henkde_j | donderdag 11 november 2010 @ 20:50 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://sites.rvu.nl/page/856 | |
henkde_j | donderdag 11 november 2010 @ 20:51 |
Mooie aflevering weer. | |
Pietverdriet | donderdag 11 november 2010 @ 20:52 |
En weer loopt AH weer eens klanten te flessen, de zo geliefde kwaliteitssupermarkt. Tamme eend is heerlijk hoor, ik eet het regelmatig, maar het is geen wild. Varken is ook geen wild zwijn. | |
Roel_Jewel | donderdag 11 november 2010 @ 20:53 |
Kwak. | |
golfer | donderdag 11 november 2010 @ 20:53 |
Was weer leuk. AH noemt tamme gekweekte eend dus doodleuk premium wild, terwijl die beesten nog nooit buiten zijn geweest. Structuur en kleur en smaak van wild is heel anders dan van plofeenden,. | |
golfer | donderdag 11 november 2010 @ 20:54 |
Wel leuk, die rode 2CV waar Marijn in reed. Eend met als nummerbord in het midden de letters AHA. | |
Pietverdriet | donderdag 11 november 2010 @ 20:55 |
Het is een heel ander product, niet vergelijkbaar met elkaar. Wilde eend smaakt en ruikt sterk naar wild en de poelier had gelijk, veel mensen zullen het helemaal niet lekker vinden. | |
#ANONIEM | donderdag 11 november 2010 @ 21:07 |
Marijn parkeerde op de invalidenplaats. | |
Piles | donderdag 11 november 2010 @ 21:11 |
Alles voor de kijkcijfers | |
#ANONIEM | donderdag 11 november 2010 @ 21:12 |
Ze praat wel schattig Frans. | |
deepart | donderdag 11 november 2010 @ 21:27 |
Weer gemist | |
ddx | donderdag 11 november 2010 @ 21:32 |
Van welke winkel was die poelier eigenlijk ? | |
DoorgestokenKaart | donderdag 11 november 2010 @ 21:40 |
Zelfs een kwaliteitsprogramm als KvW gebruikt Dexter muziek. Niet te geloven hoe vaak je dat tegenkomt | |
Pietverdriet | donderdag 11 november 2010 @ 21:47 |
Zat net even Jimmy's food factory te kijken, daar hoorde ik in de rijstfabriek de soundtrack van Blake's 7 | |
henkde_j | donderdag 11 november 2010 @ 21:57 |
Zag er uit als een groothandel.. | |
ikweethetookniet | donderdag 11 november 2010 @ 21:58 |
Was De Kweker in Amsterdam http://www.kweker.nl/ | |
Pietverdriet | donderdag 11 november 2010 @ 21:59 |
Ik weet het niet zeker, maar leek me een ISPC | |
Pietverdriet | donderdag 11 november 2010 @ 21:59 |
Ah. dankjewel, zag er iig goed uit | |
ikweethetookniet | donderdag 11 november 2010 @ 22:01 |
Marijn Frank (meisje van de Keuringsdienst van Waarde) | |
deepart | donderdag 11 november 2010 @ 22:05 |
Is deze aflevering het waard om het terug te kijken? | |
golfer | donderdag 11 november 2010 @ 23:37 |
KvW is ALTIJD de moeite waard om terug te zien. | |
Pietverdriet | donderdag 11 november 2010 @ 23:42 |
Yep, een van de beste programmas van de NL TV | |
deepart | donderdag 11 november 2010 @ 23:43 |
Daar heb je gelijk in | |
deepart | donderdag 11 november 2010 @ 23:46 |
Dat programma geeft mij altijd hetzelfde gevoel als toen ik op mijn 10e naar klokhuis zat te kijken [ Bericht 0% gewijzigd door deepart op 12-11-2010 10:46:35 ] | |
Piles | vrijdag 12 november 2010 @ 08:27 |
Whehe, ja idd Ik mis dan alleen de sketches tussendoor | |
Stefan | vrijdag 12 november 2010 @ 08:55 |
Leuk ding die Marijn. En wel tof dat ze gewoon met draaiende camera die fabriek binnengingen. Lekkere fail wel van Albert Heijn, tamme fabriekseenden verkopen als wild. | |
DeeBee | vrijdag 12 november 2010 @ 09:13 |
Tsja, het is vooral 'misbruik' maken van de gedachtegang van de consument ook. Een hoop zien kip, varken en koe als 'vlees' en hele 'exotische' dieren zoals eend, lam, everzwijn al überhaupt als 'wild' dus... Dat zei die vrouw aan de telefoon ook nog eens letterlijk zo'n beetje, dat die beesten dan vervolgens ook gewoon gefokt worden zal de consument amper uitmaken, want die vinden het alleen 'wild' omdat het gewoon een exotischere keuze is dan wat ze normaal eten... Dat het niet onder de definitie valt van echt wild en het eigenlijk gewoon ook 'vlees' is klopt wel, maar blijkbaar is 'wild' wat dat betreft niet zooo beschermd qua term en gebruikt de Appie het lekker als verzamelnaam voor wat exotischere producten en de consument vindt het wel duidelijk en stelt geen vragen. Plus dat het alleen op deze manier een beetje betaalbaar is natuurlijk, geschoten Nederlandse eendenborsten zal je niet voor 4/5 euro per stuk kunnen krijgen. | |
Pietverdriet | vrijdag 12 november 2010 @ 12:29 |
Die zijn er toch? Die hilarische telefoongesprekken. Monty Python gewoon. Goeiedag met Teun van de Keuken, ik heb een papegaai bij u gekocht | |
Pietverdriet | vrijdag 12 november 2010 @ 12:31 |
was net bij de Hanos, niet gekeken wat de eend kost, maar zeker geen 4, 5 euro het stuk voor een wilde schiet eend filtet. | |
Pandora73 | vrijdag 12 november 2010 @ 22:56 |
Kassa gaat ook achter de speciale benzines aan | |
DeeBee | zaterdag 13 november 2010 @ 10:41 |
Nee, dat bedoel ik... Dus de 'Nederlander' zal met alle genoegen ook kweekeend eten, die qua smaak nog wat 'makkelijker' en neutraler is zelfs, ook al staat er dan ten onrechte 'wild' op de verpakking. Veel mensen zien eenden als exotisch en dan snel als 'wild' zonder na te denken over hoe die beesten geleefd hebben... Maar ja, ik vind ook wel dat AH niet zo moet kunnen 'liegen' op hun verpakkingen, dat is gewoon beetje een schande. | |
Stefan | zaterdag 13 november 2010 @ 10:49 |
Wild is misschien tegenwoordig meer een soortnaam voor eend, konijn en hert. | |
stoeltafel | zaterdag 13 november 2010 @ 10:57 |
Wat een vet programma! Gister seizoen 1/2/3/4/7/8/9/10 binnen gehaald:) Heeft iemand het boek gelezen van het supermarktparadijs? Is van de makers van de kvw. Net de aflevering van suiker gezien, ziek ! | |
Pietverdriet | zaterdag 13 november 2010 @ 10:59 |
Het is marketing. Tamme eens, konijn en hert zijn goed te eten hoor, maar het is geen wild. Het zou eigenlijk een keurmerk moeten zijn voor beesten die uit de natuur gehaald zijn. Wild is namelijk het ultime scharrelvlees, en dan moet je niet bio-industrievlees worden verkocht als wild. Het is alsof je plofkip verkoopt als fazant, kiloknallervarken als wild zwijn. | |
Stefan | zaterdag 13 november 2010 @ 11:02 |
En het boost de prijs omhoog. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 november 2010 @ 11:09 |
Ik weet niet wat AH voor de eend vraagt (op de webshop vind ik alleen WC Eend) maar ik betaal bij de supermarkt 10,99 de kilo voor barbarie eendeborst van prima kwaliteit. | |
Stefan | zaterdag 13 november 2010 @ 11:11 |
AH vraagt voor premium vlees best wel veel. Ik gok 21 euro de kilo ofzo. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 november 2010 @ 11:17 |
Mooi cellofaantje eromheen en libelle lezend nederland verkwist het huishoudsgeld weer zonder te weten waaraan. | |
#ANONIEM | zaterdag 13 november 2010 @ 11:19 |
Bestaat dat, een tam hert? | |
Pietverdriet | zaterdag 13 november 2010 @ 11:21 |
Een heel belangrijk exportproduct van Nieuw Zeeland. Is geen slecht product hoor, en lopen gewoon in de wei, maar niet in de bossen afgeschoten zeg maar, hoewel dat ook bestaat, er is een Hertenplaag in NZ | |
Pietverdriet | zaterdag 13 november 2010 @ 11:27 |
Tegenwoordig wordt zelfs Ree gefokt. | |
Stefan | zaterdag 13 november 2010 @ 11:55 |
Ja hoor. Het enige dat niet bestaat is een tam everzwijn. | |
Stefan | zaterdag 13 november 2010 @ 11:56 |
Ik zal straks even kijken wat t kost. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 november 2010 @ 12:17 |
Zou daar mijn hand niet voor in het vuur willen steken, weet alleen dat Haas niet te fokken is, maar zou me niets verbazen als dat ook al gebeurd. | |
Erasmo | zondag 14 november 2010 @ 14:09 |
Net terug gezien op uitzending gemist, vind het wel frappant dat ze zomaar wild op een pak mogen zetten terwijl het de bio-industrie komt... Had toch wel gedacht dat wild een beschermde term was. | |
Pandora73 | zondag 14 november 2010 @ 14:20 |
Wat is tam? Als iemand die beesten in een omheining houdt en bijvoert, maar die beesten blijven schuw, zijn het dan tamme of wilde? Mijn zwager heeft vroeger zwijnen gehad, en daar had ie ook jonkies mee. Maar of dat nou everzwijnen of wilde zwijnen waren weet ik niet precies. Of is dat hetzelfde? * Pandora73 heeft geen zin om te googlen | |
Pietverdriet | zondag 14 november 2010 @ 19:01 |
In deze bedoeld hij gefokt. Een beest wat zelf in de natuur zijn vreten bij elkaar moet zoeken heeft ander vlees, dat is veel donkerder en heeft een sterkere wildsmaak. | |
Impry | vrijdag 19 november 2010 @ 11:15 |
Was er gisteren geen aflevering? | |
Stefan | vrijdag 19 november 2010 @ 11:18 |
Nee, seizoen is over. | |
Impry | vrijdag 19 november 2010 @ 11:34 |
Ah, oke, jammer. | |
Roel_Jewel | dinsdag 23 november 2010 @ 22:06 |
NU op BBC2 soort van Engelse KvW. Over bottled water. Interessant! http://www.bbc.co.uk/programmes/b00w8cll | |
Pietverdriet | dinsdag 23 november 2010 @ 23:07 |
Goeie docu. Goeie serie | |
Erasmo | woensdag 24 november 2010 @ 20:41 |
De BBC heeft wel vaker van zulke goede dingen. Straks om 9 uur Jimmy's food factory op BBC1. | |
golfer | woensdag 24 november 2010 @ 20:47 |
Leuk. Die ga ik weer opnemen. | |
Erasmo | woensdag 24 november 2010 @ 22:04 |
Ik moet nog steeds die oude afleveringen terugzien Programma daarna was ook een bron van inspiratie | |
n0ir | dinsdag 30 november 2010 @ 17:40 |
Ik heb laatst de afleveringen van afgelopen seizoen gekeken en bij de aflevering over melk viel me iets heel raars op. Behalve dat de melk van Milbona niet wou schiften leek de biologische melk van Arla ook nog goed. Toen Marijn alle pakken op een rijtje openmaakte zei ze zelfs: "Hm, ruikt niet slecht." (6:00 op uitzendinggemist) Als ik in de supermarkt ben is die biologische Arla melk altijd een stuk langer houdbaar dan de rest van de melk (ongeveer net zo lang als de Milbona melk). Ook verandert de houdbaarheidsdatum van Arla melk maar ongeveer een keer in de week (net zoals bij, jawel, de Milbona melk). Of de dozen melk nou op maandag of vrijdag binnenkomen in de supermarkt, ze hebben allemaal dezelfde datum. Dit lijkt me best raar bij "dagmelk". Gek genoeg was Arla de enige melkfabrikant waar de reporters van de Keuringsdienst naar binnen mochten, misschien vonden ze het daarom niet nodig om Arla met Milbona-praktijken te associëren. Bij Arla vertelde de woordvoerder dat zij de melk "hoog-pasteuriseren" om de melk een 'romiger smaak' te geven . Zou het niet kunnen dat ze bij de Lidl de melk ook hoog-pasteuriseren? En dat er helemaal geen sprake is van microfiltratie of andere ongein? Even een dipje van een normaal geweldig programma. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2010 @ 18:32 |
In Duitsland is veel of bijna alle verse melk langer houdbaar. Hoe ze het doen, ik vermoed hoger verhitten omdat de smaak van de melk erg naar de houdbare melk neigt. Je proeft de gedenatureerde eiwitten. Ik koop in Duitsland dus geen melk meer. Microfiltratie kan toegepast zijn op de Melk van de Lidl, dat gebeurt ook met wijn, maar ook daar is een bezwaar dat het de smaak geen goed doet. Ik drink graag rauwe melk, die is het lekkerst, maar sinds de dochter van mijn zwager haar vriendje gedumpt heeft kom ik daar niet meer aan. In de aflevering van de KVW was sprake dat de consument het wil, dit is onzin, ik wil geen verse melk die wekenlang buiten de koelkast houdbaar is, ik wil gezonde en lekkere melk. Als ik melk wil die lang houdbaar is koop ik wel UHT melk. | |
Erasmo | dinsdag 30 november 2010 @ 18:58 |
Que? Ik kan echt geen hout maken van die zin | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2010 @ 19:10 |
Ik drink graag rauwe melk. Statement of fact die is het lekkerst, Een mening maar sinds de dochter van mijn zwager haar vriendje gedumpt heeft Een omstandigheid kom ik daar niet meer aan. Resultaat van de omstandigheid. De ik persoon (ik) is een lijdende persoon, hij drinkt graag rauwe melk omdat die volgens hem (mij) het lekkerste is. Maar de dochter van zijn zwager heeft haar vriendje gedumt, en nu kan de ik persoon er niet meer aan komen. De melk dus. Dit leidt ons tot de conclusie dat de ik persoon zijn rauwe melk verkreeg van de vriend van de dochter van zijn zwager. Daar deze relatie voorbij is, komt de ik persoon niet meer aan de rauwe melk. Wellicht zou een perverse geest kunnen denken dat de ik persoon, een flaming homosexual, graag aan het vriendje van de dochter van zijn zwager was gekomen. Dit is niet het geval. Of een onoplettende lezer zou kunnen denken dat met het er niet meer aan komen niet het verschaffen van voorgenoemde rauwe melk zou kunnen duiden maar op het consumeren ervan. | |
deepart | dinsdag 30 november 2010 @ 20:11 |
Vandaag weer een aflevering? | |
Frag_adder | dinsdag 30 november 2010 @ 20:18 |
Wanneer komt dit eigenlijk of is het seizoen afgelopen? | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2010 @ 20:19 |
Nee, seizoen is weer voorbij Maar vanavond om 22:00 The foods that make billions op BBC 2 http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wk8gd Over granen En om 20:40 Plat prefere over Louis Neefs op canvas (Belgie 2) http://platprefere.canvas.be/ | |
n0ir | dinsdag 30 november 2010 @ 21:16 |
Ja, dit ben ik met je eens hoor. Maar waarom werd de melk van Arla niet aan een streng verhoor onderworpen terwijl deze dezelfde 'kwaliteiten' bezat als de melk van Milbona. Waarom kreeg Arla zelfs een paar minuten gratis reclametijd? De naam Milbona door de gehaktmolen, de bips van Arla een veer rijker. Moet ik mijn alu-hoedje opzetten als ik hierbij ook bedenk dat het geen geheim is dat biologisch en duurzaam de favoriete woorden van de Keuringsdienst-redacteuren zijn? | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2010 @ 21:22 |
Het zou me niets verbazen. Maar Arla heeft ook gewoon verteld dat ze de melk warmer pasteuriseren. | |
deepart | dinsdag 30 november 2010 @ 21:45 |
Goede tip, even kijken of ik bbc2 heb Edit: Yes, heb ik | |
Pietverdriet | woensdag 1 december 2010 @ 20:57 |
BBC 1 nu, Jimmy's Food Factory Series 2, Packed Lunch Jimmy discovers how freshly squeezed juices differ from concentrates. | |
n0ir | woensdag 1 december 2010 @ 20:59 |
Heb em opstaan ben benieuwd | |
golfer | woensdag 1 december 2010 @ 21:26 |
Wordt weer opgenomen hier. | |
Pietverdriet | woensdag 1 december 2010 @ 21:29 |
Citruspulp, bacterieslijm en behangplaksel om nepmayonaise te maken. Lijkt me de gezonde keuze LOL | |
Pietverdriet | dinsdag 7 december 2010 @ 21:20 |
Vanavond om 22:00 The foods that make billions op BBC 2 http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wmvck Over Joghurt | |
Pietverdriet | dinsdag 7 december 2010 @ 21:21 |
En morgen om 21:00 uur Jimmy's food factory http://www.bbc.co.uk/programmes/b00wmlnp | |
golfer | dinsdag 7 december 2010 @ 21:59 |
Ik kijk het elke keer en het begint wel heel erg een trucje te worden met al die apparaten van hem. | |
Erasmo | dinsdag 7 december 2010 @ 23:05 |
Kut gemist en mijn proxies doen het niet meer | |
Pietverdriet | dinsdag 7 december 2010 @ 23:17 |
Klopt, maar het is erg grappig om te zien en de research is erg goed. Moest erg lachen om de light mayo. | |
#ANONIEM | dinsdag 7 december 2010 @ 23:29 |
Het jammere van dat programma vind ik dat het wel heel erg alleen maar over marketing gaat van producten uit het VK. Het is bijvoorbeeld wel typerend dat in deze hele aflevering over 'yoghurt' er niet meer over yoghurt an sich is gezegd dan, tussen neus en lippen door, dat het zuur smaakt. | |
Pietverdriet | woensdag 8 december 2010 @ 21:00 |
Kick | |
Erasmo | woensdag 8 december 2010 @ 21:12 |
Dat is ook de achterliggende gedachte van dat programma, hoe je met slimme marketing van iets wat opzich weinig waard is een miljardenindustrie maakt. | |
Pietverdriet | woensdag 8 december 2010 @ 21:13 |
Added Value heet dat. | |
#ANONIEM | woensdag 8 december 2010 @ 21:35 |
Jaja, dat begrijp ik, maar helemaal aan het begin van het programma begonnen ze eigenlijk meteen met van die vruchtenyoghurts, terwijl dat ook al een behoorlijke stap verder in dat proces van waarde toevoegen is ten opzichte van de pure originele stevige Bulgaarse yoghurt. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 08-12-2010 21:36:22 ] | |
Pietverdriet | woensdag 8 december 2010 @ 21:41 |
Klopt, maar echte Yoghurt kende ze ook niet in de UK. Dat was die korrelige zure troep die buitenlanders eten. Je ziet dat in veel landen, Yoghurt is dikvloeibaar snoep. Mensen die dat gewend zijn vinden een echte standyoghurt, die je bv zelf maakt of bij de Turk koopt helemaal niet lekker, ik kan het weten, ben er met één getrouwd. Heb je prachtige zelfgemaakte roomyoghurt, een stevige heerlijk friszuur smakende massa, met honing en walnoten en een blaadje mint een prachtig dessert, vind men een danone/müller/Weienstephan vruchtensmaak yoghurt beter. | |
Jules4Barca | vrijdag 10 december 2010 @ 20:22 |
Wanneer zijn de nieuwe afleveringen? Tja ik ben ook al een tijd een groot fan, mijn broer heeft bijna alle dvd's en die kijk ik nu allemaal af. Deze week nog Ot & Sien gezien! Blijft een briljant programma. | |
Pietverdriet | dinsdag 14 december 2010 @ 20:33 |
10 minuutjes op canvas, Plat Prefere | |
deepart | dinsdag 14 december 2010 @ 20:38 |
Wat is deze? | |
Pandora73 | dinsdag 14 december 2010 @ 20:48 |
Hoebedoelje? | |
deepart | dinsdag 14 december 2010 @ 20:56 |
Leuk programma dat Plat Prefere | |
dikkekaas | vrijdag 11 februari 2011 @ 10:57 |
Vanaf 10 maart weer nieuwe afleveringen | |
InTrePidIvity | donderdag 24 februari 2011 @ 20:33 |
Is dit nou een oude aflevering, over boter? | |
n0ir | donderdag 24 februari 2011 @ 20:34 |
Ja een ouwie | |
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2011 @ 20:57 |
Oude aflevering, maar wel een aardige. Over een half uurtje op NL2 een nieuwe aflevering van de Wilde Keuken. Vind dat eigenlijk een beter programma, of liever, leuker. | |
Erasmo | zondag 6 maart 2011 @ 17:15 |
Aankomende week gaat de nieuwe serie van start: Vroeger mochten groentes en fruit naakt in het schap. Nu moet de paprika, kiwi of banaan een preuts plastic jasje aan. Koop je biologisch, dan is het plastic niet van olie, maar van plant. Teun inspecteert bio-afbreekbaar bakje Afval met een luchtje Bio-afbreekbaar staat er op: afgebroken door de natuur, goed voor mens en dier. Maar er zit een luchtje aan. Want waar moet die rotzooi eigenlijk heen na gebruik? Gooien we het in de berm, bij het GFT of het oud papier? Of breekt het met hetzelfde gemak, nog steeds het beste af in de gewone afvalbak? De KvW knapt weer eens het vuile werk op en neemt bij de aftrap het nieuwe seizoen biologisch afbreekbare troep onder de loep. Donderdag 10 maart, 20:25, NED3 | |
Pandora73 | zondag 6 maart 2011 @ 22:58 |
De Albert Heijn heeft de bakjes voor het vlees ook vervangen. Die rare piepschuimdingen zijn ook vervangen door plastic bakjes. Een verwerker van plasticafval heeft een paar maanden geleden in Kassa al gezegd dat zij het plastic recyclen en daar die bakjes van maken. Maar dat is dus nog wat anders dan deze bakjes. | |
golfer | donderdag 10 maart 2011 @ 20:31 |
Recorder snort mee. | |
Pietverdriet | donderdag 10 maart 2011 @ 20:46 |
Het kan wel gecomposteerd worden, maar het wordt verbrand... Speciaal mais aanbouwen Levensmiddelen tot verpakking verwerken Loeiduur certificeren En dan HUP de oven in SCHATER | |
#ANONIEM | donderdag 10 maart 2011 @ 22:40 |
Ook als je het verbrandt, dan nog heb je in principe een kringloop en verspil je geen fossiele olie en heb je netto ook geen CO2-uitstoot. Nou ja, afgezien natuurlijk van de diesel die de machines van die boer verbruiken, en het energieverbruik van het transport de halve wereld rond... En dat gaat vast niet allemaal met biodiesel. Het zou me benieuwen of dus überhaupt netto fossiele olie bespaard wordt. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 10-03-2011 22:41:33 ] | |
golfer | donderdag 10 maart 2011 @ 23:37 |
Ja, briljant hoe daar weer doorheen geprikt werd. Die hele hype van duurzaam trouwens is zo een luchtbel. | |
Erasmo | vrijdag 11 maart 2011 @ 11:51 |
Opzich wel knap dat ze plastic weten te maken van mais, maar ik zie überhaupt het nut van plastic verpakkingen om groenten en fruit niet in. | |
golfer | vrijdag 11 maart 2011 @ 12:45 |
Nee. Daar hadden ze het ook over. Die zijn al verpakt: in hun eigen schil meestal. | |
Erasmo | vrijdag 11 maart 2011 @ 19:12 |
True maar je wil wel voorkomen dat je kiwi's kwijtraken in de boodschappentas, maar daar kun je net zo goed een papieren zak voor gebruiken. | |
Pandora73 | vrijdag 11 maart 2011 @ 20:21 |
Tja, "wij" (consumenten) willen nou eenmaal onbrispelijk uitziende groenten en fruit. Daarom zijn er alleen nog maar rechte komkommers, in plastic verpakt. En alle groenten die "beschadigd" zijn (dus: ergens een blutsje of een deukje of een verkleuring hebben), die blieven wij niet meer. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 maart 2011 @ 20:27 |
Een butsje maakt me niet uit, ik wil wel weer eens een keer rijp fruit | |
Erasmo | zaterdag 12 maart 2011 @ 20:28 |
Haal het direct bij de kweker. Kennen mensen hier trouwens al de smaakplaatsenkaart? | |
Pietverdriet | zaterdag 12 maart 2011 @ 20:47 |
Wordt lastig voor perzikken. | |
Erasmo | zaterdag 12 maart 2011 @ 20:59 |
Het kan net in Nederland, maar dan heb je niet ieder seizoen opbrengst... Dan zou ik inderdaad naar de markt gaan of een goede groenteboer voor zover die nog te vinden zijn... | |
golfer | donderdag 17 maart 2011 @ 17:20 |
Koning, keizer, admiraal, naar de WC moeten we allemaal. Waar het gros van de wereld zich echter met water spoelt na de daad, heeft het rijke westen papier om te vegen. Hele bomen door de plee. Tenzij je ze eerst gebruikt voor boek of krant. Vroeger heette dat gerecycled. Nu noemen ze het ecologisch. Bij het boodschappen doen voor de grote boodschap stuitte een kijker van de KvW op een merkwaardige uitleg. Gemaakt van ‘speciaal geselecteerd, onbewerkt papier, 100% gerecycled’, staat er op de puur en eerlijke rol van Albert Heijn. Maar hoe zit dat dan, speciaal geselecteerd, onbewerkt papier en toch gerecycled? Het zal toch geen drukfoutje zijn? De Keuringsdienst van Waarde heeft hoognodig behoefte aan opheldering over het ecologische van toiletpapier en volgt het witte lint tot aan zijn oorsprong. Donderdag 17 maart, 20:25, NED3 | |
chufi | donderdag 17 maart 2011 @ 17:40 |
Dat wordt vast een smakelijke uitzending ..... | |
zoem | donderdag 17 maart 2011 @ 20:44 |
WC papier | |
InTrePidIvity | donderdag 17 maart 2011 @ 20:51 |
Geweldig die Duitser | |
zoem | donderdag 17 maart 2011 @ 20:52 |
Eerst verzwijgen en na lang doorvragen moeten ze weg | |
chufi | donderdag 17 maart 2011 @ 20:54 |
Vertel het niet aan AH! | |
Tware | donderdag 17 maart 2011 @ 20:57 |
Sowieso wordt dat 'Ecologisch' en ' Biologisch' alleen maar gebruikt om hogere marges te kunnen vragen Dit wordt nu maar weer eens bevestigd. | |
Pietverdriet | donderdag 17 maart 2011 @ 21:01 |
Ze bleken gewoon met zuurstof. Niets mis mee. En WC papier wordt sowieso van oud papier gemaakt, dat is goedkoper. Je gaat ook geen celstof gebruiken als je golfkarton gaat maken, je zou wel gek zijn. | |
Pietverdriet | donderdag 17 maart 2011 @ 21:02 |
Sowieso Ecologisch wc papier, van onbespoten bomen zeker... | |
Erasmo | donderdag 17 maart 2011 @ 22:18 |
En legale bomen natuurlijk, gelukkig maar anders ging de PVV kamervragen stellen. | |
Roel_Jewel | donderdag 17 maart 2011 @ 22:24 |
| |
n0ir | donderdag 17 maart 2011 @ 22:49 |
Er zit echt een steekje los bij de mensen die dat WC-papier kopen. | |
golfer | vrijdag 18 maart 2011 @ 00:21 |
En dan ook nog eens duurder dan het zou moeten zijn. En die rondleider in die Duiste fabriek die even ging bellen, maar vergeten was dat zijn microfoontje nog opgespeld zat en je alles kon meeluisteren. | |
UncleSam | vrijdag 18 maart 2011 @ 00:26 |
Mooie aflevering weer Aan het einde.. vertel AH niet dat ik dit heb gezegd.. nee zal ik niet doen. Haha het wordt alleen landelijk uitgezonden | |
golfer | vrijdag 18 maart 2011 @ 00:40 |
Risico voor die fabriek is dus wel dat de Appie nu het contract met hun verbreekt en op zoek gaat naar een nieuwe leverancier. Die woordvoerder zal dit misschien wel met ontslag moeten bekopen. | |
LWD-Godius | vrijdag 18 maart 2011 @ 00:47 |
Illegale bomen _________! | |
Erasmo | vrijdag 18 maart 2011 @ 09:11 |
Je moet als woordvoerder dan ook niet gaan liegen op de televisie.. | |
abdalfawaz | vrijdag 18 maart 2011 @ 11:31 |
Leuke aflevering gister.. Ik vraag me inderdaad ook af welke debiel het dubbele gaat betalen voor "ecologisch" toiletpapier? | |
ErkendFokker | vrijdag 18 maart 2011 @ 12:15 |
Mijn oma :p | |
n0ir | vrijdag 18 maart 2011 @ 14:22 |
Femke Halsema waarschijnlijk ook wel. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 maart 2011 @ 10:57 |
Heb 'm net terug gekeken, mooie aflevering! Valt me alleen wel tegen van die fabriek. Ik dacht dat ze in Duitsland zo voorop lopen met het milieu enzo. Deze geheimzinnigdoenerij over het bleken is dan toch wat raar. Of... aan het landschap te zien zou die fabriek wel eens in Oost-Duitsland kunnen staan? Misschien zijn ze daar nog niet zo ver. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 maart 2011 @ 13:12 |
In de voormalige DDR zijn de fabrieken of dicht, of de modernste | |
PiRANiA | zaterdag 19 maart 2011 @ 13:13 |
Ik dacht: man wat zeur je, maar wel terecht dat hij door bleef vragen. Feit dat zjin microfoon nog aan stond was epic . | |
#ANONIEM | zaterdag 19 maart 2011 @ 13:49 |
Heb even zitten puzzelen, zo te zien inderdaad een Westduits bedrijf, namelijk WEPA, waarvan ze de fabriek in Giershagen (Sauerland) hebben bezocht. Dus inderdaad, ik zat er helemaal naast. | |
#ANONIEM | zondag 20 maart 2011 @ 21:49 |
genoeg mensen die er intrappen. Dat hele ecologische label / duurzaam van AH is gewoon een grote marketing truc | |
#ANONIEM | zondag 20 maart 2011 @ 21:50 |
| |
golfer | donderdag 24 maart 2011 @ 14:22 |
Vanavond: Het maakt ons dik en krijgt van het hart de schuld van zijn falen: vet. Wat de gezondheidsjongens echter vergeten, is dat we het meeste vet niet eens eten. Wat lekt of stinkt, gaat in een grote ton. Vetrecycling, noemen ze dat. Maar waar wordt dat vet eigenlijk in gerecycled? De Keuringsdienst kreeg een brief van een poelier met een grill en een lekbak. Hij heeft druipvet over van de kip en wordt daarvoor betaald. Het vet dat de kip onder vuur uitzweet blijkt handel. Om nog maar te zwijgen over het frituur. De Keuringsdienst van Waarde neemt een duik in de afgewerkte olieplas van Nederland en ontmoet een ware vetbaron. | |
InTrePidIvity | donderdag 24 maart 2011 @ 14:28 |
Een vetbaron Klinkt wel interessant in elk geval! | |
InTrePidIvity | donderdag 24 maart 2011 @ 20:45 |
De meneer van Remia heeft zich niet heel denderend voorbereid... | |
chufi | donderdag 24 maart 2011 @ 20:50 |
Het gaat gelukkig om bio-diesel.... | |
golfer | donderdag 24 maart 2011 @ 20:53 |
Die meneer was heel erg op z'n hoede. | |
Toad | donderdag 24 maart 2011 @ 20:55 |
Lol idd. Terwijl er niets aan het handje was. | |
InTrePidIvity | donderdag 24 maart 2011 @ 20:56 |
Klopt, maar als woordvoerder moet je natuurlijk wel een mooi verhaal kunnen ophangen. Dat ging hem niet echt soepel af. | |
thettes | donderdag 24 maart 2011 @ 20:56 |
Ging niet écht ergens over, maarja als er weinig te ontdekken is valt er niet veel meer van te maken. Vorige week was wel erg leuk! | |
Piet.de.Kees | donderdag 24 maart 2011 @ 20:57 |
Vorige week leuk ja? Sowieso altijd een leuk programma eigenlijk, dan die van vorige week ook nog maar even terugkijken. | |
Pietverdriet | donderdag 24 maart 2011 @ 20:59 |
Ik vond het een interessante maar erg verkeerde aflevering. Er gebeurd iets moois, er wordt van afval iets nuttigs gemaakt, biodiesel. En dan zien ze bij de KVW als iets waar ze toch over moeten zeiken. Niet dat ze een reden hebben, maar toch worden woorden als tovertruuk van stal gehaald. Ik zou van afgewerkte KVW redacteuren schoonmaak azijn maken, kwestie van voldoende verdunnen. | |
Tourniquet | donderdag 24 maart 2011 @ 21:00 |
Haha, hij was wel heel achterdochtig ja. Hoe hij ook keek toen Marijn ( ) die verschillende sauzen op haar bord deed. | |
Toad | donderdag 24 maart 2011 @ 21:01 |
De toon mocht wel iets positiever idd. | |
chufi | donderdag 24 maart 2011 @ 21:18 |
Ja idd. Maar toch blijft het een interresant programma.. Al is het alleen maar om te horen wat er met iets gebeurd of wat ergens in zit. | |
#ANONIEM | donderdag 24 maart 2011 @ 21:18 |
Die Remia man | |
#ANONIEM | donderdag 24 maart 2011 @ 21:22 |
Inderdaad. Je kon dat ook mooi zien in die aflevering over mandarijnenpartjes uit blik. Die werden bewerkt met loog wat dan geneutraliseerd werd met zuur - slim bedacht en helemaal niks aan de hand. Maar dan toch blijven doorhameren op het feit dat er 'chemicaliën' worden gebruikt, puur omdat het dan eng klinkt. Blijkbaar vinden ze dat ze per se iets aan de kaak moeten stellen, ook als er gewoon een prachtig product wordt geleverd. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-03-2011 21:23:10 ] | |
thettes | donderdag 24 maart 2011 @ 21:24 |
Ik vind dat juist een voorbeeld dat ze nooit harde conclusies zullen trekken. Ze hebben juist niet gezegd dat dat slecht is, die chemische behandeling. Alleen ze hebben het wel op tafel weten te krijgen, want dat verzwijgen die fabrikanten vaak in het rondje door de fabriek. 't is dat ik mandarijnen smerig vind, anders zou ik het juist zo gaan eten! | |
#ANONIEM | donderdag 24 maart 2011 @ 21:56 |
Die fabriek was juist heel open en eerlijk over het loog en zuur. Maar van KvW bleven ze maar eindeloos doorzagen tot de man van de rondleiding wilde zeggen dat loog en zuur 'chemicaliën' waren. Daarmee wekt de KvW ten eerste de indruk dat die fabriek iets te verbergen had en ten tweede dat er allerlei enge chemische troep in een blikje mandarijnenpartjes zit, terwijl iedereen die op school bij scheikunde een beetje heeft opgelet weet dat dat allebei absolute nonsens is. Dus of bij de KvW hebben ze totáál geen idee waar ze het nou eigenlijk over hebben, of ze misleiden bewust de TV-kijker. En dat is dan wel een beetje wrang voor een TV-programma dat pretendeert juist de waarheid boven tafel te krijgen. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-03-2011 21:57:00 ] | |
thettes | donderdag 24 maart 2011 @ 22:07 |
Dat is dan echt een verschil in perceptie, want zo zag ik het niet. | |
#ANONIEM | donderdag 24 maart 2011 @ 22:13 |
Ja dat kan natuurlijk. | |
golfer | donderdag 24 maart 2011 @ 22:39 |
In het kader van duurzaam bezig zijn heb ik zojuist nog even een kalfsvleeskroket van Van Dobben in het frituurvet gegooid. | |
n0ir | donderdag 24 maart 2011 @ 22:39 |
Ik had het idee alsof ze het een soort van uitbuiting vonden dat de consument geen geld krijgt voor z'n vetten. Alsof het een list is dat ze ons van onze olie afhelpen. Bedankt golfer, de brandstofprijzen zijn al hoog genoeg. | |
golfer | donderdag 24 maart 2011 @ 22:43 |
Remia verdient natuurlijk leuk aan die inzamelactie, want maakt er biobrandstof van. Die voorlichter deed het voorkomen alsof Remia het puur uit altruïstische en duurzaamheid-overwegingen doet. | |
n0ir | donderdag 24 maart 2011 @ 22:48 |
Remia verdient volgens mij er geen geld aan, het frituurvet komt in bezit van 'hergebruikfrituurvet.nl'. Maar Remia zorgt dat ze aan die reclame verbonden zijn met logo zodat zij als milieuvriendelijk bij de consument bekend staan. | |
golfer | donderdag 24 maart 2011 @ 22:51 |
En van wie, denk je, is het merk 'hergebruiktfrituurvet.nl' ? | |
Pietverdriet | donderdag 24 maart 2011 @ 22:55 |
Benelux Vet BV http://www.beneluxvet.nl/ | |
golfer | donderdag 24 maart 2011 @ 22:58 |
Oké, dus geen ondermerk van Remia, zo te zien. | |
n0ir | donderdag 24 maart 2011 @ 22:58 |
inderdaad | |
Pietverdriet | donderdag 24 maart 2011 @ 22:59 |
Zou de chef daar zelf vet smelten? | |
golfer | donderdag 24 maart 2011 @ 23:00 |
Nee, die heeft alleen zijn naam er aan verbonden en doet de regie. | |
Pietverdriet | donderdag 24 maart 2011 @ 23:12 |
| |
Pietverdriet | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:13 |
De aflevering was een stuk beter geweest als de medewerkers gewoon neutraal of wat positiever waren geweest, en iemand hadden laten zien die thuis zijn eigen biodiesel maakt. Een paar jaar geleden hadden ze die vrachtwagen op kippenvet, toen kon het wel positief. | |
Stefan | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:18 |
Die Remia PR dude werd mooi klemgeluld | |
Stefan | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:19 |
Remia krijgt ook gewoon geld voor het vet hoor. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:20 |
Vind je? Waar dan? Had eerder de indruk dat Meisje Frank maar wat raaskalde en hij wat verbaasd was over zoveel vooroordelen en domheid | |
Pietverdriet | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:20 |
Vertel | |
Stefan | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:21 |
Hij deed alsof Remia de wereld wilde redden. Met zijn ingegraven frituurvet. Terwijl ie aan het eind gewoon moest toegeven dat het big business is. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:24 |
Blijft een feit dan mensen de meest gekke dingen doen met oud frituurvet. Oud vet inzamelen is goed het riool, voor het milieu, er gebeurd wat nuttigs mee en je kan er wat mee verdienen, dus wat loop jij nou te azijnzeiken? | |
Stefan | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:28 |
Nou, hij heeft zo'n ingestudeerd riedeltje dat bij de KvW niet erg goed werkt. Ze kunnen heerlijk zuigen Die man die werkte in de vet naar dieselfabriek was wel tof open en eerlijk. Verder vond ik de kijkersvraag teveel verzonnen. Alsof de kippenboer niet weet wat er met dat vet gebeurd. De snackbarhouders wisten d at ook. | |
Stefan | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:33 |
Die Remia dude deed alleen alsof Remia de Ghandi van Frituurland was, terwijl ie dat had moeten zeggen, dat het big business is. Als afvalvet niks zou opleveren zou niemand het inzamelen. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:33 |
Verbaasd me niet dat Wouter Klootwijk weg is gegaan, zijn programma is stukken positiever en leuker. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:36 |
Dat deed ie niet, hij wees op het probleem van oud frituurvet en dat ze daar wat mee wilden doen. En Remia zamelt niets in, ze promoten de aktie. Zoals oude batterijen en spaarlampen, huishoudelijk chemisch afval etc? Maar jij hebt blijkbaar vooral een probleem dat het economisch zin heeft, er wordt wat mee verdient en daarom is het al slecht. Zakgeldontvanger zeker? | |
Stefan | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:39 |
Nee, ze zijn de aktie alleen al omdat ze de naam Remia er voor gebruiken. Die PR man werd wel degelijk klemgeluld met zn prietpraat. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:42 |
Selectief waarnemen, | |
InTrePidIvity | vrijdag 25 maart 2011 @ 09:57 |
In de introductie naar het Remia-stukje zei de voice-over volgens mij zelf zoiets als "En ook Remia ziet dat er flink geld verdiend kan worden aan het inzamelen van oud frituurvet.", waarmee ze dus flink insinueren. Ik weet niet zeker of ik het me goed herinner, maar ik ging dat gesprek dus in met het idee dat Remia zelf ook verdient aan het inzamelen van het frituurvet. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 maart 2011 @ 10:04 |
Terwijl remia niet inzamelt, maar medewerking verleent aan een inzamelactie voor thuisgebruikers. Het was allemaal een fraai stukje insinueerde hoernalistiek waar ze niet de feiten op een rijtje zetten maar bleven hangen in insinueren, conclusies in voice overs zetten die ze niet hard maakten en azijnzeiken over iets wat eigenlijk best okay is, namelijk het gebruiken van oud vet voor transportbrandstof. BTW, je kan oud frituurvet ook gewoon met het restafval meegeven, het meeste daarvan wordt verbrand en stroom mee gemaakt, op sommige plaatsen in NL ook stadsverwarming, | |
Lastpost | vrijdag 25 maart 2011 @ 10:08 |
| |
InTrePidIvity | vrijdag 25 maart 2011 @ 10:10 |
Ik vond het eigenlijk in deze aflevering nog best meevallen, dat negatieve. Uiteraard is het een mooi initiatief en helemaal niet erg dat er geld aan verdiend wordt, maar ik heb nog steeds m'n twijfels of Remia het puur uit nobele overwegingen doet. Als dat niet zo is, prima, maar kom er dan ook gewoon voor uit. Leukste stukje vond ik nog bij het proberen van die verschillende sauzen, waarbij de woordvoerder zei dat het niet uitmaakte welke je nam, als je het maar met mate gebruikt. "Dus ik kan net zo goed de gewone nemen in plaats die van met 5% vet?" Mooi lesje 'Hoe haal ik m'n eigen product onderuit?' | |
Lastpost | vrijdag 25 maart 2011 @ 10:19 |
Dat was marketing technisch inderdaad niet heel handig. Al had ie in essentie wel gewoon gelijk natuurlijk. | |
Stefan | vrijdag 25 maart 2011 @ 11:16 |
Dan moet Remia gewoon 1 friessaus maken ipv 10 met diverse gradaties vet. | |
Erasmo | zaterdag 26 maart 2011 @ 17:24 |
Wouter Klootwijk zou inderdaad in zijn eigen keuken/werkplaats diesel gaan maken Ik vond deze aflevering ook matig, het is juist briljant dat men tegenwoordig biodiesel kan maken van vet, en als iemand daar geld mee wil verdienen is dat zijn goed recht. Nee anders haalt hij zijn normale fritessaus onderuit, de achterliggende essentie is perfect, geniet maar saus met mate. Neuh want er is nog steeds een markt voor mensen die het liefst liters saus over de patat gooien. | |
Stefan | dinsdag 29 maart 2011 @ 11:00 |
Wat net zo slecht is als je de zogenaamde vetarme saus gebuikt. | |
InTrePidIvity | dinsdag 29 maart 2011 @ 11:13 |
Dat is toch zijn product, of heb ik het mis? | |
golfer | donderdag 31 maart 2011 @ 15:03 |
Het hangt in de lucht, staat in de krant en is op het journaal: van CO2 is er teveel. Zo veel, dat de aarde opwarmt, de ijskappen smelten en de zee zal overstromen. Eigen schuld van de mens, vindt de wetenschap. Maar die tijd is veranderd. Nu kunnen we onze uitstoot aan koolstofdioxide namelijk compenseren. Klimaatneutraal heet dat, of CO2 gecompenseerd. Van vliegticket tot volle tank en van wasmiddel tot wijntje, alles kan worden afgekocht met oerbossen, windmolens of zonnepanelen. Dat wil de KvW ook wel. Niet voor zichzelf, maar voor de kijker. Die moet met een gerust hart kunnen kijken naar de Keuringsdienst op tv. Maar wat is dat eigenlijk, CO2? En hoe gaat dat compenseren in zijn werk? In een tweeluik nemen de verslaggevers een duikvlucht door de handel in lucht die CO2 heet en ze hebben een primeur. KvW: het eerste tv-programma dat klimaatneutraal wordt uitgezonden. Donderdag 31 maart, 20:25, NED3 | |
n0ir | donderdag 31 maart 2011 @ 17:56 |
Ik ben toch benieuwd hoeveel bomen ze moeten planten als ze voor 5 minuten tv in een oude eend naar Frankrijk rijden of een cameraploeg op het vliegtuig naar Spanje sturen | |
#ANONIEM | donderdag 31 maart 2011 @ 20:28 |
Flauw | |
#ANONIEM | donderdag 31 maart 2011 @ 20:36 |
Dat onderzoek | |
alors | donderdag 31 maart 2011 @ 20:38 |
Bizar dat van die Indianen | |
n0ir | donderdag 31 maart 2011 @ 20:39 |
Ik dacht oprecht dat ze het op die manier gingen berekenen, maar ze gaan voor ons compenseren en niet voor zichzelf | |
InTrePidIvity | donderdag 31 maart 2011 @ 20:40 |
Het viel me vorige week al op tijdens de aftiteling, dat het klimaatneutraal werd geproduceerd ofzo. | |
rubbereend | donderdag 31 maart 2011 @ 20:48 |
wij zijn betrouwbaar, maar de rest niet...... | |
golfer | donderdag 31 maart 2011 @ 20:51 |
Ik heb het idee dat meneer Michael Green (.....what's in a name) in Brazilië de boel belazerd. Ben benieuwd naar volgende week. | |
#ANONIEM | donderdag 31 maart 2011 @ 20:52 |
Ja dat idee had ik ook al... | |
InTrePidIvity | donderdag 31 maart 2011 @ 20:53 |
Wellicht is het weer sluw montagewerk van de KVW! Niets is wat het lijkt... | |
golfer | donderdag 31 maart 2011 @ 20:56 |
43 hectare voor een jaar kijken tegen 113 euro per hectare is niet echt duur. | |
#ANONIEM | donderdag 31 maart 2011 @ 21:12 |
meneer kwam wat gladjes over. | |
golfer | donderdag 7 april 2011 @ 13:05 |
Vanavond de ontknoping van de handel in lucht. | |
Stefan | donderdag 7 april 2011 @ 14:48 |
Alsof je daar ooit kunt gaan wonen of een hotel kan neerzetten. Het is gewoon een scam, dat weten ze bij de KvW ook wel. Betalen voor grond die nooit van jou zal zijn. Als dit echt was kochten die ontginners de grond wel, de opbrengst is hoger dan 1 cent per m2. | |
UncleSam | donderdag 7 april 2011 @ 15:03 |
De volledige aflevering van vanavond staat al online: http://www.keuringsdienst.nl/page/49724/nl | |
#ANONIEM | donderdag 7 april 2011 @ 15:37 |
Gebakken lucht? | |
zoem | donderdag 7 april 2011 @ 17:20 |
| |
Frag_adder | donderdag 7 april 2011 @ 17:27 |
in het begin zeiden ze al: er komen twee afleveringen over CO2 | |
zoem | donderdag 7 april 2011 @ 18:08 |
Klopt, maar vorige week was deel 1 en ik neem aan dat dit filmpje deel 2 moet zijn. Daarom snapte ik de aftiteling niet. | |
Frag_adder | donderdag 7 april 2011 @ 18:24 |
Vorige week wilden ze dat bos kopen, maar dan compenseer je toch niets? Pas als ze een lege lap grond kopen en die volbouwen gebeurt dat toch? Beetje jammer terwijl ik ze normaal zo consequent vind Eens kijken of ze er vanavond op terug komen | |
PiRANiA | donderdag 7 april 2011 @ 18:25 |
Anders werd het gekapt ofzo. | |
Frag_adder | donderdag 7 april 2011 @ 18:26 |
Ja maar dan haal je geen CO2 weg, want of je het nou wel of niet koopt er veranderd niets. Zelfde bij producten waarop staat dat ze CO2 neutraal zijn. Die liggen in de winkel, zijn er al dus zou de CO2 al gecompenseerd moeten zijn. Dan maakt dat 1ne pakje wat ik wel of niet koop bijna niets meer uit Trouwens met de koolstofkringloop, is biefstuk en zo juist wel CO2 neutraal Het blijft een beetje een lastig verhaal, ben benieuwd naar vanavond | |
Stefan | donderdag 7 april 2011 @ 18:30 |
Heb je niet opgelet want dit was ook de vraag van KvW namelijk. Ze tonen in 2 afleveriingen dat dat compensateverhaal bullshit is. | |
Frag_adder | donderdag 7 april 2011 @ 18:36 |
aflevering 2 heb ik nog niet gezien sorry hoor | |
Stefan | donderdag 7 april 2011 @ 18:38 |
In aflvering 1 vroeg KvW al aan zon greengast: het bos staat er toch al, het is wat anders als je bomen plant. En toen kwam die gast met dat anders wordt het gekapt verhaal. | |
Frag_adder | donderdag 7 april 2011 @ 18:39 |
daar reageerde ik dan ook op dat dat argument echt nergens op sloeg maar ze er niet tegen in leken te gaan | |
alors | donderdag 7 april 2011 @ 20:34 |
NU weer! | |
golfer | donderdag 7 april 2011 @ 21:00 |
Wordt dus inderdaad nog een keer vervolgd, deze handel in gebakken lucht. Klopt inderdaad wat die Jutta Kill in Brussel zei: wij die het meeste vervuilen en de meeste uitstoot veroorzaken kopen ons geweten af met iets dat geen nut heeft en wat tot resultaat heeft dat de armste mensen in die gebieden nog minder mogen verbruiken. | |
#ANONIEM | donderdag 7 april 2011 @ 21:03 |
Wat een idioot, die KLM dame | |
ddx | donderdag 7 april 2011 @ 21:17 |
Beetje jammer dat ze niet gewoon even thema avond met 2 uur uitzending doen ofzo. | |
golfer | donderdag 7 april 2011 @ 21:19 |
Zoveel zendtijd hebben ze niet bij de RVU. | |
borisz | donderdag 7 april 2011 @ 21:20 |
NTR | |
golfer | donderdag 7 april 2011 @ 21:21 |
Oh ja, tegenwoordig NTR | |
Erasmo | donderdag 7 april 2011 @ 22:30 |
Liep die Fair-hubbahubba man nou met droge ogen te beweren dat er bij de verbranding van biogas geen koolstofdioxide vrijkomt? | |
#ANONIEM | donderdag 7 april 2011 @ 23:04 |
Hij corrigeerde het naar minder geloof ik | |
InTrePidIvity | donderdag 7 april 2011 @ 23:25 |
Hoe zit het nou met het aangekochte bos, werd dat al duidelijk? | |
golfer | donderdag 7 april 2011 @ 23:27 |
Nee, wordt vervolgd. | |
Toad | vrijdag 8 april 2011 @ 01:40 |
Klasse hoe ze de CO2 emissiehandel hebben uitgelegd. Ik hoop dat ze de volgende keer ook even langsgaan bij de mensen die dit idee hebben bedacht, als hoor-wederhoor. [ Bericht 29% gewijzigd door Toad op 08-04-2011 01:49:43 ] | |
Walter81 | vrijdag 8 april 2011 @ 09:38 |
Het klinkt heel ingewikkeld, maar is volgens mij heel eenvoudig.. stel dat je 10 kg CO2 in de lucht hebt. Dankzij een x aantal bomen. Als jij die bomen weg zou halen, kwam er misschien 2kg bij. Onze CO2-uitstoot is er al, dus zonder die uitstoot was die 10kg misschien 8kg. Wij kopen die grond.. dus blijft het aantal op 10kg. Als dat bos gekapt zou worden, hadden we 10+2=12kg CO2. Als we die CO2 niet in de lucht zouden uitstoten, was er maar 8kg. Dus het beste, om weinig CO2 in de lucht te krijgen, is óf geen CO2-uitstoot, óf extra bomen planten, zodat die uitstoot uit de lucht gehaald kan worden. | |
Stefan | vrijdag 8 april 2011 @ 09:43 |
Iemand kwam ooit op het briljante idee dat je co2 uitstoot kunt compenseren door het af te kopen. Geweldig. Ergens anders laat je mensen minder co2 uitstoten, je koopt de licensies en verkoopt het weer aan fabrikanten die het gebruiken als reclame. Briljant, je betaalt voor iets dat al een feit is namelijk minder co2 uitstoot, of je betaalt voor bos dat toch al niet gekapt zou wordenl. | |
Tourniquet | vrijdag 8 april 2011 @ 17:40 |
Basta had ook een goed item over de emissiehandel. Een deel van dat item: | |
Erasmo | vrijdag 8 april 2011 @ 17:54 |
Basta | |
Steffie | zaterdag 9 april 2011 @ 03:16 |
Ben wel benieuwd hoe het afloopt. Ergens moeten ze die CO2 uitstoot van het kijken naar hun programma mee compenseren. Immers het is allemaal al lang en breed opgenomen voordat het uitgezonden wordt en op het eind claimen ze nog steeds dat het programma CO2 neutraal is. Als ze in de loop van de volgende aflevering zouden ontdekken dat ze opgelicht zijn, dan zouden ze die tekst er toch niet plaatsen lijkt me, tenzij ze natuurlijk op een van de andere manieren compenseren. | |
Erasmo | zaterdag 9 april 2011 @ 09:18 |
Inderdaad, KLM pakt het eigenlijk briljant aan. Mensen betalen jou geld zodat jij een windmolen kan bouwen die daarna vrijwel gratis stroom en emissierechten produceert. | |
#ANONIEM | donderdag 14 april 2011 @ 20:47 |
Door die 3fm awards geen KVW | |
#ANONIEM | donderdag 21 april 2011 @ 19:13 |
Wanneer gaan ze nu eens verder? | |
PiRANiA | donderdag 21 april 2011 @ 19:19 |
ook zo'n teller? | |
golfer | donderdag 28 april 2011 @ 15:09 |
Vandaag! 20:25 uur. De Keuringsdienst is jarig: honderdvijftig afleveringen puur en ambachtelijk consumentenvermaak. Daar moet op gedronken worden en dat wat ze drinken is wijn. Het meest eenvoudige drankje waar ingewikkeld over wordt gedaan. Duizenden jaren oud, maar nog altijd gewoon druivennat met wat gist. Simpel om te maken. Complex om te proeven. Een smakelijk wijntje is niet lekker, maar mooi. En een mooi wijntje is pas zalig als er een goed verhaal over te vertellen valt. Zo'n verhaal kreeg de Keuringsdienst in een brief van een kijker die anoniem heette. Volgens hem is veel wijn nog geen wijn als het ons land binnenkomt. Het is druivensap, waar water bij gedaan wordt. Een sterk verhaal voor de Keuringsdienst om op te klaren. De Keuringsdienst van Waarde gaat tot de bodem van de wereldwijde wijnhandel en neemt zelf ook een slok. Proost. | |
Walter81 | donderdag 28 april 2011 @ 16:22 |
Wanneer wordt de aflevering van 7 april ( CO2 (2) ) nou vervolgd? Heb niks meer voorbij zien komen, en nu gaat het over wijn... | |
Piles | donderdag 28 april 2011 @ 20:31 |
Bijna gemist, maar het is al weer bezig | |
alors | donderdag 28 april 2011 @ 20:33 |
Leuke woordspeling over dat vaatje | |
Piles | donderdag 28 april 2011 @ 20:35 |
We don't ship to the Netherlands | |
Oscar. | donderdag 28 april 2011 @ 20:35 |
ze hangt op | |
Felagund | donderdag 28 april 2011 @ 20:36 |
Zou er nog een derde aflevering komen dan? Volgens mij was het al afgesloten. | |
Oscar. | donderdag 28 april 2011 @ 20:37 |
wat een dramatisch muziekje eronder | |
alors | donderdag 28 april 2011 @ 20:42 |
Lol die piepjes net of ze vloeken | |
InTrePidIvity | donderdag 28 april 2011 @ 20:42 |
"Spreek ik met de euhhh... waren..." - "Ja, dat klopt." "Oh, dan had ik beter m'n mond kunnen houden!" | |
alors | donderdag 28 april 2011 @ 20:42 |
'De kurk is uit de fles' | |
Piles | donderdag 28 april 2011 @ 20:43 |
Pakbon | |
Palomar | donderdag 28 april 2011 @ 20:44 |
Inception-muziek op de achtergrond, dan is het serieuze shit... | |
InTrePidIvity | donderdag 28 april 2011 @ 20:45 |
Die kerel maakt het zichzelf niet makkelijker | |
Steffie | donderdag 28 april 2011 @ 20:46 |
Haha, aan u zal het niet liggen. | |
Palomar | donderdag 28 april 2011 @ 20:51 |
Eigenlijk vind ik bij zulk soort dingen, als het niet schadelijk is en je het verschil niet proeft dan zou het me echt weinig interesseren of de wijn aangemengd is of niet... Bij DKVW doen ze altijd net of er een werelds schandaal ontdekt is waarbij de wereldgezondheid in gevaar is Net als bij dat analoogkaas paar jaar geleden. Al is het wel leuk om te weten | |
InTrePidIvity | donderdag 28 april 2011 @ 20:52 |
Nouja, het is wel een kwalijke zaak als je iets denkt te kopen wat helemaal niet is wat je mag verwachten. | |
Erasmo | donderdag 28 april 2011 @ 20:53 |
Zo ken ik de KvW weer | |
Palomar | donderdag 28 april 2011 @ 20:53 |
Je loopt toch wijn die je lekker vindt? Wat maakt het dan uit hoe het precies gemaakt is? | |
Holy_Goat | donderdag 28 april 2011 @ 20:53 |
Anticlimax, was zelf gemaakte wijn nou te pruimen? | |
henkde_j | donderdag 28 april 2011 @ 20:54 |
Geniale aflevering. Hulde ook voor dat destilleer bedrijf | |
carboni | donderdag 28 april 2011 @ 20:54 |
Haha die waterleverancier kan echt geen geheim bewaren zeg | |
InTrePidIvity | donderdag 28 april 2011 @ 20:55 |
Dan komt de prijskwestie wat mij betreft in het spel. Je betaalt teveel voor iets wat pretendeert iets anders te zijn. | |
Felixa | donderdag 28 april 2011 @ 20:55 |
The show "most" go on. | |
golfer | donderdag 28 april 2011 @ 20:55 |
Ouderwetse onderzoeksjournalistiek-uitzending weer. "the show MOST go on" | |
Pietverdriet | donderdag 28 april 2011 @ 20:55 |
Lijkt me dat de voedsel en waren authoriteit maar eens Isothopenanalyse moet gaan doen van wijn. Hiermee toonde de Duitse VWA vorig jaar aan dat er een hoop "Duitse" Asperges uit het oostblok kwamen. | |
Pietverdriet | donderdag 28 april 2011 @ 20:56 |
Het is zwendel, Wijn hoort wijn te zijn, niet aanlengmost. | |
Palomar | donderdag 28 april 2011 @ 20:57 |
Dan is het idd wel kwalijk, al gaat het hier volgens mij vooral om die hele goedkope wijn in pakken (wie koopt dat in godsnaam, alcoholisten?) of goedkope huiswijnen uit vreemde landen. Dan kun je al een beetje weten dat het niet de beste kwaliteit is. | |
henkde_j | donderdag 28 april 2011 @ 20:58 |
En volgens mij de huiswijn van de Ah | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 28 april 2011 @ 21:09 |
Toch ook mooi om te zien dat een aflevering van alleen maar bellende mensen enorm spannend kan zijn! | |
Pietverdriet | donderdag 28 april 2011 @ 21:12 |
Knap stukje onderzoeksjournalistiek. Vraag me af hoe ze het allemaal voor elkaar krijgen, de handelaren vinden, de vrachtbrieven, hoe ze mensen aan het praten krijgen. | |
golfer | donderdag 28 april 2011 @ 21:20 |
Zit een heel redactie en productieteam achter om het allemaal eerst voor uit te zoeken. | |
Pietverdriet | donderdag 28 april 2011 @ 21:28 |
Dat is een hoeveelheid mensen, maar ik vraag me af hoe ze het doen. Google? Bellen Bellen Bellen? | |
Erasmo | donderdag 28 april 2011 @ 21:49 |
Het zou zo maar kunnen dat zo'n verhaal een jaar op de plank ligt voor ze een nieuw spoor hebben. Voordeel voor de kvw is dat ze zo bekend zijn dat er vaak zat interessante voorzetjes op de deurmat ploffen van ontevreden consumenten of rebelse productiemedewerkers. Voor de rest is het ook veel een kwestie van bellen ja, vooral mensen zoals Zuid-Afrikaanse mostverkopers die geen idee hebben wie ze aan de lijn hebben kunnen onbewust nog eens wat deuren open. Vond de reactie van die man van de VWA ook erg interessant, je kon duidelijk horen dat hij zulk soort dingen graag wil onderzoeken. | |
thettes | donderdag 28 april 2011 @ 22:16 |
Maar AH werd constant gebliept, behalve in het gesprek met die bottelaar uit zaandam. "per ongeluk" vergeten te bliepen daar? | |
Erasmo | donderdag 28 april 2011 @ 22:27 |
Die blauwe spikkel in het geblurde gedeelte van die fles wijn op tafel is natuurlijk het AH logo. Wel geblurd maar nog steeds herkenbaar En heel toevallig zat die wijnaanlenger in Zaandam... | |
Pietverdriet | donderdag 28 april 2011 @ 22:28 |
Zou dit net zo een internationale rel worden als Analoog Kaas? | |
thettes | donderdag 28 april 2011 @ 22:31 |
't is in ieder geval blijkbaar in strijd met EU regels. Terwijl de kvw meestal enkel dingen aantoont die wettelijk wel mogen, maar niet stroken met het beeld van een product dat de consument heeft. Dus zou wel leuk zijn als die man van de VWA van z'n luie stoel afkomt en eens écht in zn auto stapt en wat onderneemt | |
Erasmo | donderdag 28 april 2011 @ 22:34 |
Aanlengen is verboden in de EU als ik de uitzending mag geloven, dus ze hebben een behoorlijke beerput open getrokken. Ben benieuwd hoe de wijnschappen van de AH er morgen bij liggen. | |
golfer | donderdag 28 april 2011 @ 22:40 |
De suggestie werd wel gewekt, maar het werd niet aantoonbaar bewezen dat die huismerk wijn van AH aangelengde most is. Dat moet dus maar de de VWA verder onderzocht worden. | |
carboni | donderdag 28 april 2011 @ 23:14 |
Ach ik vermoed dat de verkoop van gedestilleerd water bij een bepaald bedrijf wat gedaald is vanavond, dat de prijs van bepaalde wijnen onverklaarbaar stijgt en dat de nVWA niks vind. | |
PiRANiA | donderdag 28 april 2011 @ 23:27 |
Goeie aflevering wel . | |
n0ir | donderdag 28 april 2011 @ 23:57 |
Bij die aflevering over melk hadden ze ook een universiteit ingeschakeld om de meest kleine deeltjes te analyseren, hadden ze nu niet wat testen kunnen doen ofzo? Ik vond het best een goed idee voor een aflevering maar vond het jammer dat ze het bewijs niet rond kregen, nu is het weer wachten op een 'Wijn deel 2' . | |
Toad | vrijdag 29 april 2011 @ 01:00 |
LOL @ "wellicht dat we dan samen in de auto springen?" Leuke scoop. | |
Toad | vrijdag 29 april 2011 @ 01:06 |
Ja. Hoeveelheid mensen valt denk ik wel mee. Trouwens, leuk hoe die ambtenaar van de Voedsel en Warenautoriteit reageerde. Hij wilde er echt achteraan. | |
n0ir | vrijdag 29 april 2011 @ 01:32 |
Ja en als ie dan teruggebeld wordt klinkt ie geschrokken en moet hij bekennen dat ie er nog geen moeite in heeft gestoken . | |
Toad | vrijdag 29 april 2011 @ 01:38 |
Hij kon ook niet zoveel met het 1ste belletje. | |
Walter81 | vrijdag 29 april 2011 @ 10:58 |
Aan het einde van aflevering 2 stond er toch iets van 'wordt vervolgd'? Of niet? Overigens, geweldige aflevering gisteren weer! | |
Walter81 | vrijdag 29 april 2011 @ 11:01 |
Maakt ook niks uit.. maar het gaat er om dat er dan niet op moet staan dat het Wijn is. Ik hoop nog steeds dat ze mij eens belt en dat vraagt [ Bericht 35% gewijzigd door Walter81 op 29-04-2011 11:08:02 ] | |
zoem | vrijdag 29 april 2011 @ 21:46 |
Geniale aflevering weer. Zo zie je maar weer dat je bedonderd wordt waar je bij staat. Dit moet gewoon dik afgestraft worden. Je hoort te krijgen wat er op het etiket staat en niet één of andere surrogaat Paniek bij supermarkten rond uitzending Keuringsdienst van Waarde Vragen naar de bekende weg. Alsof de wijnleveranciers toe gaan geven dat ze water gebruiken, laat staan dat ze het publiekelijk maken | |
Walter81 | maandag 2 mei 2011 @ 12:55 |
Op deze manier kan de supermarkt niks verweten worden. Zij kopen te goeder trouw de wijn in. Ook een AH ofzo kan dan zeggen dat zij niet beter weten dan dat het echte wijn is. Het zijn dan de winkels die door de leveranciers voorgelogen worden. | |
#ANONIEM | maandag 2 mei 2011 @ 19:55 |
Vanavond de herhaling kijken. | |
Brembo | dinsdag 3 mei 2011 @ 19:20 |
Tjah wel indrukwekkend, hoe zo'n industrie zich voorliegt en niemand inzage heeft. Vergeet aan de andere kant niet, wij willen graag goedkope wijn . | |
Pietverdriet | dinsdag 3 mei 2011 @ 19:41 |
Ik wil geen goedkope wijn, ik wil goede wijn. Het leven is te kort voor foezel | |
Brembo | dinsdag 3 mei 2011 @ 22:23 |
Als alle wijn 5 euro per fles is, drinken wij met zijn allen weer minder wijn . | |
Pietverdriet | woensdag 4 mei 2011 @ 08:02 |
Ik drink nooit goedkope foezel | |
Brembo | woensdag 4 mei 2011 @ 17:15 |
Nee, maar de persoon die bij de Aldi en een pak wijn haalt wel . | |
Walter81 | donderdag 5 mei 2011 @ 08:13 |
Vanavond: Tortellini. Het is de bonbon onder de pasta: tortellini. De verassing zit hem niet in wat er overheen gaat, maar in wat er in zit. Het is de vulling waar het bij het Italiaanse deegringetje om draait. Soms van groenten, vaak van vlees. Maar wat voor een vlees is dat dan eigenlijk, vroeg een kijker aan de Keuringsdienst. 'Prosciutto crudo' zegt de zak in woord en beeld. Echte, authentieke, Italiaanse ham, zo geheimzinnig verhuld? In een goed gevulde aflevering onthult de Keuringsdienst van Waarde de verrassing van de tortellini. [ Bericht 0% gewijzigd door Walter81 op 05-05-2011 09:26:20 ] | |
Piles | donderdag 5 mei 2011 @ 08:17 |
Dat klinkt niet best | |
Roel_Jewel | donderdag 5 mei 2011 @ 08:26 |
| |
PiRANiA | donderdag 5 mei 2011 @ 09:08 |
Tortellini zijn lekker . | |
du_ke | donderdag 5 mei 2011 @ 09:09 |
Zeker, ook wanneer het vlees een langs een varken gevlogen hompje vet is | |
Walter81 | donderdag 5 mei 2011 @ 09:26 |
Ik had het gekopiëerd, maar heb het maar even aangepast | |
#ANONIEM | donderdag 5 mei 2011 @ 09:52 |
Leuk. Volgens de ingredientenlijst valt de hoeveelheid 'prosciutto' in ieder geval nogal tegen, om nog maar niet te spreken over de gewone vleestortellini. Dus ik ben benieuwd wat er nou echt in zit. | |
Erasmo | donderdag 5 mei 2011 @ 09:55 |
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Gokje, separatorvlees. | |
Walter81 | donderdag 5 mei 2011 @ 10:26 |
Klinkt vies, maar als je zegt: stukjes frikandel, klinkt het ineens heel anders | |
Pietverdriet | donderdag 5 mei 2011 @ 20:23 |
3 Minuten | |
themole | donderdag 5 mei 2011 @ 20:37 |
Lekker ham! | |
n0ir | donderdag 5 mei 2011 @ 20:42 |
Geniale bril heeft die kaas en ham-boer. Volgens mij heb ik hem wel vaker bij de Keuringsdienst gezien. | |
themole | donderdag 5 mei 2011 @ 20:50 |
Grand Italia slaat wel een modderfiguur. | |
Pietverdriet | donderdag 5 mei 2011 @ 20:55 |
Is ook een onzin merk, marketing, reclame, reclame. | |
Piles | donderdag 5 mei 2011 @ 20:55 |
Waar ze uiteraard wel briljant in zijn |