Ohw lol Dat had ik ff gemist!quote:Op woensdag 11 juni 2008 23:13 schreef grif het volgende:
Er zit een roerarm in... hou jij van krokettensoep?
1400 watt.quote:Op woensdag 11 juni 2008 23:33 schreef DarkerThanBlack het volgende:
@Grif, kan je me ook vertellen hoeveel stroom (watt) dat ding verbruikt?
Bedoel je of het resultaat hetzelfde is als mooi dikke frites gebakken in ossewit?quote:Op donderdag 12 juni 2008 00:16 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb er ook weleens wat over gelezen. Maar geeft het nou het echt friet-gevoel?
Daar ga je blij van worden: geen geuroverlast, echt niet. Niet met (verse) aardappelschijfjes, in ieder geval. Je kunt 'm onder de afzuigkap zetten (heb ik niet gedaan), voor de zekerheid.quote:Op donderdag 12 juni 2008 20:03 schreef BBQ-kip het volgende:
Hoe zit het met de geuroverlast? Hier kunnen we geen frituurpan nemen omdat we hem niet op het balkon mogen gebruiken (buren worden er niet blij van schijnt ) en anders de hele woonkamer een week naar snackbar ruikt.
Nee bitterballen gaat ook niet lukken, dat wordt ook moes.quote:Op donderdag 12 juni 2008 20:56 schreef BBQ-kip het volgende:
Zouden bitterballen wel lukken? Of worden die ook gechopt door de mengarm? Ik kan het niet goed zien op het plaatje.
Bitterballen/kroketten zijn zo extreem lekker
Ga nu al bijna overwegen hem te kopen
En zondag ga ik dat uitproberen op een vierjarig proefpersoon (en z'n pa) die gek is op frietjes. Een evaluatieformulier is nog een beetje te hoog gegrepen (hij kan nog niet schrijven), maar een leeg bord lijkt voldoende informatie. ;-)quote:Op donderdag 12 juni 2008 21:22 schreef Ericr het volgende:
Top apparaat, beste resultaat boek je mijn inziens met verse aardappelen. Ook al zijn diepvriespatat en schijfjes ook erg smaakvol.
Je gebruikt wel vet, alleen wat minder. Overigens houdt niemand je tegen wat meer vet te gebruiken... Ik ben het verder helemaal met je eens: ovenpatat is niet te doen.quote:Op donderdag 12 juni 2008 22:01 schreef Wooldoor het volgende:
Als je geen vet gebruikt met frituren dan is het toch gelijk niet lekker meer. Hetzelfde met ovenpatat, die shit is zo droog als de kweet niet wat en vult voor geen meter.
Het probleem bij ovenpatat is dat de patat niet beweegt, en dus ook niet lekker kan worden.quote:Op donderdag 12 juni 2008 22:01 schreef Wooldoor het volgende:
Als je geen vet gebruikt met frituren dan is het toch gelijk niet lekker meer. Hetzelfde met ovenpatat, die shit is zo droog als de kweet niet wat en vult voor geen meter. Wat is er mis met lekkere vette patat en frikadellen?
De onderdelen kunnen in de vaatwasser. Heb jij wel eens een veelgebruikte frituese schoongemaakt én schoongekregen?quote:Op dinsdag 9 september 2008 16:39 schreef JoPiDo het volgende:
Waarom zou je 20 minuten op je patat gaan zitten wachten zodat er iets minder vet in zit? Het lijkt me bovendien een hel om dat ding af te moeten wassen!
Omdat ik geen friteuse wil, misschien? Veel te vet, je blijft schoonmaken, walm, en heb je wel eens gekeken wat een paar liter frituurvet kost? (Wat je toch heel regelmatig moet wisselen!). Ik heb nu wat meer ervaring met de Actifry, en krijg er prima patat uit. En meer. Vooral wat een friteuse nooit voor elkaar gaat krijgen.quote:Daarbij: je vergelijkt het met gefrituurde patat en zegt dat het BIJNA net zo lekker is, waarom frituur je je patat niet gewoon als dat o zo lekker is?
Yoghurtmaker en ijsmachine heb ik niet. De staafmixer wel, al is het maar om zelf pesto mee te maken. (dat scheelt zoveel, vergeleken met die bremzoute, veel te dure troep bij de kruidenier)quote:Dit hele geval staat volgend jaar op zolder, naast de staafmixer, de yoghurtmaker, de ijsmachine en de vaccuvin!
niet vergeten dat een friteuse nog op moet warmen, ben je meestal ook wel wat tijd aan kwijt, ranzige luchtjes, ding lijkt me nog steeds wel watquote:Op dinsdag 9 september 2008 16:39 schreef JoPiDo het volgende:
Dit is overduidelijk een huismoeder-apparaat, een hype van een huishoudelijk apparaat dat onhandig en overbodig is.
Waarom zou je 20 minuten op je patat gaan zitten wachten zodat er iets minder vet in zit? Het lijkt me bovendien een hel om dat ding af te moeten wassen!
Daarbij: je vergelijkt het met gefrituurde patat en zegt dat het BIJNA net zo lekker is, waarom frituur je je patat niet gewoon als dat o zo lekker is?
Dit hele geval staat volgend jaar op zolder, naast de staafmixer, de yoghurtmaker, de ijsmachine en de vaccuvin!
Dat is precies wat ik doe. Alleen dan niet 'gewoon een aardappel'. Maar een mooi frites ras.quote:Op dinsdag 9 september 2008 18:24 schreef TheSilverSpoon het volgende:
Als je zelf frites maakt van verse aardappelen, moet je dan niet eerst de gesneden aardappels met zout bestrooien om vocht te onttrekken? Uit het verhaal van TS lijkt het alsof je gewoon een aardappel hebt gesneden en in dat apparaat hebt geknikkerd.
quote:Op dinsdag 9 september 2008 18:31 schreef Klonk het volgende:
[..]
niet vergeten dat een friteuse nog op moet warmen, ben je meestal ook wel wat tijd aan kwijt, ranzige luchtjes, ding lijkt me nog steeds wel wat
Just my thinking.quote:Op donderdag 12 juni 2008 22:01 schreef Wooldoor het volgende:
Als je geen vet gebruikt met frituren dan is het toch gelijk niet lekker meer. Hetzelfde met ovenpatat, die shit is zo droog als de kweet niet wat en vult voor geen meter. Wat is er mis met lekkere vette patat en frikadellen?
quote:Op dinsdag 9 september 2008 23:28 schreef William.Tecumseh.Sherman het volgende:
Daarbij is een frituur useless als je er geen frikandellen in kan frituren.
wat een onzin zeg.quote:Op dinsdag 9 september 2008 23:28 schreef William.Tecumseh.Sherman het volgende:
Daarbij is een frituur useless als je er geen frikandellen in kan frituren.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |