abonnement Unibet Coolblue
pi_80564854
Toevallig heb ik het laatst weer aan mensen moeten uitleggen, dus mooi copy-paste:

Ik heb weinig zin om de hele verzekeringswetgeving hier te gaan uitleggen. De verzekerde is de persoon op wiens naam de verzekering staat en/of wie staat geregistreerd als hoofdbestuuder dan wel regelmatige bestuurder. Op het moment dat een auto verzekerd wordt op de naam van iemand anders, wordt diegene geacht hoofdbestuurder te zijn en wordt de premie berekend aan de hand van zijn of haar gegevens. Als jij er als kind zijnde meer in gaat rijden dan de hoofbestuurder, ben JIJ de hoofdbestuurder en hoort de verzekering op jouw naam te staan.

Het gevolg bij een ongeluk is dan ook dat de verzekering wettelijk niet verplicht is om uit te keren als zij er achter komen dat iemand anders de daadwerkelijke hoofdbestuurder is. En reken maar dat bij grote (financiele) schades zoals iemand doodrijden, iemand invalide rijden of andere materiele gevolgen, de verzekering buurtonderzoeken en alles houdt en zelfs aan je buren gaat vragen wie er het meeste in de auto heeft gereden. Dit doen ze om te achterhalen of daadwerkelijk de hoofdbestuurder ook de verzekerde is. En het valt dus nogal op als zoon- of dochterlief iets kapot rijdt terwijl de auto op naam staat van vader of moeder.

Het is allemaal leuk en aardig dat het heel veel wordt gedaan, maar het is één van de domste dingen die je kunt doen en getuigt van onachtzaamheid. Straks rijd je iemand dood/invalide en moet je de schade uit eigen zak betalen (en reken maar dat zoiets in de tonnen loopt) omdat je een paar tientjes wilde besparen op je verzekering. Dan ben je je hele leven aan het afbetalen omdat je in het begin een schrale haas was. (uit eigen zak betalen bedoel ik: verzekering keert uit en heeft regresvordering op jou)

En voordat iedereen gaat roepen: "HET MAG WEL MAAR DAN MOET JE HET KIND ALS REGELMATIGE BESTUURDER OPGEVEN". Een regelmatige bestuurder is heel iets anders dan hoofdbestuurder. Zodra jij aangeeft dat het kind meer gaat rijden dan de ouder, gaat de verzekeringsmaatschappij een nieuwe berekening maken aan de hand van de gegevens van het kind en het bijbehorende risicoprofiel. Er zijn slechts enkele maatschappijen die geven een soort korting omdat je ouders al meerdere verzekeringen bij die maatschappij hebben lopen en/of omdat de ouders ook risico op verlies van no-claim lopen, maar in principe staat de verzekering dan gewoon op jouw naam met de bijbehorende hogere premie.

Conclusie: het is idioot om de verzekering op naam van iemand anders te gaan zetten. Dan moet je maar 1) niet meteen zo'n snelle auto gaan rijden, of; 2) doorsparen.

Het is verbazingwekkend dat er nog steeds mensen zijn die denken dat dit een "officiele" gang van zaken is. Het is gewoon illegaal en je loopt zelf een gigantisch risico voor een paar tientjes. Als je een dergelijke auto niet kunt betalen, moet je 'm niet nemen.
pi_80566932
Dit artikel heeft in de autoweek gestaan over een jongen van 19 die zijn 2,5 liter v6 goedkoop dacht te verzekeren op naam van papa en direct de eerste dag een ongeluk veroorzaakt.



Dus als je zelf voornamelijk in de auto gaat rijden, gewoon op eigen naam verzekeren.
you and I ain't done Zeke!
pi_80567349
iets andere vraagstelling, is het dan wel mogelijk om persoon a de auto op naam te hebben (registratie bij het RDW) maar persoon B hem gebruikt en ook verzekert onder zijn/haar eigen naam
The truth is rarely pure and never simple.
Op zondag 19 december 2010 18:43 schreef Netsplitter het volgende:
x-tremed: 48 uur wegens klote links.
pi_80567710
quote:
Op woensdag 21 april 2010 18:09 schreef x-tremed het volgende:
iets andere vraagstelling, is het dan wel mogelijk om persoon a de auto op naam te hebben (registratie bij het RDW) maar persoon B hem gebruikt en ook verzekert onder zijn/haar eigen naam
dat is geen probleem.

ik heb in ieder geval nooit kentekenpapieren hoeven te overleggen. uit mijn eerder genoemde artikel blijkt ook dat het om de gegevens gaat die je opgeeft bij het afsluiten van de verzekering.
you and I ain't done Zeke!
pi_108276610
Hallo ik weet dat het een tijd is dat er hier gereageerd is maar ik wil toch eventjes wat vragen..

Ik ben zelf een 18 jarige en ben bezig met mijn rijbewijs, maar door omstandigheden heb ik het kentekenbewijs (auto dus) van mijn moeder op mijn naam gekregen. Ik rijd hier natuurlijk niet in. Zij rijd er in, en hij staat ook gewoon nog op haar naam verzekering. Kan dit nog wel? Moet dit veranderd worden of iets dergelijks?
pi_108278185
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2010 09:33 schreef Tijgernootjes1 het volgende:
Ik ga binnekort een nieuwe auto kopen en ik wil de auto graag op mijn eigen naam hebben. Maar mijn vader gaat de auto sowieso verzekeren op zijn naam, kan dat? Of moet de auto ook op zijn naam staan omdat hij hem verzekerd?

Ik ga hem over een half jaar op mijn eigen naam verzekeren. Dan hoef ik hem niet over te schrijven en dat scheelt weer een ''eigenaar''.
Hier is recent een topic over geweest. Waar het op neerkomt is dat als je de regelmatige bestuurder bent, jij ook degene bent op wie het moet worden verzekerd, omdat je anders het risico loopt dat bij een botsing de verzekeraar niet zal uitkeren. Kan best je pa de auto "laten verzekeren", is hij de verzekeringsnemer en betaalt hij de premie, moet alleen wel in dat geval even jij als regelmatige bestuurder worden opgegeven, en de premie is dan gebaseerd op het risico dat jij - niet je pa - vormt.

Verzekeren op naam van je ouders.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')