abonnement Unibet Coolblue
pi_122706662
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 11:29 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Ik kan me niet voorstellen dat zoiets nut heeft, of überhaupt goed is voor je mes :o

[..]

Heb ik laatst ook gedaan, hier doen ze het gewoon elke week. Kreeg mijn mes vlijmscherp terug :)
`Hoezo niet? Heb het enkele keren gedaan, maar kan niet zien dat mijn bes er door is beschadigd of wat dan ook :)
pi_122710556
quote:
3s.gif Op zondag 10 februari 2013 11:06 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Blijft een van zijn mooist/leuke uitzendingen.
Ik kan sowieso uren naar die kerel luisteren en kijken. En dan ben ik geen eens homo ;)
Hoef je ook geen homo voor te zijn, sommige kunnen gewoon boeiend vertellen waardoor je gefascineerd blijft luisteren..

Maar wel een interessante uitzending!
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_122724182
Om je mes scherp te houden kan je goed gebruik maken van een aanzetstaal. Echt slijpen kan hier niet mee maar je kan je mes dus 'aanzetten'. Slijpen gaat goed met een slijpsteen die ook gebruikt wordt voor schaatsen slijpen. Voor het echte scherp maken moet je na het slijpen met de grote steen het mes nalopen met een extra fijne wetsteen. Zo heb je geen bramen meer op het snijvlak en blijft je mes veel langer scherp en wordt hij ook veel scherper.
The above is of no importance.
  maandag 11 februari 2013 @ 08:54:16 #179
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122741600
Ik heb Globals en die houd ik scherp met zo'n keramisch wieltje van Fiskars (geloof ik).Dat doe ik ongeveer elke keer als ik ze gebruik. Ik heb ze ooit kado gekregen dus ik ben geen fervent Global fan ofzo. Ik heb ze al jaren en heb ze nog nooit laten slijpen. Ik gebruik ze bijna elke dag. Ik ben er relatief voorzichtig mee denk ik. Tot nu toe kan ik me er nog mee scheren dus ik ben absoluut niet ontevreden met die dingen.
Siesta & Fiesta!
  Redactie Games maandag 11 februari 2013 @ 15:47:20 #180
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_122753228
Iemand die weet of deze fabrikant nog goede (instap)messen maakt?
3 DELIGE ZWEIBRUDER JAPANSE MESSENSET

• 1 x 20 cm Hocho mes
• 1 x 17 cm Santoku mes
• 1 x 13 cm Gyoto mes

http://www.1dayfly.com/nl/nl/extreme

Kan er verder niet veel info over vinden..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_122753405
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:47 schreef Mr.Noodle het volgende:
Iemand die weet of deze fabrikant nog goede (instap)messen maakt?
3 DELIGE ZWEIBRUDER JAPANSE MESSENSET
[ afbeelding ]
• 1 x 20 cm Hocho mes
• 1 x 17 cm Santoku mes
• 1 x 13 cm Gyoto mes

http://www.1dayfly.com/nl/nl/extreme

Kan er verder niet veel info over vinden..
Zo, dat kost niks. Meestal is het dan ook . . . .
  maandag 11 februari 2013 @ 15:54:18 #182
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_122753506
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:47 schreef Mr.Noodle het volgende:
Iemand die weet of deze fabrikant nog goede (instap)messen maakt?
3 DELIGE ZWEIBRUDER JAPANSE MESSENSET
[ afbeelding ]
• 1 x 20 cm Hocho mes
• 1 x 17 cm Santoku mes
• 1 x 13 cm Gyoto mes

http://www.1dayfly.com/nl/nl/extreme

Kan er verder niet veel info over vinden..
Zweibrüder en Japans vind ik nou niet echt bij elkaar passen.
En als ik zo naar het plaatje kijk is het bandstaal en is er verder niks aan gesmeed.
  maandag 11 februari 2013 @ 15:56:52 #183
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_122753612
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:47 schreef Mr.Noodle het volgende:
Iemand die weet of deze fabrikant nog goede (instap)messen maakt?
3 DELIGE ZWEIBRUDER JAPANSE MESSENSET
[ afbeelding ]
• 1 x 20 cm Hocho mes
• 1 x 17 cm Santoku mes
• 1 x 13 cm Gyoto mes

http://www.1dayfly.com/nl/nl/extreme

Kan er verder niet veel info over vinden..
Nog nooit van dat merk gehoord. Lijkt mij een fake-naam.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 11 februari 2013 @ 15:58:41 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122753702
Zweibrueder is een fabrikant van optronica en werkt samen met Leatherman. Dat lijkt mij niet de firma achter deze messen,.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Games maandag 11 februari 2013 @ 15:59:18 #185
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_122753730
Dacht misschien leuk als Housewarming gift, maar als ik het zo hoor kan ik dan beter messen bij de Wibra halen.. :')
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  maandag 11 februari 2013 @ 15:59:58 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122753758
Brüder of Brueder, maar niet Bruder, dat is geen Duits
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 11 februari 2013 @ 16:12:01 #187
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_122754268
quote:
10s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:59 schreef Mr.Noodle het volgende:
Dacht misschien leuk als Housewarming gift, maar als ik het zo hoor kan ik dan beter messen bij de Wibra halen.. :')
Dan kan je beter 1 mes kopen van een goee kwaliteit dan een messenblok van dezelfde prijs.
Op Knives & Tools hebben ze best goede, goedkope messen: http://www.knivesandtools.nl/nl/ct/eden-quality-keuken-messen.htm
  maandag 11 februari 2013 @ 16:15:06 #188
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_122754392
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Brüder of Brueder, maar niet Bruder, dat is geen Duits
Met andere woorden, de Chinees die dit handeltje heeft opgezet heeft zijn huiswerk niet goed gedaan.
  maandag 11 februari 2013 @ 16:16:30 #189
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_122754442
quote:
10s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:59 schreef Mr.Noodle het volgende:
Dacht misschien leuk als Housewarming gift, maar als ik het zo hoor kan ik dan beter messen bij de Wibra halen.. :')
Koop anders voor de gein zo'n klein Molenmesje. De meeste kookwinkels hebben die vandaag de dag wel. Lekker rustiek en met de mooie bijkomstigheid dat het vlijmscherp is.
  maandag 11 februari 2013 @ 16:21:23 #190
14736 ABundy
I can DO it!
pi_122754657
Ik heb ze besteld. Laat wel weten of die meuk kapot gaat bij het snijden van een komkommer :s)
  maandag 11 februari 2013 @ 16:22:46 #191
14736 ABundy
I can DO it!
pi_122754718


[ Bericht 100% gewijzigd door ABundy op 11-02-2013 16:23:36 ]
pi_122757121
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 16:21 schreef ABundy het volgende:
Ik heb ze besteld. Laat wel weten of die meuk kapot gaat bij het snijden van een komkommer :s)
Als je ze goed laat slijpen heb je er nog wat aan.
pi_122760766
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 16:16 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Koop anders voor de gein zo'n klein Molenmesje. De meeste kookwinkels hebben die vandaag de dag wel. Lekker rustiek en met de mooie bijkomstigheid dat het vlijmscherp is.
Die zijn echt ideaal :D
En als je ze lief behandeld gaan ze lang mee.
pi_122763830
Ik heb alle schilmesjes behalve mijn oude zwilling de deur uit gedaan en vervangen door een goed stel molenmesjes.
Whatever...
pi_122818854
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Nog nooit van dat merk gehoord. Lijkt mij een fake-naam.
Inderdaad, lijkt me een budget Chinees product, ik zou er niet te veel van verwachten..
pi_122819017
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 19:32 schreef Janpietklaas het volgende:
Om je mes scherp te houden kan je goed gebruik maken van een aanzetstaal. Echt slijpen kan hier niet mee maar je kan je mes dus 'aanzetten'. Slijpen gaat goed met een slijpsteen die ook gebruikt wordt voor schaatsen slijpen. Voor het echte scherp maken moet je na het slijpen met de grote steen het mes nalopen met een extra fijne wetsteen. Zo heb je geen bramen meer op het snijvlak en blijft je mes veel langer scherp en wordt hij ook veel scherper.
Aanzetten met een aanzetstaal werkt alleen bij relatief zachte staalsoorten, het staal in Japanse messen is harder dan het staal in Duitse en Franse messen en is vaak harder dan het aanzetstaal zelf, je slijpt dus eigenlijk je aanzetstaal in plaats van je mes. Voor Japanse messen heb je een keramische aanzetstaaf nodig.

Die ronde slijpsteentjes en "doorhaal" slijpmachientjes zijn funest voor Japanse messen, deze hebben een slijphoek van 15-22 graden en die slijpmachientjes zijn vaak afgesteld op 20-25 graden, je verpest hier je hele slijphoek mee. Met een keramische slijpstaaf kom je een heel eind en met wat oefening kun je je Japanse mes prima op orde houden.
Als je mes bot wordt dan zou ik hem gewoon wegbrengen naar een professionele slijper die verstand heeft van Japanse messen (dus niet zo'n "Scharensliep" die vanuit zijn achterbak werkt)

Dit is een aanrader en heeft veel inzamel punten:

http://www.slijperij.nl/slijperij/slijpwerk-inleveradressen.html
pi_122819055
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 16:21 schreef ABundy het volgende:
Ik heb ze besteld. Laat wel weten of die meuk kapot gaat bij het snijden van een komkommer :s)
Gelukkig heb je 24 maanden garantie ;)
  woensdag 13 februari 2013 @ 12:01:18 #198
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_122823576
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 09:21 schreef Henkie_Jan het volgende:

[..]

Aanzetten met een aanzetstaal werkt alleen bij relatief zachte staalsoorten, het staal in Japanse messen is harder dan het staal in Duitse en Franse messen en is vaak harder dan het aanzetstaal zelf, je slijpt dus eigenlijk je aanzetstaal in plaats van je mes. Voor Japanse messen heb je een keramische aanzetstaaf nodig.

Die ronde slijpsteentjes en "doorhaal" slijpmachientjes zijn funest voor Japanse messen, deze hebben een slijphoek van 15-22 graden en die slijpmachientjes zijn vaak afgesteld op 20-25 graden, je verpest hier je hele slijphoek mee. Met een keramische slijpstaaf kom je een heel eind en met wat oefening kun je je Japanse mes prima op orde houden.
Als je mes bot wordt dan zou ik hem gewoon wegbrengen naar een professionele slijper die verstand heeft van Japanse messen (dus niet zo'n "Scharensliep" die vanuit zijn achterbak werkt)

Dit is een aanrader en heeft veel inzamel punten:

http://www.slijperij.nl/slijperij/slijpwerk-inleveradressen.html
Daar zijn mijn Zwillings ook een keer geweest, inmiddels al anderhalf jaar geleden.. sindsdien heb ik ze alleen nog af en toe aan moeten zetten maar zijn verder nog vlijmscherp.
Alleen m'n officemes is inmiddels wat botter en mag wel weer een keertje (maar goed, dat mes gebruik ik ook om mee te eten en snijdt dus vaker op borden enzo.)
pi_122833095
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 09:21 schreef Henkie_Jan het volgende:

[..]

Aanzetten met een aanzetstaal werkt alleen bij relatief zachte staalsoorten, het staal in Japanse messen is harder dan het staal in Duitse en Franse messen en is vaak harder dan het aanzetstaal zelf, je slijpt dus eigenlijk je aanzetstaal in plaats van je mes. Voor Japanse messen heb je een keramische aanzetstaaf nodig.

Die ronde slijpsteentjes en "doorhaal" slijpmachientjes zijn funest voor Japanse messen, deze hebben een slijphoek van 15-22 graden en die slijpmachientjes zijn vaak afgesteld op 20-25 graden, je verpest hier je hele slijphoek mee. Met een keramische slijpstaaf kom je een heel eind en met wat oefening kun je je Japanse mes prima op orde houden.
Als je mes bot wordt dan zou ik hem gewoon wegbrengen naar een professionele slijper die verstand heeft van Japanse messen (dus niet zo'n "Scharensliep" die vanuit zijn achterbak werkt)

Dit is een aanrader en heeft veel inzamel punten:

http://www.slijperij.nl/slijperij/slijpwerk-inleveradressen.html
of een keramische wetstone van 200 euro :X
  woensdag 13 februari 2013 @ 16:18:16 #200
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122833721
Dat wieltje dat ik heb doet niet meer dan aanzetten. Werkt prima!
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')