abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 13 juli 2012 @ 12:09:17 #217
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_114147823
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2012 20:25 schreef shiznuts het volgende:
Jiayu G2 (of JY-G2) Review
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Ik heb een Desire Z, maar door de laatste update van Android wordt er telkens besloten om bij het verkeren van elders dan de Sense UI, bijvoorbeeld tijdens het gebruiken van een app, de HTC Sense UI uit te schakelen. Keer je terug naar 'home' komt er eerst 'laden...' te staan en duurt het ff voordat de boel weer loopt, hatelijk irritant. Verder gebruikte ik ernaast een Sony Ericsson met m'n oude nummer, die ik zakelijk gebruik. Die ging wel aardig lang mee, zo'n vijf werkdagen standby, maar m'n veelgebruikte Desire Z met 1300mAh accu, zeker nu ik dit jaar een 3G dataplan erbij heb... tragische prestatie. Daar moest een betere oplossing voor zijn...

› Eerste indruk: 't lijkt een beetje op een Samsung Galaxy II. 't Display is binnenshuis en in de schaduw goed af te lezen, in de zon, zoals eigenlijk elke telefoon, is het toch echt wat lastiger. De pixelbelichting had wat beter gemogen van mij. Sommige telefoons daar is zwart zwart, hier heeft het een licht blauwige waas. Linksboven heeft de telefoon heel licht wat last van bleeding, maar überhaupt niet storend of sterk merkbaar. De resolutie, kijkhoeken, helderheid verder en kleurweergave zijn wel prima. De touchscreen reageert met een zeer aangename sensitiviteit en precisie. Het scherm is uiteraard wel ontvankelijk voor vingerafdrukken.

› Verder... de case laat zich een beetje onprofessioneel openen. Je moet met nagel wat pielen en wrikken en dan komt de case er wel af. Daar gaat de 2050mAh-accu dan. Tezamen met de twee simkaarten. Een ervan aangeduid met 'W' als in WCDMA en de ander 'G' als in 'GSM', dus zo kopbrekend was dat ook weer niet. Geheugenkaartje van 16GB eringemikt en gaan. Voor alles wat erin past toch een erg dun en licht ontwerp.

› Op de achterkant vind je een 8 megapixel camera met flash. De flash is leuk als AF-hulp, echt fijn voor foto's is 'ie niet, hij is vrij blauwig en lokaal. Voorop zit een 0.3 megapixel camera voor bijvoorbeeld Skype. Je kunt daarop best foto's nemen, in videomode gaat echter geloof ik de de shutterspeed omhoog richting de framerate en alles lijkt daardoor met videomode + frontcam veel donkerder. Kan ook een bug zijn, weet ik niet. Maar goed, wil je foto's maken, koop je maar een camera. :P Ik gebruik m'n mobieltje alleen om in de winkel als geheugensteuntje iets op de foto wil zetten waar ik thuis dan meer research naar wil doen en allicht wil gaan kopen en zulk soort dingen. Het geluid dat uit de speakers komt kraakt wat op hoog volume, maar is verder wel bruikbaar. De headphone-jack leent zich natuurlijk uitstekend om naar muziek te luisteren, ook i.c.m. de ingebouwde FM-tuner. ;)

› Performance en Operating system. Android 4.0.3 is in combinatie met de MT6575 erg fijn. Aan een collega laten zien en die was onder de indruk van de snelheid ervan. Out-of-the-box een Antutu score van 3498, dat is net wat beter dan de Samsung Nexus S. De Quadrant benchmark-uitslag out-of-the-box bedraagt een score van 2386 en is daarmee zo goed als 'on par' met de LG Optimus 2X en een stuk beter dan de HTC Desire HD en de Samsung Nexus S. Het werkt erg vloeiend allemaal moet ik zeggen in vergelijking met wat ik hiervoor gewend ben. En m'n Desire Z kostte eind 2010 maar liefst 475 euro meen ik. Dus wat dat betreft kun je niet klagen. Wel komen er geen nieuwe widgets bij lijkt het. Ik wilde een klok/weer-applicatie van de Widget factory ofzo, maar widgets komen niet bij widgets te staan. Ook kan ik op m'n 4.0.3-tablets na het installeren van YouTube een widget plaatsen, maar ook die ontbreekt. Verder kun je spraaksturing gebruiken wat wel leuk is. :Y Taal stond op Engels en heb het toetsenbord van Baidu veranderd in de standaard Google VS Internationaal. Google Play was voorgeïnstalleerd en apps als YouTube laten zich probleemloos installeren.

› WCDMA/GSM dual standby werkt goed. Ook ICS incorporeert dat best aardig met dubbel aanduiding, WCDMA (3G) in blauw en GSM in oranje, alsmede het tonen van beide providers als verbindingsstatus.

› Conclusie nadat ik dit ding een paar uur heb: top! Probeer voor die prijs maar eens iets soortgelijks in Nederland te halen en dan ook nog met DualSIM, quadband en 2050mAh-accu terwijl 'ie toch vrij licht en slank blijft. De speaker en camera's zijn zeer bruikbaar maar niet het beste van het beste, het scherm is weliswaar top, maar heeft nog altijd moeite met zwart=zwart en zonlicht... maar ja, we moeten wel ff beseffen dat we hier een phone hebben die maar een fractie kosten doet van een high-end smartphone. Voor mensen die geen haast hebben... wacht eens op de Jiayu G2S en G3... die hebben nog betere displays, de laatste zelfs een nog betere en dualcore-zijnde processor.

Ik heb niet al teveel tijd om vragen te beantwoorden, maar zal zo even wat foto's bij het verhaaltje plakken. ;)

- Oh ja, de doos zit in een soort plastic tupperwarebox met een kartonnetje eromheen geschoven, daarin dus de phone, met accu, een witte backcover (zwart/wit-versie heb ik dus), een gele plastic beschermcover, screenprotector, leren hoesje, netstroomstekker (USB) met EU-adapterdeel, autoladeradapter, microSD-USB-lezer, USB-kabel, witte in-ears, garantiekaartje of qualitycheckkaartje en instruction-manual (in het Chinees, met plaatjes).

Plaajus:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Hier meer foto's van de Chinese CNET. Hier een samenvatting en specs en hier de officiële site. ;)
Beste kun je deze waarschijnlijk via MisterTao/Zarmark bestellen. Je kunt ook kijken op Aliexpress bijvoorbeeld.

Meer later misschien. ;)
_O_

(misschien vermelden hoeveel je betaald hebt en hoe/waar je 'm precies kan kopen?)
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  vrijdag 27 juli 2012 @ 12:23:23 #218
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_114715407
FiiO N3 binnen. :) Het Aziatische FiiO kennen we natuurlijk van Chinastores zoals MP4Nation en brengen top audioproducten. FiiO speakers (N3 en de S-series: S3/S5/S9) zijn niet zo makkelijk aan te komen daar ze zich nu alleen nog maar richten op amplifiers denk ik. Products qualitycheck hiervan stamt dan ook van 05-2009. :D Mooi dat ze nog een voorraadje opbewaren in Duitsland. 21e besteld, all-in 19 euro gekost (I love 'Nu kopen óf Beste voorstel' op Ebay (visotrade)), met Hermes-tracking, pakje was 23e aangemeld, 24e opgehaald en vandaag dus binnen.

Mooi setje compacte speakers, erg helder, gebalanceerd en harmonieus. Stroom via USB, dan snoertje rechts (master) naar links (slave) en een lead van stereo-in naar 3.5mm stereo-out van je bronapparaat. Ik edit dit bericht later wel ff voor een uitgebreidere soundsignature-analyse. Het is nogal vroeg om m'n volume te cranken en de boel vol te testen. :P Eerste indruk is in ieder geval goed, ik zou dit best kunnen gebruiken als desktop-setje denk ik. Had ik niet al een 2.1CH 33,- euro-setje van de Lidl met megasound. Qua bass kunnen ze natuurlijk niet mee met een set die een toegewijde subwoofer heeft. Maar het wordt interessant om die later vandaag ff te testen, neem ik dan ook ff een 2.0 Medion computerspeakersetje en m'n portable capsule stereospeakers van de ALDI in mee. :Y


Tja... en hoe portable is 'portable'. Als het compact moet, dan zou ik eerder voor capsules gaan, maar die 'breken apart' op hoog volume en klinken dan in vergelijk wat meer telefonerig. De FiiO's hebben tenminste nog een beetje klankkasten. De stijl is typisch FiiO, zwart plastic (op Ebay ziet het er wat grijzig uit, maar dat is reflectie, ze zijn pikzwart) met wat stilistische accenten op het glanzende front (rest is mat), de rechterspeaker toont een groene LED onder het FiiO-logo wanneer deze aan is. Elke speaker heeft twee rubberen slides eronder voor grip. Verder qua bouwkwaliteit absoluut niks bijzonders, maar wel degelijk.


Controls achterop: lead-in, stereo-out voor linker speaker, powersocket voor USB-kabel (heeft geen USB-kop richting speaker), dan natuurlijk een volume-dial die gaat van off-detent naar max volume. Dan is er nog een 'Dynamic' drukknop, volgens de handleiding voor de 'control of the voices of distortion, when the volume is too large', mja, dat moet ik dan op hoog volume testen, ik merk nu geen verschil met ingedrukt of niet. Verder geen mogelijkheden om trebble en bass aan te passen, maar zoals gezegd, niet echt nodig, want ze klinken erg helder, gebalanceerd en harmonieus. Meer later. ;)



[Upd] Zo, na het middaguur, 'k vind dat de volume wel wat omhoog mag. De 'Dynamic'-knop haalt hier echt niks uit. Verder is het setje beter dan de Medion-speakers en ook de Zolid dubbele stereo capsulespeakers die ik heb. 't Mist net een beetje bass voor echte dance/club-nummers (wat dat betreft is m'n 2.1 Silvercrest-setje met subwoofer dan weer voortreffelijk), maar kun je dat zulke goedkope en portable speakers kwalijk nemen? Voor de rest erg helder, gebalanceerd en harmonieus dus, kan ik niet genoeg benadrukken, verrassend veel detail hoorbaar, heel vloeiend en 'crisp', zonder standaard goedkoop speakerig (laptop-/phonespeaker) te klinken. Verrassend goed is de ruimtelijkheid en gebruik van stereo die voor een erg aangename luisterbeleving zorgen. Deze speakers zijn ideaal voor unplugged muziek, pop en rock, denk: Jack Johnson, Artic Monkeys, RHCP, maar ook R&B/Hiphop, zaken als Kanye West e.d. laten zich hier goed op luisteren.

De speakers zijn erg gevoelig voor wat je ze aanbiedt, ze laten zich dus perfect aansturen door een equilizer waardoor je de muziek nog beter op smaak kunt maken (ik gebruik zelf ALSong (modern skin - black) van ALTools en zet 'em op 'Club'). Je merkt door die gevoeligheid en voorgebrachte details ook veel verschil in opnamekwaliteit. Goede kwaliteit nummers met hoge kbit en studiokwaliteit klinken overweldigend goed in vergelijking met lage bitrate mp3-rips.

Al met al: een goede allrounder, 19 euro all-in well spent, zou ik zeggen. Aanrader! ^O^
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')