abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_62909762
quote:
Op maandag 3 november 2008 15:33 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Heb je het artikel in kwestie gelezen?
Hier te vinden overigens. De conclusies uit het artikel zelf:
quote:
This study, in which we examined trends in prescription drug therapy to treat chronic conditions in children, revealed increasing prevalence of use across all therapy classes evaluated. Varying patterns were noted between males and females and across age groups. Particularly noteworthy are growing rates of use among female children, at times rates twice as great as among males. These findings hold important implications for children’s health and health care costs in the United States. Some of these patterns reflect changes in physician prescribing, although increases in prevalence may also be because of increases in risk factors for chronic diseases, increased screening rates, or greater use of drug therapy as the preferred treatment for children with chronic conditions. Another factor contributing toward increased prevalence of use is federal legislation spurring research on the safety and efficacy of selected drug therapy in children. Specifically the voluntary pediatric exclusivity provision of the FDA Modernization Act of 1997 (and the FDA’s “pediatric rule”). The FDA Modernization Act of 1997 provided incentives for pharmaceutical manufacturers to conduct studies in children, whereas the FDA’s pediatric rule required manufacturers to test their products in children for selected new drugs and biologics. The response to the provisions exceeded expectations with 100 medications receiving pediatric indications between 1998 and 2005.54 This increased data on safety and efficacy in children likely provided physicians with a greater degree of confidence to prescribe in pediatric populations. Although these patterns of use provide important insights into the treatment decisions of physicians and probable links to chronic disease risk factors, such as obesity, key questions remain. Additional research is necessary to determine the reasons for greater rates of treatment and growth in the use of drug therapy among female children relative to males. Also, research should examine the implications of these changing trends on overall child health. Although drug therapy is effective for treating many chronic conditions in children, the risk of inappropriate use also exists. As chronic prescription use grows, so too do the risks of drug-related adverse effects and drug–drug interactions. Although research is underway to understand the etiology of chronic disease in children, addressing the appropriateness of current treatment patterns must not be ignored.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_62909954
quote:
Op maandag 3 november 2008 15:18 schreef Lambiekje het volgende:
Psychiatrie des doods
Mods, kan dit scientology gedoe nou eens een keer ophouden wat NWS betreft?
pi_62910526
quote:
Op maandag 3 november 2008 15:18 schreef Lambiekje het volgende:

[...

De psychiater lijkt voorbij te gaan aan de wetenschap die duidelijk kan aantonen of iets gevaarlijk is of niet. Zomaar iets roepen vanuit een eigen overtuiging is een zeer kwalijke zaak. Ritalin is een zeer gevaarlijk medicijn, het is niet voor niets dat het medicijn in het Verenigd Koninkrijk inmiddels verboden is en geclassificeerd is als categorie C verslavend middel.

Wat denkt deze psychiater met zijn noodkreet te bereiken? Wil hij dat ouders hun kinderen potentieel dodelijke en bewezen ziekmakende medicijnen laten slikken voor een wetenschappelijk dubieuze diagnose? De medicijnen belemmeren de groei van kinderen en zorgen ervoor dat de hersenen van het kind minder groot groeien.

...]
Ironisch dat de schrijver begint met "zomaar iets roepen vanuit een eigen overtuiging is een zeer kwalijke zaak" en vervolgens zonder enige referentie van alles roept over ritalin. Merk ook de drogreden op waarbij ervan uit wordt gegaan dat een verbod op een middel bewijst dat het een gevaarlijk middel is. Daarbij is het natuurlijk onzin dat het medicijn verboden zou zijn in het VK.
pi_62911667
Ik heb dit topic een beetje doorgelezen, in hoeverre dat mogelijk was. Vergeef me als dit een nietszeggende post is, ik kon me niet concentreren bij het doorlezen van dit topic. Misschien zeg ik nu wel dingen die 2 pagina's terug al behandeld zijn . Sorry dan.

Mja wat ik dan toch gelezen heb:
Er zijn hier mensen die denken dat ADHD niet 'bestaat' of dat het grote nonsens is, maar ik vraag me af hoe jullie dan denken over ADD. Zelf heb ik ADD en het is toch echt een soort 'afwijking'. De concentratieproblemen, de verstrooidheid, alles. Bij ADHD kan ik begrijpen dat er mensen zijn die denken: "Als een kind een beetje druk is, heeft het tegenwoordig meteen ineens een afwijking en wordt ie volgestopt met ritalin."
Maar hoe denken jullie dan over ADD? ADD wordt vaak wat later ontdekt. Op de middelbare school of pas als je volwassen bent, want het valt gewoon niet op voor de omgeving.
Ik was als ADD-kind erg introvert en vertelde niet snel wat me mankeerde. Ik kreeg altijd te horen: 'het zit er wel in, maar het komt er niet uit.' Men dacht dat ik lui was. Ik was ook lui. De reden dat ik niet goed mijn best deed op school, was omdat het leerproces altijd zo'n gedoe was. Ik dwaalde constant af. Mijn gedachtegang ging alle kanten op, ik legde overal verbanden tussen en zo kon ik gewoon niet leren. Daardoor zijn AD(H)D'ers volgens mij ook creatief, maar goed.
Mja er zijn dus een paar verschillen tussen ADD en ADHD, maar ik vraag me af hoe serieus jullie het nemen. Ik kan jullie vertellen dat ADD geen nonsens is in ieder geval. Althans, ik breng het nu als een feit, maar dat is in ieder geval wat ik heb geconcludeerd. Het is geen nonsens, voor mij absoluut niet.

Zo.
Verder heb ik een tijdje ritalin gebruikt en dat werkte. Helaas kreeg ik daar ook stemmingswisselingen van en allemaal andere vervelende bijwerkingen zoals een droge strot en geen eetlust, dus ik ben er maar weer mee gestopt.

Ik denk trouwens zelf dat ADHD niet helemaal nonsens is. Ik ken mensen met ADHD, en ze vertonen best veel overeenkomsten met mij. Ik ben dan wel extreem kalm en zij totaal niet, maar dan nog. Mijn hoofd zit soms helemaal vol.

Ik hou wel van mezelf, en zo ook van mijn ADD. Ik ben creatief en dat is zeker een aanwinst. Ik vind ADD'ers ook zeer toffe mensen. (uiteraard omdat hun gedrag overeenkomt met mijn gedrag. en sorry dat ik mezelf en anderen nu in hokjes gooi.)
Dus als ik zou mogen kiezen, kies ik voor een leven met ADD. Uiteindelijk dan, want als ik me een keer goed moet concentreren, word ik soms wel helemaal gek. Maar ach.

Mja misschien voegt dit wel helemaal niks toe aan het topic maar ik wou het even kwijt.
pi_62912760
Goede post, 8. Ik denk dat het voor sommige mensen hier wel goed is om eens van een patiŽnt zelf te horen dat er mensen zijn die echt last hebben van AD(H)D, en dat het niet gewoon vrolijke kinderen zijn die van hun ouders een labeltje opgeplakt krijgen. En dat je zelf ervaren hebt dat ritalin werkte - hoewel jij helaas bijwerkingen ervoer die voor jou onaanvaardbaar waren.
quote:
Op maandag 3 november 2008 16:54 schreef 8. het volgende:

Ik denk trouwens zelf dat ADHD niet helemaal nonsens is. Ik ken mensen met ADHD, en ze vertonen best veel overeenkomsten met mij. Ik ben dan wel extreem kalm en zij totaal niet, maar dan nog. Mijn hoofd zit soms helemaal vol.
De bewoording "niet helemaal nonsens" verbaast me van iemand die zelf ADD heeft. Beter zou zijn: "helemaal geen nonsens". Het onderscheid tussen ADHD en ADD wordt in de huidige nomenclatuur zelfs helemaal niet op die manier gemaakt, patiŽnten worden nu onderverdeeld in:
- ADHD hoofdzakelijk onaandachtig subtype (ADHD-I)
- ADHD hoofdzakelijk hyperactieve/impulsieve subtype (ADHD-H)
- ADHD gecombineerde subtype (ADHD-C)

Het is dus niet zo gek dat je jezelf als ongeconcentreerde ADHD-I'er (voorheen ADD'er) herkent in de drukke ADHD-H'er. In feite hebben jullie beide een variant van dezelfde aandoening.
pi_62913088
Ah, voegde het dus toch wat toe. Tof.
quote:
Op maandag 3 november 2008 17:34 schreef LinkseFrieseVegetarier het volgende:[..]
De bewoording "niet helemaal nonsens" verbaast me van iemand die zelf ADD heeft. Beter zou zijn: "helemaal geen nonsens".
Ik twijfelde hier. Ik wil nooit te snel conclusies trekken.
Ik ben hoe dan ook van mening dat ADHD bestaat, dat zeker, maar ik kan me voorstellen dat er bij zo'n aandoening sneller fouten worden gemaakt dan bij bijvoorbeeld ADD, wat minder opvalt. Misdiagnoses komen vast relatief vaak voor op het gebied van ADHD.
pi_62914566
quote:
Op maandag 3 november 2008 15:54 schreef DrWolffenstein het volgende:

[..]

Mods, kan dit scientology gedoe nou eens een keer ophouden wat NWS betreft?
Die tak mag best wel eens weten dat zij Mengele-beoefenaars zijn. Sorry maar dat is het.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_62914771
Ah ja vandaar ook dat UK een Ritalin boycot wil iig voor <5 jarige

Waarom dweept men hier met een harddrug? Hoe stom denkt men? Welke onverlaat verznt het om cocaine toe te dienen aan jongen kinderen. Echt mensen in Nederland zijn echt van de pot gerukt.
quote:
Alledaagse problemen omschreven als geestelijke stoornis
Psychiaters zeggen dat uw stemming en levensgeluk worden veroorzaakt door een “chemische onevenwichtigheid” in uw hersenen. Dit is een leugen.
Psychiaters zijn ordinaire leugenaars.
wederom uitzonderingen daar gelaten...

[ Bericht 6% gewijzigd door Lambiekje op 03-11-2008 19:09:14 ]
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_62914874
quote:
Op maandag 3 november 2008 16:54 schreef 8. het volgende:
Ik heb dit topic een beetje doorgelezen, in hoeverre dat mogelijk was. Vergeef me als dit een nietszeggende post is, ik kon me niet concentreren bij het doorlezen van dit topic. Misschien zeg ik nu wel dingen die 2 pagina's terug al behandeld zijn . Sorry dan.

Mja wat ik dan toch gelezen heb:
Er zijn hier mensen die denken dat ADHD niet 'bestaat' of dat het grote nonsens is, maar ik vraag me af hoe jullie dan denken over ADD. Zelf heb ik ADD en het is toch echt een soort 'afwijking'. De concentratieproblemen, de verstrooidheid, alles. Bij ADHD kan ik begrijpen dat er mensen zijn die denken: "Als een kind een beetje druk is, heeft het tegenwoordig meteen ineens een afwijking en wordt ie volgestopt met ritalin."
Maar hoe denken jullie dan over ADD? ADD wordt vaak wat later ontdekt. Op de middelbare school of pas als je volwassen bent, want het valt gewoon niet op voor de omgeving.
Ik was als ADD-kind erg introvert en vertelde niet snel wat me mankeerde. Ik kreeg altijd te horen: 'het zit er wel in, maar het komt er niet uit.' Men dacht dat ik lui was. Ik was ook lui. De reden dat ik niet goed mijn best deed op school, was omdat het leerproces altijd zo'n gedoe was. Ik dwaalde constant af. Mijn gedachtegang ging alle kanten op, ik legde overal verbanden tussen en zo kon ik gewoon niet leren. Daardoor zijn AD(H)D'ers volgens mij ook creatief, maar goed.
Mja er zijn dus een paar verschillen tussen ADD en ADHD, maar ik vraag me af hoe serieus jullie het nemen. Ik kan jullie vertellen dat ADD geen nonsens is in ieder geval. Althans, ik breng het nu als een feit, maar dat is in ieder geval wat ik heb geconcludeerd. Het is geen nonsens, voor mij absoluut niet.

Zo.
Verder heb ik een tijdje ritalin gebruikt en dat werkte. Helaas kreeg ik daar ook stemmingswisselingen van en allemaal andere vervelende bijwerkingen zoals een droge strot en geen eetlust, dus ik ben er maar weer mee gestopt.

Ik denk trouwens zelf dat ADHD niet helemaal nonsens is. Ik ken mensen met ADHD, en ze vertonen best veel overeenkomsten met mij. Ik ben dan wel extreem kalm en zij totaal niet, maar dan nog. Mijn hoofd zit soms helemaal vol.

Ik hou wel van mezelf, en zo ook van mijn ADD. Ik ben creatief en dat is zeker een aanwinst. Ik vind ADD'ers ook zeer toffe mensen. (uiteraard omdat hun gedrag overeenkomt met mijn gedrag. en sorry dat ik mezelf en anderen nu in hokjes gooi.)
Dus als ik zou mogen kiezen, kies ik voor een leven met ADD. Uiteindelijk dan, want als ik me een keer goed moet concentreren, word ik soms wel helemaal gek. Maar ach.

Mja misschien voegt dit wel helemaal niks toe aan het topic maar ik wou het even kwijt.
Ik zou toch nog maar eens dit ezen

Overigens is voor de gros gewoon ordinaire vitamines te kort. Krijg je ervan dat wij Nederlands zeer smerig/matig eten tot ons nemen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lambiekje op 03-11-2008 19:06:32 ]
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  maandag 3 november 2008 @ 19:44:30 #130
232678 John.Milton
Vanity is my favorite sin
pi_62916005
quote:
Op maandag 3 november 2008 18:46 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Die tak mag best wel eens weten dat zij Mengele-beoefenaars zijn. Sorry maar dat is het.
Goed voorbeeld van de wet van Godwin laat je hier zien. Je vergelijking met Josef Mengele is een reductio ad Hitlerum en doet het meestal niet zo goed in discussies
quote:
Op maandag 3 november 2008 15:29 schreef Monolith het volgende:

[..]

En dat is nu precies jouw probleem. Jouw waarheid staat vast en ieder onderzoek of iedere mening die hiervan afwijkt is ongeacht de onderbouwing per definitie onjuist. Dat is geen kritisch denken, dat is samenzweringsgeneuzel slikken als zoete koek.
Hiermee wordt ook de spijker op z'n kop geslagen. Volgens mij is er nog geen enkele discussie geweest waarbij Lambiekje zijn mening heeft moeten herzien.
pi_62916635
oh please echt lambiekje ga een sneltrein koppen ofzo. Mengele geboefte? Psychiatrie ordinaire leugenaars? Ga voor de grap 'ns een keer in gesprek met een psychiater, ik zou alleen wel zorgen dat je in de buurt van de deur zit, hij wil je waarschijnlijk binnen 5 minuten al permanent op een long-stay afdeling plaatsen.
  maandag 3 november 2008 @ 20:25:26 #132
185631 Guncta
En un momento dado
pi_62917069
Kan er niet een apart topic worden geopend over de relatie (of niet) tussen ADHD en voeding? Stel voor dat Lambiekje de eer krijgt om die aan te maken en een mooie OP aan te maken.

Dit wordt een wellus-nietus-geschreeuw en het op de man spelen. Iets wat ik kansloos vind.

Als je even zoekt op google vind je al meer dan genoeg informatie, deze informatie is vaak gekleurd of weer overgenomen door andere sites. Vast wel een topic waardig.

Even als de discussie of veel ADHD-gevallen misschien toe te schrijven aan een foute diagnose, voedselallergie, en niet aan ADHD.

Dus, Lambiekje, als je even een topic aanmaakt met een leuke OP en een linkje post, dan zou dat misschien een leuke verzamelplek zijn voor de meest wilde ideeŽn. Niet vergeten om even een linkje naar dat topic in dit topic te posten.
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
pi_62917610
quote:
Op maandag 3 november 2008 19:00 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Ik zou toch nog maar eens dit ezen

Overigens is voor de gros gewoon ordinaire vitamines te kort. Krijg je ervan dat wij Nederlands zeer smerig/matig eten tot ons nemen.

Ik denk dat het niet de meerderheid maar de minderheid is, die ADHD-gedrag vertoont door slechte voeding. Mijn voeding is overigens altijd prima geweest. Maar goed, dat is individueel.
Ik weet wel zeker dat aanpassing van het eet- en slaappatroon invloed heeft op de energie van het kind. Dat is altijd zo. Eerlijk gezegd zie ik het nut niet echt van ritalin nemen als je een kind bent. Op school dient de leraar er bijvoorbeeld gewoon voor te zorgen dat het rustig is in de klas. Als dat niet lukt moeten ze eerst kijken naar de levensstijl van het kind en daarna wellicht overstappen op medicatie. Nu gebeurt dat veel te snel.
Visolie helpt ook bij het concentreren, zo ook bij mensen met AD(H)D. Ik vind het belachelijk dat ze altijd eerst denken aan ritalin, en dan pas aan andere methoden.
Voor volwassenen is ritalin trouwens helemaal niet zo gevaarlijk. Ik betwijfel ook in hoeverre het verslavend is voor de gemiddelde AD(H)D'er. Ik kan het mis hebben. Naar wat ik heb gehoord heeft ritalin een ander effect op mensen met AD(H)D dan op mensen zonder aandoening.
pi_62918171
quote:
Op maandag 3 november 2008 19:00 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Ik zou toch nog maar eens dit ezen

Overigens is voor de gros gewoon ordinaire vitamines te kort. Krijg je ervan dat wij Nederlands zeer smerig/matig eten tot ons nemen.
Heeej, een Scientology websiteje.
Ik dacht dat je zo'n probleem had met religies?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  maandag 3 november 2008 @ 21:15:33 #135
185631 Guncta
En un momento dado
pi_62918430
quote:
Op maandag 3 november 2008 20:48 schreef 8. het volgende:

[..]

Ik denk dat het niet de meerderheid maar de minderheid is, die ADHD-gedrag vertoont door slechte voeding. Mijn voeding is overigens altijd prima geweest. Maar goed, dat is individueel.
Ik weet wel zeker dat aanpassing van het eet- en slaappatroon invloed heeft op de energie van het kind. Dat is altijd zo. Eerlijk gezegd zie ik het nut niet echt van ritalin nemen als je een kind bent. Op school dient de leraar er bijvoorbeeld gewoon voor te zorgen dat het rustig is in de klas. Als dat niet lukt moeten ze eerst kijken naar de levensstijl van het kind en daarna wellicht overstappen op medicatie. Nu gebeurt dat veel te snel.
Visolie helpt ook bij het concentreren, zo ook bij mensen met AD(H)D. Ik vind het belachelijk dat ze altijd eerst denken aan ritalin, en dan pas aan andere methoden.
Voor volwassenen is ritalin trouwens helemaal niet zo gevaarlijk. Ik betwijfel ook in hoeverre het verslavend is voor de gemiddelde AD(H)D'er. Ik kan het mis hebben. Naar wat ik heb gehoord heeft ritalin een ander effect op mensen met AD(H)D dan op mensen zonder aandoening.
Visolie is zo 2007.
En volgens Radar zeker niet gezond.
http://www.trosradar.nl/index.php?id=uitzending&itemUid=1295

Complete voedingsdieeten schijnen beter te werken.
Al zoek ik nog steeds naar sites met een onafhanhelijke mening, en die niet zomaar informatie klakkeloos overnemen.

Misschien nog mensen met ervaring hierin die toevallig op dit topic hebben geklikt?

Wat zal dit voor gevolgen hebben, geen(/beperkt) Ritalin voor ADHD-kinderen in UK qua behandeling?
Er schijnt een groot te kort te zijn aan deskundig personeel.
Is dit in de UK ook zo?

[ Bericht 5% gewijzigd door Guncta op 03-11-2008 21:28:33 ]
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
pi_62918580
quote:
Op maandag 3 november 2008 21:15 schreef Guncta het volgende:

[..]

Visolie is zo 2007.
En volgens Radar zeker niet gezond.

Complete voedingsdieeten schijnen beter te werken.
Al zoek ik nog steeds naar sites met een onafhanhelijke mening, en die niet zomaar informatie klakkeloos overnemen.
Nou, fout voorbeeld dan van mij kennelijk, maar ik weet zeker dat er gezondere manieren zijn dan ritalin om kinderen met ADHD rustiger te maken.
En ik denk dat die drukte toch echt het grootste probleem is van ADHD-kinderen.
pi_62919263
quote:
Op maandag 3 november 2008 20:48 schreef 8. het volgende:

[..]

Ik denk dat het niet de meerderheid maar de minderheid is, die ADHD-gedrag vertoont door slechte voeding. Mijn voeding is overigens altijd prima geweest. Maar goed, dat is individueel.
wat is goed? Al die rare Sonja bakker dieten. Slaat totaal nergens op. Je weet dat ons groente en fruit afgelopen 10 jaar ernstig achteruit is gegaan dankzij Monsanto. En veel minder vitamines en mineralen bevatten. En vanaf eind volgend jaar is het helemaal een feest met het aan banden leggen van vitamines. Dus nog een jaar en er zijn NOG meer aandoeningen en gerotzooi. Tel daarbij op het prozackraanwater en pesticiden is het met een duizendvoud verhoogd toegestaan. Ons voedsel is gewoon doelbewust beroerd.
quote:
Ik weet wel zeker dat aanpassing van het eet- en slaappatroon invloed heeft op de energie van het kind. Dat is altijd zo. Eerlijk gezegd zie ik het nut niet echt van ritalin nemen als je een kind bent. Op school dient de leraar er bijvoorbeeld gewoon voor te zorgen dat het rustig is in de klas. Als dat niet lukt moeten ze eerst kijken naar de levensstijl van het kind en daarna wellicht overstappen op medicatie. Nu gebeurt dat veel te snel.
Slapen en voedsel wordt doelbewust onderschat door de wetenschap. Dat scheelt bigpharma heel wat pillen en dus is het geen optie.

Er wordt direct naar Ritalin gegrepen. Ik denk dat voornamelijk de omgeving een probleem is van een adhder en niet de persoon zelf. Ik hoor al me hele leven van alle kanten dat ik een ADHDer ben maar zelf zie ik het ABSOLUUT niet. Leraren die het ooit hebben gevonden en begonnen over de medicijen kon de vinger krijgen en dat ze zelf maar medicijnen moesten nemen. Ik ben wie ik ben en daarmee uit. Het is waanzin van de maatschappij.
quote:
Visolie helpt ook bij het concentreren, zo ook bij mensen met AD(H)D. Ik vind het belachelijk dat ze altijd eerst denken aan ritalin, en dan pas aan andere methoden.
Voor volwassenen is ritalin trouwens helemaal niet zo gevaarlijk. Ik betwijfel ook in hoeverre het verslavend is voor de gemiddelde AD(H)D'er. Ik kan het mis hebben. Naar wat ik heb gehoord heeft ritalin een ander effect op mensen met AD(H)D dan op mensen zonder aandoening.
Overigens staat hier dat visolie geen invloed heeft op ADHD

Ritalin is gewoon een verkapte harddrug. Paddos zijn verboden maar aan de andere kant wordt er verplicht tot Ritalin voor jongeren. Politiek en big pharma meten gewoon met twee maten. Gevaarlijke klootzakken zijn het.

Bejaarden die (per ongeluk) stoppen met hun medicijnen kalefateren weer op. Voornamelijk genereren de medicijnen de symptomen van de aandoening, as usual.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_62919600
quote:
Op maandag 3 november 2008 20:10 schreef Sora het volgende:
oh please echt lambiekje ga een sneltrein koppen ofzo. Mengele geboefte? Psychiatrie ordinaire leugenaars? Ga voor de grap 'ns een keer in gesprek met een psychiater, ik zou alleen wel zorgen dat je in de buurt van de deur zit, hij wil je waarschijnlijk binnen 5 minuten al permanent op een long-stay afdeling plaatsen.
Psychiaters weten zelf niet dat ze fout bezig zijn en dat hun basis beginselen berusten op gepruts van Mengele. Psychiatrie berust op pseudo-wetenschap.

Mensen die out of the box denken en niet voldoen aan het opgedrongen hokjes denken wat er op school wordt ingestampt is sowieso rijp voor gesticht. Zelf nadenken is een gevaar ...

Weet je wie vast zou zitten in een gesticht als hij nu actief zou zijn. Die grappemaker, die zichzelf zoon van god noemt, maar gewoon een ordinaire timmerman was uit het toen nog niet bestaande Nazareth.

Mijn moeder werkt bij justitie en werkt veel met psychiaters en vind dat het maar rare mensen zijn. Ze hebben zelf behandeling nodig.

Oh en Sora afgelopen weken komen er alleen maar meer en meer berichten dat Ritalin bedrog is
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_62919910
quote:
Op maandag 3 november 2008 21:41 schreef Lambiekje het volgende:

Bejaarden die (per ongeluk) stoppen met hun medicijnen kalefateren weer op. Voornamelijk genereren de medicijnen de symptomen van de aandoening, as usual.
Met 'as usual' refereer je hier aan je AIDS-topics, waarin je beweert dat de symptomen van AIDS worden veroorzaakt door medicijnen?
pi_62919960
quote:
Op maandag 3 november 2008 21:07 schreef Monolith het volgende:

[..]

Heeej, een Scientology websiteje.
Ik dacht dat je zo'n probleem had met religies?
Als je eens wist wat het vaticaan allemaal sponsort. Dubbel moraal. Het zijn alleen geldschieters bij S. en staat los van hun waanzinnige leer. Heb je het wel eens gelezen?
quote:
Among these advanced teachings, one episode revealed to those who reach OT level III is the story of Xenu (sometimes Xemu), introduced as an alien ruler of the "Galactic Confederacy." According to this story, 75 million years ago Xenu brought billions of people to Earth in spacecraft resembling Douglas DC-8 airliners, stacked them around volcanoes and blew them up with hydrogen bombs. Their souls then clustered together, stuck to the bodies of the living and continue to do this today. Hubbard called these clustered spirits "Body Thetans," and advanced-level Scientologists place considerable emphasis on isolating these alien souls and neutralizing their ill effects.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')