abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 18 januari 2000 @ 23:52:00 #1
1414 Kangaroo
the Kangaroo hopper
pi_243817
Heeft iemand eigenlijk de disclaimer 's goed gelezen die er staat als je Bart een e-mailtje als fan stuurt... Zo niet, dan heb hier wat leesvoer:

Artikel 1 Persoonsgegevens en vermelding databank.

1.1 Als onderdeel van de aanmelding, worden de gegevens die de gebruiker in de velden verwerkt in een door Big Bart beheerde geautomatiseerde databank.

1.2 Big Bart heeft het recht om periodiek via E-mail of anderzins aan de gebruiker een vragenlijst voor te leggen om zo een indruk te krijgen van de voorkeuren en interesses van de gebruiker.

1.3 De gebruiker geeft Big Bart toestemming de gegevens van de gebruiker voor marketingsdoeleinden ter beschikking te stellen, waaronder de mogelijkheid om op grond van ingevulde gegevens actief in te spelen op de behoefte van de gebruiker.

1.4 De gebruiker is verplicht wijziging in de persoonsgegevens per E-Mail aan Big Bart door te geven. Big Bart behoudt zich het recht voor om ieder jaar naar wijzigingen in de persoonsgegevens van de gebruiker te vragen.

1.5 Alle gegevens van de gebruiker worden opgeslagen in een databank waarop de huidige wet persoonsregistratie van toepassing is en de toekomstige Wet Bescherming Peroonsgegevens van toepassing zal zijn. Deze databank wordt begin januari 2000 aangemeld bij de registratiekamer te Den Haag. De gebruiker heeft het recht om de opgeslagen gegevens in te zien, te corrigeren en door big bart te laten verwijderen. Verzoeken daartoe dienen schriftelijk aan Big Bart te worden gedaan.


Ik vind dit toch niet erg netjes van Big Bart moet ik zeggen. De disclaimer staat er gigantisch klein en in zo'n kleur dat je er makkelijk overheen kijkt. Ten tweede.. er wordt gesuggereerd dat je alleen een e-mailtje aan bart kan sturen, maar NIET dat je meteen in een database terecht komt die voor marketing doeleinden gebruikt kan worden. En verder staat het in een heel erg vaag gifje waar je al snel het idee van hebt: Dat sla ik over.. Kortom, een hele erge slechte zet van Big Bart waarbij niet helemaal eerlijk met de fans wordt omgegaan. Ik raad Bart dan ook aan om als de sodemieter die disclaimer of luid en duidelijk ergens neer te zetten en daar een duidelijke melding van te maken, OF hem helemaal te verwijderen.
Vandaar dat je iedereen zijn echte adres wil hebben.... Ik vind dit een walgelijk stukje commercialisering die echt niet door de beugel kan. Ik kan me voorstellen dat Bart van niks weet, maar de makers en de familie weten hier wel degelijk van. Aanpassen of weg ermee, zo niet, dan zal ik mij in elk geval beraden op verdere stappen.

I am a lonesome Kangaroo, so far from hooooooooome
pi_243818
Is allemaal al eerder gepost, weet even niet meer waar. Gewoon niet doen is mijn motto..
net niet te oud
pi_243819
quote:
op 01-19-2000 om 12:39 AM schreef dasaliz het volgende:
Is allemaal al eerder gepost, weet even niet meer waar. Gewoon niet doen is mijn motto..

Hier dus i/s/Forum21/HTML/003486.html


Anders moet je dat topic nog even omhoog halen


Rob

R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
  woensdag 19 januari 2000 @ 00:57:00 #4
1414 Kangaroo
the Kangaroo hopper
pi_243820
hmm die topic heb ik gemist.. ik zag nergens iets over die rare disclaimer in de topic.. Maar die begint ook al lekker vol te raken dus gaan we hier lekker verder Bespaart weer wat traffic :-) Maar om even weer on topic te gaan.. WAAROM IS DIE DISCLAIMER NOG STEEDS OP DIE SITE?? Ik heb zelfs het idee dat het juridisch aanvechtbaar is, aangezien iets anders wordt voorgespiegeld (het sturen van een mailtje aan Bart) dan wat er daadwerkelijk gebeurt (jouw gegevens gebruiken voor marketing doeleinden). Die disclaimer is zo vaag en ergens weggepropt dat je volgens mij rustig van misleiding kan spreken.

[Dit bericht is gewijzigd door Kangaroo (Datum 19 Januari 2000).]

I am a lonesome Kangaroo, so far from hooooooooome
  donderdag 20 januari 2000 @ 15:10:00 #5
1114 Fokke
Met een feestmuts
pi_243821
***knipje***

1.4 De gebruiker is verplicht wijziging in de persoonsgegevens per E-Mail aan Big Bart door te geven.Big Bart behoudt zich het recht voor om ieder jaar naar wijzigingen in de persoonsgegevens van de gebruiker te vragen.

***knipje***

whahoe...enne Bartmans hoe gaan we dat eens afdwingen of controleren????

Niets is zeker, en zelfs dat niet.

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')