abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_10525716
Klopt is erg moeilijk maar vergeet niet dat je sommige dingen in eerste instantie voor jezelf doet
Who is more foolish?? The Fool or the fool that follows him?
  maandag 19 mei 2003 @ 02:36:34 #27
42376 aierwin
callto://aierwin
pi_10525762
Een vriend van mij heeft bij sae een opleiding tot audio engineer gedaan.
Hij heeft in die 6(9?) maanden geleerd waar gangbare studioapparatuur (galm, compressor, gate, mixer, eq) voor dient en wat de standaard knopjes doen. Het praktische gedeelte bestaat uit: 1x een simpele opname (zang+acc. gitaar oid) 3uur opname 3uur mixen (o2r), 1x band opname (drum zang gitaar bas + evt keys) 6(?)uur opname 3uur mixen(o2r) en een final project van een uurtje of 20, band opnemen met een 24 sporen protools systeem.

kortom als je klaar bent heb je nog geen ervaring met opnemen en weet je nog niet meer dan wat je met gezond verstand cq een gezonde intresse in opname apparatuur zou weten.

Het verhaal dat studios met smart zitten te wachten op mensen met een SAE papiertje is een mythe die SAE zelf bedacht heeft en waar ze toekomstige leerlingen maar wat graag in willen laten geloven (sae is uiteindelijk een commerciele instelling en maakt zijn eigen cursusaanbod natuurlijk zo interessant mogelijk). Ik heb vrienden met eigen studio en pa verhuur en deze hebben veel liever mensen die ERVARING, een gezond verstand en goed probleem oplossend vermogen hebben dan met een sae papiertje als bewijs van een introductiecursus knoppen draaien.

Kortom sae is duur en lang niet zo fantastisch als je dat ze je wijs proberen te maken. Als je sudiowerk wilt doen kan je m.i. beter naar je lokale studio gaan en vragen of je assistent engineer (lees: kabeltrekker picrofoon verplaatser) mag worden en terwijl je dat doet goed je ogen en oren open houden en vragen waarom de engineer dingen op zijn mannier aanpakt, hier leer je m.i. veel meer van.

[Dit bericht is gewijzigd door aierwin op 19-05-2003 14:45]

bla bla... ik ben te links voor fok! --- jaja ook ik blog
  vrijdag 10 oktober 2003 @ 23:20:10 #28
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_13800803
ik heb ook sae gedaan. ik denk dat je er vooral baat bij hebt als je nog helemaal niks weet van hoe het er in een studio aan toe gaat. wel moet ik zeggen dat alles wat je leert, je dat ook in de praktijk kunt leren.

achteraf gezien ben ik wel blij dat ik het gedaan heb. het hangt sterk af van je eigen instelling hoeveel je leert in de toch vrij korte tijd op de sae.

maar om in een redelijk fatsoenlijke studio aan de bak te komen, moet je toch mensen kennen. er staat geen advertentie in de telagraaf van zaterdag waarin een geluidstechnicus gevraagd wordt. wat je weet/kunt is erg belangrijk in dit wereldje. misschien nog wel belangrijker is wie je kent.

zelf ben ik na de sae bij de radio terecht gekomen. niet hetgene waar ik naar op zoek was, maar wel erg leuk en divers. ik schuif radio-uitzendingen, monteer programma-onderdelen en mix live-bands.

[Dit bericht is gewijzigd door Omnifacer op 10-10-2003 23:24]

  vrijdag 10 oktober 2003 @ 23:23:33 #29
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_13800901
quote:
Op vrijdag 29 maart 2002 14:35 schreef hifiman het volgende:Abby Road -knip- engineers verkloten de boel dus we., de SAE, ook hobbyisten!!
vergeleken met die engineers van addey road is ongeveer iedereen hobbyist
pi_14638630
Ikzelf ben ook al een tijdje zoekende naar (bbl)) opleidingen of eventueel cursussen voor Audiovisueel en/of Multimedia Vormgeving. Ik heb inmiddels ook al contact gehad met SAE. Ik ben er erg positief over, omdat het erg breed gericht is. Ik moet wel concluderen dat het peperduur is; dus hoe ik het eventueel zou moeten financieren...... En eventueel welke richting is op dit moment ook nog even koffiedik kijken....
Ikzelf ben erg geinteresseerd in geluidstechniek (muziek, evenementen etc), maar ook in filmtechniek, editing etc. Studiowerk boeit mij sowieso ontzettend, maar het is wel verdomde moeilijk om hier iets van scholing en werk in te vinden. Ik ga binnenkort bij vec en goc (beiden .nl) informeren en polsen wat ik daar nog meer voor mogelijkheden heb. Er moet zeker wel iets te vinden zijn!!!
Ik vind het trouwens wel toevallig dat ik hier een topic over gevonden heb en zal het zeker in de gaten blijven houden want ik ben wel benieuwd naar meer informatie hierover.

[Dit bericht is gewijzigd door italia op 14-11-2003 17:47]

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')