`Hoezo niet? Heb het enkele keren gedaan, maar kan niet zien dat mijn bes er door is beschadigd of wat dan ookquote:Op zondag 10 februari 2013 11:29 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Ik kan me niet voorstellen dat zoiets nut heeft, of überhaupt goed is voor je mes
[..]
Heb ik laatst ook gedaan, hier doen ze het gewoon elke week. Kreeg mijn mes vlijmscherp terug
Hoef je ook geen homo voor te zijn, sommige kunnen gewoon boeiend vertellen waardoor je gefascineerd blijft luisteren..quote:Op zondag 10 februari 2013 11:06 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Blijft een van zijn mooist/leuke uitzendingen.
Ik kan sowieso uren naar die kerel luisteren en kijken. En dan ben ik geen eens homo
Zo, dat kost niks. Meestal is het dan ook . . . .quote:Op maandag 11 februari 2013 15:47 schreef Mr.Noodle het volgende:
Iemand die weet of deze fabrikant nog goede (instap)messen maakt?
3 DELIGE ZWEIBRUDER JAPANSE MESSENSET
[ afbeelding ]
• 1 x 20 cm Hocho mes
• 1 x 17 cm Santoku mes
• 1 x 13 cm Gyoto mes
http://www.1dayfly.com/nl/nl/extreme
Kan er verder niet veel info over vinden..
Zweibrüder en Japans vind ik nou niet echt bij elkaar passen.quote:Op maandag 11 februari 2013 15:47 schreef Mr.Noodle het volgende:
Iemand die weet of deze fabrikant nog goede (instap)messen maakt?
3 DELIGE ZWEIBRUDER JAPANSE MESSENSET
[ afbeelding ]
• 1 x 20 cm Hocho mes
• 1 x 17 cm Santoku mes
• 1 x 13 cm Gyoto mes
http://www.1dayfly.com/nl/nl/extreme
Kan er verder niet veel info over vinden..
Nog nooit van dat merk gehoord. Lijkt mij een fake-naam.quote:Op maandag 11 februari 2013 15:47 schreef Mr.Noodle het volgende:
Iemand die weet of deze fabrikant nog goede (instap)messen maakt?
3 DELIGE ZWEIBRUDER JAPANSE MESSENSET
[ afbeelding ]
• 1 x 20 cm Hocho mes
• 1 x 17 cm Santoku mes
• 1 x 13 cm Gyoto mes
http://www.1dayfly.com/nl/nl/extreme
Kan er verder niet veel info over vinden..
Dan kan je beter 1 mes kopen van een goee kwaliteit dan een messenblok van dezelfde prijs.quote:Op maandag 11 februari 2013 15:59 schreef Mr.Noodle het volgende:
Dacht misschien leuk als Housewarming gift, maar als ik het zo hoor kan ik dan beter messen bij de Wibra halen..
Met andere woorden, de Chinees die dit handeltje heeft opgezet heeft zijn huiswerk niet goed gedaan.quote:Op maandag 11 februari 2013 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Brüder of Brueder, maar niet Bruder, dat is geen Duits
Koop anders voor de gein zo'n klein Molenmesje. De meeste kookwinkels hebben die vandaag de dag wel. Lekker rustiek en met de mooie bijkomstigheid dat het vlijmscherp is.quote:Op maandag 11 februari 2013 15:59 schreef Mr.Noodle het volgende:
Dacht misschien leuk als Housewarming gift, maar als ik het zo hoor kan ik dan beter messen bij de Wibra halen..
Als je ze goed laat slijpen heb je er nog wat aan.quote:Op maandag 11 februari 2013 16:21 schreef ABundy het volgende:
Ik heb ze besteld. Laat wel weten of die meuk kapot gaat bij het snijden van een komkommer
Die zijn echt ideaalquote:Op maandag 11 februari 2013 16:16 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Koop anders voor de gein zo'n klein Molenmesje. De meeste kookwinkels hebben die vandaag de dag wel. Lekker rustiek en met de mooie bijkomstigheid dat het vlijmscherp is.
Inderdaad, lijkt me een budget Chinees product, ik zou er niet te veel van verwachten..quote:Op maandag 11 februari 2013 15:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Nog nooit van dat merk gehoord. Lijkt mij een fake-naam.
Aanzetten met een aanzetstaal werkt alleen bij relatief zachte staalsoorten, het staal in Japanse messen is harder dan het staal in Duitse en Franse messen en is vaak harder dan het aanzetstaal zelf, je slijpt dus eigenlijk je aanzetstaal in plaats van je mes. Voor Japanse messen heb je een keramische aanzetstaaf nodig.quote:Op zondag 10 februari 2013 19:32 schreef Janpietklaas het volgende:
Om je mes scherp te houden kan je goed gebruik maken van een aanzetstaal. Echt slijpen kan hier niet mee maar je kan je mes dus 'aanzetten'. Slijpen gaat goed met een slijpsteen die ook gebruikt wordt voor schaatsen slijpen. Voor het echte scherp maken moet je na het slijpen met de grote steen het mes nalopen met een extra fijne wetsteen. Zo heb je geen bramen meer op het snijvlak en blijft je mes veel langer scherp en wordt hij ook veel scherper.
Gelukkig heb je 24 maanden garantiequote:Op maandag 11 februari 2013 16:21 schreef ABundy het volgende:
Ik heb ze besteld. Laat wel weten of die meuk kapot gaat bij het snijden van een komkommer
Daar zijn mijn Zwillings ook een keer geweest, inmiddels al anderhalf jaar geleden.. sindsdien heb ik ze alleen nog af en toe aan moeten zetten maar zijn verder nog vlijmscherp.quote:Op woensdag 13 februari 2013 09:21 schreef Henkie_Jan het volgende:
[..]
Aanzetten met een aanzetstaal werkt alleen bij relatief zachte staalsoorten, het staal in Japanse messen is harder dan het staal in Duitse en Franse messen en is vaak harder dan het aanzetstaal zelf, je slijpt dus eigenlijk je aanzetstaal in plaats van je mes. Voor Japanse messen heb je een keramische aanzetstaaf nodig.
Die ronde slijpsteentjes en "doorhaal" slijpmachientjes zijn funest voor Japanse messen, deze hebben een slijphoek van 15-22 graden en die slijpmachientjes zijn vaak afgesteld op 20-25 graden, je verpest hier je hele slijphoek mee. Met een keramische slijpstaaf kom je een heel eind en met wat oefening kun je je Japanse mes prima op orde houden.
Als je mes bot wordt dan zou ik hem gewoon wegbrengen naar een professionele slijper die verstand heeft van Japanse messen (dus niet zo'n "Scharensliep" die vanuit zijn achterbak werkt)
Dit is een aanrader en heeft veel inzamel punten:
http://www.slijperij.nl/slijperij/slijpwerk-inleveradressen.html
of een keramische wetstone van 200 euroquote:Op woensdag 13 februari 2013 09:21 schreef Henkie_Jan het volgende:
[..]
Aanzetten met een aanzetstaal werkt alleen bij relatief zachte staalsoorten, het staal in Japanse messen is harder dan het staal in Duitse en Franse messen en is vaak harder dan het aanzetstaal zelf, je slijpt dus eigenlijk je aanzetstaal in plaats van je mes. Voor Japanse messen heb je een keramische aanzetstaaf nodig.
Die ronde slijpsteentjes en "doorhaal" slijpmachientjes zijn funest voor Japanse messen, deze hebben een slijphoek van 15-22 graden en die slijpmachientjes zijn vaak afgesteld op 20-25 graden, je verpest hier je hele slijphoek mee. Met een keramische slijpstaaf kom je een heel eind en met wat oefening kun je je Japanse mes prima op orde houden.
Als je mes bot wordt dan zou ik hem gewoon wegbrengen naar een professionele slijper die verstand heeft van Japanse messen (dus niet zo'n "Scharensliep" die vanuit zijn achterbak werkt)
Dit is een aanrader en heeft veel inzamel punten:
http://www.slijperij.nl/slijperij/slijpwerk-inleveradressen.html
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |