niet alles staat op flickr, maar dat wil ik best doen.quote:Op woensdag 2 juni 2010 15:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Staan je foto's op flickr? Of wil je hier op Fok een rejectclubje maken?
Niet echt; ik gebruik het crème-bruléerecept van Anthony Bourdain, en dan gebruik ik een klein beetje meer room en smelt ik 3/4 reep witte chocolade erin als het warm is. En ik kook een pak diepvriesframbozen met wat suiker tot prut en druk dat door de zeef. Dan gewoon een laagje frambozenprut in de ramequinnetjes en voorzichtig op een lepel het roommengsel opschenken, zodat de lagen goed gescheiden blijven. Bakken in de oven, afkoelen tot koud, suiker branden en klaar. Des te lekkerder dat die iets zurige frambozenprut lekker koud blijft; dat geeft het vrij machtige custarddeel net een wat frisser gevoelquote:
Zalm is altijd lekker in zulke soepjes. Soort van sjieke spekjes.quote:Op vrijdag 4 juni 2010 21:57 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Broccolisoep met een beetje creme fraiche en zalm, nom!
Zelfgemaakte ranch?quote:Op vrijdag 4 juni 2010 21:53 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Kipfiletje in repen snijden.
Repen door bloem met komijn, koriander, koenjit en cayenne halen.
Repen door losgeklopt ei halen.
Repen in panko wentelen.
Repen frituren op ± 170°C
Sausje bedenken...
Whoa, super, RobinOok! Ziet er ook geweldig uit, echtquote:Op dinsdag 1 juni 2010 23:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Toch even melden: nadat mijn oesters met kimchi consomme (Lighting/shadow/exposure issues) en bovenstaande gegrillde groenten (Photo/food composition) keihard waren afgekeurd bij foodgawker, vandaag dan toch eindelijk een goedkeuring van mijn hier al eerder geposte chocolade-koffie-whiskey brownies.
Zit erover te denken om op flickr een groep te beginnen met foodgawker rejects. Best leuk om te zien wat ze zoal afwijzen. Maar ja, het heeft ook wel iets supersneus, zo'n clupje, dus toch maar niet...
(maar een tag "foodgawker-reject" kan misschien wel leuk zijn...)
Ik wil bijna m'n scherm aflikkenquote:
Oh ik begrijp dat wel, het zijn echt zeikerds eerste klas bij Foodgawker.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 00:47 schreef Isabeau het volgende:
Whoa, super, RobinOok! Ziet er ook geweldig uit, echt
Ik begrijp eigenlijk nog steeds niet waarom je eerste foto is geweigerd, dat het wat overbelicht is maakt het juist mooi.
Jaartje in de USA gezeten, en je krijgt het daar met alles dat gepaneerd / gefrituurd is. Is inderdaad erg lekker, vooral omdat je het zo pittig kan maken als je zelf wil!quote:Op zaterdag 5 juni 2010 00:13 schreef RobinOok het volgende:
Oh, het was een idee voor het sausje!
Kende het niet ranch dressing
Maar klinkt wel als een goeie combinatie ja.
Nee,echt Japans.Toen ie klaar was heb ik me ook achter mn oor staan krabben wat er Japans aan was.Anyway,het was verbazingwekkend lekker eigenlijk.Je eet alles wel los van elkaar,maar het is wel lekker gezond en niet zwaar.Had er rijst en pikante kipblokjes bij overigensquote:Op zondag 6 juni 2010 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Die salade is mij denk ik net een brug te ver. Hoe vond je 'm zelf?
Het Japanse/orientaalse zit 'm misschien in de tomaat, die vind je daar vaker terug in een fruitsalade. Maar die uitjes en slablaadjes vind ik dan weer verwarrend. Misschien was het de salade van Jaap en heeft ze 't verkeerd verstaan? :-)
quote:Op maandag 7 juni 2010 17:54 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Spinazie Namul
Spinazie even stomen of 20 seconden blancheren.
Gauw afkoelen in ijswater.
Goed uit laten lekken.
Mengen met:
4 el lichte sojasaus (kikoman of zo, geen ketjap)
2 knoflookjes, heel fijngehakt
4 tl sesamolie
1 tl rijstwijn (shaoxing of sake)
Vlak voor opdienen gauw even (20 seconden) "roerbakken" op hoog vuur.
Bestrooien met wat geroosterd sesamzaad.
Uit: De Koreaanse Keuken van Young Jin Song.
Spinazie, knoflook en sojasaus is mooie basiscombinatie, maar het rare is, de variaties die ik tot nu toe probeerde bevielen eigenlijk nooit zo goed. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar dat nou aan ligt. Ik ga het een volgende keer eerst maar eens proberen zonder dat blancheren, kijken of dat het verschil maakt. (wat ik me eigenlijk niet voor kan stellen, maar goed, dat zou dan alleen maar winst zijn, want een stap minder. )quote:Op maandag 7 juni 2010 18:17 schreef n0a het volgende:
Die moet ik eens proberen. Normaal doe ik spinazie roerbakken met knoflook, oestersaus en soyasaus.
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |