abonnement Unibet Coolblue
pi_61244081
Ivm met een dieet moet/mag ik iedere dag een salade eten bij de lunch, het liefst met een niet te vette dressing.
Ik gebruikte eigenlijk nooit andere dressing dan kant-en-klaar maar wil me nu toeleggen op het zelf maken van sladressing.
Iets met sinaasappel lijkt me erg lekker, en ik hou ook van de combi honing/mosterd en zou die wel zelf willen maken.

Hebben jullie lekkere recepten voor de sla, ik ben er benieuwd naar!

[ Bericht 0% gewijzigd door Dinus op 30-08-2008 14:07:24 (typo) ]
Zolang er was is, is er leven.
pi_61244114
Citroen & olijfolie.
pi_61244155
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels yoghurt
halve eetlepel mayonaise (kun je ook weglaten)
1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd
Evt wat bieslook of slakruiden

Héérlijk!
pi_61244172
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 14:04 schreef OldJeller het volgende:
Citroen & olijfolie.
Oké,dat klinkt eenvoudig genoeg en in welke verhouding doe je dat, ieder de helft?

Die van Sunmoon klinkt ook lekker, ik schrijf mee
Zolang er was is, is er leven.
pi_61244185
Honing, mosterd, azijn, roeren. .
Ik ga naar huis.
pi_61244459
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 14:08 schreef Dinus het volgende:

[..]

Oké,dat klinkt eenvoudig genoeg en in welke verhouding doe je dat, ieder de helft?
Op smaak een beetje proberen.
Als je meer van zuur houdt, dan voeg je wat meer citroen(sap) toe t.o.v. olijfolie.
Verder zou ik niet te veel olijfolie gebruiken, zodat alle sla direct doordrenkt is, maar gewoon een scheut toevoegen en dan de sla mixen, en kijken of het je dan bevalt.
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 14:30:08 #7
163216 bioloogje
Meneer Bioloogje voor jou!
pi_61244558
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 14:09 schreef nietzman het volgende:
Honing, mosterd, azijn, roeren. .
Beetje olijfolie erbij en hij is echt klaar

verhoudingen gewoon een beetje op de gok doen. af en toe even proeven om te kijken of het goed is en anders er wat bij gooien.
pi_61245239
3 el olie
1/2 el azijn
1 el slasaus
1 tl mosterd
3 tl suiler
1 knoflookteentje
provencaalse kruiden
zout en peper
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_61245377
Uitje
Olijfolie
Citroensap (azijn)
Ketjap
Mosterd
Ketchup/tomatenpuree/tomaat
Yoghurt/kwark/mayo
Suiker/honing
Peper

Het is een rommeltje, het ziet er ook niet heel mooi uit, het komt ook helemaal niet precies op de verhoudingen en de kwaliteit van de ingredienten, maar het doet het prima met gewone kropsla of romainesla. Het is gewoon een lekker volle dressing en ik ben nog niemand tegengekomen die het niet verrassend lekker vond.

[ Bericht 2% gewijzigd door Weltschmerz op 30-08-2008 16:02:17 ]
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 15:40:45 #10
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_61245971
Yofresh
Grove mosterd
Honing
Roeren
pi_61247071
Ik doe vaak heel simpel twee lepels olijfolie, 1 lepel citroensap, zeezout & peper met eventueel wat provencaalse kruiden.
  zondag 31 augustus 2008 @ 09:43:22 #12
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_61260419
jus dórange
olijfolie
rozemarijn
mosterd

gewoon een beetje naar smaak heerlijk!
pi_61260593
Houd bij een dressing op basis van olie en azijn respectievelijk een verhouding aan van ongeveer3:1.

Beetje honing erbij, zout, peper en desgewenst mosterd. Klaar.

Variëren kan eindeloos.
pi_61304498
Bedankt allemaal
Zolang er was is, is er leven.
  dinsdag 2 september 2008 @ 11:08:30 #15
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_61316218
Beetje mayonaise
Beetje grove mosterd
geperst teentje knoflook
klein beetje zout
balsamico azijn
zonnebloemolie

Goed roeren! En even laten staan, zodat de knoflook goed z'n smaak af kan staan aan de olie.

Een stelregel voor een lekkere sladressing is "wees een vrek met azijn en wees royaal met olie..."
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_61316960
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 09:43 schreef scrub_nurse het volgende:
jus dórange
olijfolie
rozemarijn
mosterd

gewoon een beetje naar smaak heerlijk!
Deze heb ik net gemaakt, ik had eerst te veel olijfolie gedaan, maar de tweede poging was goed!
Zolang er was is, is er leven.
pi_61317580
honing en azijn met een snufje peper
Ja doei.
pi_61318562
Een standaard basis dressing recept en dan met truffelolie, goddelijk!
pi_61318607
'een standaard basis dressingrecept'

vertel?
Ja doei.
pi_61318633
quote:
Op dinsdag 2 september 2008 12:53 schreef motorbloempje het volgende:
'een standaard basis dressingrecept'

vertel?
Ga bijdehand doen . www.google.nl -> basisdressing
Suc6.
O en als je denkt dat weet ie zelf ook niet:
Azijn
Olijfolie
Theelepel Mosterd
Zout/peper
pi_61318660
dat is voor mij niet een standaard dressing
Ja doei.
pi_61318689
quote:
Op dinsdag 2 september 2008 12:55 schreef motorbloempje het volgende:
dat is voor mij niet een standaard dressing
Fijn voor je, maar in de culinaire volksmond wel.
Voor jou dan:
- Yofresh
- Bieslook
- Olie
Heel hard schudden in je salad shaker en klaar.
pi_61318748
'de culinaire volksmond'

*grinnik*

maar tof dat jij het wel weet
Ja doei.
  dinsdag 2 september 2008 @ 13:01:33 #24
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_61318783
quote:
Op dinsdag 2 september 2008 12:57 schreef lighted het volgende:
Fijn voor je,
.
Ik ga naar huis.
pi_61318790
quote:
Op dinsdag 2 september 2008 12:59 schreef motorbloempje het volgende:
'de culinaire volksmond'

*grinnik*

maar tof dat jij het wel weet

Ik wil je best meer uitleggen als je iets snapt/weet hoor, geen probleem.
pi_61318812
ik geloof dat ik hier met Faithy had moeten posten

'Sarcasm, just one more service I have to offer'

Ja doei.
pi_61318861
een schizofreen is nooit alleen

lighted: doe niet zo belerend en betuttelend zeg

als ik vraag 'wat een standaard dressing is' betekent dat niet dat ik een of andere nitwit ben, misschien in jouw ogen, soit, maar voor mij is er NIETS standaard
Doei.
pi_61318984
huttekase!!!!
pi_61319083
enlighten ( ) us?
Ja doei.
pi_61319152
Just did!
OT a.u.b.
pi_61319169
ik had het over de hutenkase, niet alles gaat over jou
Ja doei.
  dinsdag 2 september 2008 @ 13:21:26 #32
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_61319179
witte wijn
balsamico azijn
amandelolie
honing
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_61325666
Eetlepel olie, twee eetlepels water en een beetje van zo een zakje gedroogde kant en klaar sladressing, roeren.
pi_61326007
Olijfolie met een goede balsamico die al wat ouder is. Simpel maar zalig.

Ook lekker:
- (noten)olie, azijn, teentje knoflook, beetje mosterd, beetje suiker.
- sinaasappelsap, honing, mosterd, olie.
Is dat zo?
pi_61329765
quote:
Op dinsdag 2 september 2008 18:15 schreef Smallish het volgende:
Olijfolie met een goede balsamico die al wat ouder is. Simpel maar zalig.

