abonnement Unibet Coolblue
pi_91274123
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 18:03 schreef motorbloempje het volgende:
ja
Oké bedankt :)

Ik zal laten weten hoe het geworden is, morgen ga ik bakken :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  donderdag 13 januari 2011 @ 20:37:01 #52
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91281711
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 09:27 schreef reclamedoos het volgende:

[..]

Ik denk dat het wel wat aan de vochtige kant is. Heb ik ook wel eens last van gehad.

Hoe ik het nu doe:
Ik maak zelf altijd saus van een paar blikken tomatenblokjes, een teentje knoflook, een ui en een wortel. Ui in stukken, knoflook in stukken, wortel in kleine stukjes, langzaam laten fruiten in olijfolie. Daarna twee of drie blikken tomatenblokjes er bij, soms nog een blikje tomatenpuree. Lekker laten inkoken (deksel van de pan laten, dus een hoge pan in verband met spetteren vd saus). Dan nog wat zout en italiaanse kruiden er bij. Daarna gaat bij de staafmixer er in, anders eet m'n dochter de saus niet, we gebruiken de saus nl ook voor over de pasta.

Als de pan een half uurtje heeft staan afkoelen dan doe ik er nog een handje vol verse basilicum bij in. Als je die mee kookt, dan proef je er veel minder van.
Als de saus afgekoeld is, stop ik deze (met veel gekl##t) in ijsklontzakjes zodat ik kleine porties kan gebruiken als ik pizza ga maken.
Inkoken gaat ten koste van de smaak. Voordat de tomaten het blik in gingen zijn ze al gekookt en op de pizza koken ze wéér.
pi_91287429
Voor mij persoonlijk is het na het inkoken juist beter (tomatensaus smaak ipv verse tomatensmaak). Maar goed dat smaken verschillen :)

Je zou het eens kunnen proberen door de tomaten in een zeef te gieten, en dan in de zeef met een bakje er onder een half dagje in de koelkast. Dan kunnen uitlekken, en tegelijk drogen ze ook nog eens een beetje uit doordat ze in de koelkast staan (al weet ik niet of dat effect al merkbaar is in zo'n korte tijd). Maar afgaande op je foto denk ik wel dat er een teveel aan vocht in je tomaten zit.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_91368316
MaximusTG gebruik jij het recept van die website die je poste?

Wel interessant dat daar staat dat je moet wachten met kneden. Doe jij dat ook?
pi_91370037
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 18:04 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Oké bedankt :)

Ik zal laten weten hoe het geworden is, morgen ga ik bakken :)
Het is niet gelukt :(

Vóór het rijzen was mijn deeg mooi glad en elastisch. Na het rijzen was het één plakkerig drama.

Wat heb ik fout gedaan? ;(
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zaterdag 15 januari 2011 @ 17:25:23 #56
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91372781
Het wordt altijd plakkeriger na het rijzen.
Welk recept heb je gebruikt?
pi_91373291
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 17:25 schreef Zoheetik het volgende:
Het wordt altijd plakkeriger na het rijzen.
Welk recept heb je gebruikt?
Het recept van de OP. Maar dit werd zo plakkerig dat mn handen onderzaten, dat kan niet de bedoeling zijn toch?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zaterdag 15 januari 2011 @ 17:56:27 #58
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91373981
Nou... plakkerig mag best. Had je je handen ingebloemd en je werkplek ook?
pi_91376060
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 17:56 schreef Zoheetik het volgende:
Nou... plakkerig mag best. Had je je handen ingebloemd en je werkplek ook?
Jup. Ik lees alleen in de op ''een glad en elastisch deeg'' dan ga ik dus niet uit van een deeg dat zich aan je hand vastkleeft?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91376166
nou, minder water dan dus doen, vrij simpel.
Ja doei.
pi_91377852
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 18:51 schreef motorbloempje het volgende:
nou, minder water dan dus doen, vrij simpel.
Ja, maar vóór het rijzen was het deeg niet nat. Moet ik nu dan toch nog bloem toevoegen terwijl het deeg al gerezen is?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91378268
ja, blijkbaar wel, als het niet naar je zin is moet je het naar je zin maken.
Ja doei.
  zaterdag 15 januari 2011 @ 20:08:27 #63
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91379344
Mijn deeg (recept van MaximusTG) was anders ook heel plakkerig hoor. Daarna toch prima pizzabodem van kunnen maken.
pi_91380258
Nou heb ik alleen een combimagnetron waarbij ik op de oven functie alleen maar hete lucht kan gebruiken. Kan ik dan ook gebruik maken van een ongeglazuurde steen van de bouwmarkt als pizzasteen?
Hoor ik die Griekse melodie...
  † In Memoriam † zaterdag 15 januari 2011 @ 22:51:57 #65
91830 MaximusTG
pi_91387557
@LieLie; ja, ik wacht ook, staat ook in het pdfje waar ik mn werkwijze heb staan dat ik hier al eens gepost heb. Het wachten is voor de autolyse, waardoor complexe suikers worden afgebroken naar minder complexe.

Over het natte deeg, dat is inderdaad even wennen. Ik kneed altijd met deeghaken; maar het deeg manipuleren met de hand. Veel bloem is de truuk.

Edit: @hierboven: dat moet vast lukken. Alleen niet de magnetronfunctie gebruiken. Is het zo'n ronddraaiend plateau?

[ Bericht 14% gewijzigd door MaximusTG op 15-01-2011 22:58:55 ]
  zondag 16 januari 2011 @ 07:27:15 #66
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91400408
Ik doe alles met een kom, een garde en de hand :).
(Bij het recept van de OP had ik geen garde nodig.)
pi_91400440
Is inderdaad een ronddraaiend plateau.
Hoor ik die Griekse melodie...
  zondag 16 januari 2011 @ 11:27:26 #68
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91402904
Kun je die uit zetten?

Ik denk trouwens dat het wel krap wordt in zo'n oven... Maar dat zul je uit moeten proberen :).
  † In Memoriam † zondag 16 januari 2011 @ 15:42:02 #69
91830 MaximusTG
pi_91413869
Heb vroeger ook zo'n ding gehad (waardeloos geval, werd amper warm), maar daar zat zo'n metalen rooster geval bij, met aan de ene kant korte en aan de andere kant lange pootjes. Die paste precies op dat plateau. Als je het draaiende plateau er nu uit haalt, en je hebt zo'n rooster, dan kan je daar de ste(e)n(en) op leggen, zodat ie niet draait. Want als ie op iets rond moet liggen dan blijft er niet veel oppervlak over.
Goed voorverwarmen dan, steen lekker dicht bij warmte-element, en eventueel grillstand aanzetten als de pizza er op ligt.
  zondag 16 januari 2011 @ 16:09:55 #70
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91415248
Mijn deeg heeft 500km reizen niet overleefd _O-. Jammer maar helaas. Wel armspieren getrained door het kneden van het deeg voor 4 pizza's. :7
pi_91419760
Ik kan gelukkig het draaiplateau er uit halen. Ik ga is zo'n steen halen (gewone ongeglazuurde tegels?) en wat proberen binnenkort!
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_91422437
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 22:51 schreef MaximusTG het volgende:
@LieLie; ja, ik wacht ook, staat ook in het pdfje waar ik mn werkwijze heb staan dat ik hier al eens gepost heb. Het wachten is voor de autolyse, waardoor complexe suikers worden afgebroken naar minder complexe.

Hm, ga ik dat de volgende keer ook even proberen!
Ik ben op zich best tevreden over mijn deeg, maar het blijft wat bleek en als ik het wil vormen trekt het weer in elkaar zeg maar.
  † In Memoriam † dinsdag 18 januari 2011 @ 11:48:46 #73
91830 MaximusTG
pi_91507541
Hmm, als het in elkaar trekt bij het vormen moet je het gewoon even laten liggen; je begint met vormen, en als het dan te elastisch is, dek je het gewoon weer even af en wacht je een paar minuten.
Vanavond zelf ook weer pizza maken! Vanmiddag al ff testje doen, gebruik vandaag voor het eerst deze bloem:

  dinsdag 18 januari 2011 @ 14:56:16 #74
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91515669
Wat is dat voor bloem?

Ik ga straks weer een pizza maken. Net een geperforeerde plaat gehaald bij de action, zo'n rond geval van 32cm (ben benieuwd of dat groot genoeg is).
Anders ook een keer naar de bouwmarkt...

Verder ben ik een klein beetje inspiratieloos qua beleg :D. Normaal deed ik: belegen kaas, tomatenprut en mozzarella.
Dus mocht iemand nog tips hebben... ('t Moet wel vegetarisch zijn en zonder champignon :D).
pi_91517815
quote:
Op dinsdag 18 januari 2011 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, als het in elkaar trekt bij het vormen moet je het gewoon even laten liggen; je begint met vormen, en als het dan te elastisch is, dek je het gewoon weer even af en wacht je een paar minuten.
Vanavond zelf ook weer pizza maken! Vanmiddag al ff testje doen, gebruik vandaag voor het eerst deze bloem:

[ afbeelding ]
Waar haal je die?

Mijn plaatselijke supermarkt heeft alleen huismerk bloem. Pizza's lukken daarmee prima, gebruik recept uit op. Echter de smaak van de bodem is wel een beetje broodachtig, is de smaak met "echte" bloem beter?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')