abonnement Unibet Coolblue
pi_99720516


Om nou elk topic opnieuw te beginnen met ALLE clips, interviews en previews gaat ook nergens over. In dit topic komen vooral de nieuwe dingen te staan. Nieuws van de jeugd en aanverwante projecten. Iedereen kent het huidige repertoire al wel. Speciaal voor de mensen die nu pas komen kijken, korte samenvatting:

Pre-2004 maakten Pepijn (rapper), Bas (producer) en een handjevol anderen muziek onder de naam De Spaarndammerbuurtkliek. Zonder label of commercieel doel gewoon eens in de maand een track opnemen en bier drinken in de schuur. In 2004 namen Bas en Pepijn samen een track op, als een nieuw idee voor een house-achtige beat . Pepijn (Toen nog P Dronq) en Freddie (Vieze Fur, rapper) rappen wat onzin op de beat en daar was Watskeburt.

Het was de eerste keer dat Fur een mic onder zijn neus kreeg en Ollie (Willie Warchild, rapper) staat niet op deze track. Die hebben ze er later pas bijgehaald omdat Fur en Willie samen het duo Baksteen vormen. Al hebben ze nooit opgenomen of opgetreden. (Baksteen heeft na het eerste album van de jeugd trouwens wel enkele mixtapes gehost, o.a. van Turk en de Opposites). Terwijl Fur en Pepijn Watskeburt opnamen zou Willie kip hebben gegeten. Plausibel.

Watskeburt ontplofte op korte tijd op het internet en in 2005 heb je de clip gezien. Bas en Kostijn (de manager van de jeugd, DJ en labelbaas) richtten het label Magnetron Music op en sinds het succes van Watskeburt besluiten ze om op zeer korte tijd (minder dan een half jaar) een album op te nemen. Willie Wartaal mocht nu tussen het kip eten door ook mee rappen. Dit album is Parels Voor De Zwijnen geworden. Uitgekomen in September 2005. Parels werd gevolgd door de DVD 'Tarrels voor de zwijnen' waarop je naast een enorm moeilijk te navigeren DVD-menu ook alle clips van hun TV-show 'Hard Gaan' kan bekijken.

In 2008 kwam het vervolg op Parels, namelijk De Machine. De grootste verschillen waren de sound van de beats, de structuur van de nummers en de flow van vooral Pepijn -die sinds dit album rapt als Faberyayo- en Fur. De nummers klinken toegankelijker, richting pop en refreintjes zijn meer gezongen. Ook wat auto-tune, maar niet op een storende manier.

Het vooral stoer doen in de teksten maakt plaats voor arrogantie en schuddende kutten. Genieten. Pepijn schakelt zijn flow in een nieuwe versnelling en Fur zingt wat meer. Willie Wartaal blijkt een talentje op de auto tune. De Machine was een prima vervolg en heeft enkele awards binnengetrokken. De rappers hebben in 2009 ook hun show een beetje aangepast zodat ze, indien Bas mee gaat, wat gevarieerder kunnen spelen met de beats. Pinkpop 2009 is hier een perfect voorbeeld van. Ze werden meermaals benoemd tot beste optreden van een festival.




Er valt een hele boel te vertellen over De Jeugd, maar het lijkt me zoals eerder gezegd toch beter om dit topic te richten op actuele en nieuwe dingen. Iedereen kan wel aan Parels of De Machine raken. Iedereen in dit topic koopt de albums 4 keer bij release.

Naast De Jeugd doen de leden ook nog aan andere projecten. Misschien fijn om deze even te vermelden:

Bas Bron (producer) is het brein achter de muziek. Je herkent de DJVT sound misschien een beetje in zijn andere projecten zoals:

Comtron (samen met Rimer Veeman van Le Le)
Seymour Bits
Bastian (7-mans band onder de begeleiding van Bas)
Gifted
Fatima Yamaha

Pepijn/Faberge/Yayo hoor je ook in:

Le Le (beats door Rimer Veeman en Piet 'Parra' Janssen)
B.R.U.C.E (beat door Tom Trago)
• Als solo rapper op mixtapes, vooral van Patta, onder naam Faberyayo. (Eigen mixtape: Het Grote Gedoe)

Willie Wartaal doet ook:

AKA The Junkies
• DJ act onder zelfde naam.
• Beats proberen maken. Vooralsnog een mysterie.

Vieze Fur heeft niet echt muziekprojecten naast de jeugd, maar is samen met Willie wel Baksteen (de rare stemmetjes die mixtapes hosten, vergelijkbaar met de intro van De Stofzuiger)

Andere verwante muziek is het nieuwe project Veeman Janssen (Eerste EP -5beers for the woodmill: Instrumentale disco-house door de producers van Le Le. Rimer Veeman heeft ook een deel van de sound van parels mee bepaald. Synths en drums, vooral).

Rimer London (aka Rimeroni Vumani) is de moeite waard. Je herkent hier aardig zijn deel van de Parels sound in terug.

Eigenlijk kan je ook gewoon magnetronmusic.com checken, staat praktisch alles op met een boel voorbeelden in de music player.

Nieuw album:

Het nieuwe album van De Jeugd komt uit op 26 november 2010.

Hier wat previewachtige dingetjes:


En de eerste single: Sterrenstof:

Vorige topics:
Watskeburt?!
Watskeburt 2: Het Jeugd Van Tegenwoordig topic (sjembek zonder klauw!)
De Jeugd van Tegenwoordig #3 - Je kijkt oh zo zuur naar me haute couture!
De Jeugd van Tegenwoordig #4 - Datvindjeleukhe
De Jeugd van Tegenwoordig #5 - Je ziet me nooit met Gucci.
De Jeugd van Tegenwoordig #6: Gooi bier over neppe gasten
De Jeugd van Tegenwoordig #7 - 12 december in Oosterpoort
De Jeugd van Tegenwoordig #8
De Jeugd Van Tegenwoordig #9
De Jeugd Van Tegenwoordig #10 Nieuw album op 23 november
De Jeugd van Tegenwoordig #13 - Huilend naar de club

Lyrics doen we hier ook :')

Topic sluiten = nieuwe openen. OP staat hier :*



_O_ _O_ _O_ De nieuwe clip: _O_ _O_ _O_



[ Bericht 0% gewijzigd door Mascini op 20-07-2011 20:37:25 (Topicreeks OP) ]
pi_99720672
Laatste posts in vorige topic gingen over de nieuwe track van Ski Leraar Bruin Money Gang, 'Jagerfeestje', en het feit dat er zondag een gratis concert JVT in Amsterdam is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mascini op 20-07-2011 22:26:06 ]
  woensdag 20 juli 2011 @ 21:00:26 #3
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_99721702
Jägerfeestje is aan.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_99722649
“SLB maakt muziek over Sneeuw, Veuve Clicquot, Jaeger, Swarovski-shine en je moeder."

Prachtig toch?
pi_99726106
Tranen van pure ontroering.
Money won is twice as sweet as money earned.
pi_99726685
---dubbel---mod verwijder doet?---
pi_99738267
In de OP ontbreekt nog de samenwerking van Vieze met Aux Raus en Malle Pietje & de Bimbo's.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_99916909
Gister naar de show in Vondelpark geweest, was heel raar. Publiek bestond voornamelijk uit 13 en 14 jarige rokende skater stakkertjes en sletjes, gezinnen met kleine kinderen en dikke studentensletjes. JvT hield zich ook een beetje in, bij Applaus loopte Bas het steeds zodat je geen kut hoorde maar alleen 'schuddenschuddenschuddenlinkslinkslinkslinksrechtsrechtsrechtsschuddenschuddenschudden'. Heel irritant. Verder vooral tracks van De Lachende Derde en minder van de oude albums, wat ook jammer was.

En het was kutweer. Leuke show verder, blij dat ik ben gegaan en jammer dat ik er niet op tijd was om ook Rimer London te zien.
  maandag 25 juli 2011 @ 12:45:06 #9
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_99917580
Daarom had je vroeger naar de jeugd moeten gaan O+
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_99918246
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2011 12:45 schreef One_conundrum het volgende:
Daarom had je vroeger naar de jeugd moeten gaan O+
Ben ook vroeger wel een paar keer gegaan maar vrees dat ik alsnog iets te laat was. Eerste keer was mei 2009. Heb ze dus nooit pre-Machine gezien.
  maandag 25 juli 2011 @ 13:30:47 #11
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_99919038
Hier was ik

Willie vertelde een tijd later nog (in een interview) dat het de eerste keer was dat ze uitverkocht waren. Super vet was het toen.

Een jaar later nog es gezien in de Oosterpoort, maar toen was het al te laat...
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  maandag 25 juli 2011 @ 13:48:17 #12
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_99919643
In maart was ik bij de Jeugd in de oosterpoortje en dat was echt wel een vette show hoor.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_99923890
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2011 13:48 schreef Catch22- het volgende:
In maart was ik bij de Jeugd in de oosterpoortje en dat was echt wel een vette show hoor.
November komen ze weer naar de oosterpoort
Er overheen omdat ik naar het randje zocht...
pi_99927347
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2011 12:23 schreef Mascini het volgende:
Gister naar de show in Vondelpark geweest, was heel raar. Publiek bestond voornamelijk uit 13 en 14 jarige rokende skater stakkertjes en sletjes, gezinnen met kleine kinderen en dikke studentensletjes. JvT hield zich ook een beetje in, bij Applaus loopte Bas het steeds zodat je geen kut hoorde maar alleen 'schuddenschuddenschuddenlinkslinkslinkslinksrechtsrechtsrechtsschuddenschuddenschudden'. Heel irritant. Verder vooral tracks van De Lachende Derde en minder van de oude albums, wat ook jammer was.

En het was kutweer. Leuke show verder, blij dat ik ben gegaan en jammer dat ik er niet op tijd was om ook Rimer London te zien.
Kankerterechte klacht.
celebrate your money
pi_99931582
SLBMG - Ski or Die, op de Luisterpaal, nu aan het luisteren ^O^ .
http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal/
Money won is twice as sweet as money earned.
pi_99931770
quote:
2s.gif Op maandag 25 juli 2011 17:17 schreef leRomein het volgende:

[..]

Kankerterechte klacht.
Vriend van me was een paar maanden geleden ook naar een concert, merkte het ook al op. Moet zeggen dat ik zelf ook nog redelijk jong ben maar toch stoort het me. Letterlijk 12 jarige negerts en negerinnerts die helemaal blij zijn, zelfs het lef hebben mij om een ballon te vragen als ik met lachgas in de weer ben. Mijn zicht werd belemmerd door twee kinders van 2 of 3 op de schouders van hun paps. Zal ook wel komen doordat het gratis was in het Vondelpark maar ja, toch irritant.

neilpad, thanks voor de link! staat nu ook bij mij op :)
  maandag 25 juli 2011 @ 20:31:22 #17
209973 Slickk
Flügeldrinkprivéles
pi_99934015
Ga dan niet naar zo'n achterlijk gratis concert of zeur niet, bij concerten puur alleen voor de Jeugd zijn er alleen maar fans en is de sfeer dus veel toffer. In het begin van het jaar in Oosterpoort zat de sfeer vanaf het eerste nummer gelijk goed in :)
pi_99934207
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2011 20:31 schreef Slickk het volgende:
Ga dan niet naar zo'n achterlijk gratis concert of zeur niet, bij concerten puur alleen voor de Jeugd zijn er alleen maar fans en is de sfeer dus veel toffer. In het begin van het jaar in Oosterpoort zat de sfeer vanaf het eerste nummer gelijk goed in :)
Helemaal gelijk :Y. Maar ik woon in de buurt, dus waarom zou ik er niet heen gaan?
pi_99938711
Spacekees vind ik toch wel echt de mindere, voor de rest kan ik na 1 x luisteren nog weinig zeggen, maar echte toppertjes lijken er niet op te staan.
Er overheen omdat ik naar het randje zocht...
  FOK!Babe maandag 25 juli 2011 @ 22:10:38 #20
166319 Ian_Nick
You'll Never Find Me...
pi_99938726
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2011 19:32 schreef neilpad het volgende:
SLBMG - Ski or Die, op de Luisterpaal, nu aan het luisteren ^O^ .
http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal/
:9 :9 :9
pi_99940126
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2011 20:31 schreef Slickk het volgende:
Ga dan niet naar zo'n achterlijk gratis concert of zeur niet, bij concerten puur alleen voor de Jeugd zijn er alleen maar fans en is de sfeer dus veel toffer. In het begin van het jaar in Oosterpoort zat de sfeer vanaf het eerste nummer gelijk goed in :)
Ik zag laatst bij een DJVT-optreden ook een vader met kinderen vooraan het podium staan, iets dat ik pakweg drie jaar geleden niet zag gebeuren.
celebrate your money
  maandag 25 juli 2011 @ 23:32:57 #22
209973 Slickk
Flügeldrinkprivéles
pi_99942691
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2011 20:35 schreef Mascini het volgende:

[..]

Helemaal gelijk :Y. Maar ik woon in de buurt, dus waarom zou ik er niet heen gaan?
Oh, ik zeg ook niet dat je dan niet moet gaan maar dat je dan wel dus meer 'dagjesmensen' kunt verwachten.

quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2011 22:38 schreef leRomein het volgende:

[..]

Ik zag laatst bij een DJVT-optreden ook een vader met kinderen vooraan het podium staan, iets dat ik pakweg drie jaar geleden niet zag gebeuren.
Vreemd genoeg was ik helemaal vergeten dat ik genoeg gezinnetjes (lees: zoon/zonen met vader en moeder) heb zien zitten in de Oosterpoort. :') Dan heb je eerlijk gezegd niet helemaal door waar het tekstueel allemaal over gaat.
pi_99943672
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2011 23:32 schreef Slickk het volgende:

[..]

Oh, ik zeg ook niet dat je dan niet moet gaan maar dat je dan wel dus meer 'dagjesmensen' kunt verwachten.

[..]

Vreemd genoeg was ik helemaal vergeten dat ik genoeg gezinnetjes (lees: zoon/zonen met vader en moeder) heb zien zitten in de Oosterpoort. :') Dan heb je eerlijk gezegd niet helemaal door waar het tekstueel allemaal over gaat.
Volgens mij zijn dat kindertjes die Get Spanish op TMF uit hun kop hebben geleerd en dan naar hun eerste echte concert willen, maar dan alleen mag gaan als mama of papa mee gaat, omdat het nog te jong is alleen te gaan.

Zal inderdaad niet al te goed doorhebben waar het lyrisch om draait nee.
  dinsdag 26 juli 2011 @ 00:27:04 #24
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_99944900
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2011 15:43 schreef Respecttothemanwiththeice het volgende:

[..]

November komen ze weer naar de oosterpoort
Ik ben erbij.

Zelfde fenomeen vond ook plaats bij Opgezwolle. Het laatste jaar stond het vol met Gerrit en Gerda.

Achja, ik ga voor de muziek en niet voor het gezelschap. Als ik leuk gezelschap wil ga ik wel alleen in een kamertje zitten.. ;)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  FOK!Babe donderdag 28 juli 2011 @ 09:41:20 #25
166319 Ian_Nick
You'll Never Find Me...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')