Ja aan zo iets zit ik ook te denken. Simpel, verhouding 3 olie op 1 balsamico, een beetje peper en een gesnipperd sjalotje
Be Cool let's die and get frozen.
pi_61335428
beetje olijfolie met geperste knoflook en een minischeutje azijn.
pi_61360853
enlighten met huttenkase? Ik wist niet dat dat een religieus recept was, thanks for the tip, overmorgen komen mijn joodse buren op bezoek.
pi_61366981
Azijn (2/3)olie(1/3), zout, peper, kruiden (gewoon die je lekker vind).

Honing met pijnboompitjes (geroosterd) is ook lekker. Net als een berg mayo en gekookte eieren Of uitgebakte spekjes
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  donderdag 4 september 2008 @ 05:27:07 #39
150152 Queen_Bee
See ya in another life, brotha
pi_61367005
tvp
I'm super sonic man
Do you wanna buy a rocket
pi_61374914
Oe...hier wil ik wel eea van gaan proberen
(:
pi_61374964
quote:
Op donderdag 4 september 2008 05:09 schreef Morwen het volgende:
Honing met pijnboompitjes (geroosterd) is ook lekker. Net als een berg mayo en gekookte eieren Of uitgebakte spekjes
Heb jij lekker geëet?
pi_61395315
quote:
Op donderdag 4 september 2008 05:09 schreef Morwen het volgende:
Azijn (2/3)olie(1/3), zout, peper, kruiden (gewoon die je lekker vind).

Honing met pijnboompitjes (geroosterd) is ook lekker. Net als een berg mayo en gekookte eieren Of uitgebakte spekjes
Cholosterol-ALARM
RRRRRRRRINGGGggggggggggg!
pi_61396940
quote:
Op vrijdag 5 september 2008 10:26 schreef Rositaaaa het volgende:

[..]

Cholosterol-ALARM
RRRRRRRRINGGGggggggggggg!
(:
pi_64102882
Stukkies appel in de sla
pi_64110960
sinds wanneer zijn stukjes appel een dressing
Ja doei.
pi_65220650
Appel in de sla is soms wel erg lekker
Zolang er was is, is er leven.
pi_65220947
quote:
Op donderdag 18 december 2008 09:36 schreef motorbloempje het volgende:
sinds wanneer zijn stukjes appel een dressing
Sinds ze over zijn van de Kip Madras

Ik lust geen sla, maar over alle andere zut (tomaat, komkommer, etc) gooi ik meestal heel saai wat olijfolie, azijn, kruiden die voorhanden zijn en zout en peper.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_65474107
[quote]Op maandag 19 januari 2009 20:07 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Sinds ze over zijn van de Kip Madras


  maandag 2 februari 2009 @ 20:33:38 #49
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_65669938
Mijn variant:

Scheut magere yoghurt
citroensap
peterselie, zout, peper en prov.kruiden
mosterd
curry
nepsuiker
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 2 februari 2009 @ 20:43:30 #50
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_65670367
Ik heb hier een geweldig lekkere balsamico, klein beetje olie, veel zout en wat peper en klaar. Simpel kan erg lekker zijn, maar dat komt voornamelijk door die balsamico. Gewoon in de supermarkt gekocht hiero, maar wat een voltreffer was dat
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 2 februari 2009 @ 22:02:05 #51
185545 maartenducrot
koning van biafra
pi_65673924
quote:
Op dinsdag 2 september 2008 12:57 schreef lighted het volgende:

[..]

Fijn voor je, maar in de culinaire volksmond wel.
Volgens mij is een standaarddressing in de 'culinaire volksmond' nog altijd olie, azijn/citroensap en peper&zout hoor, zonder mosterd.
Live vanuit Frankrijk!
Jongens jongens toch, nou ik geef het je te doen, hoor.
pi_65727479
Ik denk dat het ook wel uitmaakt welke soort sla je bij welke dressing gebruikt. Weet niet zo goed wat nou bij wat goed past hoor.

Ik gebruik vaak rucola of frissee en dan dan doe ik een scheutje olifolie (extra vierge) erover. hussel alles goed door elkaar en strooi er dan pijnboompitten over en rasp er wat parmezaamse kaas over.
Heel simpel maar best lekker.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')