abonnement Unibet Coolblue
pi_98557765
Hierbij mijn verslag van *O* SUNNY BEACH *O*!

Verbleven met negen man in drie appartementen in het Royal Sun complex de tweede week van juni.
Goed, kwamen 's nachts aan. Zoals verwacht leken we 50 jaar terug in de tijd te zijn gevlogen, daarbij viel het licht ook nog eens uit voor een halve minuut op de luchthaven, maar eenmaal in Sunny Beach beland, kwamen we dit soort praktijken niet meer tegen!



In het kort
Supertoffe week gehad. Overal chille mensen, alles is spotgoedkoop, Zonnestrand doet zijn naam terecht eer aan en de criminaliteit? Grootste mythe van Sunny Beach OOIT. Wat totaal GEEN mythe is zijn de Scandinavische chicks, bohh gek _O_. Maar die niet alleen, veel Nederlandse en Duitse mochten er ook zijn!
Nogmaals: ontzettend gave week gehad :D!

Sunny Beach in het algemeen
Ook wel bekend als Zonnestrand, is niet meer dan: strand, zee, hotels, discotheken en winkels. De lokale bevolking is hier om geld aan jou te verdienen of te laten zien dat ze geld hebben en dat uit te geven. De X6'en, S-klassen en Porches rijden je hier om de oren. En zo af en toe mag je een Bentley of Ferrari aanschouwen :Y. Nu denk je vast: criminaliteit, mafia dit dat. Dat kan allemaal best, maar daar merk je niets van. Al vind op de hoofdwegen wel wat bedelaars/zigeuners (ouderen, kinderen), maar dat is niets vergelijken met, ik noem maar wat: Rome.
Sunny Beach is echt dé plek om te feesten *O*

Sfeerimpressie O+

Uitgaan
Dit zal wel een van de belangrijkste activiteiten zijn tijdens je vakantie dus ik begin daar maar meteen mee :D! Voor ieder wat wils hier. Kan aanraden om met een kroegentocht (pub crawl) mee te doen. De eerste paar discotheken en kroegen leek het niet veel te worden, maar naarmate de avond vorderde, werd het steeds leuker.
Ook leer je zo (groepen) mensen te kennen, die je ongetwijfeld vaker tegenkomt. Voor de gratis shotjes moet je 't niet doen, want die bestonden soms uit pure sinaasappelsap :'). Evenmin het gratis t-shirt want die was voor ik 't wist door een stel meiden uit Brabant aan gorten gescheurd. Verder wel (kei)leuke avonden met ze gehad, ze zaten toevallig bij ons in 't hotel.

That's how they roll in The Happy Viking

Wij waren voornamelijk in Den Glade (The Happy) Viking te vinden. 'Macro' discotheek met capaciteit voor 2000 man, als het rustig is (de eerste paar dagen was dat bij ons het geval) sluiten ze de helft van de zaal. Als je blond en tieten wilt zien moet je hier dus zijn! Namelijk:
In totaal 2-3 (twee weet ik zekers :')) avonden meegemaakt dat er tieten op de bar stonden :D. En zeker niet van de minste meiden! Mijn tip is dan ook: ga op de bar dansen, maakt je avond 10x zo leuk! (Niet aan te raden indien je de status van 04:00 of 05:00 AM hebt bereikt)

Muzikaal is het niet altijd een hoogstandje daar, al helemaal niet als je er al een week komt, maar goede dansmuziek wordt er zekers gedraaid. Een keer tot sluitingstijd geweest en toen werd er zelfs wat hardtrance/dance gedraaid!

Verder nog de Iceberg in geweest, nette club, maar wat ouder volk. Revolution aan de Flowerstreet ook een mooi club maar alleen bezocht met de kroegentocht. Heinekenhouse voorbij gelopen een aantal maal omdat daarnaast de Dutch Snackcorner zit, maar was elke keer dood. SlamFM café vlakbij de Revolution leek ons ook niet veel soeps. Daarnaast zijn er tig (beach)barretjes te vinden waar je goedkoop kunt indrinken! Overal altijd happy hour (2 halen, 1 betalen et cetera). Of indrinken in je hotel want voor 18 lev (9-10 euro) heb je al een fles vodka en likeur :9!
Kijk niet raar op van de mensen die je tijdens het uitgaan tegenkomt. Met name de Britten zijn altijd zo gek als een deur. Een van de laatste avonden liep een groep Britten rond in een tijgerslip en met een rode handdoek om hun nek in de Viking. Spartanen moesten ze voorstellen.
Verder heb ik niet zoveel over het uitgaan te vertellen (niet om hier te posten in ieder geval :P), je moet het er namelijk zelf leuk maken, maar dat is dus heel goed mogelijk daar :D!

Enkele nummers om in de stemming te komen en die ongetwijfeld zult horen in Sunny Beach O+

Eten en drinken
Spotgoedkoop. Alles is hier wel te krijgen en op elke straathoek zit een tentje voor de snelle hap (kebab, hamburger, patat, pizza). Kebab is overal 6 lev (3 euro) en zeer goed te doen! Als je 'chips' bestelt, krijg je meestal Vlaamse frieten en de mayonaise heeft net zoals de knoflooksaus daar vrij weinig smaak (beide lijken eerder een yoghurtsaus). Bijna elke avond uit eten geweest en voor normale gerechten (pasta, pizza, schnitzel) ben je inclusief een halve liter bier (frisdrank is duurder) niet meer dan 5-10 euro kwijt (voorbeeld: pasta 9 lev en bier 3 lev maakt totaal nog geen 6 euro).

Naast de vele restaurants en eettentjes, die je meer papierwerk bezorgen dan de examens, zijn ook de grote ketens als McDonald's, KFC, Burgerking en Subway er gevestigd. Allemaal aan of rondom de Flowerstreet.
Supermarkten zijn er ook zat te vinden en de grote zijn vrijwel altijd 24/7 open. Zo gingen wij na het uitgaan ons ontbijt voor de volgende ochtend (middag) alvast halen! Mooi om daar te zien waren de dikke bakken met wat hoertjes d'r in, waar vlug de bestuurder vanuit stapte om wat drank en condooms te halen :'). Prijzen zijn er niet absurd laag, 't is goedkoper dan in Nederland. Maar het grootste voordeel haal je eruit met drank, bier en cola! Om de een of andere reden kost cola daar omgerekend nog geen euro voor 2,5 liter (Pepsi of Coca Cola)! Kipnuggets zijn een aanrader om mee te ontbijten. En let op wat voor brood je koopt want de eerste keer hadden wij brood met stukken wortel o.i.d. erin zitten _O-.

Qua bier hadden wij snel de keuze gemaakt. In de supermarkten en in de meeste uitgaangelegenheden worden naast Heineken (duur) drie Bulgaarse biermerken verkocht/geschonken: Zagorka, Kamenitza en Shumensko. Alle drie zijn prima te drinken. Echter staat de laatste 'Shumensko' bekend als wijvenbier: drinkt ontzettend makkelijk weg en heeft weinig smaak. Shumensko wordt standaard geschonken in de Viking en is te herkennen aan het brede flesje. Maar in de Viking schenken ze ook het Deense Tuborg! Wat bitterder van smaak is en dus neigt naar onze Grolsch. Prijs is hetzelfde, je moet er alleen naar vragen en hopen dat ze het verstaan.


Strand en weer
Wij waren de tweede week van juni in Bulgarije te vinden en toen was het dus nog lente. Maar het weer was meer dan zomers te noemen! Temperaturen van tussen de 25 en 32 graden en vrijwel geen wolkje aan de lucht. Alleen de laatste dagen was het wat bewolkter en kwam de temperatuur niet boven de 25 graden uit. Volgens mij twee keer een regenBUI gehad, want als het daar regent, regent het ook flink :D. Voordeel: het is zo afgelopen/overgewaaid!

De zee was al zeer aangenaam en warmer dan ons zwembad. Volgens ons hotel had het zeewater al een temperatuur van boven de 20 graden. Het strand heeft fijn zand dus geen kiezelstenen. Om de paar honderd meter had je een stand met jetski's, bananen, parachuteding et cetera. Prijzen ter indicatie: banaan 10 lev (5 euro) p.p. en jetski was, meende ik, 40 lev (20 euro) voor 10 minuten. Massage's en de bijhorende dames ontbraken ook niet. Strandstoeltjes genoeg om je nek over te breken, maar ook genoeg ruimte om gratis op je strandlaken te liggen of kuilen te graven:

Ja, 't waren echt Duitsers

Aquapark Nessebar
Er zijn twee aquaparken rondom Sunny Beach, namelijk Action Aquapark in Sunny Beach zelf en een in Nessebar (het oude plaatsje onder Sunny Beach). Op de heenweg zul je langs het Aquapark Nessebar komen en de reisleiding raadde het ons aan om hier naar toe te gaan, want het andere was verouderd en kleiner.
Elke twintig minuten rijdt er een gratis bus van en naar het Aquapark. Entree is zo'n 18 euro en de bus is gratis.
Wel is de bus Sovjet Russiastijl: bestelbusje met een paar bankjes en de rest moet staan. Leuk voor als je 2 meter bent (ik niet), want dan kun je je kop uit het dak steken (ventilatiegeval).
Over 't park zelf! Er zijn twee gebieden: een voor kinderen en eentje voor de echte mannen! Van de niet zo steile (m.u.v. één: de halfpipe :X) moet je af met een band (1- of 2-persoons). Hadden we nog beste lol mee toen de badmeesters ons met z'n allen achter mekaar liet gaan in zo'n trechter geval *bots*bots*. Hij moest alleen wel uitkijken of z'n baas dat niet zag.
De vetste glijbaan was de gele: 20 meter hoog en zo steil dat je los kwam van de baan als je naar beneden gleed :D!

Het andere gedeelte had glijbanen in alle soorten en maten, waaronder een halfpipe die verdomd steil was. Daarnaast nog een waterbaan door het halve park (beetje vrienden van die banden afgooien :')), een poolbar en genoeg plek om te zonnen en chicks te bewonderen!


Praktische informatie en tips

• In Bulgarije is het een uur later; dus GMT+2 (zomertijd) of GMT+3.
• Gemiddelde leeftijd ligt in Sunny Beach wel boven de 20. Denk dat wij (17/18) samen met de andere Nederlandse eindexamenkandidaten daar het jongst waren.
• Je betaalt hier met de lev en ze hanteren een vaste koers t.o.v. de euro: 1 EUR = 1,95576 BGN. Voor het gemak is 1 lev dus 50 eurocent.
• Het makkelijkste is om geld op te nemen bij een automaat, maar daar zijn wel transactiekosten aan gebonden; Rabobank: ¤2,- + 1% van het opgenomen bedrag. Wisselen kun je het beste doen bij de Crown wisselkantoren die op elke straathoek zitten en bieden je 1,90-1,92 leva per euro zonder commissiekosten.
• Ze zijn hier erg gesteld op fooien, soms zelfs zo erg dat ze meteen de hele hand willen als je ze een vinger geeft: in ons appartement werd elke dag netjes schoongemaakt en alles. Dus gaven wij de tweede of derde dag wat fooi (nog geen 10 lev). Dag daarop: extra handdoeken! Die dag gaven we geen fooi. Dag daarop: maar één handoek voor drie man -O-!
• Pas op voor fruitverkopers (werd ons verteld door de reisleiding), proberen je eerst lekker te maken met gratis fruit, maar daarna mag je flink betalen. Gewoon negeren en voorbij lopen. Straathoertjes nauwelijks last van gehad: zijn een of twee keer (te) vriendelijke begroet door twee dames, maar gewoon niet op in gaan.
• Witte taxi's worden overal afgeraden (zijn me verder niet opgevallen). Verder geen gebruik gemaakt van een taxi, maar voor het geval dat hadden we het nummer van de vaste taxichauffeur van ons hotel. Spreek van te voren een prijs af!
• Door de hoofdstraat rijdt elke 10-15 minuten een bus, voor het geval je geen zin hebt om te lopen. Kosten: 1 lev.
• Schaf een clubpas aan! Kost je 20 euro, maar je krijgt hier bij elke discotheek gratis toegang tot 01:30 terwijl dit normaal 5-10 lev kost. Geldt niet bij speciale avonden (Tiësto, Basshunter, TopNotch etc.)
• Maak niet te veel lawaai laat op de avond of 's nachts in het hotel! Boete's worden snel gegeven en beginnen vaak bij 100 lev per persoon. Groep meiden bij ons in 't hotel kregen paar dagen voor vertrek 50 lev boete p.p. (was in eerste instantie 100 lev) voor overlast. Maar daar keek ik niet raar van op :').
• Goedkoop (in)drinken in een discotheek? Kijk of er proppers lopen (voor de Viking liepen ze er elke avond). Twee voorbeelden: Viking van elf tot twaalf 's avonds free bar (ja dus alles!) voor maar 10 lev en inclusief entree! Normale prijzen zijn daar 4-5 lev voor een biertje (fooi houden ze soms standaard...) en 7 lev voor een vodka-energy. Revolution had ook een mooie aanbieding: 23 lev voor een hele avond onbeperkt zuipen!


Zonsopgang en de net vernieuwde pier

Ik kan nog wel blijven typen, maar ik denk dat jullie zo wel een goede impressie van Sunny Beach hebben!
Kortom: een supergave week gehad en kan iedereen Sunny Beach aanraden die opzoek is naar zon, zee, strand en uitgaan. Als het aan mij ligt vlieg ik deze zomer nog een keer naar Bulgarije, maar hoop in ieder geval volgend jaar terug te kunnen komen! Verder zal ik ongetwijfeld wat dingen vergeten zijn, dus mocht je een vraag hebben, welke dan ook, stel 'm! Hier in dit topic of per DM/PM :s).

Aan ieder die deze zomer ook naar dit oord vliegt: ONTZETTEND veel plezier gewenst *O*, doe alsof het je laatste vakantie is en doe vooral niet te rustig :D!
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 23 juni 2011 @ 15:52:00 #2
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_98557940
Goeden reviewn. :@>
pi_98557968
Dit moet ik ff lezen. Verkapte TVP :+
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_98558339
Helemaal gelezen.
I like. _O_
  donderdag 23 juni 2011 @ 16:00:52 #5
258616 Mr.DD
Yes, it is me.
pi_98558406
Wat waren de totale kosten als ik vragen mag? :s)
Bovenstaande is in geheel voorzien van een Gooise r, gaarne deze meenemen bij het lezen.
pi_98558501
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 16:00 schreef Mr.DD het volgende:
Wat waren de totale kosten als ik vragen mag? :s)
350 euro voor hotel, vlucht en reis/annuleringsverzekering bij Arke.
En heb ruim 200 euro in Sunny Beach zelf uitgegeven, minder dan dat ik dacht :D.
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
  donderdag 23 juni 2011 @ 16:04:44 #7
258616 Mr.DD
Yes, it is me.
pi_98558605
quote:
2s.gif Op donderdag 23 juni 2011 16:02 schreef yosander het volgende:

[..]

350 euro voor hotel, vlucht en reis/annuleringsverzekering bij Arke.
En heb ruim 200 euro in Sunny Beach zelf uitgegeven, minder dan dat ik dacht :D.
Dat is errrrg netjes!
Bovenstaande is in geheel voorzien van een Gooise r, gaarne deze meenemen bij het lezen.
pi_98558834
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juni 2011 16:04 schreef Mr.DD het volgende:

[..]

Dat is errrrg netjes!
Klopt! Heb niet veel avonden heel veel gezopen (had er geen zin aan met dat warme weer), dus dat viel mee. Al kun je vrij goedkoop dronken worden als je gaat indrinken :').
Oja, nog 35 euro aan treinkaartjes :').
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
  donderdag 23 juni 2011 @ 16:12:02 #9
258616 Mr.DD
Yes, it is me.
pi_98559008
quote:
10s.gif Op donderdag 23 juni 2011 16:08 schreef yosander het volgende:

[..]

Klopt! Heb niet veel avonden heel veel gezopen (had er geen zin aan met dat warme weer), dus dat viel mee. Al kun je vrij goedkoop dronken worden als je gaat indrinken :').
Oja, nog 35 euro aan treinkaartjes :').
Ik was naar Albufeira, pas in maart (:')) geboekt, 400 euro inclusief vliegtickets en chill appartement. Zelf 300 euro uitgegeven aan eten en drank :') Vooral die discotheken weten de prijzen belachelijk hoog te houden, Kiss rekende 5 euro voor flesjes bier...
Dat van die 'welkomshots' bij kroegentochten is trouwens erg herkenbaar, 9/10x ging het om iets waar de alcohol ver te zoeken was.
Bovenstaande is in geheel voorzien van een Gooise r, gaarne deze meenemen bij het lezen.
pi_98559139
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 16:12 schreef Mr.DD het volgende:

[..]

Ik was naar Albufeira, pas in maart (:')) geboekt, 400 euro inclusief vliegtickets en chill appartement. Zelf 300 euro uitgegeven aan eten en drank :') Vooral die discotheken weten de prijzen belachelijk hoog te houden, Kiss rekende 5 euro voor flesjes bier...
Dat van die 'welkomshots' bij kroegentochten is trouwens erg herkenbaar, 9/10x ging het om iets waar de alcohol ver te zoeken was.
Oké! Valt ook nog wel te doen moet ik zeggen :D! Maar wij hadden begin januari al geboekt (kostte wat moeite...). In Zuid-Europa is uitgaan echt duur ja, was met uitwisseling naar een normale discotheek geweest in Italië en daar rekenden ze ook vijf euro voor een flesje bier...
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
pi_98560779
Mooie review, je hebt me overtuigd om voor te leggen bij vrienden om er misschien heen te gaan.
Op vrijdag 27 mei 2011 19:48 schreef computerprobleem het volgende:
(hun waren de grondleggers van het HIV virus)
pi_98560976
quote:
9s.gif Op donderdag 23 juni 2011 16:49 schreef Citizen_Kane het volgende:
Mooie review, je hebt me overtuigd om voor te leggen bij vrienden om er misschien heen te gaan.
Graag gedaan. Wil je deze zomer er nog heen?
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
pi_98561000
Zou leuk zijn, ja. Maar de kans is niet groot dat dat gaat gebeuren.
Op vrijdag 27 mei 2011 19:48 schreef computerprobleem het volgende:
(hun waren de grondleggers van het HIV virus)
pi_98561126
quote:
9s.gif Op donderdag 23 juni 2011 16:56 schreef Citizen_Kane het volgende:
Zou leuk zijn, ja. Maar de kans is niet groot dat dat gaat gebeuren.
Zat van de week naar last-minutes te kijken en je hebt ze al van rond de 200 euro: vlucht en hotel. Vraag me niet in welk hotel je dan terecht komt, maar 't kan :D.
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
pi_98561370
Hotel boeit ons niet echt, dus op zich kunnen we nog gaan maar ja, ik zie wel.
Op vrijdag 27 mei 2011 19:48 schreef computerprobleem het volgende:
(hun waren de grondleggers van het HIV virus)
  donderdag 23 juni 2011 @ 17:43:38 #16
256575 Joe-Momma
same planet different world
pi_98562665
quote:
6s.gif Op donderdag 23 juni 2011 15:59 schreef jordyqwerty het volgende:
Helemaal gelezen.
I like. _O_
  donderdag 23 juni 2011 @ 19:48:36 #17
235513 Pencile
Dame in de dop
pi_98568231
heel leuk om te lezen, alles wat ik al dacht bevestigt, nu nog even geduld hebben! *O*

Oja nog wel een vraagje, clubpas? Zit dat niet gewoon in je partypacket, want die heb ik al gekocht (kroegentocht enzo :P) of moet je die echt los kopen.
pi_98569314
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 19:48 schreef Pencile het volgende:
heel leuk om te lezen, alles wat ik al dacht bevestigt, nu nog even geduld hebben! *O*

Oja nog wel een vraagje, clubpas? Zit dat niet gewoon in je partypacket, want die heb ik al gekocht (kroegentocht enzo :P) of moet je die echt los kopen.
Mooi :D!
Zal er dan wel bij in zitten! Waar reis je mee, Beachmasters? Wij reisden dus met Arke, maar kregen gewoon een clubpas van Beachmasters :P.
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
  donderdag 23 juni 2011 @ 20:20:12 #19
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_98569896
Zo'n vakantie lijkt me altijd zo suf :') Alleen maar naar vrouwen kijken.
pi_98570212
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 20:20 schreef Mishu het volgende:
Zo'n vakantie lijkt me altijd zo suf :') Alleen maar naar vrouwen kijken.
Dan moet je er maar niet alleen naar kijken _O-.
En naast de vrouwen kun je je daar prima vermaken (met vrienden) ^O^.
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
  donderdag 23 juni 2011 @ 20:41:41 #21
235513 Pencile
Dame in de dop
pi_98571351
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juni 2011 20:09 schreef yosander het volgende:

[..]

Mooi :D!
Zal er dan wel bij in zitten! Waar reis je mee, Beachmasters? Wij reisden dus met Arke, maar kregen gewoon een clubpas van Beachmasters :P.
Gogo O-)
pi_98572139
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 20:41 schreef Pencile het volgende:

[..]

Gogo O-)
Zou 't niet weten :o. Van hun website word ik ook niet veel wijzer ;(.
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
  donderdag 23 juni 2011 @ 21:08:33 #23
302854 67Impala
Bad Ass Ride!
pi_98573040
Nou mijn ervaringen met Beachmasters zijn iig veel beter dan met Gogo.. Nu was dat welliswaar in Lloret maar man man wat een verschil ;(

Nimmer mer Gogo , Beachmasters *O*
pi_98575372
Goede review, ik was er vorig jaar. _O_ Dat van die free bar en entree voor 10 lev was er vorig jaar niet volgens mij, wel tof in ieder geval. Viking was toch na 2:00 eigenlijk te druk in juli. :P Grappig om te zien dat die pier vernieuwd is, weet nog dat ik met een maat er op de allereerste ochtend (net uit vliegtuig) rond zes uur al op dat ding stonden en op het strand rennen. _O_ Allemaal gaten en losse planken. :')
pi_98575863
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juni 2011 20:09 schreef yosander het volgende:

[..]

Mooi :D!
Zal er dan wel bij in zitten! Waar reis je mee, Beachmasters? Wij reisden dus met Arke, maar kregen gewoon een clubpas van Beachmasters :P.
Hoe ben je aan die pas gekomen, ik reis zelf ook niet met beachmasters of gogo.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')