In zulke gevallen is Google vaak mijn vriendquote:Op maandag 5 januari 2009 14:23 schreef Filiassi_Jane het volgende:
Bedankt mustisuc! Ik ben natuurlijk weer niet slim genoeg om te bedenken dat er vast al wel recepten op internet staan
Same here, zelf tomaten pellen is ontzettend pleuriswerk. Zo'n blik kost niks en smaakt bijna hetzelfde.quote:Op maandag 5 januari 2009 14:22 schreef Mirjam het volgende:
ik maak het altijd met blikken gepelde tomaten, scheelt weer wat werk
En dan het liefst (biologische) pomodori's, die zijn echt super lekker als basis voor tomatensaus!quote:Op maandag 5 januari 2009 14:22 schreef Mirjam het volgende:
ik maak het altijd met blikken gepelde tomaten, scheelt weer wat werk
Tja, tomaten saus kun je zo ingewikkeld of simpel maken als je zelf wil.quote:Op maandag 5 januari 2009 14:19 schreef Filiassi_Jane het volgende:
Ik wil eigenlijk een keer zelf tomatensaus/pastasaus maken zonder saus uit een fles of 'saus' uit een pakje. Dus gewoon met tomaten.
En daar blijf ik al een beetje steken. Hoe kan ik het beste tomatensaus maken? Tomaten ontvellen of niet? Pureren met een blender of staafmixer of gewoon in de pan laten 'ontbinden'?
Ik hou wel van veel saus op mijn pasta en het gaat me ook niet echt om wat je er verder nog bij doet (gehakt, champignons etc.)
Dus: kan iemand mij een recept geven voor zelfgemaakte tomatensaus?
neeee eerst de saus gewoon maken,, het gehakt + halve ringen uitjes + champies opbakken met wer herbs en dat dan later bij de saus flikkeren das lekker en gebakken,, tenminste dat vind ik .. misschien leg ik het niet goed uit maar krijg je wel een idee,, verder kan je ook stukjes chorizo of spaanse ham er bij gooien,, zelfs stukjes wortel (van die grote) erbij is lekker..quote:Op dinsdag 6 januari 2009 16:52 schreef Em.ster het volgende:
Ik doe altijd veeeeeeel knoflook, 6 tenen of zo, hakken, 2 of 3 uitjes snipperen. Daar halve kilo gehakt bij. Tomaten ontvellen en er gewoon bij in doen, kan later nog geplet worden. En peper, zout, oregano en basilicum naar smaak toevoegen (ik vind vers het lekkerst).
Klopt, het gaat ook eigenlijk alleen maar om ui, knoflook en tomaat. De temperatuur en de tijd doen de rest.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 20:02 schreef Tezz het volgende:
De basis-tomatensaus van Aschwin is echt erg goed. Uitgebreid foto verslagje, echt een supersaus deze!
Lasagnesaus is inderdaad wat dunner, omdat het deeg er ook nog water aan ontrekt tijdens het garen. Je kan dus gewoon wat minder inkoken of er een beetje water bij doen.quote:Op vrijdag 9 januari 2009 15:10 schreef Filiassi_Jane het volgende:
Kan zo'n basis tomatensaus eigenlijk ook gebruikt worden voor lasagne? Of moet daar dan nog iets aan toegevoegd worden? Ik ken namelijk alleen de saus uit pakjes en die is altijd nogal dun voor je de lasagne in de oven stopt.
Liefst laat je het zo lang mogelijk opstaan natuurlijk. Anders binden met allesbinder, maizena of wat bloem.quote:Op donderdag 22 januari 2009 21:27 schreef MrMoon het volgende:
Hoe krijg je tomatensaus wat dikker als je het zelf maakt? Voegen jullie er wat aan toe om het dikker te krijgen of laten jullie het indikken door middel van langer koken?
thnx ik laat em dan zo lang mogelijk opstaan..quote:Op vrijdag 23 januari 2009 00:19 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Liefst laat je het zo lang mogelijk opstaan natuurlijk. Anders binden met allesbinder, maizena of wat bloem.
dat vind ik ook een beetje zonde idd..quote:Op zaterdag 24 januari 2009 00:11 schreef David het volgende:
maizena of bloem in tomatensaus zou ik écht niet doen.
haha zo'n wijnkenner ben ik dus.. Droog dus..quote:Op dinsdag 27 januari 2009 13:17 schreef speknek het volgende:
whehe case in point. Zoete rode wijnen zijn heel zeldzaam en meestal niet lekker. Als je echt een zoete rode wijn door je eten moet doen, noemen ze het in het algemeen port.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |