abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 18 december 1999 @ 17:09:00 #1
1169 BigDick
size DOES matter
pi_232908
(woo, twee posting op een dag)

Aan de meelezende VOO- medewerkers en aan meelezende creatievelingen,

Na het zien van BB is mij de lust vergaan nog eens een soapje aan te zappen; er wordt zo slecht geacteerd in vergelijking met de mensen in BB. Zelfs met films heb ik nu moeite, je ziet gewoon dat het nep is.

In BB is de emotie echt. Mensen spelen misschien een rol, maar de teksten zijn niet uit het hoofd geleerd. De werkelijkheid is saai, maar er kan best uit 106 dagen een hoogtepuntenreeks van 90 minuten gedestilleerd worden; BB - the Movie

" Drie mensen zitten wat opgewonden bij elkaar in een huiskamer. Het onderwerp van het gesprek is wat onduidelijk, maar het lijkt erop dat er wat te winnen valt voor een van de drie. Van buiten komen de geluiden van door opgeschoten jeugd afgestoken strijkers."

"Het gespreksonderwerp verandert. Er komen een hoop namen voorbij waarbij de gezichten afwisselend verlekkerd en afkerig staan."

Beelden van een bloot meiske in een herenblad, een meisje dat staat te zingen, een warrige presentator die een lijntje snuift.

Een van de bewoners probeert het onderwerp op geld te brengen. Iets over dat hij wel met anderen zou delen.

Flashback. De opkomst en ondergang van een fries. Een aaneenschakeling van roddels en bruine armpjes.

Flashback. De eerste dag. Padvinders op kamp. Lonkende blikken van blonde vlechtjes naar een blonde camel-man. Jaloerse blikken van een man met een paardengebit - wie is zijn tweede keus, die ouwe ? - en de eerste wind van een ogenschijnlijk slaperig type. Zat die vent net ook niet met zijn ogen dicht te ruften?

Terug naar het heden. Het lijkt erop dat alle noodzaak tot compromissen en het het bewaren van de vrede verdwenen is. Iedereen benadrukt elkaars vervelende kanten. JIJ KRIJGT NIKS! zegt opeens de man die zo te zien nog nooit eerder van zijn leven kwaad is geweest. Deze blonde man kijkt een beetje bleek. Te weinig bloed over voor zijn hoofd. Dat heeft zich verzameld op een plek vol blijdschap over een naderende ontlading in de nabije toekomst. Camera zoomt in.

Reeks beelden van rondborstige dames onder de douche en plassende dames op de WC. Gevolgd door mannen onder de dekens en in de hoek van de douche met de rug naar de camera.

Soap-achtige liefdesgeschiedenis van de vlechtjes met de Camel-man. Ontroerend is het moment dat de zelfverzekerde dame moet vertrekken. Wat is dat toch met mensen die weg moeten? en er komen ook soms nieuwe bij.
Beelden van een studio met publiek en een duidelijk high-zijnde presentator. Korte shots van diverse al dan niet zelfgenoegzame mensen, gevolgd door veelzeggende percentage op een scorebord. Vele malen afscheid aan een deur. Roepende mensen, lampen.

Enfin. De film heeft misschien wel een happy end. Het scenario is nog niet afgerond.


Gepresenteerd als een speelfilm volgen er tientallen oscarnominaties. Met name beste acteerprestaties. Maar ook beste bijrol (levensechte presenterende junk, annorexia-dufje) Ook het camera-werk - de gedurfde, minutenlang durende shots van kippen en een tuin.

In the Sequel gebeurt meer , toegegeven. Een ge-ensceneerde natuurramp (de betuwe is getroffen door een windhoos), dertien katten die over de schutting worden gegooid, de mogelijkheid om een deel van de drugs van de junkie over te kopen die zij via de DBK krijgt. Het onstaan van een levendige ruilhandel in diensten en goederen hierdoor.
Ik kan haast niet wachten.

VOO, ik verwacht wel een kleine tegemoetkoming.

de cursus "omgaan met teleurstellingen" is tot onze spijt afgelast
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')