Mooiquote:Op dinsdag 11 mei 2010 17:29 schreef Oksel het volgende:
Om landelijk even verder te definiëren.. dit is mijn achtertuin
[ afbeelding ]
ow k pluk ze in de zomer ook nog wel... dan zijn ze wat zuurder.quote:Op dinsdag 11 mei 2010 18:09 schreef golfer het volgende:
Lang leve Google.
Rabarber oogsten:
Oogsten kan vanaf april tot voor de langste dag (21 juni) Vanaf dan zijn keert het oxaalzuur stilaan terug vanuit de bladeren naar de stelen en is het niet meer aan te raden om ze nog te oogsten.
Je kan ze nu al koken, of een paar dagen wachten dan is de rabarber nog iets dikker.quote:Op dinsdag 11 mei 2010 17:28 schreef Oksel het volgende:
Ik woon tegenwoordig "nogal" landelijk, en daarmee heb ik automatisch een aardige, volledig niet onderhouden fruit & groente gebeuren gekregen. Geen idéé wat er groeit, dat zien we deze zomer wel. Zeker is dat we 3x een pruimenboom hebben (2 soorten), en 1x een appelboom. En rabarber. En bramen, frambozen, bessen. Maar wanneer is de rabarber rijp voor de pluk?
Ik lees net op een rabarbersite dat je niet meer dan de helft stengels moet oogsten anders zal de plant afsterven. Rode stengels zijn het meest zoet, de groene wat zuurder.quote:Op woensdag 12 mei 2010 13:41 schreef Oksel het volgende:
Pak je alleen de dikke stelen? Of de rode? Hoe selecteer ik ze?
plaattaart, die dingen zijn zo smerig . je hebt ze ook met pruimen geloof ik of niet?quote:Op woensdag 12 mei 2010 17:38 schreef Oksel het volgende:
Cool.
Klinkt goed. Mn vriendinnetje heeft een kilo nodig voor een grote plaattaart (typisch Duits), dus zal eens even kijken hoeveel er af komt.
quote:Op woensdag 12 mei 2010 17:38 schreef Oksel het volgende:
Mn vriendinnetje heeft een kilo nodig voor een grote plaattaart
Jullie kunnen wel een taarten-afhaal-koeriers-winkeltje beginnen.quote:Op woensdag 12 mei 2010 20:13 schreef Oksel het volgende:
Mijn vriendin is inderdaad erg lekker.. Maar vooral erg goed in de keuken. Komt uit een bakkersfamilie, dus ze maakt de ene taart/cake na de andere, de ene nog genialer dan de andere. Afgelopen keer een roomsoesjestaart..
Anyway, net geoogst, was maar 200 gram, dus gekookt met wat suiker en kaneel.. erg lekker over vanilleijs heen..
Ik koop alles op de markt, ja ik begrijp dat je benieuwd bent wat deze zomer allemaal gaat groeien.quote:Op woensdag 12 mei 2010 20:39 schreef Oksel het volgende:
En dan hebben mijn schoonouders ook nog eens heel veel fruit Maar ben benieuwd wat het allemaal is deze zomer!
Rhubarb crumble!quote:Op vrijdag 14 mei 2010 14:01 schreef stavromulabeta het volgende:
Even iets anders over rabarber. Ik heb net van de markt 5 kg rabarber meegesleept. Een gedeelte ga ik verwerken tot compotte en jam (al dan niet met een beetje gember). Heeft er nog iemand andere ideeën om dat spul in te maken?
Bofkont.quote:Op woensdag 11 augustus 2010 15:22 schreef Oksel het volgende:
Geen idee.. het is nu pruimentijd.
Pruimen-hazelnoten taart met kaneelschuim..
(vriendinnetje bakt graag en veel, en héél goed.. ) Plattenkuche, natuurlijk, want ze is Duits
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |