abonnement Unibet Coolblue
pi_69332487
Wie van lekker eten houdt, houdt van Foodgawker!
Tot mijn verbazing is er over deze website volgens de Fok-search nog he-le-maal niks op het forum gezegd. Ik had toch wel verwacht dat Foodgawker zo af en toe in CUL opdook!
Nou ja, bij deze maar even de liefde delen...

http://foodgawker.com/



Het is heel simpel: per dag wordt de site enkele keren geüpdatet met een set fraaie foto's van mooi eten of drinken, met een beschrijving van een paar woorden erbij. Als je op zo'n foto klikt kom je vanzelf op een website of op het blog terecht, waar je het bijbehorende recept kunt vinden.
Honderden blogs en sites zorgen voortdurend voor nieuwe content op Foodgawker, en er is inmiddels een gigantisch archief.

Ikzelf ben altijd veel sneller enthousiast te maken voor een recept als er een smakelijke foto bij staat, en op dat principe is Foodgawker gebaseerd. Mooie foto's van mooi eten, in allerlei categorieën. Van veganistische soepjes tot geroosterde varkens tot huisgemaakte bonbons.
Rechtsboven zit een supersimpele zoekfunctie, waardoor ik heel makkelijk aan inspiratie kan komen als de spinazie in de aanbieding is in de supermarkt, of ik om de één of andere reden een kokosnoot over heb.
Bovendien vind ik het echt een perfecte manier om nieuwe foodblogs te vinden!

Het is echt de enige website die ik trouw meermaals per dag bezoek. Nog meer liefhebbers hier?
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 23 mei 2009 @ 20:09:08 #2
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_69332708
Nou ja, sinds jij hem in het weekmenutopic postte ben ik ook fan. Je krijgt er echt onwijs honger van.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_69332766


die ontbreekt nog
pi_69332791
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:10 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

die ontbreekt nog
Dat soort dingen mogen gelukkig niet op Foodgawker. Er worden eisen gesteld aan de kwaliteit van de foto's.
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 23 mei 2009 @ 20:17:38 #5
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_69332992
Ik ben wel benieuwd hoe het technisch gezien werkt. Zitten daar mensen achter die de hele dag foodblogs lopen te checken?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_69333150
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:17 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoe het technisch gezien werkt. Zitten daar mensen achter die de hele dag foodblogs lopen te checken?
Nee, dat niet, al zijn er wel een paar mensen bij Foodgawker die zorgen dat alles netjes verloopt.
Hoe het werkt is dat je zelf foto's kunt aanmelden, met linkjes en een korte omschrijving erbij. Vaak wordt dat gedaan door de schrijvers van de blogs zelf, die nieuwe recepten submitten via de website van Foodgawker. Foto's worden automatisch gecropt naar 250x250 pixels, al sturen de meeste foodies natuurlijk foto's op die al op maat gemaakt zijn, voor het mooiste resultaat.
De mensen van Foodgawker beslissen vervolgens welke aanmeldingen ze wel en niet op de website zetten en controleren of de omschrijvingen kloppen enzo.
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 23 mei 2009 @ 20:23:57 #7
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_69333192
Tip: zoek op gekke zoektermen.

'Weird' levert bijvoorbeeld dit op: http://foodgawker.com/?s=weird

Leuk om bijzondere ideeën op te doen. Ik voorzie een nieuwe verslaving!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 23 mei 2009 @ 20:24:48 #8
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_69333223
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Nee, dat niet, al zijn er wel een paar mensen bij Foodgawker die zorgen dat alles netjes verloopt.
Hoe het werkt is dat je zelf foto's kunt aanmelden, met linkjes en een korte omschrijving erbij. Vaak wordt dat gedaan door de schrijvers van de blogs zelf, die nieuwe recepten submitten via de website van Foodgawker. Foto's worden automatisch gecropt naar 250x250 pixels, al sturen de meeste foodies natuurlijk foto's op die al op maat gemaakt zijn, voor het mooiste resultaat.
De mensen van Foodgawker beslissen vervolgens welke aanmeldingen ze wel en niet op de website zetten en controleren of de omschrijvingen kloppen enzo.
Okee, tof. Ik ben altijd erg blij met de mensen die de moeite nemen om dit soort dingen te doen. Ik zou er zelf te lui voor zijn. Ik ben een leecher.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 23 mei 2009 @ 20:46:03 #9
156451 nexus-pilot
Slapend horror
pi_69333871
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:10 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

die ontbreekt nog
wtf...... 5 kilo gehakt met 2 pizza's aan elkaar geplakt... daar ga je een flinke buikpijn van krijgen
Ik zie daar 2 dwergen staan en ze zijn dronken ;[.
pi_69333961
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:23 schreef Isegrim het volgende:
Tip: zoek op gekke zoektermen.

'Weird' levert bijvoorbeeld dit op: http://foodgawker.com/?s=weird

Leuk om bijzondere ideeën op te doen. Ik voorzie een nieuwe verslaving!
Ha, doe ik ook wel eens.. 'pretty', 'gorgeous', 'awesome' en dan maar kijken wat eruit komt.
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 23 mei 2009 @ 20:50:05 #11
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69333986
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:46 schreef nexus-pilot het volgende:

[..]

wtf...... 5 kilo gehakt met 2 pizza's aan elkaar geplakt... daar ga je een flinke buikpijn van krijgen
gast, daar zijn al duizenden topics over geweest world wide. dit topic gaat daar niet over.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 23 mei 2009 @ 21:09:36 #12
56387 Bob-B
In Bob we trust
pi_69334615
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:10 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

die ontbreekt nog
Die wil ik nog altijd een keer maken!
pi_69334759
Zeg, graag mijn Foodgawker-topic zonder smerige pizzahamburger houden!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 23 mei 2009 @ 21:24:52 #14
56387 Bob-B
In Bob we trust
pi_69335128
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 21:13 schreef minilot het volgende:
Zeg, graag mijn Foodgawker-topic zonder smerige pizzahamburger houden!
Sorry beeb
pi_69335474
Bedenk wel dat bij fotografie van eten niet alles is wat het lijkt. Zo wordt voor ijs vaak dierlijk vet gebruikt: zelfde structuur, maar het smelt niet onder de studiolampen.
Eins, zwei, hoeplakai.
  zaterdag 23 mei 2009 @ 21:40:34 #16
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_69335596
wat een geweldige website zeg! Hij staat bij m'n favorieten...het ziet er niet alleen leuk uit, maar werkt ook makkelijk!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zaterdag 23 mei 2009 @ 21:40:52 #17
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_69335603
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 21:36 schreef jakkop het volgende:
Bedenk wel dat bij fotografie van eten niet alles is wat het lijkt. Zo wordt voor ijs vaak dierlijk vet gebruikt: zelfde structuur, maar het smelt niet onder de studiolampen.
Dat geeft toch niet? Da's in kookboeken ook vaak zo.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_69337287
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 21:40 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat geeft toch niet? Da's in kookboeken ook vaak zo.
Daar komt bij dat het overgrote deel van de foto's op Foodgawker afkomstig zijn van foodblogs van hobbyisten, gewoon mensen die van eten houden en daar foto's van maken. Ik maak ook wel eens foto's van mijn eten, en die foto's vind ik zelf best mooi, zonder allerlei gekke kunstgrepen. Het is allemaal niet zo professioneel als in het gemiddelde kookboek, maar daardoor juist wél heel leuk!
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 21:24 schreef Bob-B het volgende:
[..]
Sorry beeb
Geen punt, stiekem wil ik 'm zelf ook nog wel 'es maken. Maar daar hebben we het nu niet over!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 23 mei 2009 @ 22:57:35 #20
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69337694
http://foodgawker.com/post/category/dairy/ ooooh
i can die happy now
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 23 mei 2009 @ 22:59:26 #21
67379 Mirjam
ermahgerd
  zaterdag 23 mei 2009 @ 23:03:36 #23
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69337864
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 23:02 schreef styliste het volgende:

[..]


[..]

nederlands recept??
zou het?
welkj recept is het?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 23 mei 2009 @ 23:03:41 #24
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69337866
site for cooknoobs.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')