Dat denk ik niet.quote:Op maandag 21 juni 2010 10:33 schreef Fortune_Cookie het volgende:
Gelukkig is over een kwart eeuw de rendabele aardolie op zeg
Wat wel vaststaat is dat de aardse olieproductie in het niet valt bij het aardse olieverbruik.quote:Op maandag 21 juni 2010 10:53 schreef Killaht het volgende:
[..]
Dat denk ik niet.
Aangezien niet vaststaat of olie van dinoplantjes is of een proces van de aarde.
Is dat zo?quote:Indien het dinoplantjes waren, dan was de voorraad allang op.
Als het dinoplantjes waren zitten we nu ongeveer op de helft. Niet jokken hè.quote:Op maandag 21 juni 2010 10:53 schreef Killaht het volgende:
[..]
Dat denk ik niet.
Aangezien niet vaststaat of olie van dinoplantjes is of een proces van de aarde. Indien het dinoplantjes waren, dan was de voorraad allang op.
Correct. Er is geen enkel olieveld bekend dat zich magisch weer heeft opgevuld tijdens of na winning uit dat veld. Integendeel, in alle velden is eenzelfde terugval van de productie waargenomen. Niet in de minste plaats in de grootste velden op de wereld, zoals bijvoorbeeld Ghawar in Saoedie Arabiëquote:Op maandag 21 juni 2010 10:59 schreef Fortune_Cookie het volgende:
[..]
Wat wel vaststaat is dat de aardse olieproductie in het niet valt bij het aardse olieverbruik.
Ja, ik weet niet precies hoeveel, maar er zit op de korte termijn een eind aan met de toenemende vraag. Indien het een proces is van de aarde dan zou dat betekenen dat olie constant geproduceerd wordt.quote:Op maandag 21 juni 2010 11:01 schreef waht het volgende:
[..]
Als het dinoplantjes waren zitten we nu ongeveer op de helft. Niet jokken hè.
En geloof je ook in aliens en reptilians omdat daar ook wel websites over te vinden zijn.quote:Op maandag 21 juni 2010 11:10 schreef Killaht het volgende:
Ja, ik weet niet precies hoeveel, maar er zit op de korte termijn een eind aan met de toenemende vraag. Indien het een proces is van de aarde dan zou dat betekenen dat olie constant geproduceerd wordt.
http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Olie-geen-dinoplantenpap/
Uhh nee, maar aliens wel. Het zo egoistisch zijn om te denken dat we alleen zijn in het heelal. Je moet je ook niet afvragen of het niet zo is, maar wat als het wel zo is.quote:Op maandag 21 juni 2010 11:17 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En geloof je ook in aliens en reptilians omdat daar ook wel websites over te vinden zijn.![]()
Nou maar hopen dat het bij deze verontreiniging eeen beetje mee valt.
Dan zal de vervuiling wel door de shell gemaakt zijn, daarover bericht men liever niet.quote:Op maandag 21 juni 2010 11:32 schreef Procella het volgende:
Ik blijf me verbazen over de berichtgeving in de Nederlandse media.
Viel mij ook al op. Ze hebben de berichtgeving gisteravond van Yahoo News overgenomen die het in eerste instantie als enige gepost had.quote:Op maandag 21 juni 2010 11:32 schreef Procella het volgende:
Ik blijf me verbazen over de berichtgeving in de Nederlandse media.
Over de olieramp in Mexico is het nieuws al zeer summer en onvolledig, over dit olielek is op de links na die de TS postte echt niets te vinden.
Als je op engelstalig nieuws googelt krijg je wel wat berichten te zien:
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=Red%20Sea%20oil%20spill&um=1&ie=UTF-8&tbo=u&tbs=nws:1&source=og&sa=N&tab=wn
quote:Olielek nog steeds niet gedicht
Het olielek in de Rode Zee is nog steeds niet gedicht. Dit beweren Egyptische milieuactivisten. De overheid van het Afrikaanse land meldde gisteren dat het lek grotendeels onder controle is. Probeert de overheid de milieuramp in de doofpot te stoppen?
“Vandaag ontving ik het nieuws dat het olielek weer open is”, zegt bioloog Ahmed el-Droubi van de Hurghada Environmental Protection & Conservation Association. “Sinds donderdag zat het lek dicht.”
Volgens oliebedrijven in Suez is het olielek veroorzaakt door een boorplatform in Jebel al-Zayt, ten noorden van Hurghada. Op dit moment heeft de olie 160 kilometer kust vervuild, waaronder de stranden van toeristische badplaatsen, waaronder Hurghada.
Zwijgen
Op dit moment lekt de olie al bijna een week in de Rode Zee. Salah Nasrawi, auteur van persbureau AP, vermoedt dat Egypte zwijgt om toeristen niet af te schrikken. Toerisme is een belangrijke inkomensbron voor het land. Op dit moment slaagt het land er aardig in, want op dit moment zijn er nog geen Nederlandse media – met uitzondering van Scientias.nl – die melding maken van de olieramp. En dat terwijl de ramp in de Golf van Mexico wel veel aandacht krijgt.
Schoonmaken
“Het meeste werk is het schoonmaken van het koraal en het eiland Tawila”, zegt Mahmoud Ismail van het milieucrisisteam. “De stranden worden over een paar dagen schoongemaakt.”
Rigzone heeft de volgende informatie:quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |