abonnement Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 3 juni 2011 @ 19:36:24 #1
8781 crew  Frutsel
pi_97667530
Het jaar is nog niet eens halverwege en Amerika beleeft één van de duurste (natuur)rampjaren aller tijden. Amerika kampt in grote delen van het land enorme droogte, in andere delen van het land zijn zware overstromingen en verder spreken we van het het dodelijkste tornadoseizoen sinds 1953. Meer dan 550 mensen zijn dit jaar al in de VS omgekomen bij tornado's.

Volgens Weather Underground heeft de VS dit jaar al voor miljarden uit moeten geven aan diverse natuurrampen.

GroundHog Blizzard
Begin februari, op Grounhog Day werden delen van de VS getroffen door zware sneeuwstormen. Totale kosten worden geschat op 1 tot 4 miljard Dollar.

Noodweer begin april
In april van dit jaar werd het allemaal nog een tikkeltje erger.... Noodweer in het zuiden, oosten en zuidoosten in de eerste twee weken leverde een schadepost op van ruim vier miljard dollar.

Historische Tornado Outbreak
De historische tornado outbreak in de periode 25-28 april leverde een totale schade van vier tot zes miljard dollar op.

Mississippi flood
-In Mei trad de Mississippi rivier buiten haar oevers. Talloze dorpen liepen onder, duizenden huizen gingen verloren en tienduizenden moesten hun koffers pakken en evacueren.
Totale kosten worden geschat op 9 miljard dollar...

Texas
-De aanhoudende droogte zorgt in Texas voor grote problemen. Geschatte kosten: 1 miljard dollar.

Joplin
Een verwoestende EF5 tornado verwoest grote delen van het Amerikaanse stadje Joplin. Meer dan honderdveertig mensen komen om en de schade in alleen Joplin wordt geschat op 2,5 miljard dollar.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de jaarlijkse bosbranden of de overige schade in de minder getroffen dorpen door tornado's.

---------
En nu? Men kijkt angstig vooruit... want..er komt meer?

De Missouri rivier stijgt en stijgt en ook daar lijkt een catastrofe onafwendbaar in de komende dagen, weken. Van Nebraska tot Montana wordt veel regen verwacht en ook redelijk hoge temperatuur. Meer smeltwater vanuit de bergen lijkt voor een recordhoogte in de waterstanden te gaan zorgen met mogelijk alle gevolgen van dien.

Het Amerikaanse Atlantische Orkaanseizoen is sinds 1 juni officieel van start gegaan en meteorologen hebben een zeer actief seizoen voorspeld. Met orkanen als Andrew en Katrina in ons achterhoofd weten we dat het een heel duur kostenplaatje kan worden...

Zie ook
Weeralarm V.S. # 9 Extreem weer - 3e nacht tornado's?
Winter in de V.S. (2010/2011)
Hurricane Season 2011
Supervulkaan: Activiteit onder Yellowstone ? Deel 2
Aardbevingen #11

En laten we er dan vanuit gaan dat de langverwachte beving in Californië of NewMadrid nog even op zich laat wachten of dat een Amerikaanse vulkaan ineens uitbarst.

2011 kon wel eens de duurste sinds decennia worden voor de VS. En dat terwijl het land de grootste staatsschuld van heel de wereld heeft. Kredietbeoordelaar Moody dreigde eerder vandaag al de kredietwaardigheid van de VS te verlagen als het land niets doet aan de overheidstekorten. Gaan de natuurrampen straks de genadeklap geven aan de Amerikaanse economie?
pi_97668481
Amerika is echt het land van extremen als het over het weer gaat. Zal je zien dat de oostkust dit jaar niet gespaard blijft door een orkaan. Vorig jaar ging het net goed. In het verleden is het wel fout gegaan. 1938 New England hurricane.
  Moderator zondag 19 juni 2011 @ 00:26:01 #3
8781 crew  Frutsel
pi_98355776
De overstromingen van de Missouri zijn in volle gang
Overstroming Missouri bedreigt kerncentrale

Hittegolf inmiddels er ook bij
Hittegolf VS houdt mogelijk dagen aan
  Moderator maandag 18 juli 2011 @ 11:34:23 #4
8781 crew  Frutsel
pi_99612977
quote:
2011 nu al record dure rampen
Na ruim een half jaar is 2011 al het duurste jaar als het gaat om economische schade door natuurrampen. Dat blijkt uit cijfers van de Duitse herverzekeraar Munich Re.

Naar schatting hebben aardbevingen, overstromingen en wervelstormen dit jaar tot nu toe zo'n 265 miljard dollar gekost (ongeveer 190 miljard euro).

Aardbeving en tsunami

Dat bedrag is hoger dan in heel 2010 en vijf keer zo hoog als in een gemiddeld jaar. Het overtreft het recordbedrag van 220 miljard dollar in 2005 (orkaan Katrina) ook ruimschoots.

Vooral de aardbeving en de tsunami in Japan in maart hebben een groot aandeel in het schadebedrag tot nu toe: ongeveer 210 miljard dollar. Ze vormen daarmee de duurste natuurramp in de geschiedenis, concludeert Munich Re.
Christchurch

Behalve de ramp in Japan tellen in het schadebedrag van dit jaar bijvoorbeeld ook mee: de aardbevingen in Christchurch in Nieuw-Zeeland en de tornado's in het zuiden en middenwesten van de Verenigde Staten.

Overigens merkt Münich Re op dat de schade niet per se op het conto van verzekeraars komt. Schade die het gevolg is van de ongelukken met de kerncentrales in Fukushima is bijvoorbeeld niet verzekerd. Daar draait de overheid voor op.
Niet alleen de VS valt het dus op :)
En de VS mag zich opmaken voor een zware hittegolf :{

quote:
Na het weekeinde wordt in de Verenigde Staten een ‘massive heat wave’ verwacht. In meer dan 40 van de 48 aaneengesloten staten stijgt de temperatuur tot boven 90 graden Fahrenheit overeenkomend met ruim 32 graden Celsius. De grootste hitte wordt in het midden van de VS verwacht. De thermometers kunnen plaatselijk de grens van 45 graden bereiken.
  Moderator woensdag 20 juli 2011 @ 11:16:59 #5
8781 crew  Frutsel
pi_99698203
quote:
VS in greep van dodelijke hittegolf
De Amerikaanse Midwest heeft momenteel te kampen met een zware hittegolf. Daarbij zijn ondertussen al zeker dertien mensen omgekomen. Volgens de Amerikaanse autoriteiten zijn in juli tot dusver niet minder dan 1.079 hitterecords gebroken. (Op het bovenste kaartje onderaan dit artikel kan je zien waar)
De hittegolf beslaat een immens gebied van Texas tot de Dakotas, en oostwaarts voorlopig tot Illinois en Indiana, maar ze breidt uit en de hittegolf krijgt ook de oostkust in haar greep.

In New York bijvoorbeeld wordt voor vrijdag een gevoelstemperatuur van 46 graden voorspeld. Zondag zakt de de temperatuur naar 34 graden, maar het kwik stijgt in the Big Apple boven de dertig tot zeker 2 augustus volgens de computermodellen.

Op plaatsen in Iowa werd het gisteren 50 graden. In een stadje in Iowa werd het zelfs 54,4 graden, met een gevoelstemperatuur die nog hoger lag.

In verschillende steden heeft de overheid zogenaamde 'koelcentra' geopend, waar mensen die niet over airconditioning beschikken terecht kunnen. Vooral kwetsbare groepen, zoals ouderen, hebben het bij deze temperaturen erg moeilijk.

In de Verenigde Staten komen jaarlijks ongeveer 162 mensen om het leven omwille van hoge temperaturen. Hittegolven eisen er verrassend genoeg zelfs meer slachtoffers dan andere natuurfenomenen als orkanen (117 doden) en overstromingen (65 doden).

Heel vochtige hitte
Het is niet alleen heel heet in de getroffen regio, het is bovendien ook al een maand een erg vochtige hitte. Dat zou nog eens aangezwengeld worden door het feit dat de grond na de overstromingen in de lente nog zoveel water bevat volgens Ricky Rood van Weather Underground. Het huidige extreme weerpatroon ligt helemaal in de projecties die klimaatwetenschappers hebben voorspeld. Er zullen ook steeds meer spectaculaire stofstormen komen volgens de weerkundigen, zoals die van van 5 juli in Phoenix.

In zuiden en zuidoosten dan weer recorddroogte
Ondertussen is het in het zuiden en vooral het zuidoosten van de VS abnormaal droog. In Carlsbad (New Mexico) had het 233 niet geregend toen er op 2 juni dan toch een schamele 0,25 mm uitviel. Sindsdien overigens niks meer. In Pecos (Texas) viel er een halve millimeter op 14 juli, de eerste regen sinds 23 september 2010. In Albuquerque (New Mexico) is sinds begin 2011 slechts 4 mm in totaal gevallen. De eerste zes maanden van 2011 waren de droogste in 117 jaar in ondermeer New Mexico, Texas en Louisiana.

Ook record bosbranden
Het resultaat: oogsten die gaan mislukken en de grootste bosbranden in onder andere Arizona en New Mexico sinds mensenheugenis. Volgens het National Interagency Fire Center waren er tot begin juli al 36.424 grote bosbranden in de VS geweest dit jaar. Ondertussen is al 25.000 km² bos in 2011 afgebrand. Een absoluut record voor het land.

Vorig jaar werd voor Rusland getroffen door hittegolven. Ondertussen wordt aangenomen dat daarbij 56.000 mensen om het leven kwamen. De kost van natuurrampen als gevolg van klimaatverandering stijgt ook elk jaar. Vorig jaar was dat ongeveer 222 miljard. (sps/mvl)
pi_100459594
quote:
Texanen drinken binnenkort wellicht urine
Het is ondraaglijk heet en droog in Texas. Zo droog dat Texanen binnenkort wellicht hun urine zullen moeten beginnen drinken. Niet puur natuurlijk, de urine zal eerst worden behandeld in een grote afvalwaterfabriek in Big Spring, die momenteel wordt gebouwd. De technieken die er worden gebruikt zijn geïnspireerd op die van de ruimtevaartorganisatie NASA. (adb)

Enkele weetjes over de droogte in Texas:
• In vergelijking met vorig jaar vloeit er maar 1 procent water naar de Highlandmeren, die water geven aan Austin en andere steden. Het waterreservoir van Austin, Lake Travis, is halfleeg.
• Verschillende Texaanse rivieren stromen niet meer.
• Het is de duurste droogte ooit voor de landbouwers. Ranchers zeggen dat het tien jaar zal duren eer hun kuddes terug op het peil van voor de droogte zijn.
• Uitgedroogd vee dat naar betere weides gevoerd wordt, sterft door teveel water te drinken.
• Er zijn dit jaar al veertig dagen geweest waarop het meer dan 38 graden celsius was in Austin . Normaal zijn dat er twaalf.
• In alle 254 provincies van Texas is de situatie uitgeroepen tot natuurramp.
pi_101115366
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  woensdag 24 augustus 2011 @ 11:59:21 #9
8372 Bastard
Persona non grata
pi_101122113
Mijn complimenten nog maar eens voor je heerlijk uitgebreide topics. Zorg en toewijding!

* Bastard schouderklopje geeft
The truth was in here.
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 12:04:48 #10
115996 francorex
Earth stationary not spinning
pi_101627052
Na 10 peperdure rampen dit jaar: "VS moet zich wapenen tegen nieuwe klimaatrealiteit"

De Verenigde Staten zijn de jongste acht maanden getroffen door tien grote global warming-gerelateerde natuurrampen die al meer dan 35 miljard aan schade hebben veroorzaakt. Verzekeraars stellen vast dat het aantal overstromingen, droogtes en zware stormen verdubbeld is in vergelijking met de jaren negentig. De jongste twee zomers waren in de VS ook de warmste sinds de metingen in de negentiende eeuw begonnen.

Een "grote" weerramp betekent met schade die meer dan een miljard bedraagt. Zo waren er sinds 1980 in totaal 99 in de VS, waarvan dus 10 alleen al in de jongste negen maanden. Terwijl de wonden van orkaan Irene nog worden gelikt, woeden in Texas 60 hevige bosbranden (in de staat is sinds eind 2010 al 15.000 km² in bosbranden opgegaan) en bestookt tropische storm Lee New Orleans met 20 centimeter regen.

Irene & co
Irene (7 miljard aan schade) en tornado's in mei (midwesten en south-east, 7 miljard) en april (Ohio Valley, south-east en midwesten, 9 miljard) spannen de kroon, maar de warmste zomer ooit gemeten in de VS, met absolute recordtemperaturen in 40 regio's zorgde ook voor 5 miljard aan schade, vooral in Texas en Oklahoma.

Die 40 is overigens maar een richtgetal. Volgens Noaa, zowat het Amerikaanse KMI, "zijn er zoveel hitterecords gebroken deze zomer dat het eigenlijk onmogelijk is ze te quantifiëren". De directeur van Noaa, Jack Hayes, waarschuwde half augustus al dat de VS zich moet wapenen tegen "een nieuwe klimaatrealiteit".

Twisters
Daarnaast was er dit voorjaar de "Upper Midwest flooding", waarbij de Missouri en de Souris overstroomden in Montana, North Dakota, South Dakota, Nebraska, Iowa, Kansas en Missouri. De Mississippi overstroomde ook in de lente en de zomer. Een sneeuwstorm gijzelde in januari Chicago en de noord-oostelijke staten. En dan waren er nog drie "runs" van tornado's: van Oklahoma tot Pennsylvania (14-16 april), 59 twisters in het midwesten en noord-oosten (8-11 april) en 46 stuks in de central en southern states (4 en 5 april). Elk van die drie veroorzaakte meer den 2 miljard aan schade. (mvl)

hln
  Moderator maandag 12 december 2011 @ 13:33:46 #12
8781 crew  Frutsel
pi_105490661
quote:
Billion dollar weather disasters breaks record
There have been twelve weather disasters in 2011 that have caused over $1 billion in damages.

The weather disasters of 2011 have surpassed the record of nine that was set in 2008.

The weather disasters of 2011 have caused more than $52 billion in damages and the year is not yet over. The storms have also cause 646 deaths, according to NOAA.

The twelve weather events that exceed $1 billion in damages in 2011 are:

Central/East Groundhog Day Blizzard (Jan. 29-Feb. 3).This storm caused 36 deaths and the damages totaled more than $2 billion.

Midwest/Southeast tornadoes (April 4-5).Nine people were killed during the tornadoes. The losses totaled more than $2 billion.

Southeast/Midwest tornadoes (April 8-11).Resulted in more than $2 billion in losses.

Midwest/Southeast tornadoes (April 14-16).These tornadoes killed 38 people. Property damages exceeds more than $2 billion.

Southeast/Ohio Valley/Midwest tornadoes (May 22-27).The tornadoes caused the death of 327 people and damages totaled more than $9 billion.

Midwest/Southeast tornadoes (May 22-27).There were 177 people killed. The property losses are more than $7 billion.

Southern Plains/ Southwest drought, heat waves, wildfires.Direct losses are more than $5 billion.

Mississippi River flooding.The floods are responsible for at least two deaths. The losses are estimated to be between $2-$4 billion.

Upper Midwest flooding.Losses are estimated at $2 billion.

Hurricane IreneCaused the deaths of at least 45 people. The losses are estimated to be $8 billion.

The latest two weather events were reported Wednesday by NOAA. They are:

Texas/New Mexico/Arizona wildfire damage.Damages from the wildfires are in excess of $1 billion.

Midwest/Southeast tornadoes and severe weather.These weather events recently were reported to have caused more than $1 billion in damages.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')