abonnement Unibet Coolblue
pi_63496327
Dat lijkt mij ook ja.
pi_63496350
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 01:09 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Als je een trainer zo snel zou moeten ontslaan beken je trouwens volgens mij als bestuur dat je een totaal verkeerde inschatting hebt gemaakt bij zijn aanstelling ...
Bij zijn aanstelling beweerde de directie dat men Sollied al 10 jaar in de peiling heeft om trainer bij ons te worden. Die inschattingsfout is in dat geval niet gering.
pi_63498682
Verkeerde keuze, kan gebeuren. Maar als ze zo overtuigd van hem waren dan is het wel een merkwaardige zaak. Op papier leek hij al helemaal niet bij Heerenveen te passen met zijn bijna wetenschappelijke opvattingen over voetbal, met zijn looppatronen enz. Een man die niet op het veld staat, niet met zijn poten in de klei - een groter contrast met Verbeek was ook niet denkbaar.

Ik vermoed dat er binnenshuis veel meer aan de hand is en dat de spelers signalen hebben afgegeven, onder andere met hun spel van zaterdag.
pi_63499016
Wie weet zit hij weer aan de drank. .
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  dinsdag 25 november 2008 @ 10:35:06 #130
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_63500157
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 09:46 schreef venomsnake het volgende:
Wie weet zit hij weer aan de drank. .
Dat wordt leuk, wordt het nog onverstaanbaarder Nederlands
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_63500236
Ik heb als supporter (nog) niet mij beroerd over de positie van Sollied, dus het komt erg vreemd over.
Eerlijk is eerlijk: ons spel is in jaren niet zo slecht geweest. We doen qua positie nog redelijk mee, omdat andere clubs momenteel ook zo nu en dan op de bek gaan (gelukkig).

Als hij morgen wel vertrekt zou ik dat zeer dom vinden van Heerenveen en weet je zeker dat de rest van het seizoen gewoon knudde wordt. Net alsof übergod De Haan ons wel zal redden. Sollied moet gewoon van zijn zoneverdedigen afstappen en verder werken, met een aantal versterkingen.

Ik denk trouwens wel dat onder Yme de club behoorlijk is verhard, dus wat dat aangaat is dit weer een uitstekende Yme actie.

Jammer dat de spandoeken van afgelopen wedstrijd in beslag genomen: Wanbestuur= Wanbeleid. Die zou er zo weer kunnen hangen.
pi_63501475
Als Foppe terugkomt worden we kampioen
pi_63503149
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 00:56 schreef MaxPower het volgende:

[..]

Wat weet jij van de directie wat wij niet weten?
Ze komen op me over als daadkrachtig. Zint ze iets dan wordt er snel wat aan gedaan. Sollied veranderen ze niet, die is zoals hij is. En blijkt dat niet te werken dan moet er ingegrepen worden. Maar dat is slechts een hersenspinsel, ik weet niet meer.
That's all folks!
pi_63503356
Ik denk overigens wel dat de spelers in t algemeen niet zo blij zijn met de stugge Sollied. Verbeek was een dwarskop, maar met humor en rechtvaardigheid.
Sollied laat tijdens de wedstrijd complete elftallen warm lopen om ze vervolgens niet te benutten. Ook het voortdurend wisselen van bepaalde posities doet de jongens niet goed.
Sibon lijkt ook wat gefrustreerd te zijn, komt zijn slechte spel door de trainer of heeft ie gewoon echt geen goede vorm. Dat het klote gaat is duidelijk, maar om nu alles gelijk naar Sollied toe te schuiven?

We wachten af...ik vind het wel mooi, eindelijk eens trammelant in t brave clubje. Supporters over de schreef, SCH die openlijk de media opzoekt om maar schande te spreken van de supporters, onderlinge strijd tussen 2 supportersverenigingen, trainer op de wip en aan de drank.
Ja, ik denk dat dat Yme dit ook bedoelde vorig jaar: het laatste stukje op naar de top, die bereiken we dit jaar wel. Nog even en we krijgen ook FC Kopenhagen syndromen en voila een nieuwe supersunday is geboren.
pi_63504678
Verbeek liet spelers ook wel es een helft warmlopen om vervolgens weer te gaan zitten hoor..
Op zich is er niks mis mee om meerdere spelers warm te laten lopen, je weet tenslotte nooit wat er aan zit te komen..
Je kunt in eerst instantie wel een verdediger in willen brengen om die 2-1 vast te houden, maar als je 5 minuten later op 2-2 komt kun je er voor kiezen om dan voor de 3-2 te gaan en een spits in te brengen..
Bijvoorbeeld ;-)

De positie wisselingen doen niemand goed, maar om daar Sollied te schuld van te geven..
Blessures en schorsingen zijn denk ik eerder de oorzaak..

Betreffende Sibon, dat hij zo kut speelt is niet op de persoon Sollied af te schuiven (wel op z'n tactiek)..
Hij is totaal uit vorm, raakt haast geen bal goed, en het belangrijkste; rendeert totaal niet in een 4-3-3!!
In een 4-4-2 kan hij de bal vast houden en wachten op aansluiting van andere spits danwel de middenvelders.
Bij 4-3-3 moet hij voor de goal springen om, met name, de ballen van de flanken om te zetten in goals!

.
.
quote:
Heerenveen geeft Sollied rugdekking
SC Heerenveen spreekt de berichtgeving over een naderend ontslag van Trond Sollied tegen. Johan Derksen wist maandagavond te melden dat de Friezen uiterlijk woensdag een beslissing over de toekomst van de Noor zouden nemen.

Voorzitter Yme Kuiper weerspreekt dat echter. "Zolang een trainer hier trainer is, staan wij achter de trainer. Voor de rest heb ik niet de behoefte om te reageren op elk gerucht dat de wereld ingeslingerd wordt", liet de preses weten aan de Leeuwarder Courant. Kuiper vertelde dat Sollied tegen PSV in principe op de bank zal zitten.

Foppe de Haan werd direct naar voren geschoven als tijdelijke opvolger van Sollied. "Ik weet van niets", reageert de Fries. "Dit soort geruchten zijn niets voor een club als Heerenveen." De wisselvallig presterende Sollied ligt onder vuur na de blamage op bezoek bij FC Twente (6-0).
pi_63505087
Rugdekking....als er iets niet gedekt wordt bij Heerenveen

Maare zo zeker klinkt Yme nou ook weer niet. "In principe op de bank zitten", "zolang hij nog trainer is".

Herrie in de tent. Het is volledig te wijten aan dit bestuur, onder leiding van die hockey bal
pi_63505244
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 13:34 schreef dagizmo het volgende:
Rugdekking
  dinsdag 25 november 2008 @ 14:09:40 #138
69083 noxious
Viva la Revolución!
pi_63506133
quote:
Kuiper vertelde dat Sollied tegen PSV in principe op de bank zal zitten.
Dus áls hij voor die tijd nog niet gewieberd is, wordt dat zijn sleutelwedstrijd. De laatste kans van de spelers om te laten zien of ze uberhaupt voor Sollied willen gaan. Ik ben benieuwd...
To do is to be. (Nietzsche) ... To be is to do. (Descartes) ... Do be do be do. (Sinatra)
pi_63506437
Dé kans voor PSV om het doelsaldo op te krikken, want ik denk dat de spelers Sollied gaan wippen.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 25 november 2008 @ 14:52:57 #140
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_63507444
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 01:00 schreef MaxPower het volgende:
Als dit overigens een kern van waarheid heeft moet de directie morgenvroeg gelijk duidelijkheid scheppen en Sollied ontslaan. Het kwaad is nu al geschied.
De duidelijkheid die ze nu gegeven hebben, is een wassen neus. Kuiper zegt dat ze achter hem staan zolang er nog een trainer zit. Dat duidt op weinig vertrouwen.
quote:
En wat mij betreft trekt de directie zelf ook haar conclusie en stapt gedrieën op. Men predikt een fatsoensclub te zijn met respect voor mensen maar liegt en bedriegt ondertussen dat het een lieve lust is. Ook het ontslag van een trainer zo kort na zijn aanstelling past niet bij het imago dat Heerenveen wil uitstralen.
Ben ik met je eens. Onder Kuiper is Heerenveen een club die te veel met randzaken bezig is en een beetje de passie voor het spel verloren ziet gaan. Het moet meer zakelijk en dat is op zich prima, maar men vergeet dat voetbal veel meer is dan dat. De emotionele kant en het contact met het publiek moet men niet vergeten.
Altijd onderweg naar het avontuur
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 25 november 2008 @ 15:02:05 #141
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_63507684
Het probleem zit dieper dan alleen maar het ontslaan van Sollied. Ik heb het idee dat er weinig chemie is tussen Sollied en zijn spelers. Ook worden spelers niet op de juiste plaatsen in het elftal neergezet en past het systeem dat ze spelen niet bij de spelers. Daarnaast speelt het probleem dat de directie niet bepaald goed functioneert. Ondanks dat de club veel geld op de bank heeft staan, konden er geen goede spelers gehaald worden, spelers die de club naar een hoger niveau kunnen tillen. Die haal je niet zomaar voor een miljoen ergens vandaan. Heerenveen staat/stond bekend om de goede scouting, maar inmiddels is wel duidelijk dat een club als Groningen dat veel en veel beter voor elkaar heeft. En dat dit soort nieuws naar buiten komt is ook al een teken aan de wand. Dus wat mij betreft moet bij Heerenveen overal de bezem door.

Wat ik daar tegenin kan brengen is dat ze het ondanks sommige slechte resultaten niet slecht doen. Het grote aantal tegengoals is zorgelijk, maar ze hebben niet veel meer of minder punten dan vorig jaar rond deze tijd. Een van de spelers die de club echt beter kan maken, Geert Arend Roorda, is al geruime tijd geblesseerd, waardoor er niet een elftal om hem heengebouwd kan worden. En bij vorige clubs heeft Sollied tijd nodig gehad om te bouwen aan een elftal dat volgens zijn visie kan voetballen en waarmee hij prijzen kan pakken, dus wat dat betreft is er nog hoop op verbetering onder de Noor.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_63508874
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 15:02 schreef Peterselieman het volgende:
Heerenveen staat/stond bekend om de goede scouting, maar inmiddels is wel duidelijk dat een club als Groningen dat veel en veel beter voor elkaar heeft.
Dat vind ik nogal een stellingname, vooral dat 'veel en veel'. Dat waag ik toch te betwijfelen. Ik denk eerder dat er wat meer clubs de scouting ook wat beter op orde hebben en dat Heerenveen er redelijk stabiel in geworden is.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 25 november 2008 @ 15:50:02 #143
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_63509002
misschien is veel en veel wat overdreven, maar Heerenveen krijgt in Scandinavië tegenwoordig concurrentie van veel clubs, daarom moet je blijven werken aan het scoutingsapparaat om het nog beter te maken en zo de andere teams voor te blijven. Naar mijn mening laat de club op dat gebied wel wat liggen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_63509755
Misschien is het heel simpel en is Sollied gewoon niet de juiste man op de juiste plek.

Prima om dan nu al in te grijpen. En dan weer over tot de orde van de dag.
pi_63510012
Het scoutingsapparaat nog beter maken in Scandinavië ?
Waarom, het is toch prima zo? Dat er spelers zijn die naar andere clubs gaan wil niet zeggen dat H'veen ze gemist / niet gezien heeft. Dat H'veen ze geen contract aangeboden heeft kun je niet afschuiven op een 'minder'scoutingsapparaat.. Te duur, op 't moment niet nodig, gok te groot, geen potentie, weet jij veel.

Het bestuur er uit na deze 'openbaring' van ome Derksen slaat ook nergens op.
Dhr Derksen is wel een vaker verkeerd geinformeerd (Wetzel als trainer, Amrabat mee.. anyone..).
Z'n TV programma en blad moet zo nu dan ook 'sappig' gevuld worden om kijkers en lezers te trekken..
Dan is een zwalkend Heerenveen, waar het anders altijd zo kalm is, na zo'n 6-0 wel erg makkelijk scoren natuurlijk.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:17:11 #146
73274 Prosac
Bedankt Ray
pi_63519321
Vayrynen is genaaid door Braamhaar. En Braamhaar moet zijn bek houden.
Na een mailwisseling van iemand op een ander forum met de KNVB, blijkt dat de regel waar Braamhaar naar verwees, vorig jaar door de FIFA uit de regels is gehaald.
Voetbalprimeur heeft het even samengevat.

Ingooi Väyrynen krijgt een staartje
quote:
Er zal een onderzoek worden ingesteld naar de ingooi van Mika Väyrynen. De middenvelder van sc Heerenveen gooide de bal zaterdag in het duel met FC Twente (6-0 verlies) tegen de rug van Kenneth Perez, waarvoor hij zijn tweede gele kaart ontving.

Scheidsrechter Eric Braamhaar gaf Väyrynen conform de regels van de KNVB vanwege misleiding de gele kaart. Nu blijkt echter dat de regels van de KNVB niet overeenkomen met die van de FIFA. De wereldvoetbalbond schrapte de sanctie onlangs uit de boeken. De werkgroep Spelregels Veldvoetbal, onder leiding van Henk van Ettekoven, zal een onderzoek uitvoeren.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 25 november 2008 @ 22:20:36 #147
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_63521723
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 16:20 schreef Stinger__ het volgende:
Het scoutingsapparaat nog beter maken in Scandinavië ?
Waarom, het is toch prima zo? Dat er spelers zijn die naar andere clubs gaan wil niet zeggen dat H'veen ze gemist / niet gezien heeft. Dat H'veen ze geen contract aangeboden heeft kun je niet afschuiven op een 'minder'scoutingsapparaat.. Te duur, op 't moment niet nodig, gok te groot, geen potentie, weet jij veel.
Verbeteringen zijn altijd mogelijk hoor
quote:
Het bestuur er uit na deze 'openbaring' van ome Derksen slaat ook nergens op.
Dhr Derksen is wel een vaker verkeerd geinformeerd (Wetzel als trainer, Amrabat mee.. anyone..).
Z'n TV programma en blad moet zo nu dan ook 'sappig' gevuld worden om kijkers en lezers te trekken..
Dan is een zwalkend Heerenveen, waar het anders altijd zo kalm is, na zo'n 6-0 wel erg makkelijk scoren natuurlijk.
Het gaat niet alleen om de opmerking van Johan Derksen. Hij is slechts een katalysator. Onder Yme Kuiper functioneert het bedrijf SC Heerenveen prima, maar daar heeft de voetbalclub SC Heerenveen onder te lijden. Ik denk dat Kuiper niet de juiste man op die plek is. Hij heeft naar mijn mening te weinig een voetbalhart en is wat te veel een manager. De uitspraken van vandaag over de positie van Sollied zijn daar een goed voorbeeld van.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_63523058
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 01:08 schreef MaxPower het volgende:
Frappant overigens dat dit speelt terwijl de supporters over het algemeen nog helemaal niet morren over Sollied, afgezien van wat kritische kanttekeningen op het internet.
Hmm ja, maar heb ook geen supporters horen morren over Verbeek
  dinsdag 25 november 2008 @ 23:14:20 #149
147174 soccerbrain
blauw zwart groen geel
pi_63523583
Ik ken Sollied toevallig erg goed en wist meteen dat Heerenveen een grote fout maakte.
Totaal geen trainer voor de Nederlendse competitie......
En Riemer heeft hem nog wel goed geanaliseerd,,,
ik had het hem wel kunnen vertellen........
Wat een DOMME voetbalwereld!
brugge-ado
pi_63524434
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 23:14 schreef soccerbrain het volgende:
Ik ken Sollied toevallig erg goed en wist meteen dat Heerenveen een grote fout maakte.
Totaal geen trainer voor de Nederlendse competitie......
En Riemer heeft hem nog wel goed geanaliseerd,,,
ik had het hem wel kunnen vertellen........
Wat een DOMME voetbalwereld!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')