is wel mooi gemaakt en toffe gevechten..
maar t verhaal is vlinterdun en word daardoor nooit echt spannend of meelevend.. waardoor je nooit echt ''in'' de film komt..
Zoek je een film met hersenloos slachten dan is dit miss wat voor jou.. anders zou ik passen en andere films gaan kijken
5
pi_119918345


The Bourne Legacy
Als fan van de trilogie was ik bang dat ze hem zouden uitmelken met dit 4e deel.. dat is bij deze dus ook gebeurd. Had je deze film los van alles wat met Bourne te maken had was hij best aardig maar helaas kan ik dat niet zien en hadden zij die intentie ook niet.

Ik vond de eerste helft van de film vrij goed, het boeide me en ik was erg benieuwd waar het naar toe ging.. Het tweede deel was een teleurstelling.

Ik vond het acteurwerk ook erg matig, ik dacht na SWAT dat Jereme Renner wel eens een grote 'actie held' kon worden in de film wereld waar hij een goede rol neerzette.. nu ben ik daar niet zeker meer van. Rachel Weisz haar manier van acteren sprak mij niet aan maar voerde het goed. Edward Norton was op tijden goed maar had meer verwacht of meer willen zien..

Wat deze film érrggggg goed doet is dingen realistisch weergeven (zeker het verhaallijn), het is niet overdreven op sommige stukjes na
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.

Ik hou er dan ook een dubbel gevoel aan over..
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
6/6.5

PS: Jason Bourne would kick all of their asses.
PPS: Ongelofelijk hoe films met een budget van 100miljoen zo weinig kunnen presteren.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 04-12-2012 14:45:27 ]
pi_119918894
Argo goede enerverende thriller over een reddingsactie van een stel gegijzelden in Iran wat zich afspeelt in de jaren 70. Tijdsbeeld is extreem goed neergezet en spanning wordt goed opgebouwd (hoewel je al weet hoe het afloopt, het is waargebeurd). Vond Ben Affleck nog het minst op zijn plek qua acteur, hij kwam weinig inspirerend en overtuigend over, daarintegen komen de haatbaarden wel weer superrealistisch over.... er is nog maar weinig veranderd daar, tot die eindconclusie kom je wel. Een 7.5

Looper Bruce Willis wordt weer eens teruggestuurd in de tijd, je zou er zo langzamerhand een hersenverweking van oplopen :P Overrate sf thriller met wat bladerunner, butterfly effect, 12 monkeys, deja vu en matrix invloeden maar het haalt nergens dat niveau. Verhaaltje is aan de dunne kant. Liquidaties in de toekomst zijn hyperingewikkeld om te plegen, daarom worden ze naar het heden (nou ja, toekomstige heden) teruggestuurd om afgeknald en opgeruimd te worden. En natuurlijk gaat er wat mis. Op een gegeven moment gaat de vaart een beetje uit de film (boerderij gemeuk) en je zag al van mijlen aankomen wie wie was, hoewel het uiteindelijke einde mij wel verraste. Een 7-

Killer Joe Emile Hirsch (into the wild, hij ziet in deze film nog steeds hetzelfde uit en dat maakt het wat lastiger om de film objectief te bekijken) speelt hier een trailertrash loser. Samen met zijn halfdebiele vader (die ik nog eens terug zag in 'we bought a zoo' waar hij hilarisch was) en zijn geschifte zus beaamt hij een plan om hun moeder te laten vermoorden door een huurmoordenaar (aparte rol van Matthew McConaughey) om zo het verzekeringsgeld te innen. We zien een sterk gefacelifte Gina Gershaw (ik neem aan geen introductie nodig, nou vooruit dan: 'showgirls') in 'vol' ornaat ook regelmatig langskomen. De film stuitert heen en weer tussen zwarte komedie, thriller en drama en komt nergens overtuigend over. De KFC scene is tamelijk misselijkmakend, en er overduidelijk ingestopt om de film spraakmakend te maken. Op dat punt dan wel gelukt, maar verder niet. Een 5+

Exam ook hier weer een schoolvoorbeeld dat een goede film per definitie geen grootste decors, immense budgetten, kolossale filmsets en A acteurs nodig heeft, feitelijk alleen een goed verhaal. Hele film speelt zich af in een afgesloten lokaal. In een examenlokaal wordt een merkwaardige assessement/test afgenomen op een stel sollicitanten die solliciteren naar een belangrijke hoge baan. Al gauw beginnen de eerste af te vallen..ik vond de film apart, opvallend, intrigerend en het einde verrassend. Een 8-.

