abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 17 augustus 2013 @ 12:18:23 #276
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_130161503
"Het mag niet". Wie zegt dat :D
Ik ben alleen maar toeschouwer bij dit hele gebeuren, maar ik vind het vrij logisch dat je huid reageert als je met een laser de boel gaat zitten verwarmen? Waarom denk je anders dat ze de boel tijdens het laseren koelen.

Zolang je resultaat hebt en de huid gewoon weer heelt lijkt het mij "goed" gaan.

The next day you may have some scabbing, much like what you experienced after the tattoo was first applied. It is important to not scratch the itch for risk of removing the protective scab and causing a scar.

Many clients then develop blisters, crusts, or scabs within 8-72 hours, which may last for 1-2 weeks or more. The treated areas may be pink or pale after the scab separates. Scarring, which can be hypertrophic or even keloid, can occur but is very rare.

Some people may experience bleeding/blood spots either during or shortly after treatment, similar to the bleeding when the tattoo is put on. Sometimes if you have a lot of tattoos, you may experience blood blisters.


Enkel, twee weken na 9e keer:


Schouder, na 10 keer:


[ Bericht 13% gewijzigd door matthijst op 17-08-2013 12:44:11 ]
Haters everywhere but I don't really care.
pi_130166301
Nee klopt maar mijn eerste indruk en gevoel was beter!
Deze man kon mij ook veel meer dingen uitleggen en ging er dieper op in.

Bloed kan gewoon niet goed zijn hoor serieus.. Waarschijnlijk hebben ze de laser te hoog staan ofzo maar hierdoor krijg je een grotere kans op littekens.

16 weken is inderdaad erg lang maar dit geeft wel een betere kans op herstel van de huidcellen + maximale afvoer van de inkt en snel een tattoo verwijderen zit er helaas niet in maar ik wil een zo mooi resultaat omdat het een plek is die gewoon bijna altijd in zicht is

[ Bericht 2% gewijzigd door LvH op 17-08-2013 16:05:25 ]
pi_130166352
Wehehe, goed topic.
pi_130168076
Bloed is echt een no go om de simpele reden dat bloed een huidbeschadiging betekent aan de buitenkant van de huid, een huidbeschadiging betekent per definitie littekenweefsel.
het is echt een absolute no go en het is echt onzin om te zeggen dat het logisch is als je met een laser op je huid straalt, dan graag iets meer verdieping in de werking van de laser en waar die zich eigenlijk op richt.
verwarming betekent echt niet automatisch bloed, dat is veel te simplistisch gedacht, dat klinkt eigenlijk bijna net zo suf als de telsel reclame die boter in een pan gooit en dan zijn afslankmiddel erbij dondert en zegt: 'kijk, in die pan verdwijnt de boter echt veel sneller'.
ook zo'n simplistische kijk op zaken.

echt, als je een flinke verwonding hebt aan de buitenkant, anders dan een blaar (blaar = koelen, een natuurlijke reactie van de huid zelf) dan moet je 2 dingen doen:
1. je behandelaar vragen hoe hij denkt dit uit te legen en 2. als hij zegt dat het normaal is overstappen naar een andere behandelaar.
echt, je wil geen zwaar littekenweefsel later.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  zaterdag 17 augustus 2013 @ 17:48:31 #280
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_130169629
Zoals ik al zei heelt het gewoon. En lees die quotes hierboven even :)

Ik weet prima hoe de laser werkt, zeg toch ook niet dat je de huid ermee verwarmt? Maar die verhitte verfdeeltjes moeten toch ergens heen.

En een huidbeschadiging betekent per definitie littekenweefsel?
Dus elke Nederlander zit nu helemaal onder de littekens omdat hij vroeger in de speeltuin is gevallen? Laat me niet lachen.

Foto van LVH vond ik niet heel schokkend; paar bloedplekjes/blaasjes. Als het een grote bloederige bende is dan zou ik me wel zorgen gaan maken natuurlijk :D

Hier staat wel een aardig blogje met foto's.
Als je ziet wat die voor bloederige bende tussendoor heeft gehad:


En hoe het nu is:

http://bumbleology.com/category/tattoo-removal/

[ Bericht 28% gewijzigd door matthijst op 17-08-2013 18:12:25 ]
Haters everywhere but I don't really care.
pi_130189695
@matthijst, prima, als jij dat acceptabel vind voor je eigen huid dan moet je dat natuurlijk helemaal zelf weten.
persoonlijk vind ik de huidverkleuringen van het laatste plaatje dat je geplakt hebt niet echt een acceptabel resultaat maar als jij dat voor jezelf ok vind en als jij een bloederig effect na een laser behandeling ook acceptabel vind dan is dat echt je eigen keuze.
voor mijn huid vind ik dat niet acceptabel.
en zoals eerder gezegd, verdiep je iets verder in niet alleen werking van laser maar ook werking van de huid voor je iets gaat roepen.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  zondag 18 augustus 2013 @ 10:44:27 #282
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_130190046
Heb ik gedaan. Dat wit lijkt mij verdwenen pigment wat na een aantal maanden waarschijnlijk weer terugkomt.
Maar goed, ieder zijn mening. Sowieso lastig om algemeen iets te roepen, aangezien je van veel factoren afhankelijk bent; huidtype, tatoeage inkttype, tatoeagedikte, gebruikte laser, lasersterkte, hersteltijd van je huid, wat je doet na behandeling...

Zolang alles gewoon weer wegtrekt zou ik me niet druk maken. Niemand kan in de toekomst kijken, dus een random foto van internet zegt niks over jouw huid.

Ik neem aan dat jij 6 jaar geleden ook niet had gedacht nu nog bezig te zijn (als je nog bezig bent). Ga er vanuit dat je je onderzoek hebt gedaan, dus zijn er schijnbaar andere factoren geweest die van invloed waren.

[ Bericht 7% gewijzigd door matthijst op 18-08-2013 11:15:18 ]
Haters everywhere but I don't really care.
pi_130226925
ohnee, zeker niet, ik had echt gedacht dat ik inmiddels klaar zou zijn, een drama is het!
nee serieus, ik heb zo ongeveer alles wat maar tegen kan werken, elke omstandigheid die het proces bemoeilijken, (denk aan cover up, diepzwart, hele bleke huid, erg goed gezette tatoeage, gevoelige huid, alles eigenlijk, waardeloos) dus soms zakt de moed mij wel in de schoenen.

ik ben overigens deze week net weer voor een behandeling geweest, bij Aesthetics, leuk om te zien trouwens dat het goed gaat, ik werd behandeld door een nieuwe behandelaar daar dus ze zijn duidelijk bezig met meer mensen op te leiden.
ging ook prima en ja, het is absoluut veel lichter maar dat mag ook wel, in aanmerking genomen dat dit mijn 16de (!) behandeling was.
ik zal even wat foto's maken en op zoek gaan naar wat oude foto's waarop de echt zwarte tatoeage ook nog te zien is. ik vergeet telkens foto's te maken maar dit topic is natuurlijk niks zonder foto's van ervaringen!
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  Moderator maandag 19 augustus 2013 @ 14:40:56 #284
382129 crew  Donna
pi_130237163
Het zijn bij mij echt mini bloed drupjes. Zodra het weggeveegd is zie je er ook niets meer van. En het wordt dus ook geen korsterige wond zoals wat plaatjes hierboven. Tijdens het zetten van tattoos is het net een slagveld zo erg bloed ik dan.

Ik heb wel 2 blaren gehad die helaas niet zo mooi geheeld zijn. Hopelijk trekt dat nog wat weg.
pi_130237285
voor blaren heb ik van een arts geleerd dat je ze mag open prikken, vrnl omdat je dan voorkomt dat ze op onverwachte momenten opengaan of 'vuil' worden doordat je bv ergens tegen aan stoot.
wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

1. naald van de arts / apotheek gebruiken (dat zijn naalden met een 'half' puntje en een gootje)
2. altijd 2 gaatjes prikken, bovenkant en onderkant van de blaar zodat je er niet heel veel druk op gaat zetten.
3. je vingers in een steriel gaasje wikkelen en heel rustig voorzichtig beetje duwen vanuit het midden zodat het vocht eruit loopt.

op die manier heelt het ook weer snel en netjes.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_130366766
Ik ben afgelopen zaterdag bij de laserkliniek in breda geweest. Hoort bij die van veldhoven. Hij zei dat het zelfs het beste was om al een behandeling voor mijn vakantie te doen en dan een maand erna.. Ga over 3 weken al dus die beslissing vind iets te snel.Verder vond ik het een goede kliniek, maar niet perse beter dan die in bussum.
pi_130371574
Aesthetic Clinic in Veldhoven is een prima locatie :) Super service en personeel. Zijn ook plastisch chirurgen werkzaam die een kleine tattoo er ook uit kunnen snijden en hechten zodat je een dun wit lijntje krijgt. Hier kan eventueel later weer een nieuwe tattoo overheen of je kunt het zo laten. Voordeel hiervan is dat je geen rare "vlek" krijgt maar gewoon een dunne streep.
Land of the free. Home of the brave.
pi_130598704
Even voor de duidelijkheid : zo'n laserbehandeling om het te verwijderen, moet meerdere malen gedaan worden?

Want ik zie dat bij veel sites die het aanbieden er niet bijstaan.
Hoogstens simpelweg (bijv) afmetingen van tattoo en wat het kost, bijv. 60 euro ofzo voor iets tussen de 5 en 10cm.

Maar dat klopt dus niet?
pi_130600194
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 16:03 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Even voor de duidelijkheid : zo'n laserbehandeling om het te verwijderen, moet meerdere malen gedaan worden?

Want ik zie dat bij veel sites die het aanbieden er niet bijstaan.
Hoogstens simpelweg (bijv) afmetingen van tattoo en wat het kost, bijv. 60 euro ofzo voor iets tussen de 5 en 10cm.

Maar dat klopt dus niet?
Moet meerdere keren ja. Hoe vaak hangt af van o.a. hoe de tattoo gezet is (professioneel of niet), hoe diep, kleuren en hoe je huid er op reageert.
Maar stel dat je ongeveer 10 behandelingen nodig hebt, met 10-12 weken tussen de behandelingen (vaker gaan heeft geen zin, verdwijnt niet sneller), dan ben je al snel zo'n 2,5 of 3 jaar bezig. En de prijs die ze geven is de prijs per behandeling (in dit voorbeeld dus 10 x 60 euro).
pi_130600224
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 16:44 schreef Capt.Hillstrand het volgende:

[..]

Moet meerdere keren ja. Hoe vaak hangt af van o.a. hoe de tattoo gezet is (professioneel of niet), hoe diep, kleuren en hoe je huid er op reageert.
Maar stel dat je ongeveer 10 behandelingen nodig hebt, met 10-12 weken tussen de behandelingen (vaker gaan heeft geen zin, verdwijnt niet sneller), dan ben je al snel zo'n 2,5 of 3 jaar bezig. En de prijs die ze geven is de prijs per behandeling (in dit voorbeeld dus 10 x 60 euro).
Aan het einde van de rit, wat hou je dan over? witte lijnen van waar de inkt heeft gezeten?
Tenminste ik lijk litteken achtig weefsel te zien op sommige fotos van mensen die klaar zijn met de behandeling(en).
pi_130600574
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 16:45 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Aan het einde van de rit, wat hou je dan over? witte lijnen van waar de inkt heeft gezeten?
Tenminste ik lijk litteken achtig weefsel te zien op sommige fotos van mensen die klaar zijn met de behandeling(en).
Dat kan. Kan ook dat je altijd iets zal blijven zien van de tattoo. Maar het kan ook dat er echt helemaal niks meer van te zien is. Dat hangt voornamelijk af van hoe jouw lichaam er op reageert, en het is dus maar afwachten wat het eind resultaat wordt.
pi_130740429
Ik heb niet zo lang geleden een tattoo laten zetten die ik nog wel erg mooi vind, alleen is de plaats helemaal niet handig (onderarm). Ik heb er erg lang over nagedacht, maar schrok toch erg toen hij daadwerkelijk op mijn arm zat, erg dom dus.

Ik wil het dus graag weg hebben en heb twee klinieken gebeld, Aesthetic in Veldhoven en kliniek Sanders in Bussum. Ik ga binnenkort bij allebei langs om te zien wat ze voor me kunnen doen, maar ik weet in ieder geval dat wegsnijden bij Aesthetic in mijn geval wel mogelijk is. Laseren twijfel ik over, omdat ik een aantal maanden wachten tot ik überhaupt kan beginnen, aldus Aesthetic. Waarschijnlijk wordt het resultaat dan wel een stuk mooier, want ik heb zwarte letters in dunne lijntjes (9 cm x 1 cm).

Ik wil in ieder geval ook goed over wegsnijden nadenken, want je zit dan natuurlijk met een litteken. Op zich niet erg want ik heb op mijn andere onderarm ook een litteken, maar ik weet nooit hoe groot deze uit valt. Ik vraag me af of hier iemand ervaring heeft met het laten wegsnijden?
pi_131189355
Interessant topic. Wat zijn eigenlijk de verwachtingen qua ontwikkelingen van betere methodes voor wat betreft tattoo verwijdering? Ik bedoel, techniek is constant in ontwikkeling zijn er op dit gebied revolutionaire verbeteringen te verwachten?
  woensdag 25 september 2013 @ 15:11:37 #294
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131553015
Hoi.

Ik heb een paar vragen...

Ik heb 10 jaar geleden een tattoo laten zetten. Hij is 4x in 2 weken "opnieuw" gezet. Resultaat : Als je blind bent kun je nog voelen hoe mijn tattoo loopt.

Dit is de tattoo :



Nu ga ik er vanuit dat ik ongetwijfeld 12 of meer behandelingen nodig heb om hem stukken minder of weg te krijgen. Is dit reëel?

Omdat hij zo vaak is getatoeëerd en je hem dus voelt, vermoed iedereen dat er flink wat littekenweefsel in zit. Hoe zit dat als je hem weglasert? Neem aan dat je dat blijft zien? En ik zie hier bloederige foto's voorbij komen.... ik heb de ziekte van Crohn, sta op Humira 1x per week (afweer onderdrukker), wat inhoudt dat als ik een wondje heb (snij wond) deze niet echt heel goed geneest of ik moet hem echt heel goed schoonhouden. Tattoo durf ik nog wel aan om bv een coverup te doen, maar als ik die bloederige foto's hier zie, dan is het infectiegevaar voor mij veeeeeel te groot. Is het normaal dat er wonden ontstaan bij het laseren?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Moderator woensdag 25 september 2013 @ 15:45:52 #295
382129 crew  Donna
pi_131554241
In het zwarte van m`n tattoo heb ik geen wondjes. Ik heb soms hele mini bloeddrupjes in het kleur gedeelte en als die weggeveegd zijn is het ook over.

Afgelopen donderdag weer een sessie gehad en m`n tattoo wordt al een stuk lichter, jeej!
pi_131570962
Bij mij voelde ik de lijnen ook erg goed zitten (te dik en te diep gezet), maar na iedere behandeling wordt het minder. Maar dat zal niet bij iedereen hetzelfde zijn. En ik heb tot nu toe nog geen enkele keer wondjes of bloed gehad.

Morgen op naar de 5e sessie :s)
pi_131571163
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 13:53 schreef rednailpolish het volgende:
Ik heb niet zo lang geleden een tattoo laten zetten die ik nog wel erg mooi vind, alleen is de plaats helemaal niet handig (onderarm). Ik heb er erg lang over nagedacht, maar schrok toch erg toen hij daadwerkelijk op mijn arm zat, erg dom dus.

Ik wil het dus graag weg hebben en heb twee klinieken gebeld, Aesthetic in Veldhoven en kliniek Sanders in Bussum. Ik ga binnenkort bij allebei langs om te zien wat ze voor me kunnen doen, maar ik weet in ieder geval dat wegsnijden bij Aesthetic in mijn geval wel mogelijk is. Laseren twijfel ik over, omdat ik een aantal maanden wachten tot ik überhaupt kan beginnen, aldus Aesthetic. Waarschijnlijk wordt het resultaat dan wel een stuk mooier, want ik heb zwarte letters in dunne lijntjes (9 cm x 1 cm).

Ik wil in ieder geval ook goed over wegsnijden nadenken, want je zit dan natuurlijk met een litteken. Op zich niet erg want ik heb op mijn andere onderarm ook een litteken, maar ik weet nooit hoe groot deze uit valt. Ik vraag me af of hier iemand ervaring heeft met het laten wegsnijden?
Het resultaat is vooraf nooit te voorspellen maar dat zal de plastische chirurg bij Aesthetic je ook vertellen tijdens het consult. Sommige delen van je lichaam hebben meer neiging om een breed litteken te maken dan op andere plekken door de beweging van de onderliggende spieren en de spanning die op de huid staat.

Je moet voor jezelf afwegen of je een klein wit lijntje beter kan accepteren in plaats van een soort "vlek". Want bij beide behandelingen blijf je altijd wel iets zien.
Land of the free. Home of the brave.
  donderdag 26 september 2013 @ 08:37:10 #298
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_131577658
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 22:28 schreef Capt.Hillstrand het volgende:
Bij mij voelde ik de lijnen ook erg goed zitten (te dik en te diep gezet), maar na iedere behandeling wordt het minder. Maar dat zal niet bij iedereen hetzelfde zijn. En ik heb tot nu toe nog geen enkele keer wondjes of bloed gehad.

Morgen op naar de 5e sessie :s)
5de sessie, hoeveel heb je nodig? En is hij al veel lichter.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_131585113
quote:
1s.gif Op donderdag 26 september 2013 08:37 schreef Qwea het volgende:

[..]

5de sessie, hoeveel heb je nodig? En is hij al veel lichter.
Aan het begin maakte hij een schatting van ongeveer 10 behandelingen, zal volgende keer eens vragen wat zijn nieuwe schatting is, zullen er denk ik wel meer worden.

Hij is wel al wat lichter, je kan nu in ieder geval zien wat het voor moest stellen in plaats van de zwarte vlek die het was :P Maar als ik hem zou willen laten coveren, dan is ie daar nog niet licht genoeg voor (imo).
Vanaf de volgende behandeling zet ie de laser wat hoger, dus dan zou het sneller moeten gaan.

Je kan natuurlijk altijd langs gaan om te bespreken wat ze van jouw tattoo denken (hoeveel behandelingen enzo). Eerste gesprek was bij mijn behandelaar in ieder geval gratis en vrijblijvend. Zal bij de meesten wel zo zijn denk ik.
pi_131595581
Ik mag maandag weer in de pijnstoel zitten!
Dit word mijn 9e behandeling maar mijn 1e bij aesthetic beauty clinics.
Zal van te voren nog wel een foto plaatsen hoe 'licht' de tattoo is

[ Bericht 23% gewijzigd door LvH op 26-09-2013 20:04:33 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')