Oké bedanktquote:
Inkoken gaat ten koste van de smaak. Voordat de tomaten het blik in gingen zijn ze al gekookt en op de pizza koken ze wéér.quote:Op donderdag 13 januari 2011 09:27 schreef reclamedoos het volgende:
[..]
Ik denk dat het wel wat aan de vochtige kant is. Heb ik ook wel eens last van gehad.
Hoe ik het nu doe:
Ik maak zelf altijd saus van een paar blikken tomatenblokjes, een teentje knoflook, een ui en een wortel. Ui in stukken, knoflook in stukken, wortel in kleine stukjes, langzaam laten fruiten in olijfolie. Daarna twee of drie blikken tomatenblokjes er bij, soms nog een blikje tomatenpuree. Lekker laten inkoken (deksel van de pan laten, dus een hoge pan in verband met spetteren vd saus). Dan nog wat zout en italiaanse kruiden er bij. Daarna gaat bij de staafmixer er in, anders eet m'n dochter de saus niet, we gebruiken de saus nl ook voor over de pasta.
Als de pan een half uurtje heeft staan afkoelen dan doe ik er nog een handje vol verse basilicum bij in. Als je die mee kookt, dan proef je er veel minder van.
Als de saus afgekoeld is, stop ik deze (met veel gekl##t) in ijsklontzakjes zodat ik kleine porties kan gebruiken als ik pizza ga maken.
Het is niet geluktquote:Op donderdag 13 januari 2011 18:04 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Oké bedankt
Ik zal laten weten hoe het geworden is, morgen ga ik bakken
Het recept van de OP. Maar dit werd zo plakkerig dat mn handen onderzaten, dat kan niet de bedoeling zijn toch?quote:Op zaterdag 15 januari 2011 17:25 schreef Zoheetik het volgende:
Het wordt altijd plakkeriger na het rijzen.
Welk recept heb je gebruikt?
Jup. Ik lees alleen in de op ''een glad en elastisch deeg'' dan ga ik dus niet uit van een deeg dat zich aan je hand vastkleeft?quote:Op zaterdag 15 januari 2011 17:56 schreef Zoheetik het volgende:
Nou... plakkerig mag best. Had je je handen ingebloemd en je werkplek ook?
Ja, maar vóór het rijzen was het deeg niet nat. Moet ik nu dan toch nog bloem toevoegen terwijl het deeg al gerezen is?quote:Op zaterdag 15 januari 2011 18:51 schreef motorbloempje het volgende:
nou, minder water dan dus doen, vrij simpel.
Hm, ga ik dat de volgende keer ook even proberen!quote:Op zaterdag 15 januari 2011 22:51 schreef MaximusTG het volgende:
@LieLie; ja, ik wacht ook, staat ook in het pdfje waar ik mn werkwijze heb staan dat ik hier al eens gepost heb. Het wachten is voor de autolyse, waardoor complexe suikers worden afgebroken naar minder complexe.
Waar haal je die?quote:Op dinsdag 18 januari 2011 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, als het in elkaar trekt bij het vormen moet je het gewoon even laten liggen; je begint met vormen, en als het dan te elastisch is, dek je het gewoon weer even af en wacht je een paar minuten.
Vanavond zelf ook weer pizza maken! Vanmiddag al ff testje doen, gebruik vandaag voor het eerst deze bloem:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |