abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 20 augustus 2008 @ 17:04:31 #1
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_60985923
Ja hoi

Je kunt natuurlijk alles wel zelf willen bedenken, maar beginnen met fijne recepten is volgens mij nog altijd beste basis voor een ontwikkelende kookstijl.

Eerst het recept volgens het boekje maken, en vervolgens naar eigen smaak gaan variëren met ingrediënten, verhoudingen en wie weet ook bereidingswijze.

Mijn eigen kookboekenplankje begint aardig te groeien gelukkig, en wil nu eigenlijk wel eens horen wat anderen vinden van bepaalde kookboeken.
Zelf heb ik tot nu toe vooral boeken van de Slegte in de kast staan, en mijn trots: "De Zilveren Lepel", de Italiaanse kookbijbel.

Nadat ik van een mede-Fok!ker het geweldig goddelijke recept voor fajita's van Ainsley Harriot ( ) heb gehad en uitgeprobeerd, wil ik eigenlijk graag een boek van hem in huis hebben.

Hij heeft er een aantal gemaakt, waaronder de BBQ-Bible. Als ik 'm vandaag bestel is hij morgen in huis, dus ik denk dat ik 't maar eens erop ga wagen. Maargoed, dit topic heet 'het grote kookboekentopic', dus de bedoeling van dit topic:

Post hier de grootste succesverhalen voor kookboeken. Recensies, aanraders en jouw varianten op recepten uit een bekend boek.
Vraag hier welk boek het 'beste' is voor een bepaalde keuken, welke is het meest compleet en authentiek (dus niet de AH-kaartjes die je aanraden een pak van Knorr te gebruiken ) is en ga zo maar door
.

====================================================================================

Misschien kan hier een lijst komen met titels, met daarachter de linkjes naar de posts met recencies/meningen?

[ Bericht 7% gewijzigd door motorbloempje op 20-08-2008 17:14:52 ]
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  woensdag 20 augustus 2008 @ 17:05:19 #2
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_60985943
Mijn binnenkort aanschaf:

BBQ-Bible van Ainsley Harriot

Ben zeer benieuwd
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_60986006
Ik vind "Hoe word ik een goddelijke huisvrouw" van Nigella Lawson erg tof.
Dat komt zowel door de recepten als door de briljante titel.
pi_60986062
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 17:08 schreef Liejannuh het volgende:
Ik vind "Hoe word ik een goddelijke huisvrouw" van Nigella Lawson erg tof.
Dat komt zowel door de recepten als door de briljante titel.
Klopt! Alleen punt is dat ik niet zo van zoete dingen houd dus waarom zou ik hem dan kopen is mijn beredening wel eens

"voor altijd zomer" ook van Nigella is trouwens ook een tof boek met hele lekkere recepten
<a href="http://www.natriumarm.eu" target="_blank" rel="nofollow">Mijn Receptenblog: Natriumarm maar Lekker!</a>
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 21 augustus 2008 @ 10:08:57 #5
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_61002448
http://www.azur.be/index.php?page=ARTIKEL&a=9080484423
"ons kookboek", is de moeder van alle kookboeken in Belgenland , en elke zichzelf respecterende lekkerbek heeft deze in huis.
Ideaal boek voor de startende topchef in spe
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
  donderdag 21 augustus 2008 @ 10:10:32 #6
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_61002485
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 17:08 schreef Liejannuh het volgende:
Ik vind "Hoe word ik een goddelijke huisvrouw" van Nigella Lawson erg tof.
Dat komt zowel door de recepten als door de briljante titel.
Als ik haar op TV bezig zie, heeft ze die titel niet gestolen hoor
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
pi_61044952
http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004001955064&Section=BOOK

Dit bbq-boek heb ik. Vorig jaar zomer eens een hele bbq georganiseerd voor een mannetje of 12. Was echt heerlijk. Veel verschillende dingen en goede marinades gemaakt. Iedereen vond het heerlijk zeker ook omdat we over het algemeen van de hamburgers, kipsatetjes enz gewend zijn bij barbeque-en.

Ik zoek eigenlijk nog een gewoon standaard kookboek. Waar gewone recepten in staan van dagelijks eten en dan een specialere variant daarop ofzo.
  vrijdag 22 augustus 2008 @ 17:26:54 #8
3185 Adelante
To let it go now
pi_61045028


ruim 30 keer het lekkerste dessert ooit
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_61127363
Hmm, ik dacht toch echt dat ik hier al gepost had. Maar goed, ben nu thuis, dus hier het lijstje van kookboeken dat ik heb, en die toch wel regelmatig gebruikt worden:

De nieuwe wokbijbel
Kook met Jamie
Wannée
Margriet kookboek
De studentenkookgids
Conimex kookboek ( 75 jaar de Oosterse keuken thuis)
Blue Band basiskookboek
Eenpans eetplezier
Bakken en roerbakken
Koken met de wok

Van Conimex heb je nu weer een nieuw kookboek, en op internet staat bij deelnemende winkels wel dat de Dirk meedoet, maar heb ze hier nog niet gezien, terwijl de actie al vanaf 4 augustus is :S
  dinsdag 26 augustus 2008 @ 19:44:04 #10
185545 maartenducrot
koning van biafra
pi_61147129
Kook met Jamie
Jamie's dinners
Zilveren Lepel
Giorgio Locatelli - Made in Italy
Culinaria Frankrijk
Culinaria Spanje

Vooral het boek van Locatelli vind ik helemaal geweldig, geniale recepten, mooie verhalen en heel veel achtergrondinformatie over ingrediënten als balsamicoazijn, olijfolie en tomaten.
Live vanuit Frankrijk!
Jongens jongens toch, nou ik geef het je te doen, hoor.
pi_61147412
Made in Italy, jaaaaa Heel mooi.

Ik heb echt heel veel kookboeken, van Nigella en Jamie tot Blue band en Zonnatura Mijn absolute favoriet is 'Duizend-en-een smaken' van Claudia Roden. Ik ben een groot fan van haar boeken, ze geeft namelijk massa's informatie over culturen en keukens
pi_61159251
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 19:44 schreef maartenducrot het volgende:

Zilveren Lepel
Giorgio Locatelli - Made in Italy
Culinaria Frankrijk
Culinaria Spanje
Die dus, en verder alle andere culinaria boeken. Hoewel ik ze leuker vind om in te lezen dan om uit te koken, omdat de recepten vaak gewoon echt totaal niet kloppen. Misschien zijn de hoeveelheden slecht vertaald of omgerekend... Met gezond verstand kom je een heel eind. Dat wel.

Verder:

De Zuid-Italiaanse keuken
Herfst in Piemonte
Twaalf
Trattoria


Heb nog een hele rij Italiaanse kookboeken waarvan ik de titels niet zo één twee drie paraat heb. Veel boeken over één bepaald voedingsmiddel of gerecht. Zoals boeken over risotto, boeken over pasta of vis etc...
Is it a bird?
Is it a plane?
It's an Isaboeing!
pi_61159275
Trouwens niet alleen maar Italiaans hoor. Heb ook nog wel boeken over andere keukens of meer algemene boeken.
Is it a bird?
Is it a plane?
It's an Isaboeing!
pi_61160016
Heb er een stuk of twintig, maar mijn favorieten (meest gebruikte) zijn:

- De Zilveren Lepel
- Wannée
- Thuis bij Jamie
- AH BBQ Boek voor Mannen
Last.FM. The Funk Might Fracture Your Nose
Summer 2008: Pinkpop (Landgraaf), Hard Rock Calling (London), Sziget (Budapest)
pi_61160048
de meest gebruikte hier zijn :

Fastfood (van Gordon Ramsay)
Voor altijd zomer (van Nigella)
Nigella Express
Duizend-en een smaken
500 soepen

en ik krijg elke maand de delicious die we ook gebruiken
<a href="http://www.natriumarm.eu" target="_blank" rel="nofollow">Mijn Receptenblog: Natriumarm maar Lekker!</a>
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 27 augustus 2008 @ 10:55:06 #16
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_61161276
het topic leeft

en zie nu een hoop boeken die ik moet gaan bestellen.
Made in Italy bijvoorbeeld. De Zilveren Lepel heb ik al
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_61161725
Kom je maar 's inlezen in mijn collectie
  woensdag 3 september 2008 @ 14:54:03 #18
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_61347730
Ik heb dus een bon liggen, van de Bruna.
En nu ben ik daar eens binnengelopen en zag ik 100% Ramsay staan.

Is dat nou wat? Door het geschreeuw van die man heb ik zo een negatief beeld van hem gekregen, maargoed, als er briljant lekkere recepten in staan moet ik me daar maar even overheen zetten dan denk ik ?
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_61347783
quote:
Op woensdag 3 september 2008 14:54 schreef motorbloempje het volgende:
Ik heb dus een bon liggen, van de Bruna.
En nu ben ik daar eens binnengelopen en zag ik 100% Ramsay staan.

Is dat nou wat? Door het geschreeuw van die man heb ik zo een negatief beeld van hem gekregen, maargoed, als er briljant lekkere recepten in staan moet ik me daar maar even overheen zetten dan denk ik ?
is een boek, hoor je toch niks van

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_61347785
ik heb twee boeken van Ramsay en ik vind dat er lekkere dingen in staan...
Sowieso is zijn tvpersoonlijkheid anders dan hoe hij schrijft (zou wat zijn: of je de fucking risotto wel zachtjes wilt roeren.. )

100% ramsay wil ik ook nog hebben
<a href="http://www.natriumarm.eu" target="_blank" rel="nofollow">Mijn Receptenblog: Natriumarm maar Lekker!</a>
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_61347821
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  woensdag 3 september 2008 @ 14:57:57 #22
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_61347833
quote:
Op woensdag 3 september 2008 14:56 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

is een boek, hoor je toch niks van


hmeayh.. maar ik vind'm zo naar maargoed.. daar moet ik me dan maar even overheen zetten denk ik
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  woensdag 3 september 2008 @ 15:01:08 #23
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_61347927
quote:
Op woensdag 3 september 2008 14:54 schreef motorbloempje het volgende:
Ik heb dus een bon liggen, van de Bruna.
En nu ben ik daar eens binnengelopen en zag ik 100% Ramsay staan.

Is dat nou wat? Door het geschreeuw van die man heb ik zo een negatief beeld van hem gekregen, maargoed, als er briljant lekkere recepten in staan moet ik me daar maar even overheen zetten dan denk ik ?
Ik bekijk het altijd zo: hij kán schreeuwen omdát 'ie kan koken
Alhoewel ik vind dat 'ie vaak te arrogant is kan ik me voorstellen dat je je als een hondelul MOET gedragen wil je perfectie nastreven zodat je iedereen ook motiveert.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 3 september 2008 @ 15:07:34 #24
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_61348108
oh, ik geloof ook wel dat een goede kok is, denk ik maar hmyeah... you know
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_61351343
Ik kom om in de kookboeken, zal later wat titels posten. De Wannée is echt een klassieker. Die werd vroeger als handleiding gebruikt op de huishoudschool, volgens mij. Voor wie nog weet wat de huishoudschool was btw.
Is dat zo?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')