abonnement Unibet Coolblue
pi_70795927
als er een wedstrijd is misschien
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_72323045
Over 2 weken vertrek ik samen met een kennis voor een maandje Peru. Het enige wat vast ligt is de vlucht en de Inca-trail.
Omdat we toch graag bepaalde dingen willen zien hebben we even een globaal schema gemaakt.

12-sep Amsterdam - Lima
13-sep Lima - Huaraz
14-sep Huaraz
15-sep Huaraz
16-sep Huaraz
17-sep Huaraz
18-sep Huaraz
19-sep Huaraz - Lima
20-sep Lima - Pisco
21-sep Pisco
22-sep Pisco
23-sep Pisco - Nasca
24-sep Nasca
25-sep Nasca - Arequipa
26-sep Arequipa
27-sep Arequipa
28-sep Arequipa - Puno
29-sep Puno
30-sep Puno - Cuzco
1-okt Cuzco
2-okt Inca-trail
3-okt Inca-trail
4-okt Inca-trail
5-okt Inca-trail - Cuzco
6-okt Cuzco - Manu N.P.
7-okt Manu N.P.
8-okt Manu N.P. - Lima
9-okt Lima - Amsterdam
10-okt Aankomst Amsterdam

We willen zoveel mogelijk nacht-bussen pakken, en misschien een binnenlandse vlucht (Manu - Lima?)
Vanuit Huaraz willen we gaan hiken, maar we hebben eigenlijk geen idee hoelang we daar mee bezig zijn daarnaast is het een beetje het 'gewone rondje' zonder Ica (sandboarden hebben we allebei al eens gedaan)

Iemand tips/opmerkingen etc.? Ik verwacht op z'n minst een reactie van Hik dat het allemaal wat veel is in 1 maandje en waarschijnlijk moet ik je nog gelijk geven ook, maar meer tijd hebben we niet alvast bedankt.
19 feb. - ? : Australie, Nieuw Zeeland en wie weet waar nog meer...
  maandag 31 augustus 2009 @ 23:25:49 #78
104963 ETA
European Travel Author
pi_72327585
4 dagen pisco lijkt mij een beetje veel, behalve de Ballestas eilanden valt er momenteel helaas weinig te zien.

En wel de mooie luxe nachtbussen nemen, met van die lekkere grote leren stoelen
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  dinsdag 1 september 2009 @ 07:53:03 #79
67997 babette21
Tais-toi et sois beau
pi_72331456
Een dag Nasca is ook genoeg; je komt 's avonds aan, bekijkt 's morgens de lijnen (en 's middags evt de mummies) en pakt 's avonds de nachtbus alweer naar Arequipa - want verder is er echt niets te doen.
In de tijd die je hieraan (en een Pisco) overhoudt, zou je de zandduinen van Huacachina mee kunnen nemen!

Mooie route wel!
  dinsdag 1 september 2009 @ 09:59:56 #80
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_72333243
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 21:45 schreef Veersesmurf het volgende:
Iemand tips/opmerkingen etc.? Ik verwacht op z'n minst een reactie van Hik dat het allemaal wat veel is in 1 maandje en waarschijnlijk moet ik je nog gelijk geven ook, maar meer tijd hebben we niet alvast bedankt.
Mijn opmerking is vooral dat schema's zonde zijn.
Ook "voorlopige schema's"

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 1 september 2009 @ 11:07:25 #81
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_72334980
Eén dagje Manu N.P. gaat je niet lukken. Daar heb je minimaal vijf dagen voor nodig. Een kortere jungle-tocht in een ander gebied kun je in twee of drie dagen wel doen, maar het is wat krap!

En pas op als je direct van Zeeniveau naar Huaraz gaat. In de stad zul je weinig problemen hebben, maar ga niet op dag één naar 6000 m lopen...
  dinsdag 1 september 2009 @ 11:29:23 #82
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_72335622
Even (iets) serieuzer...
Ik denk dat je moet overwegen één ding van je lijst te schrappen. Op zich is een maand niet veel te kort voor (een deel van) Peru, maar je moet wel keuzes maken. Probleem met jouw schema is dat er NUL aan rustdagen inzit. Je komt aan in Cusco, gaat de volgende dag de Inca trail lopen en als je daarvaan terugkomt moet je gelijk alweer vertrekken naar Manú. Lijkt me dodelijk vermoeiend (en met de hoogteverschillen ook niet persé gezond).
Iedere keer trek je keurig een dag uit voor de reis, maar busreizen in Peru kunnen behoorlijk vermoeiend zijn (het zal je niet altijd lukken om een superdeluxe bus te scoren) en dan heb je echt geen zin om de volgende ochtend gelijk alweer om 6 uur op te staan voor een tourtje naar weet-ik-veel-waar.
Ik snap dat niet iedereen gewoon een dag op een pleintje wil zitten en een beetje wil kletsen met wat er voorbij komt, maar in dit schema is er zelfs geen ruimte om een beetje op adem te komen. Als je één bestemming van een dag of 3-4 uit je schema haalt is die lucht er wel en heb je ook nog eens tijd om een bus te missen, een keer een avond te gaan stappen (ook leuk), uit te slapen of bij te komen van de Inca trail. Is het ook gewoon nog een beetje vakantie...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_72348509
Thnx voor de tips allemaal!

Als ik het goed begrijp kunnen we Manu beter laten schieten. Zelf hadden we zoiets ook al bedacht, maar omdat we die dagen toch graag een invulling wilden geven hebben we daar voor gekozen. We zullen voor een alternatief kijken (of niet, zoals Hik begrijpelijk liever zou zien )

Als we in Nasca en Pisco weinig kunnen doen dan komen er vanzelf wat rustdagen bij. Beiden zijn we in goede conditie, zijn eerder op wat grotere 'hoogtes' geweest (3000m.) en zien reizen als iets anders dan vakantie. Daarnaast is het wel lekker om ook op het gemakje een bakje te kunnen doen.

Huacachina ziet er op google erg leuk uit, maar ik vraag me af of je er echt een dagje wil toeven (tussen de inmiddels wellicht iets meer dan 115 inwoners) zonder te gaan sandboarden (eerder gedaan) of op een quad de rust en de natuur te vervuilen...
19 feb. - ? : Australie, Nieuw Zeeland en wie weet waar nog meer...
  dinsdag 1 september 2009 @ 18:43:21 #84
67997 babette21
Tais-toi et sois beau
pi_72348790
Manu schrappen lijkt me 'n goed plan, en dan verder overal wat meer rust in (want: helemaal eens met bovenstaande). En vanuit Cusco kan je nog 'n dagtourtje Sacred Valley doen!

Huacachina kent nog steeds weinig inwoners. Als je niet wilt crossen, kun je ook nog zelf de duinen beklimmen (vond ik wel wat hebben), maar wacht daar dan niet te lang mee: als de zon eenmaal doorkomt wordt het er heel snel loeiheet!! (vooral lullig voor je voetzolen )
Als je de duinen niet in wilt valt er verder inderdaad weinig te doen...
pi_72457804
Heeft het nog nut een Lonely Planet te kopen van feb. 2007? (de volgende komt in april 2010 pas uit) We hebben wel al een paar handboeken, maar ik vind een LP zo lekker weglezen en er staan ook vaak leuke tips in. Ik vraag me alleen af of die tips nog wel zo up to date zijn...

Wat ik me af vroeg: Hik, hoe doe jij dat als je zonder schema rondreist met je malaria-tabletten? Of slik je die alleen in Afrika
19 feb. - ? : Australie, Nieuw Zeeland en wie weet waar nog meer...
pi_72457842
Alleen bij de prijzen moet je denk ik iets van 15% bijtellen of zo

De rest ijkt het me niet veel te veranderen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  zaterdag 5 september 2009 @ 18:58:47 #87
110654 Foeske
lives life, loves life
pi_72467420
Over de Lonely Planet: ik heb in 2007 door Zuid-Amerika rondgereisd met een LP die toen ook 2 of 3 jaar oud was en dat ging prima. Ik gebruikte hem vooral voor plattegrondjes, hostels, afstanden, must-sees en om busterminals te vinden en dat veroudert vrijwel niet. Sommige hostels kunnen veranderd of verdwenen zijn en ik stond ook een keer voor het kantoor van een vliegtuigmaatschappij die niet meer bestond, maar verder geen problemen gehad. En idd, de prijzen kloppen niet meer, maar dat lijkt me niet het grootste probleem... Verder heb je gewoon alle voordelen van de LP.

Over malariatabletten: als je niet meer naar Manu gaat heb je die volgens mij niet meer nodig. Ik heb in ieder geval ook alle plekken gezien waar jij naartoe wilt en daarvoor had ik ze niet nodig.

En tenslotte nog mijn opmerking over schema's: ik had twee maanden de tijd om vanuit Arequipa een rondje te maken door Chili, Argentinië (incl. Ushuaia), Uruguay, Iguazú, Bolivia en Cuzco om weer te eindigen in Arequipa. Ik denk dat veel mensen mij voor gek verklaarden, maar het is gelukt om alle hoogtepunten te zien die ik graag wilde zien (op Manu na, dat heb ik toen ook moeten laten schieten ), juist omdat ik me zo goed aan mijn eigen schema hield. (wat overigens ook wel heel bijzonder is, want eigenlijk is het supermoeilijk om van tevoren in te schatten hoeveel tijd je waar moet, kunt en wilt besteden).

Omdat ik wist wat ik wilde zien en weinig tijd had, had ik geen moeite met steeds na 2 of 3 dagen weer in de bus te moeten zitten en drukke dagen te hebben. Wel heb ik op z'n tijd op bepaalde plekken kunnen relaxen. Ik ben slechts één keer van m'n schema afgeweken, omdat ik op dat moment daar iets nog leukers tegenkwam en daarvoor een andere plek wilde laten schieten (twee daagse paardrijtour rond Tupiza ipv naar Sucre, geen seconde spijt van gehad, sterker nog, dat paardrijden is één van de hoogtepunten van de hele reis geweest!).

Oftewel: er is helemaal geen probleem om je aan een schema te houden, het is voor jezelf, dus je kunt het altijd ter plekke wijzigen als je dat liever wilt
*´¨)
¸.· ¸.·´¨) Vrijwilligerswerk doen in Peru?
(¸.·´ (_.·´* Kijk op www.weeshuisperu.nl !
pi_72480169
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 21:45 schreef Veersesmurf het volgende:
Over 2 weken vertrek ik samen met een kennis voor een maandje Peru. Het enige wat vast ligt is de vlucht en de Inca-trail.
Omdat we toch graag bepaalde dingen willen zien hebben we even een globaal schema gemaakt.

12-sep Amsterdam - Lima
13-sep Lima - Huaraz
14-sep Huaraz
15-sep Huaraz
16-sep Huaraz
17-sep Huaraz
18-sep Huaraz
19-sep Huaraz - Lima
20-sep Lima - Pisco
21-sep Pisco
22-sep Pisco
23-sep Pisco - Nasca
24-sep Nasca
25-sep Nasca - Arequipa
26-sep Arequipa
27-sep Arequipa
28-sep Arequipa - Puno
29-sep Puno
30-sep Puno - Cuzco
1-okt Cuzco
2-okt Inca-trail
3-okt Inca-trail
4-okt Inca-trail
5-okt Inca-trail - Cuzco
6-okt Cuzco - Manu N.P.
7-okt Manu N.P.
8-okt Manu N.P. - Lima
9-okt Lima - Amsterdam
10-okt Aankomst Amsterdam

We willen zoveel mogelijk nacht-bussen pakken, en misschien een binnenlandse vlucht (Manu - Lima?)
Vanuit Huaraz willen we gaan hiken, maar we hebben eigenlijk geen idee hoelang we daar mee bezig zijn daarnaast is het een beetje het 'gewone rondje' zonder Ica (sandboarden hebben we allebei al eens gedaan)

Iemand tips/opmerkingen etc.? Ik verwacht op z'n minst een reactie van Hik dat het allemaal wat veel is in 1 maandje en waarschijnlijk moet ik je nog gelijk geven ook, maar meer tijd hebben we niet alvast bedankt.
Apart dat je zoveel tijd inruimt voor Pisco. Daar is momenteel erg weinig te zien. Verder valt me op dat je veel dagen inruimt voor Huaraz. Woont je chick daar ofzo?
pi_72482500
quote:
Op zondag 6 september 2009 10:32 schreef Halcon het volgende:

[..]

Apart dat je zoveel tijd inruimt voor Pisco. Daar is momenteel erg weinig te zien. Verder valt me op dat je veel dagen inruimt voor Huaraz. Woont je chick daar ofzo?
Volgens mij wil ie daar (cq vanuit daar) gaan hiken.
pi_72483856
Pisco hadden we zodanig ingevuld omdat we eerst naar Ica zouden gaan, maar er achter kwamen dat we allebei niet per see die zandduinen op wilden met een sandboard. Daardoor hebben we er maar Pisco voor ingevuld, maar zoals je hierboven had kunnen lezen is dat inmiddels aangepast, evenals Nasca.

Voor de rest heb ik geen chick wonen in Huaraz. Misschien ook wel, maar dan weten we dat nog niet van elkaar We willen daar inderdaad gaan hiken. Voor hoelang weten we nog niet precies, maar we zitten liever in de bergen dan in de jungle tijdens deze reis, vandaar.

Gisteren toch maar een LP gekocht, dat leek me toch wel handig Als ik het goed begreep raden ze de nachtbussen af, omdat er dan nogal wat berovingen voorkomen. We wilden hier wel gebruik van gaan maken, maar misschien moeten we toch maar de bus overdag pakken. Je 'verliest' dan wel een dag, maar je kunt de omgeving zien (als dat het waard is?) en het is veiliger begreep ik. Iemand hier ervaringen mee, of moet je zulk soort waarschuwingen met een korreltje zout nemen? Ik ben zelf niet echt bang aangelegd, maar als je een mes op je keel krijgt is je tas ineens toch iets minder waard
19 feb. - ? : Australie, Nieuw Zeeland en wie weet waar nog meer...
  zondag 6 september 2009 @ 15:17:06 #91
67997 babette21
Tais-toi et sois beau
pi_72487206
Het korreltje zout dus... Sterker nog, op sommige trajecten gáán (vrijwel) alleen maar nachtbussen (Nasca - Arequipa dacht ik, zo uit mijn hoofd).
Maar uiteraard wel altijd voor de betere maatschappijen gaan, tenzij het 'n korter ritje overdag is. Al heb je nooit zekerheid: zoals voorspeld bleken ook wij enorme vertraging met Ormeño te hebben, en Cruz del Sur vloog bij ons uit de bocht met alle gevolgen van dien .

Bussen in Peru: jeeeeeh!!
  maandag 7 september 2009 @ 20:50:47 #92
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_72531218
TVP omdat ik begin 2010 drie maanden naar Zuid-Amerika ga en Peru natuurlijk niet oversla!

Ervaringsdeskundigen, hebben jullie de Inca Trail naar Macchu Pichu van tevoren (zo ja, hoe lang?) geboekt of kan dat ook daar ter plekke??
pi_72667280
Nog een paar uurtjes en dan vlieg ik richting Lima Over een paar weekjes zal ik een klein verslagje plaatsen als dank voor de tips
19 feb. - ? : Australie, Nieuw Zeeland en wie weet waar nog meer...
pi_80181706
Hee allemaal,

toch maareven een schopje! Zoals het er nu uitziet ga ik volgende maand naar Peru! De planning staat al zo goed als vast, behalve dat we een ongeveer weekje richting Cusco willen, uiteraard voor MP (met de trein, niet lopend) ... Alleen ik vraag me af: kun je je daar in de omgeving een week vermaken (we gaan een jungle tocht ergens anders doen dus dat doen we iig niet vanuit Cusco) of kunnen we dit beter inkorten?

Groeten,

Cathelijne
pi_80181791
Ik zou het inkorten. Cusco heb je binnen een dag wel gezien en MP binnen een paar minuten een dag als je niet de inca trail kan doen of doet

Dag of 3,4 lijkt mij voldoende
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  zondag 11 april 2010 @ 12:29:02 #96
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_80181837
Vandaag over een maand vlieg ik naar Lima
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  zondag 11 april 2010 @ 12:29:14 #97
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_80181840
quote:
Op zondag 11 april 2010 12:23 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hee allemaal,

toch maareven een schopje! Zoals het er nu uitziet ga ik volgende maand naar Peru! De planning staat al zo goed als vast, behalve dat we een ongeveer weekje richting Cusco willen, uiteraard voor MP (met de trein, niet lopend) ... Alleen ik vraag me af: kun je je daar in de omgeving een week vermaken (we gaan een jungle tocht ergens anders doen dus dat doen we iig niet vanuit Cusco) of kunnen we dit beter inkorten?

Groeten,

Cathelijne
In Cusco en omgeving kan je makkelijk een week vermaken. Het gaat ook allemaal iets langzamer door de grote hoogte.
reset
pi_80181877
quote:
Op zondag 11 april 2010 12:29 schreef Individual het volgende:

[..]

In Cusco en omgeving kan je makkelijk een week vermaken. Het gaat ook allemaal iets langzamer door de grote hoogte.
Daar merkte ik weinig van toen ik op stap was daar
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_80182024
De hoogtepunten van Cusco zijn MP en die andere stad die bij Cusco ligt (de naam is me even ontschoten), maar wat is daar dan nog meer te doen? Ik vind het zonde van mijn vakantie om daar een week te zitten en dan niet zoveel te doen te hebben ... ik ben graag bezig
pi_80182059
De vallei, waar ik geen idee van heb hoe die heet
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')