abonnement Unibet Coolblue
pi_116376462
Jezus, wat gaan die dingen snel bij mediamarkt. Het lijkt wel een iPad.

Maar ik heb er eentje :)
  dinsdag 4 september 2012 @ 10:28:30 #277
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_116376708
Congrats dan maar. :P Ik hoop dat 'ie bevalt.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_116378923
Ik heb ook zojuist een nexus 7 gehaald. Mooi hebbedingetje!
Bij de MM groningen lagen ze al niet meer in de winkel, alleen voor degene die er een besteld hadden. Ging hard dus...
  dinsdag 4 september 2012 @ 13:24:32 #279
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_116381311
ik heb niet nog meer gadgets nodig, ik heb niet nog meer gadgets nodig, ik heb niet nog meer gadgets nodig...

maar toch die Nexus 7
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_116383931
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2012 08:41 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Ik zou persoonlijk de Fire dan kopen. Beter scherm om te lezen en een goede batterij.
Stja... Die kwam 2 dagen nadat ik de Aurora 2 had gekocht bij BIC binnen , wat ik dus niet wist. :'( Nu snap ik ook waarom de Aurora opeens zo goedkoop was.
pi_116385138
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2012 11:53 schreef Pierrre het volgende: Mooi hebbedingetje!
Dit inderdaad. Ik heb er even mee lopen spelen, en het ding is precies wat ik ervan verwachtte, zowel in positieve als negatieve zin.

Het eerste dat opvalt is hoe klein hij is. De nexus is minder dan de helft van mijn ipad. Hij voelt wel een stuk dikker en minder premium aan, maar de textuur op de achterkant zorgt ervoor dat hij wel goed in de hand ligt. Het scherm is scherp, maar de kijkhoeken en het contrast zijn duidelijk minder dan bij de ipad. Het voelt veel meer als een gigantische smartphone dan een volwaardige tablet. Misschien dat 7" tablets inderdaad de 'net niet'-producten zijn die Jobs claimde. Je mist in bijvoorbeeld de browser gewoon heel veel ruimte die je bij de iPad of Transformer Prime wel hebt, en het geeft naar mijn mening niet dezelfde tablet ervaring. Dat Asus ervoor heeft gekozen de nexus in portrait mode te locken helpt ook niet, al zijn daar workarounds voor. Verder is het jammer dat de bezel rond het scherm aan de boven- en onderkant van het scherm veel breder zijn dan aan de zijkanten. Ook valt op dat de nexus vrij snel behoorlijk warm wordt, en opvallender warm wordt dan de nieuwe ipad.

Dat zijn een paar negatieve punten. Nu wat positieve punten: dit is de meest soepele en vlotte versie van android die i ooit heb gebruikt. Ik ben al jaren een overtuigd iOS-gebruiker, maar ik heb in die tijd wel talloze android-toestellen gebruikt, en geen van die toestellen voelt zo snel aan als de nexus. Van teksten wissen tot het switchen tussen apps, van browsen tot spelletjes spelen en foto's bekijken: de nexus hapert nergens. Daarnaast vind ik het persoonlijk erg prettig om een 'kale' versie van android te hebben. Widgets en schillen die op iOS lijken boeieN mij niet zoveel.

Daarnaast is de 7" form factor weer wel ideaal voor gamen. In landscape mode ligt de nexus fijn in de hand en tegra optimized games zien er prachtig uit en draaien zonder enig probleem (afgezien van de warmte dan). Ook voor het lezen van ebooks is het een fijn formaat, als heb ik nog geen applicatie kunnen vinden die net zo fijn werkt als iBooks op de ipad.

Al met al een leuk hebbedingetje dat heel goed presteert, zeker voor zijn prijs, maar geen vervanging voor mijn ipad Persoonlijk biedt iOS mij meer als mobiele besturingssysteem, waar door ik voorlopig ook nog niet voor een android smartphone zal kiezen over de iPhone. Maar voor 250 euro heb je, naar mijn mening, wel de best mogelijke android ervaring van dit moment, dus is de keuze voor de nexus 7 makkelijker te rechtvaarden dan een high end android smartphone.
pi_116390685
godver, mn tablet is weer niet opgeladen nadat ik m de hele dag heb opgeladen :% lijkt wel alsof ie alleen oplaadt als ie aanstaat.
Wie dit leest is hek.
pi_116409854
M'n eerste reactie na de eerste dag van m'n Fire is best positief! Heerlijk helder beeldscherm, ding ziet er goed uit en voelt ook stabiel. Werkt allemaal aardig soepel, hier en daar een klein beetje lagg maar dat kan ook komen doordat ik nog de standaard rom gebruik.
De wifi is wel te doen maar kan beter, aardig bereik maar als ik op zolder ben valt hij af en toe weg.

Toch zijn er ook wat mindere puntjes, zo krijg ik bijvoorbeeld geen geluid uit de TV als ik hem met hdmi met de tv verbind. De Nintendo 64 emulator is nog niet bruikbaar; stottert erg en laat niet alles goed zien. Geluidskwaliteit van de speakers is niet al te best en tot slot nog een probleem met de accu, deze lijkt rond 15% in een vrije val te komen waardoor hij binnen enkele minuten ineens op 3% zit, erg vervelend.

Uiteindelijk klinkt dit allemaal misschien wat negatief maar dat ben ik zeker niet! Het is een mooie tablet en ik ben dan ook benieuwd hoe hij mij in de komende tijd zal bevallen, als ik mij op de custom roms ga storten...

Groeten!
pi_116410631
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2012 16:56 schreef davedavy het volgende:
Hoi, ik heb een vraag , ik heb de Ainol Aurora 2 gekocht en nu kreeg ik te horen dat ik mijn tablet kon inzetten als boek voor mijn opleiding , hoelang gaat de accu mee? Hij kan natuurlijk niet uitvallen dan! En hangt die vaak vast?
Om nog even terug te komen op jouw accu probleem, de PIPO M1 kan ook een optie zijn, 9,7 inch scherm dus ietsjes groter en 8000mah ipv 5000mah

Pipo: http://www.pandawill.com/(...)ra-white-p66460.html
Ainol Fire: http://www.buyincoins.com(...)s-product-18697.html
pi_116411633
Probleem met de Ainol Novo 7 Fire

http://www.slatedroid.com(...)t-touchscreen-input/

Many people are confused with name of Ainol NOVO 7 Flame. Some have bought it from some online stores in China, and they thought that’s Flame. Actually Ainol NOVO 7 Fire is the Chinese version for Chinese domestic market, not only the language is set in Chinese, it also comes with many Chinese apps. The English edition is called Ainol NOVO 7 Flame, and it is not released yet. Ainol NOVO 7 Flame will be released on next Wednesday Sept 12th. Many people who bought Ainol NOVO 7 Fire have seen problems with touch screen. This is not unusual, because Ainol always picks the top quality tablets from their QA test for oversea market, while the ones selling in the Chinese market has lower qualities, therefore, slightly lower price as well. That’s why you can get Ainol NOVO 7 Fire with lower price than Ainol NOVO 7 Flame, because the factory price for those two models are different. It is recommended for people to buy Ainol NOVO 7 Flame from Ainol’s official distributors in your region. Returning your tablet to China from US and other countries would cost you at least $40, and the chance that your unit will have problem is higher when you buy the Ainol NOVO 7 Fire (Chinese version). In addition, a HDMI cable will be included in the English Edition as free gift.

http://www.slatedroid.com(...)me-release-sep-12th/

Beter wachten op de Flame edition!
  woensdag 5 september 2012 @ 10:27:59 #286
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_116413101
Dat van de accu heeft niet echt iets met capaciteit te maken (of dat de capaciteit je niet genoeg zou zijn)... vele tablets hebben dat manco dat de laatste paar procenten wegvliegen, maakt niet uit of de capaciteit nu 3600mAh, 5000mAh of 8000mAh is, maar een probleem is het wel. ;) Verder hebben alle grotere tablets een grotere accu (groter display vergt meer energie, dus anders zou de accuduur minder zijn en er is fysiek meer ruimte voor). Meeste mensen baseren een keuze om displaygrootte en ga dan eens kijken naar de verdere features.

Trouwens, over de verschillende versies, hetzelfde werd eerder ook eens gezegd van een andere Ainol-tablet, bleek achteraf ook niet veel waarheid in te zitten.

Die van mij zal er nog wel een weekje over doen helaas, maar ik denk dat ik er ook vrij blij mee ga zijn hoor.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_116413667
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2012 15:40 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Dat Asus ervoor heeft gekozen de nexus in portrait mode te locken helpt ook niet, al zijn daar workarounds voor.
Er zit in de statusbalk een knopje om te unlocken voor landscape mode. Ik vind het persoonlijk handig om portrait mode te hebben op een 7" tablet. Daar heb ik juist ook een 7" voor gekocht. Je kunt hem handig met twee handen vasthouden en met twee duimen typen. In plaats van met een grotere tablet waarbij je in de ene hand de tab hebt en de andere hand gebruikt om te typen.
  woensdag 5 september 2012 @ 12:25:51 #288
165047 eleganza
ik hou van koekjes.
pi_116416394
quote:
18s.gif Op maandag 3 september 2012 20:02 schreef mime_negert het volgende:
Kak, DHL is vandaag langs geweest. Er was natuurlijk weer niemand thuis...
Heeft DHL inmiddels je huis alweer kunnen vinden?
Ik ben echt benieuwd naar je oordeel, zeker ook met die 'spookverhalen' dat de Fire voor de chinese markt was, en dat de 'Flame' voor de internationale markt was. Hmmmmm. Heb nog even bij pandawill nagevraagd, zij shippen de Flame variant ( wat nou eigenlijk het verschil is weet ik ook niet 8)7 ) ergens rond de 15e september. Vraag is dan natuurlijk of ie voor 1 oktober binnen is :') Iemand nog suggesties voor DHL shipping met een aardige prijs? AliExpress met QC?

Hoop dat alle Nexus7 bezitters blij zijn met hun nieuwe hebbedingetje, al vind ik het wel een prijzig apparaatje vergeleken al die chinese brut. Dat neemt niet weg dat ik t wel een mooi apparaatje vind :9
Koekje d'r bij?
  woensdag 5 september 2012 @ 12:46:05 #289
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_116416967
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2012 12:25 schreef eleganza het volgende:

[..]

Heeft DHL inmiddels je huis alweer kunnen vinden?
Ik ben echt benieuwd naar je oordeel, zeker ook met die 'spookverhalen' dat de Fire voor de chinese markt was, en dat de 'Flame' voor de internationale markt was. Hmmmmm. Heb nog even bij pandawill nagevraagd, zij shippen de Flame variant ( wat nou eigenlijk het verschil is weet ik ook niet 8)7 ) ergens rond de 15e september. Vraag is dan natuurlijk of ie voor 1 oktober binnen is :') Iemand nog suggesties voor DHL shipping met een aardige prijs? AliExpress met QC?

Hoop dat alle Nexus7 bezitters blij zijn met hun nieuwe hebbedingetje, al vind ik het wel een prijzig apparaatje vergeleken al die chinese brut. Dat neemt niet weg dat ik t wel een mooi apparaatje vind :9
Heb mijn tablet binnen en heb er gemengde gevoelens over. Het werkt allemaal maar sommige apps zijn niet te vinden in de Play Store. Op Slatedroid heb ik een rom van Pat Moss gevonden en geïnstalleerd. Hierdoor heb ik toegang dat meer apps omdat bij deze rom het device ID is aangepast zodat het een Nexus 7 is.

Op een of andere manier krijg ik Flipboard niet geïnstalleerd omdat deze al geïnstalleerd zou zijn -O-

Je merkt dat het een Chinees ding is omdat de software niet helemaal af is. Zo gaat deze langzaam uit standby, hoor je af en toe de speaker ploppen etc.

Het scherm is van goede kwaliteit en met deze rom ook gevoelig genoeg.
  woensdag 5 september 2012 @ 13:04:52 #290
357105 Boppos
Lekker bezich
pi_116417518
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2012 12:46 schreef mime_negert het volgende:
[..]
Je merkt dat het een Chinees ding is omdat de software niet helemaal af is. Zo gaat deze langzaam uit standby, hoor je af en toe de speaker ploppen etc.

Het scherm is van goede kwaliteit en met deze rom ook gevoelig genoeg.
Langzaam uit standby heeft met deep sleep en wifi uit te maken. De Elf 2 (die ik heb) heeft het ook dus dat zal wel aan de am-logic liggen. Ook het "plop geluid" heeft te maken met screen off en wifi uit.

Beide problemen heb ik niet als wifi aan staat. Het plop geluid ontstaat wanneer er iets gebeurd op de tablet. Ik had een fotolijstje op me homescreen staan die om de 15 sec wisselde en daar kwam op de 15 sec een plopje vanaf. Toen ik dat weg haalde was het veel minder frequent. Het plopje hoor je als de speaker actief wordt, maar als de tablet iets doet zet de tablet even de speaker aan.

Jammer dat beide problemen ook in de Fire zitten. Hoop dat de Flame ze niet heeft al zal dat wel niet waarschijnlijk zijn.
  woensdag 5 september 2012 @ 13:07:13 #291
165047 eleganza
ik hou van koekjes.
pi_116417573
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2012 12:46 schreef mime_negert het volgende:

[..]

Heb mijn tablet binnen en heb er gemengde gevoelens over. Het werkt allemaal maar sommige apps zijn niet te vinden in de Play Store. Op Slatedroid heb ik een rom van Pat Moss gevonden en geïnstalleerd. Hierdoor heb ik toegang dat meer apps omdat bij deze rom het device ID is aangepast zodat het een Nexus 7 is.

Op een of andere manier krijg ik Flipboard niet geïnstalleerd omdat deze al geïnstalleerd zou zijn -O-

Je merkt dat het een Chinees ding is omdat de software niet helemaal af is. Zo gaat deze langzaam uit standby, hoor je af en toe de speaker ploppen etc.

Het scherm is van goede kwaliteit en met deze rom ook gevoelig genoeg.
Sommige apps niet te vinden... waar moet ik dan aan denken? Omdat het telefoonapps zijn ofzo? Of dat er een china market iets op zit?

Gemengde gevoelens, wordt het een blijvertje of denk je dat je volgende maand een nieuwe bestelt bij wijze van?
Koekje d'r bij?
  woensdag 5 september 2012 @ 13:31:26 #292
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_116418372
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2012 13:07 schreef eleganza het volgende:

[..]

Sommige apps niet te vinden... waar moet ik dan aan denken? Omdat het telefoonapps zijn ofzo? Of dat er een china market iets op zit?

Gemengde gevoelens, wordt het een blijvertje of denk je dat je volgende maand een nieuwe bestelt bij wijze van?
Denk dat ik volgende maand eens voor een Nexus ga kijken, ik erger me teveel aan die kleine minpuntjes van de Fire.
pi_116419213
- sorry, verkeerde topic -
pi_116420351
En er waren ook al geruchten over slechte schermen van de Fire? Wat is daar van waar: beter even wachten met bestellen?
  woensdag 5 september 2012 @ 14:42:21 #295
165047 eleganza
ik hou van koekjes.
pi_116420872
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:

[..]

Denk dat ik volgende maand eens voor een Nexus ga kijken, ik erger me teveel aan die kleine minpuntjes van de Fire.
Sja, hoe klein zijn zulke minpuntjes... ik weet dat ik niet 100% kan verwachten van chinese apparatuur (eigenlijk alle android devices die ik gehad heb hebben wel foutjes, van mn htc desire tot aan die zt-180) dus wat dat betreft, wil gewoon dat dat ding een beetje lekker browset en ik prima filmpjes en wat spelletjes kan spelen (maar wel lange tijd). Voor overige dingen heb ik m'n telefoon, netbook en mn laptop.

Waar heb je 'm trouwens besteld? Had je nog douanekosten bij DHL?
Koekje d'r bij?
pi_116421840
Ik snap niet dat zoveel mensen het zo ideaal vinden die 7" tablets. Het is net niks... Te groot voor een mobiele telefoon, maar te klein voor een lekker beeldscherm voor games/videos/e-books. Ik wacht nog steeds op de 9.7/10" quad-core tablets die ook nog een beetje betaalbaar zijn, maar blijkbaar gaat dit nogal langzaam...
pi_116422702
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2012 15:12 schreef Syntix het volgende:
Ik snap niet dat zoveel mensen het zo ideaal vinden die 7" tablets. Het is net niks... Te groot voor een mobiele telefoon, maar te klein voor een lekker beeldscherm voor games/videos/e-books. Ik wacht nog steeds op de 9.7/10" quad-core tablets die ook nog een beetje betaalbaar zijn, maar blijkbaar gaat dit nogal langzaam...
De meeste ereaders zijn toch ook ongeveer 7inch
  woensdag 5 september 2012 @ 15:39:49 #298
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_116422961
Ja, mij leek 7" eerst ook niks. Uit de kluiten gewassen smartphone, dus begon met een 10.1", maar dat is meer een vooroordeel. Nu zijn m'n laatste 3 tablets 7" geweest en dat is gewoon uitstekend, dan niet beter omdat 'ie makkelijker mee te nemen is en goed te typen is met twee handen.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_116423565
Ik ben er nog niet uit qua formaat. Ik moet voor mijn studie erg veel pdf's lezen en wil dat graag doen op een tablet, omdat je daarmee toch makkelijker ergens gaat zitten dan met een 15 inch laptop op je schoot.
  woensdag 5 september 2012 @ 16:10:49 #300
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_116424281
True, al moet je rekening houden met het feit dat een tablet geen laptopvervanging is en niet zo productief werkt en apps voor tablets nooit een suite als Office voor notebooks/pc's kunnen vervangen.

Je kunt eventueel een Asus Transformer, oud of nieuw model nemen, daar kan je tenminste nog een dock bijnemen met toetsenbord en trackpad erop. Tevens wordt daarmee de accuduur verlengd en zit er een SD-kaartlezer en een fullsized USB-poort op. Daar kun je dan enigszins wat aantekeningen mee maken en ben je toch compact bezig.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')