abonnement Unibet Coolblue
pi_82246690
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Staan je foto's op flickr? Of wil je hier op Fok een rejectclubje maken?
niet alles staat op flickr, maar dat wil ik best doen.
  vrijdag 4 juni 2010 @ 21:53:15 #277
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82346607


Kipfiletje in repen snijden.
Repen door bloem met komijn, koriander, koenjit en cayenne halen.
Repen door losgeklopt ei halen.
Repen in panko wentelen.
Repen frituren op ± 170°C

Sausje bedenken...
pi_82346812

Broccolisoep met een beetje creme fraiche en zalm, nom!
Ja doei.
pi_82347555


Normaal gesproken bak ik nooit zelf koekjes omdat ik zelfgemaakte koekjes altijd zo'n flauwe en laffe smaak vind hebben. Maar dit recept is echt goed.
pi_82347893
Dat zijn mooie koekjes!
pi_82347932
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 18:04 schreef _aurum_ het volgende:

[..]

heb je daar een recept van ?
Niet echt; ik gebruik het crème-bruléerecept van Anthony Bourdain, en dan gebruik ik een klein beetje meer room en smelt ik 3/4 reep witte chocolade erin als het warm is. En ik kook een pak diepvriesframbozen met wat suiker tot prut en druk dat door de zeef. Dan gewoon een laagje frambozenprut in de ramequinnetjes en voorzichtig op een lepel het roommengsel opschenken, zodat de lagen goed gescheiden blijven. Bakken in de oven, afkoelen tot koud, suiker branden en klaar. Des te lekkerder dat die iets zurige frambozenprut lekker koud blijft; dat geeft het vrij machtige custarddeel net een wat frisser gevoel
pi_82348006
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 22:20 schreef prinseszondererwt het volgende:
Dat zijn mooie koekjes!
En ze smaken ook goed.
  vrijdag 4 juni 2010 @ 22:53:58 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82349829
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 21:57 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Broccolisoep met een beetje creme fraiche en zalm, nom!
Zalm is altijd lekker in zulke soepjes. Soort van sjieke spekjes.
  vrijdag 4 juni 2010 @ 23:03:12 #284
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_82350325
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 21:53 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Kipfiletje in repen snijden.
Repen door bloem met komijn, koriander, koenjit en cayenne halen.
Repen door losgeklopt ei halen.
Repen in panko wentelen.
Repen frituren op ± 170°C

Sausje bedenken...
Zelfgemaakte ranch?
  zaterdag 5 juni 2010 @ 00:01:27 #285
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82352891
Huh
pi_82353074
Ranch dressing
  zaterdag 5 juni 2010 @ 00:13:33 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82353389
Oh, het was een idee voor het sausje!
Kende het niet ranch dressing
Maar klinkt wel als een goeie combinatie ja.
pi_82354463
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 23:36 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Toch even melden: nadat mijn oesters met kimchi consomme (Lighting/shadow/exposure issues) en bovenstaande gegrillde groenten (Photo/food composition) keihard waren afgekeurd bij foodgawker, vandaag dan toch eindelijk een goedkeuring van mijn hier al eerder geposte chocolade-koffie-whiskey brownies.


Zit erover te denken om op flickr een groep te beginnen met foodgawker rejects. Best leuk om te zien wat ze zoal afwijzen. Maar ja, het heeft ook wel iets supersneus, zo'n clupje, dus toch maar niet...
(maar een tag "foodgawker-reject" kan misschien wel leuk zijn...)
Whoa, super, RobinOok! Ziet er ook geweldig uit, echt
Ik begrijp eigenlijk nog steeds niet waarom je eerste foto is geweigerd, dat het wat overbelicht is maakt het juist mooi.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 5 juni 2010 @ 01:01:20 #289
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82354816
Dank je. *bloos*
pi_82354864
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 01:01 schreef RobinOok het volgende:
Dank je. *bloos*
Ik wil bijna m'n scherm aflikken
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 5 juni 2010 @ 09:55:46 #291
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_82358051
Ik ga ook panko kopen. Nederlands paneermeel sucks.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_82359104
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 00:47 schreef Isabeau het volgende:

Whoa, super, RobinOok! Ziet er ook geweldig uit, echt
Ik begrijp eigenlijk nog steeds niet waarom je eerste foto is geweigerd, dat het wat overbelicht is maakt het juist mooi.
Oh ik begrijp dat wel, het zijn echt zeikerds eerste klas bij Foodgawker.
  zaterdag 5 juni 2010 @ 11:37:29 #293
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_82360171
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 00:13 schreef RobinOok het volgende:
Oh, het was een idee voor het sausje!
Kende het niet ranch dressing
Maar klinkt wel als een goeie combinatie ja.
Jaartje in de USA gezeten, en je krijgt het daar met alles dat gepaneerd / gefrituurd is. Is inderdaad erg lekker, vooral omdat je het zo pittig kan maken als je zelf wil!
  zondag 6 juni 2010 @ 18:24:23 #294
251095 Purdey
Better off alone..
pi_82405816
Vandaag gemaakt,en opgegeten: Japanse salade! (Wat er Japans aan is,géén idee,maar mn mams had me een tijd geleden het recept eens gegeven.) Een salade met kropsla,schijven sinaasappel,tomaat,walnoten,ananas en peer.

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  zondag 6 juni 2010 @ 18:58:26 #295
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82407126
Die salade is mij denk ik net een brug te ver. Hoe vond je 'm zelf?
Het Japanse/orientaalse zit 'm misschien in de tomaat, die vind je daar vaker terug in een fruitsalade. Maar die uitjes en slablaadjes vind ik dan weer verwarrend. Misschien was het de salade van Jaap en heeft ze 't verkeerd verstaan? :-)
  zondag 6 juni 2010 @ 19:01:36 #296
251095 Purdey
Better off alone..
pi_82407260
quote:
Op zondag 6 juni 2010 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Die salade is mij denk ik net een brug te ver. Hoe vond je 'm zelf?
Het Japanse/orientaalse zit 'm misschien in de tomaat, die vind je daar vaker terug in een fruitsalade. Maar die uitjes en slablaadjes vind ik dan weer verwarrend. Misschien was het de salade van Jaap en heeft ze 't verkeerd verstaan? :-)
Nee,echt Japans.Toen ie klaar was heb ik me ook achter mn oor staan krabben wat er Japans aan was.Anyway,het was verbazingwekkend lekker eigenlijk.Je eet alles wel los van elkaar,maar het is wel lekker gezond en niet zwaar.Had er rijst en pikante kipblokjes bij overigens
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  maandag 7 juni 2010 @ 17:54:35 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82452931


Spinazie Namul

Spinazie even stomen of 20 seconden blancheren.
Gauw afkoelen in ijswater.
Goed uit laten lekken.
Mengen met:
4 el lichte sojasaus (kikoman of zo, geen ketjap)
2 knoflookjes, heel fijngehakt
4 tl sesamolie
1 tl rijstwijn (shaoxing of sake)

Vlak voor opdienen gauw even (20 seconden) "roerbakken" op hoog vuur.
Bestrooien met wat geroosterd sesamzaad.

Uit: De Koreaanse Keuken van Young Jin Song.
pi_82453800
Die moet ik eens proberen. Normaal doe ik spinazie roerbakken met knoflook, oestersaus en soyasaus.
quote:
Op maandag 7 juni 2010 17:54 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Spinazie Namul

Spinazie even stomen of 20 seconden blancheren.
Gauw afkoelen in ijswater.
Goed uit laten lekken.
Mengen met:
4 el lichte sojasaus (kikoman of zo, geen ketjap)
2 knoflookjes, heel fijngehakt
4 tl sesamolie
1 tl rijstwijn (shaoxing of sake)

Vlak voor opdienen gauw even (20 seconden) "roerbakken" op hoog vuur.
Bestrooien met wat geroosterd sesamzaad.

Uit: De Koreaanse Keuken van Young Jin Song.
  maandag 7 juni 2010 @ 18:37:15 #299
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82454795
quote:
Op maandag 7 juni 2010 18:17 schreef n0a het volgende:
Die moet ik eens proberen. Normaal doe ik spinazie roerbakken met knoflook, oestersaus en soyasaus.
[..]
Spinazie, knoflook en sojasaus is mooie basiscombinatie, maar het rare is, de variaties die ik tot nu toe probeerde bevielen eigenlijk nooit zo goed. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar dat nou aan ligt. Ik ga het een volgende keer eerst maar eens proberen zonder dat blancheren, kijken of dat het verschil maakt. (wat ik me eigenlijk niet voor kan stellen, maar goed, dat zou dan alleen maar winst zijn, want een stap minder. )
  maandag 7 juni 2010 @ 22:50:18 #300
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82471937
En dit aten we vandaag. Ook alweer zo simpel en toch zo lekker.



In steelpannetje zachtjes verwarmen
1 el oestersaus
1 el lichte sojasaus (bijv kikoman)
1 el vissaus
4 el palmsuiker
¼ tl versgemalen peper
Pas op dat 't niet verbrandt. Laat inkoken tot lekker stroperig en sticky. Zet apart.

Wok of koekenpan heel heet laten worden. Wat arachide olie verhitten.
Dan erbij:
3 teentjes knoflook, heel fijn gehakt.
en kort daarna erbij:
400g varkenshaas in dunne plakjes.

Hoog vuur, niet te lang, minuutje of twee. Dan stroperige sausje erbij zodat het vlees bedekt raakt.
Serveren met wat gefrituurde uitjes over.

Uit: De Keuken van Thailand
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')