abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_81613707
Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik geaccepteerd voor een semester aan de Sungkyunkwan University in Seoul

Dus ik zit vanaf eind augustus in Zuid-Korea!
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_81858427
quote:
Op vrijdag 9 april 2010 21:46 schreef schoolstudent het volgende:
Ben erg benieuwd naar andere ervaringen, aan de cost of living zal het niet liggen.
Ik heb een Koreaanse vriendin, en heel wat Koreaanse vrienden. Ben twee keer in Zuid-Korea geweest, om daar beide keren met de KTX (snelle trein) van Pusan naar Seoul te gaan en weer terug. Ook in Taegue geweest, en in Daejon. Universiteiten (KAIST) bezoeken, je kent het wel. Afgelopen keer ook veel met de bus gereisd. Reizen in Korea is echt spotgoedkoop, vooral in vergelijking met het reizen in Japan. Ben ook op Jeju island geweest, het "Hawaii van Korea". Het heeft idd wel iets van Maui weg. Heerlijk gegeten daar. Abalone shells, kan ik iedereen aanraden.

Zuid-Korea is economisch gezien een wereldwonder. De mensen werken er kei- en keihard, en zijn buitengewoon goed opgeleid (> 90% van de scholieren maakt een studie hoger dan MBO af). Economisch gezien hebben we MI weinig van China te vrezen, maar de Koreanen, dat is een ander verhaal. Die gaan ons volledig wegconcurreren, of beter, dat doen ze al. Ze laten dan ook kwartaal na kwartaal groeicijfers van tegen de 10% aan zien.

De afgelopen keer ben ik ook eens een Koreaanse mall binnengegaan, in Pusan. Zo'n mall waar je niet alleen de meest dure winkels, en de meest dure accessoires kunt kopen, maar waar dan ook een gigantische bioscoop en ijsbaan (!) in zitten. Ik keek m'n ogen uit. Daar waar de Japanners de "Duitsers of Zwitsers van Azie" zijn, zijn de Koreanen de "Amerikanen van Azie". Grote auto's, geld laten rollen, lekker en veel eten. Ik heb het niet zo op al die rode saus die ze overal opdoen, iets te heet. Koreanen spreken over het algemeen heel behoorlijk Engels en zijn niet zo verlegen als Japanners.

Belangrijkste reden op naar Zuid-Korea te gaan: Zuid-Koreaanse vrouwen! Smaakvol gekleed, slank, lang, sappig accent... Grappige anecdote: de laatste keer dat ik naar Korea ging om mijn vriendin op te zoeken, vloog ik met Korean Air. Als het om stewardessen gaat, heeft Asiana mijn voorkeur, maar over Korean Air hoor je mij niet klagen. Die dametjes dragen allemaal zo'n krakeling in hun haar, sexy, mooi uniform ook. Afijn, nou had mijn vriendin me wel eens verteld dat een van haar vriendinnen stewardes was. Wat bleek, die dame zat toevallig op mijn vlucht (dat is idd heel erg toevallig), en vroeg me dan ook of ik Lyrebird was, en ze vertelde me dat ze een goede vriendin van mijn vriendin was. Ik kreeg meteen een upgrade naar de business class. Achteraf gezien kon ik me wel voor m'n kop slaan, omdat ik mijn ogen niet van die krakelingen af kon houden... En Koreaanse vrouwen kunnen roddelen.

Het enige waar ik niet aan kan wennen is de chaos in Zuid-Korea. Japan is net zo druk, of in het geval van Tokyo misschien nog wel drukker, maar in Korea lijkt het veel drukker omdat het zo'n chaos is. Vooral Seoul staat me helemaal niet aan, daar snap ik gewoon niet van hoe zo veel mensen zonder al te veel problemen met elkaar kunnen leven. Daarnaast staat Zuid-Korea vol met torenflats. Als er ergens wat ruimte is, dan plempen ze daar een torenflat van 20 verdiepingen neer. Op iedere verdieping 1 of 2 appartementen, want iedere Koreaanse familie ("Amerikanen van Azie") moet natuurlijk wel de ruimte hebben.

Wat ik ook niet helemaal snap, is de economie van het land. Aan de ene kant heb je de enorme rijkdom, aan de andere kant ook armoede. Stap je in een taxi, die je voor een paar dollar naar de andere kant van de stad brengt. Ze rijden wel allemaal idioot hard. Hoe kan een chauffeur daar van leven?
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_82012686
안녕하세요!

잘지냈어요?

Cool topic dit!

