abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 27 maart 2010 @ 19:13:15 #101
297458 FOKed
totally fokt up
pi_79650679
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 22:21 schreef evelien89 het volgende:

[..]

Oke, miss eens proberen dan! Vind wel apart dat het zo kan, omdat je normaal bloed moet prikken enzo.
Evelien, ik zou rustig eventjes afwachten tot je bij de derma terecht kan.
Ik ben zelf een week geleden begonnen met de kuur, 40mg per dag.
Zelf moest ik anderhalve maand wachten tot ik eindelijk terecht kon bij de derma. Toen ik eindelijk mijn gesprek had was ik met 5 minuten klaar, ik kreeg meteen te horen dat ik aan de roa mocht. Ik heb een gematigde acne, maar als je gewoon je woordje klaar hebt voor de derma krijg je het makkelijk voorgeschreven, althans dat was bij mij wel het geval. Zelf zat ik ook te twijfelen om het online te bestellen, maar toch dacht ik, het gaat om je lichaam waar je er slechts 1 van hebt en maar 1 keer mee kan doen. Zorg goed voor je lichaam, en wat is nu een aantal weken wachten op een mensen leven. Voor dat ik het wist was het moment daar en voor dat ik het wist slik ik nu al een week!

Het gaat natuurlijk een stuk gecontroleerder via de derma, en dat bloed prikken is natuurlijk ook niet voor niets.
Het gaat overigens super goed bij mij, ik voel dat het medicijn werkt, krijg droge lippen en ook mijn gezicht wordt wat droger. Klinkt stom, maar ik ben er blij mee, voor mij een bevestiging dat het medicijn begint te werken! Oooh, wat heb ik hier toch lang op gewacht! Ik hoop over 2 á 2 1/2 maand toch aanzienlijke verbetering te merken.

Keep ya head up, maak die afspraak en laat vooral aan de derma merken dat je al heel erg veel afweet van een roa kuur (vertel dat je op internet overspoeld bent met info).

Succes en ik zal dit topic voortal updaten met mijn status!
pi_79652606
Ik heb het ook gebruikt en het werkt echt fantastisch! Twee jaar geleden gestopt en acne vrij..... echter nu toch weer wat puisten. Het valt hartstikke mee, maar ik vrees het toch wel een beetje. Vooral omdat ik voel dat ze vrij diep zitten. Heeft iemand ervaring met PDT hier? Meer info hierover: http://www.velthuisklinie(...)ctieve-acne/ala-pdt/
pi_79654745
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 20:13 schreef Libereco het volgende:
Ik heb het ook gebruikt en het werkt echt fantastisch! Twee jaar geleden gestopt en acne vrij..... echter nu toch weer wat puisten. Het valt hartstikke mee, maar ik vrees het toch wel een beetje. Vooral omdat ik voel dat ze vrij diep zitten. Heeft iemand ervaring met PDT hier? Meer info hierover: http://www.velthuisklinie(...)ctieve-acne/ala-pdt/
Nee nooit van gehoord, maar er zijn veel van dat soort wondertherapien. Ik zou luisteren naar wat de derma mij aanraadt aangezien die er veel vanaf weet en wat het beste is in jou geval.
Cause I'm a motherlover,
You're a motherlover.
We should fuck each others mothers
pi_79664666
Hoi Lotgenoten,

Zo ik ben a.s. maandag 3 weken onderweg en moet zeggen dat de puisten er nog steeds bijkomen helaas. Eigenlijk zie ik er nog steeds niet uit! Ter wel eigenlijk toen ik de dosis omhoog deed werd het weer erger, is dat normaal?

Ik heb de eerste 2 weken 20MG P/D geslikt en de 3 week (deze week dus) begonnen met 30MG P/D. Ik moet zeggen dat ik nog helemaal geen droge huid heb, ja alleen na het douchen heel even rond de mond, dus ik vraag mij af of de dosis die ik slik wel genoeg is? De dermatoloog zei tegen mij dat ik het maar moest bekijken, als een pil niet voldoende werkte, dan moest ik het opvoeren naar 2 pillen per dag wat neerkomt op 40MG P/D.

Ik kan mij nog heel goed herinneren van de eerste kuur in 2001 dat ik veel meer last van bijwerkingen had, maar nu valt het mij reuze mee. Ik slikte toen 40MG P/D, maar kan mij niet voorstellen dat de 10MG P/D het verschil maken? Ik heb eigenlijk alleen maar last van lippen waar ik carmex voor smeer (super spul!).

Ik ben trouwens 188 cm lang en weeg zo rond de 88 kilo, dus ik zal ook nog wel even bezig zijn als ik de 120MG per KG lichaamsgewicht wil halen.

Ik wil nog een week 30MG P/D slikken en dan ga ik over naar 40MG P/D. Ik moet begin mei weer naar de dermatoloog toen.

O ja, als de huid heel droog wordt wat gebruiken jullie daarvoor? Ik wil uit voorzorg wat ophalen. En wat gebruiken jullie voor wondjes?
Het enigste wat ik nu gebruik voor de rode en ontstoken plekken is Vicky Normaderm, maar dit brand heel erg als ik dat gebruik, is dat normaal of heb ik een hele gevoelige huid?

Link Vichy Normaderm Hydraterende Verzorging


Graag jullie advies..... Bedankt!

[ Bericht 0% gewijzigd door patient23 op 28-03-2010 13:04:27 ]
pi_79723615
Hoi mede roa gebruikers,

Ik ben bijna twee maanden geleden ook begonnen met een roa kuur. Begonnen met een dosis van 30mg/d. Na ongeveer een week begon ik er al iets van te merken. Droge lippen en later ook een droge huid. Ook moest ik vaker naar de wc. Ik ben hiermee naar de dermatoloog gegaan omdat in de patientenfolder iets staat over het ontstaan van diabetes (vaak naar de wc is een symptoom). Daarop hebben ze mijn bloed gecontroleerd maar er kon geen diabetes worden vastgesteld. De dermatoloog dacht daarna misschien aan een blaasontsteking oid en heeft mij naar de huisarts terug gestuurd. Daar is nog een keer mijn bloed gecontroleerd en ook mijn urine maar ook daar is geen oorzaak gevonden. Het vaker moeten plassen ben ik ook nog nergens tegen gekomen als bijwerking van roa en de dermatoloog kende het ook niet. Daarom vraag ik het hier:
Heeft iemand anders ook last van dat hij of zij vaker moet plassen?
pi_79724472
quote:
Op maandag 29 maart 2010 21:21 schreef qwerty191 het volgende:
Heeft iemand anders ook last van dat hij of zij vaker moet plassen?
Ik heb er (nog) geen last van.. Ben nu een week bezig en sinds zaterdag heb ik in 1 keer superveel puistjes op m'n voorhoofd terwijl ik daar al een aantal jaar geen puistjes meer had. Ik hoop maar dat dit een goed teken is. Verder is m'n huid erg vet En heb ik al vanaf het begin tandpijn, ook iets wat niet in de bijsluiter staat als bijwerking..
Wat dan weer wel in de bijsluiter staat is spierpijn en ik ben echt moe, dus het zal wel aanslaan
  maandag 29 maart 2010 @ 21:43:09 #107
297458 FOKed
totally fokt up
pi_79724668
Qwerty127; ik denk niet dat het iets schadelijks kan zijn, plas zijn sowieso afvalstoffen toch?

En qwerty, waar ik heel benieuwd naar ben; hoe sta jij er na 2 maanden voor...? heb jij verbetering, vorderingen of moet het medicijn nog diep doordringen...?
pi_79724757
Hmm dat vaker plassen kan komen dat ROA je uitdroogt en je meer drinkt? Ik drink iig meer dan normaal en daarom plas ik ook vaker.

Vandaag ontdekte ik op mn beide zijkanten van mn voet een uitgedroogde plek met in het midden een soort blaasjes, even de derma gebeld en ik mag donderdag al langskomen om het te laten zien

Nog maar 6/7 strips en ik ben klaar, cant wait
Cause I'm a motherlover,
You're a motherlover.
We should fuck each others mothers
pi_79728287
Hee, een nieuw topic! Meld ik me ook weer =) Moet morgen weer naar de dermatoloog, ben benieuwd wat 'ie te zeggen heeft. Moet nog zo'n 9 weken om aan de 120mg/kg te zitten, maar ben eigenlijk al wel 'schoon'. Neem aan dat ik de kuur wel af ga moeten (en bovenal: mogen) maken? Ik zou graag ophogen van 40mg naar 60mg per dag omdat ik die troep zo beu ben. Is dat aan te raden, of worden de bijwerkingen dan nog veel erger?
pi_79728913
Na 2 maanden gebruik van ROA merk ik er nog niet heel veel van. Ik heb wel een drogere huid en soms lippen maar dat is allebei te verhelpen. Sinds een paar weken heb ik heel véél kleine wondjes op me arm. Als ik heel goed kijk zie ik dat er allemaal kleine korstjes opzitten. Als je normaal kijkt zijn het gewoon rode vlekjes, heeft iemand dit ook weleens (gehad)? Het jeukt bijna niet ik kom er dan ook nauwelijks aan. Betreft het resultaat van de ROA merk ik er nog weinig van het is eigenlijk nog hetzelfde als voorheen, zit op 2x 30mg/d.. vermoedt dat het de komende week weer omhoog gaat.

Nu benieuwd hoe het bij Qwerty is..
pi_79730360
Ik drink idd misschien wel iets meer maar ik denk niet dat het daarvan komt. Het komt bij mij vooral in de avond na het eten dat ik vaker moet plassen. Dan ga ik gemiddeld (van 6 tot 11) 5x naar de wc. En dan komt er ook meteen een sloot uit om het maar even plat te zeggen.
Na 2 maanden zie ik zeker wel een grote verbetering. Eerst een half jaar tetracycline en dalacin gebruikt maar het verschil in twee maanden is groter dan dat er in dat halve jaar is gebeurd. Behalve het plassen heb ik er niet zo'n last van. Meer dan droge lippen, en droge huid (gezicht en handen voornamelijk) heb ik niet.

iemand anders met dezelfde klacht? Ik ben toch wel benieuwd of ik iets unieks heb...
pi_79805976
Mensen ik heb deze week grote stappen gemaakt en mijn huid is bijna glad, maar ik word helemaal gek van de droge huid! Wat moet ik hiervoor gebruiken? Waar hebben jullie goede ervaring mee? HELP!
pi_79813930
ik gebruik dagcreme normale gewoon is goed genoeg... je moet alleen zorgen dat je met doesjen en zo niet te lang onder blijft zoals je misschien merkt is je huid daarna nog droger.. (althans bij mij).. ik denk dat dat veel helpt!
  donderdag 1 april 2010 @ 11:20:59 #114
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_79823198
Ik heb 10 mei een afspraak bij de dermatoloog, ben benieuwd.
pi_79823246
Ik kom net terug van de derma voor die vreemde irritatie op mn voet. Blijkt het niks met de ROA te maken en is het een soort exzeem, de derma wist ook niet precies wat het was dus ik moet de komende 2 weken hormonen creme erop smeren en dan terugkomen om te zien of het weg is.
Cause I'm a motherlover,
You're a motherlover.
We should fuck each others mothers
pi_79824161
Hallo ik ben patrick
en ik ben 15 jaar
ik heb al 2 jaar last van acne
en slik nu 6 maanden roaccutane, gaat echt snel
moet nog 2 maanden
het gaat erg goed, geen nieuwe ontstekingen/puistjes meer
maar wel veel littekentjes(kleine gaatjes op wangen)
mijn vraag is verminderd dat ook van de roaccutane?
en hoe plaats ik hier foto's

groetjes patrick
hoor graag jullie ervaringen met roaccutane
Roaccutane
pi_79824239
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 21:28 schreef patient23 het volgende:
Mensen ik heb deze week grote stappen gemaakt en mijn huid is bijna glad, maar ik word helemaal gek van de droge huid! Wat moet ik hiervoor gebruiken? Waar hebben jullie goede ervaring mee? HELP!
Ik gebruik al 3 maanden deze creme. Hij is niet vettig, goed uit te smeren en je hebt er zowat een hele dag plezier van! Te koop bij het apotheek

-je webicon was 512Kb groot, max. 100Kb toegestaan-
pi_79832518
quote:
Op donderdag 1 april 2010 11:45 schreef meneertjereniers het volgende:
Hallo ik ben patrick
en ik ben 15 jaar
ik heb al 2 jaar last van acne
en slik nu 6 maanden roaccutane, gaat echt snel
moet nog 2 maanden
het gaat erg goed, geen nieuwe ontstekingen/puistjes meer
maar wel veel littekentjes(kleine gaatjes op wangen)
mijn vraag is verminderd dat ook van de roaccutane?
en hoe plaats ik hier foto's

groetjes patrick
hoor graag jullie ervaringen met roaccutane

Heb ik ook, de oppervlakkige zullen verdwijnen maar de diepere niet helemaal, daarvoor kan je na je kuur (6maanden+) een litteken behandeling doen om die putjes weg te halen.
Cause I'm a motherlover,
You're a motherlover.
We should fuck each others mothers
pi_79832788
Na iets meer dan een week begint m'n huid eindelijk een beetje droog te worden Ben echt benieuwd of ik nog (veel) nieuwe puistjes zal krijgen..
pi_79832949
quote:
Op maandag 29 maart 2010 23:02 schreef micheldan het volgende:
Na 2 maanden gebruik van ROA merk ik er nog niet heel veel van. Ik heb wel een drogere huid en soms lippen maar dat is allebei te verhelpen. Sinds een paar weken heb ik heel véél kleine wondjes op me arm. Als ik heel goed kijk zie ik dat er allemaal kleine korstjes opzitten. Als je normaal kijkt zijn het gewoon rode vlekjes, heeft iemand dit ook weleens (gehad)? Het jeukt bijna niet ik kom er dan ook nauwelijks aan. Betreft het resultaat van de ROA merk ik er nog weinig van het is eigenlijk nog hetzelfde als voorheen, zit op 2x 30mg/d.. vermoedt dat het de komende week weer omhoog gaat.

Nu benieuwd hoe het bij Qwerty is..
Dit heb ik ook, armen zijn dan ook super droog. Laatste week ook een soort uitslag gekregen, maar dat trekt nu weer weg.

Vandaag begonnen met m'n laatste doosje! Dus nog 2 weken en dan klaar
Heb in geen 1,5maand meer een ontsteking gehad. Damn wat ben ik toch blij met dit spul. Nu maar hopen dat het wegblijft, want ik stop nu wel maar zit pas op 90mg/kg. Maar volgens de derma moet het genoeg zijn zo.
pi_79833413
mijn littekens zijn niet zo ernstig,
maar je ziet het wel als je dicht bij de spiegel staat
ik bedoel eigenlijk of de kleur weggaat het is rood/bruinig
want ik heb ook nog littekentjes overgehouden van waterpokken van vroeger
en die zijn dezelfde kleur als mn huid dus die vallen niet op
maar deze zijn nu rood/bruin en het zijn echt kleine gaatjes
sommige iets groter.
de dermatoloog heb gezecht dat het pas 1 jaar na de roaccutane kan?
dan zijn die littekens volgensmij al vanzelf vervaagd ofniet
ben iniedergeval heel blij dat ik geen puisten meer krijg
en hoop dat het na de kuur wegblijft

groetjes.
Roaccutane
pi_79833476
sorry ik heb eigenlijk een vraag over hoe duur zo'n behandeling is en welke het best werkt.
maar ik wacht af na de kuur misschien word het nog minder opvallend.
Roaccutane
pi_79834107
quote:
Op donderdag 1 april 2010 15:48 schreef meneertjereniers het volgende:
sorry ik heb eigenlijk een vraag over hoe duur zo'n behandeling is en welke het best werkt.
maar ik wacht af na de kuur misschien word het nog minder opvallend.
Kzou het eerlijk gezegd niet weten, moet je maar aan je derma vragen. Die weet wat je nodig hebt en waar je die behandeling het best kan krijgen.
Cause I'm a motherlover,
You're a motherlover.
We should fuck each others mothers
pi_79834255
denk dermabrasie.
Roaccutane
pi_79834539
Even over de bijwerkingen van roaccutane,
ik heb last van:
-droge lippen & ogen
-droog haar
-soms spierpijn
-vaak hoofdpijn


wat hebben jullie?
Roaccutane
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')