the lazarus project wazig verhaal over een ter dood veroordeelde crimineel die een tweede kans krijgt in een psychiatrische kliniek. Niet te volgen, traag, onduidelijk, achterlijk plot, raar. Halverwege uitgezet dus een 1

[ Bericht 1% gewijzigd door mister_white op 04-12-2012 15:12:56 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_119925090
Sinister

Aardige sfeer, prima opgebouwd en soms best creapy maar helaas valt de conslusie ietwat tegen en vraag je je op het einde af of ze misschien 10 minuten vergeten zijn te filmen. Jammer

En het ontbreekt er nog net in dat er geen reclameblok in zat met 'deze film is mede mogelijk gemaakt door: Apple :')
6.4

This Film is Not Yet Rated

Docu die ingaat op het beoordelingssysteem van de amerikaanse films. Niemand weet wie er in de raad zit die dit beoordeelt en de methode die ze toepassen. Films van de grote studio's worden doorgaans minder kritisch bekeken en er is nogal een verschil in het soort sex (homo/hetero) waar scene's op beoordeelt worden. Vermakelijke anderhalf uur over de vreemde richtlijnen die gehanteerd worden én een zoektocht naar het anonieme groepje dat de commercieel cruciale minimumleeftijden toekent aan films.

7.5
pi_119928750
Prometheus: Prometheus (2012) - IMDb

Ridley Scott's terugkeer naar Sci-fi en het Alien universum, met een prequel van de eerste Alien film.
Ook hier een jonge, relatief onbekende actrice in de hoofdrol, net zoals Weaver in Alien. Veel verwijzingen naar de eerste film, maar helaas trapt Scott in dezelfde val als George Lucas met zijn tweede Star Wars trilogie; de technologie in de film komt veel moderner over dan in de oudere film (Die zich toch echt later afspeelt!).
Een goede rol van Fassbender als de creepy android David, maar ook hij lijkt technisch tot veel meer in staat dan Ian Holm als Ash was in Alien.
Verder wat continuiteitsfouten:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verder prachtige beelden; het verschil tussen CGI en live beelden is volkomen onzichtbaar.
Hopelijk komt er een vervolg, want dit deel roept qua verhaal nog veel vragen op.

IMDB cijfer: 7,3 en hoger is imho niet nodig. :)
  dinsdag 4 december 2012 @ 19:57:18 #188
8369 speknek
Another day another slay
pi_119930041
Het is niet dezelfde planeet als in Alien.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_119942920


De film begint een klein beetje traag maar naarmate de film vordert word het steeds spannende en word je meegesleurd in het verhaal. Sterke acteer presaties en spannend einde.
De film is een combinatie van drama/thriller, waarin het 1e gedeelte van de film vooral drama is en het langzaam steeds spannender word tot een zeer spannend einde.
Goeie film en zeker een aanrade rom te zien !
7.5
  woensdag 5 december 2012 @ 08:32:31 #190
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_119945912
Dog Day Afternoon.



quote:
geregisseerd door Sidney Lumet
met Al Pacino, John Cazale en Charles Durning

Brooklyn, New York, 22 augustus 1972. Net voor de middagsluiting overvallen Sonny en Sal een bank. Langer dan tien minuten mocht de overval niet duren, maar er zit niet genoeg geld in de kluis en de politie staat sneller voor de deur dan voorzien zodat de gangsters met hun gijzelaars ingesloten zitten. In de volgende uren ontbrandt een ware zenuwoorlog. Intussen is ook de pers gearriveerd en staan tientallen kijklustigen zich te verdringen voor het bankgebouw.
erg goede film, ( ok is al wel een oude maar dat maakt niet uit)
erg goed geacteerd,
film begint ook meteen lekker snel en het is een soort comedy / misdaad
in het midden kakt de film even in.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
voor de rest toch wel echt een boeiende film.

mijn score
4/5
moviemeter 3.83/5
mee bekant vangde gin haas.
  woensdag 5 december 2012 @ 08:58:35 #191
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_119946213
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 00:10 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

De film begint een klein beetje traag maar naarmate de film vordert word het steeds spannende en word je meegesleurd in het verhaal. Sterke acteer presaties en spannend einde.
De film is een combinatie van drama/thriller, waarin het 1e gedeelte van de film vooral drama is en het langzaam steeds spannender word tot een zeer spannend einde.
Goeie film en zeker een aanrade rom te zien !
7.5
http://www.imdb.com/title/tt1024942/
  woensdag 5 december 2012 @ 11:33:23 #192
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_119950069
Day of the Dead (1985) - IMDb

