abonnement Unibet Coolblue
pi_59407364
quote:
Op zondag 15 juni 2008 15:17 schreef Meike26 het volgende:
Tsja, dat is maandag de 23e Juni voor mij ook wel een leuke dag om nar uit te kijken, samen met m'n moeder naar de Zwaluwhoeve in Harderwijk Hierden, gemeente Harderwijk , heerlijk dagje badderen enzo
Dat is hier zo ongeveer om de hoek Maareuh, ik wist niet dat jij zo'n nudist was meike?! Het is daar echt een blote-konten-brigade hoor... hahaha... Naja iig veel plezier met badderen enzo!
  dinsdag 17 juni 2008 @ 12:42:07 #77
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_59457267
Zo kom net van 't kennismakingsgesprek met m'n logopediste af, bekeken waar we aan gaan werken. En ze was al heel tevreden over dat ik zelf al zover was met m'n stem, maar de puntjes van aanpak hebben we er wel al uitgepikt. En volgens de logopediste gaat het een leuk avontuur worden om er mee aan de slag te gaan

Na die afspraak was ik nog even een kadootje kopen voor het dochtertje van een vriendin van me die 2 jaar wordt, en ik was daarvoor in zo'n authentiek kinder/baby speelgoedwinkeltje hier in Nijmegen. Als enige in die winkel werd ik dus goed geholpen maar was ook de vraag "is het voor een meisje?" antwoorde ik en toen (daar komt ie) "van jezelf?" ... natuurlijk antwoord ik wel eerlijk dat 't voor iemand anders dochtertje is...
maar hee, blijkbaar heb ik wel de motherly looks
une vie en rêve est une vie sans scrupule
  dinsdag 17 juni 2008 @ 13:34:38 #78
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_59458725
Hahaha, geweldig zo'n antwoord, ik benijd je

Mijn logopedie gister ging overigens uitstekend, ik ben nog nooit zo hoog met m'n stem gekomen en ik was er zoooo van onder de indruk dat ik helemaal de slappe lach kreeg......

Daarna ben ik met een gigantische big smile naar huis gegaan die de hele dag niet meer verdween.....
  dinsdag 17 juni 2008 @ 13:43:57 #79
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_59459015
Ik moet voor volgende keer een oude stem opname meenemen waar ik nog met oude stem spreek, die ik eigenlijk alleen nog gebruik als ik ergens voor moet bellen waarbij men verwacht een vent aan de telefoon te hebben...pas een keer voorgekomen, maar juist dat is nu raar voor me.

Hee maar te gek dat je jezelf zo positief kunt verbazen met je stem, had je logopedist je stem dan opgenomen dat je terug kon luisteren?
une vie en rêve est une vie sans scrupule
pi_59459051
Zondag trouwens wel grappig, mijn vriend sliep op de bank en ik keek nog even naar Laat ze Maar lachen.

Kwam er een spotje voorbij van Carlo Boshard met z'n programma Cash & Carlo en de meest vreemde deelnemers. Dan vraagt hij iets aan een van zijn assistentes (in scene gezet)..een ze antwoord met een heel hoog stemmetje, daarna vraagt Carlo of het wel goed met haar gaat en antwoord ze met een echte zware mannenstem... best hilarisch. Nouja, assistente was ook wel duidelijk een (ex)lotgenote, maar wel stoer dat ze dit deed
  dinsdag 17 juni 2008 @ 14:37:19 #81
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_59460507
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 13:43 schreef MuteZukini het volgende:
Ik moet voor volgende keer een oude stem opname meenemen waar ik nog met oude stem spreek, die ik eigenlijk alleen nog gebruik als ik ergens voor moet bellen waarbij men verwacht een vent aan de telefoon te hebben...pas een keer voorgekomen, maar juist dat is nu raar voor me.

Hee maar te gek dat je jezelf zo positief kunt verbazen met je stem, had je logopedist je stem dan opgenomen dat je terug kon luisteren?
Ow.... oude stemopname, dat wordt lastig voor mij (Ik heb helemaal niks bewaard.)

Maar nee, het galmde gewoon zo hard in de kamer, en ik was zooo blij dat ik weer m'n "oude" "kleine jongetjes" (of meisjes) stem weer had zeg maar. Maar op mij kwam dat heel positief over, ik moest er gewoon hard om (schater)lachen... en m'n stem blééf maar hoog bij het lachen, dus ik bleef ook maar doorgaan met dezelfde schaterlach, dat was echt gewoon ontzettend leuk. *blijdschap straalt van dit bericht af, vermoed ik*

Zo blij iig, nu weet ik dat het gewoon mogelijk is, nu moet ik het nog leren vasthouden en gebruiken, kan ik straks meezingen met Within Temptation (Niet 100% zeker op dat laatste natuurlijk, maar het streven én de wil is aanwezig.)
  dinsdag 17 juni 2008 @ 15:22:46 #82
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_59461852
ik heb van vorig jaar nog wat opnamen, toen ik nog flink moest oefenen, en had de manstem opnames alleen als nulpunt zeg maar om te kunnen vergelijken.

Wel tof zeg dat dat lachen ook gelijk zo goed lukt, ik ben normaal niet zo'n lachert dus kan het moeilijk oefenen, weet ook eigenlijk niet hoe ik echt klink als ik lach of schaterlach.
Dat vasthouden zal wel wennen worden hoor, vooral bij mensen waar je je op je gemak voelt duurt dat wat langer heb ik zelf gemerkt.
Succes met zingen , mij lukt het nog niet, Within Temptation is al helemaal een uitdaging.
Ik zong vroeger veel mee met Soundgarden maar dat bereik is niet bepaald niet meer wat ik zoek. Ik zei al tegen de logopediste dat punkmuziek zo ongeveer het enige is waar ik fatsoenlijk bij mee kan zingen tegenwoordig ....al is dat vast niet helemaal waar...moet gewoon meer oefenen.
une vie en rêve est une vie sans scrupule
  dinsdag 17 juni 2008 @ 15:40:43 #83
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_59462340
Mij lukt het met zingen van within temptation ook (nog) niet. Maar ik wil het wel graag. En gister hoorde ik dat het met mijn stem wel mogelijk zou zijn...... Dus, ik heb goede hoop, waar ik eerst geen hoop had. M'n stem is namelijk echt verschrikkelijk Maar, het is wel zo dat ik nog regelmatig "de baard in de keel heb" en dat mijn stem omhoog schiet ^ ^
pi_59462772
IK kan veel beter met m'n huidige stem zingen met bijv. Jan Smit en John Legend dan met Anouk of Within Temptation. Met die hoge stemmetjes ga ik ook hoger en dat is gewoon niet fijn als ik eind van de dag als Bonny Tyler klinkt.

Met de enige zangles die ik heb gehad vooral geleerd eerst de tekst hardop uit te spreken, alsof ik heel boos ben. Dan leer je A de tekst kennen en B waar je kan/durft uit te halen. met het nummer Safe Room van John Legend kan ik dus nu al veel uitbundiger zingen, zonder omhoog te schieten of schor te raken.

Tears in Heaven is trouwens ook een heerlijk goed nummer om op te oefenen
  dinsdag 17 juni 2008 @ 16:26:40 #85
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_59463584
Jan Smit en John Legend
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
....ik geloof het graag, maar voor mijn zelfbeeld zou ik mij daar nooit aan wagen . Van hoge stemmen wordt ik ook wel schor, maar dat risico heb ik sowieso met wat voor muziek dan ook als ongeoefend zangeres
quote:
Dus, ik heb goede hoop, waar ik eerst geen hoop had. M'n stem is namelijk echt verschrikkelijk
Met hoop en die positieve ervaring gaat het helemaal goed komen, belangrijkste bij zingen is denk ik wel om je eigen stemgeluid te vinden met zingen en niet na te willen zingen, dat probeerde ik vroeger veel met Silverchair en Coldplay's eerste album ook nog wel, maar dat was dus echt niet goed voor m'n stem.
une vie en rêve est une vie sans scrupule
pi_59465952
Dat heb ik juist bij vrouwelijke artiestes, dat ik ze al te snel na ga zingen, dus te hoog/te fel en niet goed voor mijn stem. Het klinkt misschien raar dan dat ik voor John Legend of Jan Smit kies, andere voorbeelden zijn Julian Thomas, Volumia en Guus Meeuwis bijvoorbeeld. Hierbij kan ik veel beter met eigen stem zingen ipv m'n stem te ruinerenforceren.

Misschien is Tracy Chapman iets voor mij om te proberen
  dinsdag 17 juni 2008 @ 23:27:13 #87
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_59475283
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 17:57 schreef Meike26 het volgende:
Dat heb ik juist bij vrouwelijke artiestes, dat ik ze al te snel na ga zingen, dus te hoog/te fel en niet goed voor mijn stem.
Dit is precies hetgeen wat mijn logopediste mij juist voor wilde behoeden. Hiervoor heb ik het ook nooit geprobeerd om zo hoog te zingen of te praten (Klinkt anders ook zo nep ). En de laatste tijd dat ik hoger/vrouwelijker probeerde te praten kreeg ik keelpijn

Gelukkig op tijd een logopediste gevonden die me wilde helpen.

Krijg je overigens nog een bevestiging van de 25e? Ik heb het gedaan via mail, verder niks meer van gehoord. .......weer de onzekerheid van mijn kant over bevestigingen e.d. maar dat is omdat ik dit nog nooit eerder heb gedaan. En ik wil het niet missen.
  woensdag 18 juni 2008 @ 00:30:57 #88
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_59477051
Ik ben zonder echte logopedie, gewoon zelf oefenen en opnemen en naluisteren, al een heel eind gekomen, de logopediste was zelfs onder de indruk en vond me een autodidact... beetje overdreven aangezien ik eigenlijk ook maar wat kleine aanknopingspuntjes heb gebruikt en heel inconsequent heb geoefend. Ik heb zo nu en dan wel een lichte schelheid in m'n stem, dat kan ik er nu met logopedie wel uit krijgen is het plan. Maar als je snel keelpijn krijgt is het niet goed nee, ik krijg ook wel eens keelpijn maar da's van lang praten en dat was ik sowieso niet gewend en had 't daarvoor dus ook al.
De beste oefening is de praktijk en letten op de reacties die je krijgt, als dan niemand opmerkt dat 't eigenlijk niet je originele stemgeluid is heb je al heel wat bereikt.

Ik had m'n aanmeldig gisteren naar Jos gemaild en had wel een bevestigingsmailgekregen met de woorden "Dank" en "Jos" .... dus kan best dat ie geen tijd heeft gehad om te reageren op je aanmelding die dag.
En anders gewoon gaan, er zijn altijd mensen die toch niet komen, zo weet ik ook niet zeker of m'n ouders en broer het ook zeker lukt erbij te zijn.
une vie en rêve est une vie sans scrupule
  zondag 22 juni 2008 @ 17:12:28 #89
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_59606142
*schopje omhoog*

Nog een paar nachtjes slapen
  zondag 22 juni 2008 @ 21:38:17 #90
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_59611594
* MuteZukini geeuwt

ja wat nachtjes slaap kan ik wel gebruiken... poe hee ben op maar wel voldaan ...al vermoed ik dat ik een eerste flirt sinds 2003 heb laten schieten ...daar heb ik dus vrienden voor...

iemand anders nog wat leuks gedaan
une vie en rêve est une vie sans scrupule
  zondag 22 juni 2008 @ 22:42:02 #91
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_59613439
Eeeeeh, ja, gister was heel interessant te noemen.......

Ik ging lekker alternatief gekleed (Beetje gothic dus) naar een feestje van een vriendin van me (Ze was jarig) het was een leuk kort jurkje. En schijnbaar vonden een paar mensen dat wel leuk. Zeker omdat de rest van de vrouwen gehuld gingen onder oranje zakken ivm het voetbal.
"Hey lekker wijf" "ffieuw", etc.
Naja, dat vond ik niet zo leuk, ik vind het gewoon leuke kleren Al draag ik ze niet dagelijks omdat er, voor mijn gevoel, in principe al meer dan genoeg mensen naar me kijken.
Maargoed, het ging me om de laatste reactie die ze gaven omdat ik niet reageerde: "Die is zeker lesbisch" en ik dacht eigenlijk alleen maar: eeeeeh, ja *grinn*
  zondag 22 juni 2008 @ 23:02:14 #92
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_59614071
nee met 'wijf' nageroepen worden is echt

als je nou vannacht net als mij langs de Oude Gracht had gelopen in Utrecht was het misschien omdat de mega-Pann daar aan de gang was, het lesbische meiden verkeer was daar vast groter dan anders.
Maar gothic lesbo's waren gister wel zeldzaam...tot onzichtbaar
en mijn gothic kleding is samen met mijn gothic periode de kast in gegaan een jaartje ofzo geleden

Alhoewel ik wel verdacht veel zwart draag, daar niet van....maar dat vind ik niet goth

[ Bericht 0% gewijzigd door MuteZukini op 23-06-2008 10:14:53 ]
une vie en rêve est une vie sans scrupule
  zondag 22 juni 2008 @ 23:53:10 #93
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_59615726
Had je liever gehad dat ze "Hee lekkere kerel" riepen dan?
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  maandag 23 juni 2008 @ 03:33:57 #94
107792 Hexley
the Platypus
pi_59618174
FF mezelf quoten, was wel even zoeken....
quote:
Op maandag 27 augustus 2007 18:16 schreef Hexley het volgende:
Uhm,
Weet niet of jullie het al gezien hebben maar Google eens op "Brad Pitt 4 oz".
[..]
De eerste aflevering is als torrentje opgedoken, de naam is wel verandert naar "Pretty Handsome".
Of het iets is, heb geen flauw idee. Heb het nog niet helemaal binnen...
Maar het is 549.95 MiB en op het moment seeden zo'n 646 piraten bootjes...
  maandag 23 juni 2008 @ 10:29:59 #95
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_59620402
hè maar die show komt past in de herfst op TV???

De preview is wel enigzins apart

une vie en rêve est une vie sans scrupule
  maandag 23 juni 2008 @ 10:59:22 #96
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_59621025
quote:
Op zondag 22 juni 2008 23:02 schreef MuteZukini het volgende:
nee met 'wijf' nageroepen worden is echt

als je nou vannacht net als mij langs de Oude Gracht had gelopen in Utrecht was het misschien omdat de mega-Pann daar aan de gang was, het lesbische meiden verkeer was daar vast groter dan anders.
Maar gothic lesbo's waren gister wel zeldzaam...tot onzichtbaar
en mijn gothic kleding is samen met mijn gothic periode de kast in gegaan een jaartje ofzo geleden

Alhoewel ik wel verdacht veel zwart draag, daar niet van....maar dat vind ik niet goth
Ik ben ook geen Gothic, ik houd van Folk / viking metal en Black metal
Maar de kleding is gewoon leuk

Activiteiten in utrecht is best moeilijk voor mij als ik d'rna nog eens naar Eindhoven terug moet (tenzij ze voor 20.00 stoppen ofzo .......) Ik had het al gezien en het lijkt me wel leuk, maar vooralsnog even niet, ik ben m'n eerste stapjes nog maar aan het maken (Als ik dat zo mag noemen)

@ Wonderer; Ja, als ze kerel hadden gezegd had ik me de rest van de dag ontzettend bagger gevoeld
Maar gelukkig ^^ Hetgeen is, ik ben blij dat ze niet dichterbij gekomen waren, want van een afstand zijn de contouren iets anders

En ehm, in die preview was dat scheren wel een beetje confronterend voor me ...... (Ik had vroeger altijd een soortgelijke reactie op het scheren van m'n baard namelijk.)

[ Bericht 1% gewijzigd door NoktetMort op 23-06-2008 12:14:04 ]
  maandag 23 juni 2008 @ 13:07:00 #97
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_59623993
quote:
Op maandag 23 juni 2008 10:59 schreef NoktetMort het volgende:

[..]

Ik ben ook geen Gothic, ik houd van Folk / viking metal en Black metal
Maar de kleding is gewoon leuk
ahaa... ik ben ook nooit gothic geweest hoor, een tijdje wat aangetrokken door de 't cybergoth wereldje maar dat was maar kort. Maar ja ik houd wel van elegant en dat is sommige gothic kleding wel
quote:
Activiteiten in utrecht is best moeilijk voor mij als ik d'rna nog eens naar Eindhoven terug moet (tenzij ze voor 20.00 stoppen ofzo .......) Ik had het al gezien en het lijkt me wel leuk, maar vooralsnog even niet, ik ben m'n eerste stapjes nog maar aan het maken (Als ik dat zo mag noemen)
Eindhoven is tegenwoordig toch op 't nachtnet van de NS aangesloten???
En ach alles op z'n tijd, ik zit ook pas sinds vorig jaar in 't holebi-wereldje, wat me wel heel erg bevalt
Vooral een vooruitgang van m'n sociale leven
quote:
En ehm, in die preview was dat scheren wel een beetje confronterend voor me ...... (Ik had vroeger altijd een soortgelijke reactie op het scheren van m'n baard namelijk.)
scheren heeft iets ontzettend absurds, maar ja...alles beter dan stoppels of een heuse baard
une vie en rêve est une vie sans scrupule
pi_59627176
@ MuteZukini: Ja! Ik ben afgelopen zaterdag lekker wezen dansen op Multipop.. en die week ervoor op Defqon1... en ik heb heerlijk genoten van beide dans/strandfeestjes. Gezellig met vrienden op stap die het niet erg vinden dat ik een beetje vrouwelijk sta te dansen. Heerlijk gezellig (bedenk me net dat ik dit eigenlijk een stom woord vind. Waarom HEERlijk en niet DAMElijk? ), en sommige blikken van andere festivalbezoekers heb ik maar gelaten voor wat ze waren. Ik ben wie ik ben toch?...

En idd, scheren is een crime... Ik krijg altijd van die leuke irritatie als ik iedere dag scheer.. Zelf als ik heel voorzichting ben. Maar ja, die stoppels staan me soms zo tegen dat ik de verleiding niet kan weerstaan en toch maar weer het scheermes erop te zetten. Na mijn vakantie dus maar eens beginnen met laseren dacht ik zo. Weg met die rommel op mn gezicht!

@ NoktetMort: Nou idd, nog een paar nachtjes... Ik werd net gebeld door Jos. Die vertelde dat hij even in de war was en wilde weten of zijn secretariaat mij nou had uitgenodigd voor a.s. woensdag of niet. Toen ik zei dat ik idd ben uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst voor man-->vrouw transseksuelen op de 25e was het gesprek snel afgelopen. Zegt ie op het eind: "Nou dan spreken we elkaar woensdag en dan geef ik je meteen de andere informatie waar je om gevraagd hebt." Gilt ie daarna, "Nou tot woensdag... Doooeehooeeei!" Hahaha, nog hoger dan ik dat zelf wel eens doe... (Vond ik leuk om even te vertellen.. )

Trouwens, nagefloten of nageroepen worden (in positieve zin) is natuurlijk wel vulgair en ordinair... Maar is het stiekem niet een leuke bevestiging? Zelfs als het van een man komt?

Ook zoiets, vraagt mijn gendertherapeut vanochtend aan me: "Val je nu op mannen of op vrouwen." Naja dat weet ik nu dus echt niet meer. Hahaha, ik vertelde dat mijn ontdekkingsreis door mijn eigen psyche allerlei deurtjes heeft geopend en dat ik er nu in eens behoorlijk veel dromen en fantasieën over mannen erbij heb gekregen. Toen ze me vroeg of dat écht iets van de afgelopen tijd was en ik vertelde dat ik in het verleden (lees 13 jaar oud in de brugklas van het toenmalige VBO) eens gevoelens voor een klasgenoot had gekregen maar dat ik toen helemaal van mezelf in de war raakte en besloot me daar maar voor af te sluiten vroeg ze niet meer verder. Jammer dat ik haar niet heb gevraagd waarom ze dat wilde weten...

@ Hexley: Uhm.. sja... idd een beetje aparte preview. Het is wel een beetje herkenbaar maar ik kan me er toch niet mee identificeren. In de tijd dat ik met mijn ex-vriendin samen in bed lag en merkte dat ik deze gevoelens heb durfde ik écht nog geen damesondergoed voor mezelf te kopen. En mezelf in eens met lippenstift in de spiegel zien en daar van schrikken had ik ook helemaal niet. Ik haatte gewoon hoe ik er zelf uitzag en hoe alles bij mij werkte etc. Ik vond zoals mijn vriendin eruit zag en zoals het bij haar werkt gewoon veel beter bij mezelf passen. Het heeft me eerst heel veel tijd gekost voordat ik van mezelf heb kunnen accepteren dat ik überhaupt deze gevoelens heb, ontkennen was op korte termijn makkelijker... Maar goed, het zal wel voor iedereen anders zijn...

[ Bericht 2% gewijzigd door Eline2602 op 23-06-2008 15:37:14 ]
  maandag 23 juni 2008 @ 15:43:01 #99
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_59627634
fok doet raar

[ Bericht 98% gewijzigd door NoktetMort op 23-06-2008 15:48:45 ]
  maandag 23 juni 2008 @ 15:43:48 #100
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_59627652
quote:
Op maandag 23 juni 2008 13:07 schreef MuteZukini het volgende:

[..]

ahaa... ik ben ook nooit gothic geweest hoor, een tijdje wat aangetrokken door de 't cybergoth wereldje maar dat was maar kort. Maar ja ik houd wel van elegant en dat is sommige gothic kleding wel
Mijn "gothic" kleding is idd heel elegant ^ ^ houd ik ook van (Alhoewel, misschien was het eergister toch een beetje té sexy.), misschien heeft het te maken met het feit dat ik nooit het gala op school fatsoenlijk heb kunnen
quote:
Eindhoven is tegenwoordig toch op 't nachtnet van de NS aangesloten???
En ach alles op z'n tijd, ik zit ook pas sinds vorig jaar in 't holebi-wereldje, wat me wel heel erg bevalt
Vooral een vooruitgang van m'n sociale leven
Dat kan misschien wel zo zijn, geen idee, volgens mij in ieder geval niet, maar ik moet nog net 1 station verder dan Eindhoven ........ En dan is het leuk als eindhoven op het nachtnet aangesloten is, maar dan sta ik eindhoven te koekeloeren

En het holebi wereldje is in eindhoven niet zo groot, heb ik al ontdekt aan de hand van half afgewerkte of half werkende sites ......
quote:
scheren heeft iets ontzettend absurds, maar ja...alles beter dan stoppels of een heuse baard
Ik hoef niet meer te scheren, elke dag stuk of 20 haartjes plukken en ik ben klaar

@ eline, ja, het is inderdaad een bevestiging. Maar ze hadden niet dichterbij moeten komen, anders zien ze toch teveel mannelijke trekjes van me

En die vraag of ik op mannen of vrouwen val krijg ik ook nog constant van mijn seksuologe. Ik val op een bepaalde persoonlijkheid, en die kan een man of vrouw hebben, maar seks is gewoon een must in elke relatie, en dat kán ik gewoonweg niet met een man. Ik voel me gewoon fysiek niet aangetrokken tot mannen. Easy as dell Wat dat betreft ben ik eerlijker geworden. Vroeger zou dit niet eens in me zijn opgekomen.

@ Hexley, idd, zelfde als Eline, had ik dat ook niet, met dat ondergoed ofzo, en lippenstift ook niet ...... Eigenlijk werd gewoon al het vrouwelijke genegeerd door me, in het dagelijks leven.

[ Bericht 6% gewijzigd door NoktetMort op 23-06-2008 16:09:17 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')