abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 27 maart 2009 @ 12:22:28 #1
234271 Krentenbol.
Lick my currants!
pi_67459015
Hieronder vind je een hele lijst met adressen en links van en naar hulpverlenende instanties. De eerste paar zijn algemeen, verderop staan links naar instanties voor specifieke problemen.


GGD'en
De GGD’en voeren in opdracht van hun gemeenten taken uit in de openbare gezondheidszorg voor alle inwoners van Nederland.

GGZ Nederland
GGZ (geestelijke gezondheidszorg) stond voorheen bekend als RIAGG. Je kunt hier terecht als je psychische of emotionele problemen hebt op allerlei gebieden, waar de huisarts of de maatschappelijk werker je niet verder mee kan helpen.In veel gevallen word je hiernaar doorverwezen door je huisarts, maar een verwijzing is niet noodzakelijk.
Je kunt ook zelf contact opnemen met de GGZ. Consulten aan het GGZ worden betaald door je verzekering (meestal wel eigen bijdrage).


Share in Trust
Dit is een nieuwe site waar jij, een jongere van 15 t/m 18 jaar, al je problemen bij andere jongeren kwijt kunt. De jongeren van SHare In Trust zijn hiervoor getraind.
Heb je problemen met je uiterlijk, gaan je ouders scheiden of zie je het niet meer zitten, bij ons kan je al je ‘shit’ kwijt. SHare in Trust is bedacht door twee jongeren tijdens een jeugddebat in de provincie Utrecht. Samen met deze jongeren heeft de Kindertelefoon Utrecht dit initiatief verder uitgewerkt met als resultaat www.shit.nl.


Kindertelefoon
De Kindertelefoon is 'de' organisatie waar kinderen gratis via 0800-0432 en in alle vertrouwen naartoe kunnen bellen. Ook via chat kunnen zij contact zoeken. Kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar bellen of chatten dagelijks tussen 14.00 en 20.00 uur met De Kindertelefoon. Zij kunnen hier 365 dagen per jaar terecht voor hulp, advies en ondersteuning bij vragen over o.a. pesten, mishandeling, relaties of problemen thuis.

113Online
Zelfmoord, zelfdoding, niet meer willen leven of suïcide. Hoe je het ook noemt, bij 113Online kun je hierover praten. Anoniem, vrij en open. Via de telefoon, e-mail of chat. Je kunt 24 uur per dag vertellen over je angst, depressiviteit en gepieker. Ook bereikbaar via: 0900-1130113

Slachtofferhulp
Slachtofferhulp Nederland is een instantie die slachtoffers van een misdrijf of verkeersongeluk juridische en emotionele steun biedt. Slachtofferhulp heeft zo'n 75 bureaus verspreid over heel Nederland, en werkt voornamelijk met vrijwilligers (zo'n 1500 vrijwilligers en 300 betaalde krachten). Voor slachtofferhulp hoeft er nog geen aangifte te zijn gedaan.
telefoonnummer: 0900-0101 (ma-vr: 9:00 - 17:00)


Slachtofferhulp voor jongeren
Deze site is gericht op jonge slachtoffers van een misdrijf, een verkeersongeval of een confrontatie met geweld. De bedoeling is dat de site de drempen om hulp te zoeken verlaagt. www.ikzitindeshit.nl bevat informatie en advies voor slachtoffers, getuigen en bekenden van slachtoffers. Er zijn twee delen. Eén is bestemd voor kinderen tot 13 jaar, de ander is voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Beide sites leggen uit hoe slachtoffers kunnen omgaan met hun gevoelens, wanneer het goed is om naar de politie te gaan en hoe zij dat het beste kunnen aanpakken.

Hulp aan allochtone jongeren
Een samenwerkingsverband van jongerensites, bureau-jeugdzorg en GGZ-instellingen heeft een website voor multiculturele jongeren gelanceerd. De laagdrempelige hulpsite richt zich met name op multiculturele jongeren omdat blijkt dat zij vaak lang rondlopen met hun problemen voordat ze hulp zoeken. Op de site kunnen jongeren over ruim 100 onderwerpen informatie en tips krijgen, hulp vragen aan andere jongeren en chatten met hulpverleners. De hulp is gratis en anoniem.

Bureau Jeugdzorg
Jeugdzorg is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar met ernstige opvoedings- en opgroeiproblemen, en voor hun ouders of opvoeders. In het verleden beoordeelden allerlei (jeugdzorg)instanties een verzoek om hulp. Ouders en minderjarigen met problemen wisten daardoor niet goed bij welke instantie of instelling ze terecht konden. Bureau Jeugdzorg is de centrale toegang tot de geïndiceerde jeugdzorg. Het verzorgt de indicatie voor hulp aan minderjarigen en hun ouders.


Steunpunt Huiselijk Geweld
De meeste mensen praten niet graag over huiselijk geweld. Daarom lijkt het vaak alsof je de enige bent die ermee te maken heeft. Maar huiselijk geweld komt helaas nog veel te vaak voor.
Het Steunpunt Huiselijk Geweld is er voor al die mensen die hun verhaal willen vertellen. We zijn er voor slachtoffers en voor daders, kinderen, familie en buren. Jong en oud, mannen en vrouwen. Mensen uit grote en kleine families en uit verschillende culturen. Als je ons belt, luisteren we en proberen je verder te helpen met een advies of ondersteuning. Bellen kan altijd anoniem.


Seksueel misdrijf
Het internet staat vol met informatie over het onderwerp 'seksueel misbruik'. Voor slachtoffers van een zedenmisdrijf, die op zoek zijn naar informatie over dit onderwerp, is het van belang alles hierover op een site te kunnen vinden. Deze site is opgezet door een rechercheur van de zedenpolitie.

Hulppagina Seksueel Geweld
Een website voor slachtoffers van seksueel geweld en de mensen om hen heen. Doelstelling van deze site is het toegankelijker maken van hulp en lotgenotencontact.

Blijf van mijn lijfhuizen Nederland
Opvanghuizen voor mannen, vrouwen en kinderen, die slachtoffer zijn van of bedreigd worden met huiselijk geweld, of om andere redenen in een knelsituatie menen te zitten.
In de huizen wordt opvang geboden; tevens kan men hulp krijgen bij het vinden van juridische of gerechtelijke bijstand, en eventueel bij het vinden van woonruimte na de opvang.


Vluchthuizen België
bieden vrouwen die het slachtoffer zijn van partnergeweld een anonieme verblijfplaats aan, die hen rust, veiligheid en ondersteuning geeft. Vluchthuizen laten dus enkel vrouwen toe die mishandeld of bedreigd zijn door hun partner. Het kan hier gaan om geweld in intieme relaties, handelingen en houdingen van één van de partners of ex-partners die erop gericht zijn de ander te controleren en te domineren. Zowel fysieke, psychische, seksuele en economische agressie, bedreigingen of geweldplegingen die zich herhalen of kunnen herhalen, worden hiervoor in aanmerking genomen.


Logenotencontact
Stichting lotgenotencontact is er om mensen met dezelfde problemen met elkaar in contact te brengen.

Fonds Psychische gezondheid
Veel mensen vinden het moeilijk om over psychische problemen te praten. Maar praten lucht juist op! De Psychische Gezondheidslijn is een telefonische informatie- en adviesdienst voor iedereen die vragen heeft over psychische problemen of op zoek is naar een luisterend oor. Psychische Gezondheidslijn 0900 - 903 903 9.

Eerstelijnspsychologen
De eerstelijnspsycholoog is een psycholoog die samen met u uw psychische probleem concreet en praktisch aanpakt. Een paar gesprekken zijn vaak voldoende om u weer op weg te helpen. Op de site van de Landelijke Vereniging Eerstelijnspsychologen kun je lezen wat een eerstelijnspsycholoog doet en waar je er één kan vinden bij jou in de buurt.


VakTherapie
Onder vaktherapieën worden verstaan: beeldende therapie, danstherapie, dramatherapie, muziektherapie en psychomotorische therapie. Elk van de vaktherapieën is vertegenwoordigd door een zelfstandige beroepsvereniging, die lid is van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).

Hulp en/of informatie bij klachten aangaande gezondheidszorg
Informatie- en Klachtenbureau Gezondheidszorg
Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg
Voice Nederland
Cliëntenbond in de GGZ

Voor hulp bij drugs verslavingen kun je ook terecht in het forum van UVT aldaar staat ook een prima opsomming van instanties waar je terecht kan indien je hulp nodig hebt of achtergrond informatie zoekt. Zie: UVT Hulpverlening


Wil je graag een link toegevoegd zien, meld het hier of mail/PM ons even.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mordreth op 08-10-2009 08:39:43 ]
  vrijdag 18 november 2011 @ 19:26:07 #2
126003 Daniel1976
de omnibus dubitandum
  zaterdag 19 november 2011 @ 19:27:51 #3
126003 Daniel1976
de omnibus dubitandum
pi_104560570


[ Bericht 100% gewijzigd door Daniel1976 op 19-11-2011 19:27:59 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')