Ben zelf in Augustus 2009 6 maanden in Zuid Korea geweest voor studie. Ik zat in Suwon, een stad met ruim 1 miljoen inwoners op een afstand van 35 kilometer van Seoul. De school heet Ajou University.

To be honoust was ik eerst een beetje sceptisch over Zuid Korea. Het nieuws dat wij zien ging vooral over Noord Korea en de communistische way of life. Verder komt er niet zoveel nieuws uit Zuid Korea.

Nou daar ging ik dus zonder al te hoge verwachtingen. En wat ik daar meemaakte is onbeschrijvelijk. Ik werd verliefd op het land, eten, en ja ook een meisje hahaha.

De cultuur, het eten, de geografische opbouw van het land ( ongeveer 70% van Korea bestaat uit bergen ), de vriendelijkheid, de cultuur, de heren en dames, alles gewoon.

Nadat ik in januari 2010 terug kwam in Nederlands besefte ik, dat ik Korea (ja ook het meisje haha) erg miste. Ik besloot dan ook naar de mogelijkheden te kijken om mijn Masterstudie in september 2010 daar te starten. Inmiddels loopt de application procedure bij 4 scholen en heb ik morgen een telefonisch interview met de eerste school. Verloopt dit gesprek goed, dan wordt ik aangenomen en kan ik in september 2010 starten!

De huidige relatie tussen Noord en Zuid zijn echter wel vervelend. Desalniettemin ben ik toch van plan om door te zetten en daarheen te gaan.

Mijn advies naar jou: Koop geen lonely planet of een ander reisboek over Zuid Korea. Ga erheen en laat je verrassen door Korea's schoonheid. Als je naar de club gaat, kijk niet raar op als er 1500 man in het zaaltje zitten. Ze laten iedereen binnen en de club is ongeveer even groot als 4 klaslokalen. Zeker niet ongezellig. Ook vreemd is dat alle Koreanen naar de DJ toe kijken. Erg vernieuwend was die ervaring voor mij. Zorg natuurlijk ook dat je naar 제주도 ( Jeju Island ) gaat. Blijf er niet 2 weken, want daar is het gewoonweg te klein voor. Een vlucht van Seoul naar 제주도 duurt ongeveer 45 minuten en kost een euro of 40.
Maar het belangrijkste advies: Lees niet te veel over 한국에 ( Zuid Korea ) en laat het gewoon over je heen komen!!

안녕히계세요!!
pi_82012742
En zorg dat je via Dusseldorf vliegt, scheelt je een paar duiten!!
pi_82012789
quote:
Op vrijdag 12 maart 2010 12:58 schreef superheist het volgende:
Zuid Korea zijn er nog fokkers die hier wonen/hebben gewoond?

Wat feitjes:
Population: 73,000,000
Currency: Won (₩)
Time zone: KST (UTC+9)
Capital: Seoul

Voor mijn Masters kan ik op exchange naar Daegu, een stad in het zuiden met 2,5 miljoen inwoners. Zit nog een beetje te twijfelen aangezien ik ook naar IJsland kan gaan. Zijn er mensen met ervaring in dit land? Hoe kom ik aan een appartment (dormitory v/d uni is 2 mensen op een kamer, ik wil met mijn vriendin)? Makkelijk te reizen? Spreken mensen Engels? Nog wat plaatjes voor de sfeer

Seoul
[ afbeelding ]

Daegu
[ afbeelding ]
Alleen de bron van jou population rate is zeer onjuist. Misschien gezamelijk met Noord Korea, maar niet Zuid Korea alleen
pi_82056127
Ik heb er i.i.g. nooit gewoond,wel ooit op vakantie geweest en wat mij opviel
i.v.g.met Nederland is dat het land,ondanks zijn grote populatie, netzo als
Japan geordend en digitaal perfect is! ( overal wifi mogelijkheden)

Het eten daar is erg wennen maar om te wonen,weet ik het zo niet 1,2,3.
75 topics = FIN
  dinsdag 1 juni 2010 @ 11:00:09 #32
74523 BaggerUser
ModderFokker!
pi_82181124
afgelopen jaar op vakantie geweest, geweldig! met name Sunyu-do was erg leuk
Ik vond de metro er b.v. moderner dan in Tokyo en de dames waren er hipper gekleed dan in Japan.

Al met al wat moderner dan ik had verwacht
De enige echte BaggerUser!
Riemen
fiets kopen
pi_82356486
Ik zit een beetje te twijfelen wat ik doe nadat mijn semester is afgelopen, dat eindigt half december namelijk al, terwijl ik pas in februari weer in Nederland begin met de studie.

Ik heb hierdoor ook nog geen ticket gekocht, omdat ik niet weet wat handig is.

Retourticket AMS-Seoul-AMS is circa 880
Enkel ticket AMS-Seoul is 529

Nadeel van een retourticket is dat reizen aan het einde van het semester wat omslachtig zou zijn, ik zou dan moeten kijken hoe lang ik nog in mijn dormitory mag blijven na afloop van het semester, en die kamer aanhouden om mijn spullen daar te laten (maar zal dus wel weer extra huur betalen terwijl ik er niet ben).

Als ik een Enkel ticket zou boeken dan zou dat betekenen dat ik nergens aan gebonden ben, en dat ik gewoon een ticket naar een andere bestemming kan boeken eind december (Thailand of China o.i.d.). Ik zou dan wel mijn bagage moeten versturen per pakketpost en hopen dat het aankomt in Nederland (over 'land' kost het 33 euro voor 20 kilo, en via airmail 92 euro, dan lijkt de keus voor over land een makkelijke).

Andere oplossing is het reizen te laten voor wat het is en gewoon meteen terug naar Nederland, en het geld lekker besparen. Keuzes, keuzes...

Wat zouden jullie doen als je halverwege december al klaar bent met je studie, en pas weer in februari in Nederland hoeft te beginnen?
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_82357166
Thanks Lyrebird & Addicted2Women, Interessante info die 73mln klopt inderdaad niet, weet ook niet meer waar ik het vandaan heb eigenlijk!

Ik zelf ga meteen weer terug 22 December en zal het reizen tijdens het semester doen, zodat ik met kerst hier met familie zal zijn maar zal dan ook begin Januari weer naar een ander land vertrekken.

Maar in jouw situatie zal ik wel gaan reizen ja, misschien wel even checken of Korea geen problemen heeft met dat je nog geen ticket terug hebt (soms willen ze graag zien dat je weer weg gaat). En zo niet gewoon een enkelje kopen en maar kijken waar je uit komt, lijkt me heerlijk
pi_82370273
Ik heb gewoon een retourticket geboekt bij Korean Air voor 815, zit in hetzelfde schuitje als jij, MoneyTalks. Enkeltjes zijn in verhouding veel duurder. Waarom neem je je baggage niet gewoon mee naar het volgende land? Mis ik iets?

Voor mij wordt het dan gewoon midden januari terug zijn in Seoul, en dan dus terug naar NL. Vlieg rechtstreeks heen en terug, dus ook ideaal.
pi_82373940
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 17:25 schreef schoolstudent het volgende:
Ik heb gewoon een retourticket geboekt bij Korean Air voor 815, zit in hetzelfde schuitje als jij, MoneyTalks. Enkeltjes zijn in verhouding veel duurder. Waarom neem je je baggage niet gewoon mee naar het volgende land? Mis ik iets?

Voor mij wordt het dan gewoon midden januari terug zijn in Seoul, en dan dus terug naar NL. Vlieg rechtstreeks heen en terug, dus ook ideaal.
Grote koffers mee lijkt me niet echt handig als ik ga backpacken in China of Thailand ofzo Dat is dus niet bepaald een optie. Ik verwacht dat ik toch sowieso 1 grote koffer en een grote backpack vol meeneem, ik zit immers een ruime 4 maanden in Korea. Of zeg ik iets geks?

Voordeel van een enkeltje is natuurlijk dat ik zelf kan beslissen wanneer ik weer terugkeer naar Nederland. Hmm keuzes, keuzes
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_82375075
Best irritant inderdaad. Denk dat ik maar mijn koffer dan bij een toekomstige vriend moet deponeren in Seoul ofzo. Die haal ik dan weer op als ik terug ga. Of je moet van hotel naar hotel hoppen met je koffer. Nadeel van retour is idd de return datum. Ik heb maar voor 14 januari gekozen, leek me lang genoeg. Ik ben 22 december officieel klaar met het semester, hangt van examens af hoeveel eerder je zelf klaar bent.
pi_82385084
Hieronder een tweetal videootjes die ik in Korea geschoten heb.

Time lapse van het strand in Pusan, afgelopen maart:en een taxirit door Daejon, 's avonds. Ze rijden daar als idioten. Maar ondertussen wel TV kijken:

The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
  zondag 6 juni 2010 @ 13:10:14 #39
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_82391278
Nog een vraag voor mensen die in Zuid-Korea hebben gewoond of gaan wonen, wat doe je met je mobiele telefoon?

Ik lees overal op internet dat je Europese telefoon niet werkt met een Koreaanse SIM kaart, en soms lees ik zelfs dat SIM kaarten in Korea niet bestaan.

Dus de vraag is, is het mogelijk in Korea een prepaid SIM kaart te kopen en die in je Europese telefoon te stoppen? Of een abonnement van 4 maanden


Roaming is niet echt een optie, Vodafone:
Bellen: 1,95 per minuut
Gebeld woren: 1,50 per minuut
SMS sturen: 0,55 per bericht

[ Bericht 6% gewijzigd door MoneyTalks op 06-06-2010 13:22:22 ]
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  Moderator / Peetvader dinsdag 8 juni 2010 @ 06:45:48 #40
15080 crew  static
03.09.2006 - 11:35
pi_82480385
Nog nooit van gehoord.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.
pi_82967353
quote:
Op zondag 6 juni 2010 13:10 schreef MoneyTalks het volgende:
Nog een vraag voor mensen die in Zuid-Korea hebben gewoond of gaan wonen, wat doe je met je mobiele telefoon?

Ik lees overal op internet dat je Europese telefoon niet werkt met een Koreaanse SIM kaart, en soms lees ik zelfs dat SIM kaarten in Korea niet bestaan.

Dus de vraag is, is het mogelijk in Korea een prepaid SIM kaart te kopen en die in je Europese telefoon te stoppen? Of een abonnement van 4 maanden


Roaming is niet echt een optie, Vodafone:
Bellen: 1,95 per minuut
Gebeld woren: 1,50 per minuut
SMS sturen: 0,55 per bericht
Yoo MoneyTalks,

Je blijft daar 1 semester toch ? Waarschijnlijk kom je dan ook in een soort clubje dat die soort dingen voor je regelt. Ze zorgen dat je naar het Immigration Office gaat en daar een 'Alien registration card' krijgt. Deze kaart zorgt er voor dat je 'legaal' in Zuid Korea mag verblijven.

Wat betreft je telefoon, maak je geen zorgen, het heet weinig zin om je telefoon mee te nemen. Installeer Skype voor je gesprekken naar Nederland. Dat zelfde clubje dat je helpt met je Alien Card zal je ook helpen met de aanschaf van een Telefoon. Je denkt dat ze in Nederland vette telefoons hebben, nou daar hebben ze de super vette techologische shit ! houdt wel rekening mee dat je alleen een telefoon met abbonement kan aanschaffen nadat je Alien Card is gemaakt. je sluit een abbonement af en je rekeningen worden naar de Dormitory gestuurd. Die rekeningen kun je betalen in de postoffice van je school gewoon met contant geld, dus geen worries on that one. Het contract geldt meestal voor 1 of 2 jaar MAAR, niet zoals in nederland moet je een boete betalen als je het abbonement opzegt. Je betaalt alleen de restwaarde van de telefoon en nog eventueel openstaande rekeningen. Geen boetes niets. Ik had een abbonement voor 4,5 maand en toen stop gezet. ik moest een restwaarde van ongeveer 60 euro betalen voor die telefoon. Diezelfde telefoon was gloednieuw en ik kreeg hem bij het afsluiten van het contract. Dus maak je geen zorgen. Een sms binnen Korea kost 3 cent als ik het goed herinner en bellen kost nog minder.

Maak je vooral geen zorgen over die telefoon.

Veel succes !


Ps. ik ben trouwens op drie scholen aangenomen met een 100% scholarship ! Goedkoop studeren dus !
pi_82967455
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 10:03 schreef Addicted2Women het volgende:

[..]

Yoo MoneyTalks,

Je blijft daar 1 semester toch ? Waarschijnlijk kom je dan ook in een soort clubje dat die soort dingen voor je regelt. Ze zorgen dat je naar het Immigration Office gaat en daar een 'Alien registration card' krijgt. Deze kaart zorgt er voor dat je 'legaal' in Zuid Korea mag verblijven.

Wat betreft je telefoon, maak je geen zorgen, het heet weinig zin om je telefoon mee te nemen. Installeer Skype voor je gesprekken naar Nederland. Dat zelfde clubje dat je helpt met je Alien Card zal je ook helpen met de aanschaf van een Telefoon. Je denkt dat ze in Nederland vette telefoons hebben, nou daar hebben ze de super vette techologische shit ! houdt wel rekening mee dat je alleen een telefoon met abbonement kan aanschaffen nadat je Alien Card is gemaakt. je sluit een abbonement af en je rekeningen worden naar de Dormitory gestuurd. Die rekeningen kun je betalen in de postoffice van je school gewoon met contant geld, dus geen worries on that one. Het contract geldt meestal voor 1 of 2 jaar MAAR, niet zoals in nederland moet je een boete betalen als je het abbonement opzegt. Je betaalt alleen de restwaarde van de telefoon en nog eventueel openstaande rekeningen. Geen boetes niets. Ik had een abbonement voor 4,5 maand en toen stop gezet. ik moest een restwaarde van ongeveer 60 euro betalen voor die telefoon. Diezelfde telefoon was gloednieuw en ik kreeg hem bij het afsluiten van het contract. Dus maak je geen zorgen. Een sms binnen Korea kost 3 cent als ik het goed herinner en bellen kost nog minder.

Maak je vooral geen zorgen over die telefoon.

Veel succes !


Ps. ik ben trouwens op drie scholen aangenomen met een 100% scholarship ! Goedkoop studeren dus !
Ok dank je

Ga je een master doen in Korea?

Overigens gister eindelijk me study visa op kunnen halen
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  maandag 21 juni 2010 @ 19:00:52 #43
120048 boekenworm
Vastgeroest aan letters
pi_83110760
Ik haalde Zuid- en Noord-Korea even door de war. Was helemaal verbaast/in shock dat je daar heen mocht, kon en wilde...
Denkt teveel, is te gelukkig en leeft teveel
pi_83482503
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 10:07 schreef MoneyTalks het volgende:

[..]

Ok dank je

Ga je een master doen in Korea?

Overigens gister eindelijk me study visa op kunnen halen
Ja inderdaad ga ik mijn Master daar doen. Ben nu bezig met het regelen van een appartement en rond 12 augustus vlieg ik naar de Korea toe !! Als je nog vragen hebt stel ze gerust, ik leg het je graag uit.

ciaoo
pi_84184400
Zo, er zijn heel wat vaccinaties die aangeraden worden bij een ZK trip, zoals buiktyfus bijv.

Nu maar eens een persoonlijk advies aanvragen en ter plekke alleen maar fleswater drinken. Is sowieso vaak wel de enige optie in het Oosten.
pi_84190650
quote:
Op zaterdag 17 juli 2010 23:26 schreef schoolstudent het volgende:
Zo, er zijn heel wat vaccinaties die aangeraden worden bij een ZK trip, zoals buiktyfus bijv.

Nu maar eens een persoonlijk advies aanvragen en ter plekke alleen maar fleswater drinken. Is sowieso vaak wel de enige optie in het Oosten.
Nooit aan gedacht, dat je vaccinaties nodig had om naar Zuid-Korea te gaan. Het is toch ondertussen een eerste wereld land?
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_84192037
quote:
Op zondag 18 juli 2010 07:40 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Nooit aan gedacht, dat je vaccinaties nodig had om naar Zuid-Korea te gaan. Het is toch ondertussen een eerste wereld land?
Er zijn dan ook geen verplichte vaccinaties nodig, maar ze worden aangeraden. Veel kan worden opgelopen door drinkwater of slecht voorbereid voedsel. Lijkt me dan ook al verstandig om alleen fleswater te drinken. Over die vaccinaties laat ik mijn huisarts even een advies geven. Er zijn namelijk een hoop vaccinaties, de een 7 maand van tevoren, 3 maand etc.
  maandag 26 juli 2010 @ 17:35:39 #48
227946 SallySellsSalt
...for the wounds
pi_84512079
En... zit je al in Zuid-Korea?
Koreanen willen heel graag met je in het Engels spreken.
Het eten is waanzinnig.
Een goede vriend van me heeft daar bijna 4 jaar Engels gegeven, en vond het zowel boeiend, mooi, cool alsook vermoeiend (hierarchie)

Ik zou zeggen...Zuid Korea, vooral omdat je daar in de toekomst niet zo makkelijk meer naartoe zult gaan (denk ik)

Oh ja,weet niet of je man of vrouw bent, maar mannen die in Korea hebben gewoond hebben me verteld dat ze erg vol waren van de Koreaanse vrouw. Die jukbeenderen schijnen iets met ze te hebben gedaan...
pi_84512773
Koreaanse vrouwen zijn hot.
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_84512996
Ik vertrek over 5 weken :) Ben tevens man maar zal er niet teveel achter de vrouwen aan zitten ivm vriendin die mee gaat :Y Kijk er wel naar uit, zal weer een mooie ervaring worden!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')