abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_233924
Hier maar weer verder met de vloed aan reacties op de uitzending. Het is lang geleden dat het zo hard ging.
Here we are now, entertain us.
  maandag 20 december 1999 @ 21:42:00 #2
215 misterDre
Paint it black!
pi_233925
WOW,Willem maakt wel een hoop emoties in ons los en niet bepaald de beste maargoed we gaan vrijdag allemaal naar de Kerstmis om onze zieltjes weer te zuiveren.

En vergeet geen tientje mee te nemen!

  maandag 20 december 1999 @ 21:44:00 #3
2052 Bor
De (vrouwtjes) wolf
pi_233926
quote:
op 12-20-1999 om 09:18 PM schreef Eddy het volgende:
Ik wil iedereen even bedanken voor de reacties op deze topic. De frustraties ebben langzaam weg als ik lees dat iedereen Willem
een eikel vindt.

Sorry Eddy, ik hoop dat je nu niet weer gefrustreerd raakt maar ik vind Willem geen eikel, dat vind ik van de andere bewoners trouwens ook niet.

Terug uit het enge bos
  maandag 20 december 1999 @ 21:50:00 #4
1197 DiEr
inspiratieloos
pi_233927
De overwinning van Bart zal des te klinkender zijn na alle nominatieronden te zijn genomineerd en toch pas als laatste het huis uit te lopen.
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety." Benjamin Franklin
  † In Memoriam † maandag 20 december 1999 @ 21:57:00 #5
1221 otaku-san
Fok!memberu
pi_233928
quote:
op 12-20-1999 om 09:44 PM schreef Bor het volgende:
Sorry Eddy, ik hoop dat je nu niet weer gefrustreerd raakt maar ik vind Willem geen eikel, dat vind ik van de andere bewoners trouwens ook niet.


Bor , laat me uitleggen waarom ik hem een eikel vind.
In bad de vorige avond heeft Willem zeer duidelijk het maatjes gevoel bij Willem weer aangewakkerd, hij wist heel goed dat Ruud de doorslaggevende stem had.
Dat Ruud zonder dat toch wel gestemd zou hebben zoals hij deed doet dan niet terzake.

Hij probeerde Ruud te besodermieteren, hij gedroeg zich als een ouderwetse matennaaier en dat op een geheel ander wijze dan de methode die Bart heeft gevonden.

Gelukkig kan Willem straks derde worden.
Ruud krijgt wel wat van Bart maar ik hoop de Willem helemaal niets krijgt.

The future is after you
pi_233929
Sorry Bor ik bedoelde eigenlijk, iedereen met een beetje mensenkennis vindt Willem een eikel.
  maandag 20 december 1999 @ 22:15:00 #7
2052 Bor
De (vrouwtjes) wolf
pi_233930
Otaku-san, toch zie ik Willem niet als een matennaaier, ik geloof dat hij het echt erg vervelend vond dat hij moest kiezen tussen Karin en Ruud, die hij beiden als maatjes/vrienden van hem ziet. Welke van die twee hij ook gekozen zou hebben, achteraf zou hij twijfel- en spijtgevoelens hebben jegens de ander. Zijn keuze viel op het niet nomineren van Karin om haar zo een grotere kans te geven om te kunnen blijven. De bewoners zijn alle vier van mening dat Bart en Ruud het meest populair zijn, ook dat kan bij Willem meegespeeld hebben; de overtuiging dat Ruud er toch niet uitgestemd zal worden.

quote:
op 12-20-1999 om 10:14 PM schreef Eddy het volgende:
Sorry Bor ik bedoelde eigenlijk, iedereen met een beetje mensenkennis vindt Willem een eikel.

Dank je, ik neem aan dat je hiermee bedoelt dat ik dus veel mensenkennis heb?

Terug uit het enge bos
  maandag 20 december 1999 @ 23:43:00 #8
2053 Jezebel
pearls before swines
pi_233931
Hoewel W. niet op Karin heeft gestemd viel mij op dat toen Karins naam werd afgeroepen als tweede genomineerde, ze wel even naar Willem keek alsof er een muntje was gevallen (te laat). Een beetje zo'n blik van: 'Hij heeft het gvd ook bij mij voor mekaar gekregen om hem niet te nomineren'
Maar misschien verbeeldde ik het me.
De cliffhanger was ook weer een staaltje 'draai-de-feitjes-nog-eens-rond' van W.: nu gaat Willem tegenover Ruud de gebeten hond uithangen: 'Ik voel dat je anders tegen me doet, en dat vind ik niet leuk'
Net zoals dat gezwets in het bad (over dat 'ie met Martin en Maurice nog een appeltje had te schillen omdat ze hem hadden genomineerd), dat is drie maanden terug!!!! Ik vind dat net zo onsportief als twee weken geleden, toen hij als enige bleef doorzaniken over het feit dat hij 1 nominatie had en weeeer buiten schot was gebleven.
bah, bah, en nog eens bah
-= It's like wiping your ass with silk... I love it. =-
  Moderator maandag 20 december 1999 @ 23:49:00 #9
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_233932
quote:
op 12-20-1999 om 10:15 PM schreef Bor het volgende:
Otaku-san, toch zie ik Willem niet als een matennaaier, ik geloof dat hij het echt erg vervelend vond dat hij moest kiezen tussen Karin en Ruud, die hij beiden als maatjes/vrienden van hem ziet. Welke van die twee hij ook gekozen zou hebben, achteraf zou hij twijfel- en spijtgevoelens hebben jegens de ander. Zijn keuze viel op het niet nomineren van Karin om haar zo een grotere kans te geven om te kunnen blijven. De bewoners zijn alle vier van mening dat Bart en Ruud het meest populair zijn, ook dat kan bij Willem meegespeeld hebben; de overtuiging dat Ruud er toch niet uitgestemd zal worden.


Je kunt niet én 'Karin een grotere kans geven om te blijven', en tegelijkertijd de overtuiging hebben dat Ruud er niet uitgestemd wordt, én (gesprek DBK) denken dat Bart het populairst is. Er zal toch iemand het huis moeten verlaten.

Willem komt al met al niet erg sympathiek over. Toch hoop ik niet voor 'm (haha, seth gaaikema) dat hij hier nog eens terechtkomt en leest wat er allemaal over hem geschreven wordt. Phew.. wat een haat!

Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  dinsdag 21 december 1999 @ 00:05:00 #10
1658 bogus
... het lijk in jouw badkuip
pi_233933
Bor, ik vind het jammer dat ik het alleen maar met jou eens ben in dit topic. De rest staat nagenoeg op een lijn.

Dit topic geeft voor mij perfect aan waarom BB zo'n ontzettend succes is. Het uitschelden, uitkotsen van een volwassen iemand, en dat in massaal groepsverband, leidt altijd weer tot steeds minder gefundeerd taalgebruik, en schandelijk vermaak . Moet het nu echt zo?
Zo schijnt het alleen nog maar te kunnen.

Staat het Voer voor Psychologen topic nog open? The only place i'll go to now..

bogus.


------------------
***Moreel besef van stervelingen ligt hierin:
Wij moeten boeten voor fatale schoonheidszin.***
-- Vladimir Nabokov, Lolita --

[Dit bericht is gewijzigd door bogus (Datum 21 December 1999).]

Destroy all dreamers with doubts and depression...
  dinsdag 21 december 1999 @ 00:21:00 #11
1611 evert
Happiness is the Road!
pi_233934
Mr. Dre, jouw opmerking over 'kerst', as vrijdag verwoordt precies wat Bart zijn probleem met kerst is.
wat moet ik hier nu neerzetten?
pi_233935
Wat mankeert er nu toch aan de tactiek die Willem volgt? Iedereen die dat huis binnenging wist van te voren toch dat hij (M/V) begon aan een spel dat aan het einde van de rit slechts één winnaar kon opleveren. En als een van hen het spel het slimst speelt, dan is dat toch de terechte winnaar? Zeker als alle deelnemers over dezelfde "wapens" beschikken en dezelfde regels moeten volgen. Oké, Willem mag dan een roddelaar zijn, maar dan blijkbaar wel een roddelaar die het zó slim speelt dat hij zijn tegenstanders nèt lang genoeg zand in de ogen weet te strooien.
Big Brother blijft per slot van rekening een spelletje met een (forse) hoofdprijs. Het is geen dating-show waaraan je meedoet in de hoop dat het je een romance of een vriendschap voor het leven oplevert.

En zeg nu eerlijk, wie heeft nooit de neiging gehad om vals te spelen als dat zo uitkomt? "Per ongeluk" verkeerd tellen in Monopoly, in de hoop dat niemand in de gaten heeft dat je eigenlijk op de Kalverstraat met een hotel had horen uit te komen? Of, om wat dichter bij computers te blijven, een cheat gebruiken voor infinite weapons of onkwetsbaarheid, of als je eenmaal hebt ontdekt dat wanneer je nu maar precies in dat ene hoekje blijft staan je de tegentanders stuk voor stuk kunt afknallen zonder zelf geraakt te kunnen worden?

En nee, ik ben geen fan/tegenstander van Willem. Net zomin als ik dat was van een van de andere deelnemers. Wíe er wint vind ik namelijk minder interessant dan de manier waarop de buit wordt binnengehaald.

pi_233936
Het gekonkel van Willem leidt wel de aandacht iets af van Bart's rol:

quote:
op 12-20-1999 om 08:53 PM schreef imagine het volgende:
Even wat tegengas.Bart,die met een DBK stemmetje zei ,kunnen we dat wel uitgeven voor zo'n kerstdiner.
<snip>
Verder is hij een ander mens geworden deze dagen in het huis,kwalificeerde hij zich vanaf het begin zich als winaar, nu gunt hij Ruud de hoofdprijs.

Hier geloof ik dus geen snars van, van dat "gunnen".. Dat "zonder twijfel" kwam mij ook iets te snel in de DBK van Bart. De vragen die na nominatie gesteld werden, waren zeer suggestief, voor iedereen anders, en kwamen van VOO !

En wat, als gisteren die 'nieuwe Bart' nou eens uitgebreid aan de orde is gekomen in dat half uurtje DBK ?
De nieuwe strategie: gun het Ruud maar. Zelfs als je verliest, hebben we voor jou nu al aanbiedingen waar je net zo goed 250K mee opstrijkt, alleen op iets langere termijn...
De altruïstische Bart dus...

Dit is een heel andere lijn, ik weet het, dan het onbewuste en pathetische machts-spelletje van Willem, maar wel véél effektiever want geleid door de Regie, die uiteindelijk zelfs stemmings-resultaten kan manipuleren (géén notarieel toezicht!).

In diezelfde lijn: bij wie heeft VOO het meest voordeel dat samen met Bart eindigt ?
Juist - niet een on-populaire, maar een populaire bewoner: dus Karin (of Willem).
Zodat het 'winnen met een haar-breedte' nóg overtuigender werkt, en alle sturing maskeert.
Wie kwam dus eerst in aanmerking om te verdwijnen ? Ruud !

Ben benieuwd hoe die de komende dagen in de TV-uitzendingen geprofileerd wordt door VOO..

  dinsdag 21 december 1999 @ 00:52:00 #14
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_233937
Misschien is de anti-Willemhouding meer het gevolg van meeleven met de hoofdrolspelers van deze soap (en ja, ook ik maak mij daar schuldig aan). Of is het een uiting van de frustratie dat 'die sukkels' hem niet doorhebben. Ook ik zat vandaag hardop 'NEE TRUT' te roepen tegen Karin, toen zij de mogelijkheid had om het 2-2-2-2 te laten worden.
Hoe dan ook, elke soap/film moet zijn valserik hebben, en ik ben dol op valseriken, MITS ze een beetje klasse hebben, en dat mist Willem m.i.. Hij doet het zo weeig en smaakloos (zeker omdat hij zelf bij de eerste de beste (bewoners)nominatie over de zeik gaat (dan zou IK dus heeeeel graag willen meemaken dat hij eruitvliegt, sorry )
Nee, Willem speelt het goed (dat blijkt), maar hij mist toch de kwaliteit om het met stijl te doen (en als hij wint, dan moet hij ook niet zeuren dat hij niet uitgekotst wil worden, dat hoort dan ook bij het spel... maar ik ga er zeker geen geld op inzetten dat hij dat zo accepteert).
V
Ja inderdaad, V. ja.
pi_233938
quote:
op 12-20-1999 om 10:15 PM schreef Bor het volgende:
Otaku-san, toch zie ik Willem niet als een matennaaier, ik geloof dat hij het echt erg vervelend vond dat hij moest kiezen tussen Karin en Ruud, die hij beiden als maatjes/vrienden van hem ziet. Welke van die twee hij ook gekozen zou hebben, achteraf zou hij twijfel- en spijtgevoelens hebben jegens de ander. Zijn keuze viel op het niet nomineren van Karin om haar zo een grotere kans te geven om te kunnen blijven.

Ja, en tijdens de vorige nominatieronde viel zijn keus op Karin om haar een grotere kans te geven om te kunnen vertrekken. Misschien ligt het aan mijn gebrek aan mensenkennis, of noemt men dat naiviteit?
Gooi het maar in mijn pet, jongens.

..vol verwachting klopt mijn hart..
  dinsdag 21 december 1999 @ 01:59:00 #16
995 PeteRp
What a decade!
pi_233939
Ik had Willem zooooo graag zien afdruipen in een stemronde. Op 30 december kan dat alsnog, maar dan is de afgang die hij verdient er niet. Kan alleen maar hopen dat hij dit allemaal ooit onder ogen krijgt...


Tell the others!
pi_233940
quote:
op 12-21-1999 om 12:52 AM schreef Verbal het volgende:
<snip>
Hoe dan ook, elke soap/film moet zijn valserik hebben, en ik ben dol op valseriken, MITS ze een beetje klasse hebben, en dat mist Willem m.i.. Hij doet het zo weeig en smaakloos (zeker omdat hij zelf bij de eerste de beste (bewoners)nominatie over de zeik gaat (dan zou IK dus heeeeel graag willen meemaken dat hij eruitvliegt, sorry )
Nee, Willem speelt het goed (dat blijkt), maar hij mist toch de kwaliteit om het met stijl te doen (en als hij wint, dan moet hij ook niet zeuren dat hij niet uitgekotst wil worden, dat hoort dan ook bij het spel... maar ik ga er zeker geen geld op inzetten dat hij dat zo accepteert).

Verbal,
dit 'lauwe' van W.'s strategie komt vlgs. mij, omdat het een 'onbewuste' oorzaak heeft.
(Zie ook Voer voor Astrologen)
Maw., W. weet zelf niet eens hoe verslaafd hij is aan komplimenten/waardering/aardig gevonden worden,
hij strijdt niet van harte, maar uit angst.
Dit geeft de 'wezel-achtige' indruk eraan.

pi_233941
quote:
op 12-21-1999 om 02:14 AM schreef Moor het volgende:
<snip>
W. weet zelf niet eens hoe verslaafd hij is aan komplimenten/waardering/aardig gevonden worden, hij strijdt niet van harte, maar uit angst. Dit geeft de 'wezel-achtige' indruk eraan.

Ik vermoed ook dat hij strijdt uit angst en onzekerheid, maar het blijft jammer dat hij het zo geniepig doet. Strijden uit angst kan ook zonder je medemens zo onderuit te halen.
Uiteindelijk zal zijn strijd hem hierdoor het tegenovergestelde opleveren en nog wel precies hetgeen waarvoor hij vanavond zei zo bang voor te zijn: minachting van het publiek. Ik zou bijna medelijden met hem krijgen. Zeker is wel dat hij hulp nodig zal hebben als hij doorkrijgt hoe hij over is gekomen, want zijn grootste angst blijkt werkelijkheid te zijn geworden. Het lijkt me geen makkelijke opgave om daar psychisch ongeschonden uit te komen.


  dinsdag 21 december 1999 @ 03:39:00 #19
1986 Jane
agnostic dyslexic insomniac
pi_233942
quote:
op 12-21-1999 om 12:32 AM schreef Max het volgende:

En zeg nu eerlijk, wie heeft nooit de neiging gehad om vals te spelen als dat zo uitkomt?


Ik zeg het eerlijk Max, die neiging heb ik nog nooit gehad, echt niet! Waarschijnlijk heb ik dus geen echte 'killer-mentaliteit' en weet je, ik ben er nog trots op ook. Ik heb zo'n verschrikkelijke hekel aan mensen die vals spelen, ik heb er geen woorden voor.
"Wie goed doet, goed ontmoet", het klinkt oubollig, maar ik geloof er in.

* Jane says it's karma, man.

Lying awake, wondering if there is a Dog...
Tijn won het Morlvision Songfestival 2023
pi_233943
Jane,
als je het dan toch over Karma hebt:
Willem komt hier in wezen precies hetzelfde tegen als met Tessa:
Hij probeert alles om zijn eigen instinctieve drang te ontkennen/verbergen/repareren wat gebroken is, en het effekt is dat hij zich alleen maar ongeliefder maakt. Zoals de familie ook al duidelijk aangaf.
Kortom: hij probeert altijd te hard, te fanatiek, met de wanhoop van iemand die weet dat hij verliest.

[Dit bericht is gewijzigd door Moor (Datum 21 December 1999).]

  dinsdag 21 december 1999 @ 05:00:00 #21
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_233944
quote:
op 12-21-1999 om 03:39 AM schreef Jane het volgende:
Ik zeg het eerlijk Max, die neiging heb ik nog nooit gehad, echt niet! Waarschijnlijk heb ik dus geen echte 'killer-mentaliteit' en weet je, ik ben er nog trots op ook. Ik heb zo'n verschrikkelijke hekel aan mensen die vals spelen, ik heb er geen woorden voor.
"Wie goed doet, goed ontmoet", het klinkt oubollig, maar ik geloof er in.
* Schanulleke says it's karma, man.



Helemaal mee eens, en om in dezelfde lijn te blijven: 'Wat u zelf niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet'.
Valsspelen is liegen tegen jezelf. Je wint, door geluk, of omdat je de beste bent, maar door valsspelen? Nee, dan verlies je dubbel.
In het spel, en in je karakter.

Life is what you make it.
pi_233945
Sorry een beetje off-topic.

Als het karma is, waarom komt die dan altijd zo laat opdagen, en niet wanneer je het nodig hebt?
Op je sterfbed heb je er ook niet zoveel meer aan.
Als we al om ons heen kijken, zien we toch dat mensen die over lijken gaan, het verst komen.
Neem het simpele, edoch harde beleid van de tv bonzen.
Karma, jazeker, misschien in een volgend leven.
Hm. vraag me nu af, wat ik in godsnaam in mijn vorig leven allemaal wel niet voor dingen uitgespookt moet hebben.( wil het niet weten )
Jezus en nu maar hopen dat ik wel onder een goed gesternte ben geboren.
Dadelijk schijn ik nog een serial-killer te zijn.
Ja nou kan ik helemaal niet meer slapen.

Ik ben tegen [url=http://www.zinloosgeweld.nl]zinloosgeweld.[/url]
  dinsdag 21 december 1999 @ 05:29:00 #23
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_233946
Dat mensen die over lijken gaan het meest bereiken, ben ik niet met je eens. Ze zullen wellicht wat meer stijgen op de maatschappelijke (=commerciële) ladder, maar ze sterven toch zonder ooit echt mensen te hebben gekend, en hen hebben te weten waarderen. OP hun bankrekening na zijn zij toch echt de verliezers. In mijn ogen dan, maar misschien ben ik niet objectief.
Life is what you make it.
pi_233947
Helemaal met je eens Schanulleke, ook helemaal met je een na je laatste posting.
Het is alleen zo jammer dat juist die mensen, er absoluut geen last van hebben, maar wel al degene om hun heen, die ze duperen.
Maar dat is mijn simpele kijk op het leven.
Het doorgronden ervan heb ik allang opgegeven.
groetjes eli
Ik ben tegen [url=http://www.zinloosgeweld.nl]zinloosgeweld.[/url]
  dinsdag 21 december 1999 @ 05:46:00 #25
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_233948
Foutje
Beschouw dit bericht als niet geplaatst.

[Dit bericht is gewijzigd door Schanulleke (Datum 21 December 1999).]

Life is what you make it.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')