De derde film van de zombie-trilogie van Romero. Een stel wetenschappers onderzoekt in een ondergrondse bunker de zombieplaag onder de 'bescherming' van militairen . Wanneer een groep overlevenden terugkomt van een verkenningsvlucht, heeft Captain Rhodes de militaire leiding overgenomen. Rhodes blijkt een roekeloze tiran te zijn en je krijgt meteen het gevoel dat hij waarschijnlijk hun ondergang zal betekenen. De afloop is redelijk voorspelbaar maar het is behoorlijk vermakelijk om te zien hoe de situatie steeds verder uit de hand loopt. Bovendien zit er een erg knappe actrice en lekkere jaren tachtig filmmuziek in.

imdb: 7,1
mijn cijfers: 7,5
Please Move The Deer Crossing Sign
  woensdag 5 december 2012 @ 18:08:25 #193
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_119964029
21 Jump Street
Lichtelijk ridicuul natuurlijk qua plot, maar ook ietwat te onsamenhangend: twee cops gaan undercover bij een high school en vinden het zelf maar al te cool dat ze nog als leerlingen gezien worden. Ondertussen moet er ook nog drugsnetwerk opgerold worden. Naja, de grappen gingen wel (Jonah Hill als Peter Pan was het hoogtepunt) en de actie was ook wel tof. Echt bijzonder is het echter niet, wel nog aardig om te zien. Cijfer: 6

Horí, Má Panenko (The Firemen's Ball)
Komische film met als ondertoon een aanklacht tegen het communistische systeem. Zo heel geweldig vond ik het niet, het had maar gemakkelijke humor. De kijker volgt een feestavond voor de brandweer. Dr gaat van alles mis en een treurig hoogtepunt van de avond is een beautycontest met niet bijzonder knappe chicks. Maar mede door de korte speelduur van 70 minuten (verdeeld over pakweg 5 lange scenes) was dit nog wel te doen. Kortom, krappe voldoende. Cijfer: 6

Hamlet (1948)
Mweh, tijdens Engels op de middelbare school vond ik het verhaal van Hamlet nog wel stoer, maar in de vorm van een film valt het toch behoorlijk tegen. Allereerst dat taalgebruik! Dat oud-Engelse wordt op den duur heel vermoeiend om te volgen. Neem daarbij ook nog de overdreven manier van acteren drbij en je krijgt een potsierlijk geheel. Daarnaast vond ik ook de speelduur wat aan de late kant. In het begin was het nog wel goed te doen (en zelfs leuk!), maar tegen het einde aan, wanneer de ene tragische scene de andere tragische scene opvolgt, begon ik het wel te geloven. Cijfer: 5,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  woensdag 5 december 2012 @ 19:07:20 #194
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_119966281
quote:
2s.gif Op zondag 2 december 2012 23:49 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

Bij mij staat nu de op de 3e plaats van films van 2012 ;)
Hmm...nog meer reden om deze heel heel rap eens te gaan zien!!!
pi_119966911
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 12:32 schreef Fok-it het volgende:
Premium Rush:

[ afbeelding ]

Een fietskoerier uit New York (Joseph Gordon-Levitt) krijgt een envelop van een jonge vrouw op een universiteit in een buitenwijk van Manhattan en hem wordt verteld dat hij 90 minuten heeft om de envelop te bezorgen op een adres in Chinatown. Complicaties ontstaan wanneer een undercover politieagent verschijnt en de envelop onder speciale omstandigheden opeist. De waarheid, verborgen motieven en de inzet op leven en dood worden onthuld aan de hand van een reeks flashbacks. Dit terwijl de agent en de boodschapper in een hevige achtervolging door heel Manhattan verwikkeld raken, racend tegen de klok nadat de boodschapper de kostbare aard ontdekt van de geringe inhoud van de envelop.

Geen bijzonder verhaal, wel een super vette film, snelle actie-beelden dwars door de straten van New York, verder is Joseph Gordon-Levitt natuurlijk een geweldige acteur _O_

IMDB: 6.7
Moi: 7.5
Net gezien, vette film inderdaad :)
Ik geef 'm ook een 7.5
pi_119967285
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 01:43 schreef Vieuw het volgende:

[..]

Ik ben ook net terug van Cloud Atlas en ik heb het zelfde. Hij is mooi gemaakt en mooi gefilmd (op de soms onwijs crappy geschiminkte acteurs na). Maar het doel van de film is mij best wel onduidelijk. Als je me zou vragen, waar ging de film over? Zou ik niet echt weten hoe ik t uit moet leggen. Hij had niet echt een doel.
Ik heb hem ook van de week gekeken. Ik vond de trailer beter :o Ik ergerde mij ook aan die schmink af en toe. Heel zonde, want voor de rest was het visueel een prachtige film.
Je blijft er wel over nadenken. Genoeg om over te praten als je samen de film bekijkt. Alleen wel op een andere dag, want het duurt slaapverwekkend lang.
  woensdag 5 december 2012 @ 20:55:55 #197
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_119971423

Killing Them Softly (2012) - IMDb
Misdaadfilm over de gevolgen van een overval op een kaartspel met hoge inzet. De georganiseerde misdaad vindt het niet leuk en stelt een Brad Pitt aan om de zaak op te lossen.

Het is een misdaadfilm, dus er zit hier en daar wel wat brutaal geweld in, maar er wordt vooral gepraat in deze film. Niet geheel onverwacht, want dat is zowat het enige wat gebeurt in alle films van Andrew Dominik. Helaas is het hier toch af en toe net dat tikkeltje minder dan we gewend zijn van hem. Pitt is cool genoeg, er zitten wat half-leuke klungelende gangsters in en qua sfeer en camerawerk is 't allemaal wel goed uitgewerkt, maar af en toe houdt de film op met traag zijn en wordt hij gewoon sloom. Het personage van Gandolfini vond ik ronduit vervelend met zijn zeurderige monoloog over hoeren, hij bleef maar doorjammeren. Het hele personage was overbodig, hij diende eigenlijk alleen maar om een punt te maken dat ook wel was gemaakt zonder zijn aanwezigheid.

Er zitten wel wat opmerkelijke verwijzingen naar (en parallellen met) met de huidige economische crisis in de film, maar ik had toch het gevoel dat dit maar half was uitgewerkt en dat men hier meer mee wilde doen. Naar het schijnt was de originele versie een uur langer, mogelijk hebben enkele leuke onderdelen de cut dus niet overleefd. Dat is zowat mijn gevoel bij de hele film, de gebruikelijke kwaliteiten van Dominik zijn duidelijk aanwezig, maar ik vraag me af of hij kon brengen wat hij eigenlijk in het achterhoofd had.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_119972994
quote:
17s.gif Op zondag 2 december 2012 17:35 schreef SEMTEX het volgende:
[ afbeelding ]

Ik vond het een prachtige film O+ Terwijl ik normaal niet van de sentimenti films ben. Ik vind het ook moeilijk er iets over te zeggen zonder iets te verklappen over het verhaal. Ik vind hem iig de moeite waard. Een mooie, hoopgevende film.
Eens zeer goede film
pi_119979037


De film begint een beetje traag maar word later in de film wat beter en word toch nog interessant genoeg om af te kijken...
Maar ik zou hem zeker niet nog een keer kijken, vond zelf de acteerprestaties niet super.. en het stoorde me ook dat er steeds muziek in de film kwam... Die raps enzo zorgde ervoor dat het grauwe er een beetje vanaf ging en maakte de film ook trager...
Helaas dus best een tegenvaller 5-
  donderdag 6 december 2012 @ 00:23:46 #200
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_119981889
The Perks of Being a Wallflower (2012) - IMDb
Zeer sterke coming-of-age film met een goede mix tussen luchtige leuke en emotionele zwaardere momenten. Logan Lerman is goed als de hoofdpersoon, waarmee de kijker zich goed mee kan identificeren. Maar de echte sterren van de film zijn Emma Watson, die Hermoine meteen doet vergeten en maar bovenal Ezra Miller die schittert als eigenzinnige homo. Echt een van de grootste acteertalenten om in de gaten te houden komende jaren.
cijfer: 8.5

Amour (2012) - IMDb
Een bejaarde man zorgt zelf thuis voor zijn echtgenote, nadat ze een beroerte heeft gehad.
Een prachtig puur menselijke drama. De film is aangrijpend zonder sentimenteel te zijn. Dit maakt de film ontzettend realistisch. Het is alsof je als kijker echt een voyeur bent bij een drama dat zich zo vaak op vele plaatsten afspeelt. Zowel de triestheid van de zware beproeving als de zorgzaamheid van de man voor zijn vrouw tijdens het verzorgen en de liefde tussen de twee maken het heel ontroerend.
Het acteerwerk is echt fenomenaal. Dit is het soort acteerwerk waarbij het woord acteren geen recht doet aan de prestatie.Jean-Louis Trintignant en Emmanuelle Riva zijn hun karakters, die in de kleinste details van hun interactie hun hele levensgeschiedenis met zich meedragen.
De statige lange shots passen goed bij de karakters. Dat deze shots vaak net iets te lang worden vastgehouden geeft goed de belevingswereld van ouderen weer, waarin alles trager en langzamer gaat.
Een waar meesterwerk van Haneke
cijfer: 9.5
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')