abonnement Unibet Coolblue
pi_58627457


Een bikkelharde zakenman die geen moeite heeft om harde beslissingen te nemen, maar aan de andere kant ook een warme persoonlijkheid die er mede voor verantwoordelijk is dat Heracles Almelo ondanks professionalisering nog altijd een club is met een echt familiegevoel. Deze woorden zijn van toepassing op Jan Smit.

Ruim tien jaar geleden worstelde de geboren Almeloër met de vraag of hij voorzitter zou willen worden. Heracles is een echte club van de stad, maar de club bungelde destijds troosteloos onderin de eerste divisie. Hij wint adviezen in bij mensen uit zijn directe omgeving, het overgrote deel beveelt hem aan om de taak niet op zich te nemen. Smit slaat deze adviezen echter in de wind en laat zijn gevoel spreken, hij besluit de voorzittershamer beet te pakken.

Al vrij snel analyseert hij de club, ziet hij mogelijkheden tot groei en hakt hij knopen door. Een van deze beslissingen was de keuze om het stadion aan de Bornsestraat te verlaten. Het unieke stadion, waar zich een groot deel van de lange historie heeft afgespeeld, wordt tot verdriet van velen verlaten voor het moderne Polman Stadion.



De gemaakte keuze lijkt een juiste, want Heracles had ambitie en de stadion voldeed niet meer aan de eisen die gesteld mogen worden aan een club die Heracles wou worden. De begroting, het aantal subsponsoren en businessclubleden waren enorm gestegen. De groei leek zijn vruchten af te werpen, onder Korbach wordt een zevende plaats behaald en een basis lijkt gelegd. Een seizoen later ging het echter alweer stukken minder en stond Heracles aan het einde van de competitie weer laag in het rechter rijtje. Was de prestatie van het seizoen ervoor dan toch een eenmalige opleving geweest? Was men niet te ambitieus?

Het antwoord op die vragen blijkt achteraf een nee te zijn, nadat de basis van de club jarenlang slecht was geweest stond er tegen die tijd een matige basis. Om de mogelijkheden optimaal te benutten was het enorm van belang om na Korbach de juiste persoon aan te stellen. Die persoon werd Gert-Jan Verbeek, net als Smit een man die zonder problemen knopen kan doorhakken. Verbeek beult zijn spelers helemaal af, men wist niet wat ze allemaal mee maakten. Naast het harde trainen is er echter altijd plaats voor ontspanning en een lach, de sfeer in de groep is uitstekend. Een man die vaak voor een lach op de gezichten zorgt is voorzitter Smit, zo goed als iedere dag is hij op de training te vinden, hij maakt daar regelmatig een babbeltje met de supporters en verder trapt ook trapt hij voor- of na de training regelmatig een balletje mee met ‘zijn’ spelers.

Het harde werken, de kennis van Verbeek en de goede sfeer in de groep zorgt voor positieve resultaten. Heracles weet zich in die jaren definitief in de (sub)top van de eerste divisie te nestelen, het enige probleem is dat de resultaten vaak tegenvallen als er veel druk op wedstrijden komt te staan. Het beste voorbeeld daarvan is nog wel het debacle in de nacompetitie in het jaar voor de titel. Na 3 wedstrijden stond Heracles royaal bovenaan in de groep, daarna volgden 2 mindere wedstrijden. Heracles had het echter nog allemaal in eigen hand toen het de laatste wedstrijd uit naar Volendam moest, de ploeg die niets meer te winnen had en troosteloos onderaan in de poule stond. Heracles fans namen de hele lange zijde van het stadion in Volendam in beslag, het had namelijk een groot feest moeten worden. Over die wedstrijd wil ik het niet meer hebben, Heracles wist niet te winnen en omdat het resultaat op bij de wedstrijd tussen Excelsior en De Graafschap niet gunstig was zou Heracles niet promoveren. Heracles was onder de druk bezweken, al zijn er ook boze tongen die nog altijd de schuld willen leggen bij Radio Almelo. Zie in de quote hieronder waarom.
quote:
"Radio als boosdoener?"

Greep Heracles Almelo donderdag naast promotie door verkeerde informatie op Radio Almelo? Veel boze fans zijn die mening toegedaan. Heracles liet zich voor wat betreft de gang van zaken bij Excelsior- De Graafschap informeren door Radio Almelo. Linda Krüzen, vrouw van assistent-trainer Hendrie, keek naar Teletekst en luisterde naar Radio Almelo om het nieuws uit Rotterdam in Volendam te bezorgen. Toen commentator Jan Willem Mensink zei dat ‘het rondzong dat Excelsior voor zou staan’, was het feest aan de Dijk. Aan het spel van Heracles was te merken dat de stand in Rotterdam in Almelo’s voordeel was; de ploeg hoefde niet meer zo nodig. Maar Excelsior scoorde helemaal niet.
Heracles promoveerde dus niet en zag Verbeek vertrekken naar Heerenveen, het verloor dus een belangrijke vakman. Voor Smit was dit echter geen reden om de doelstelling aan te passen, de voorzitter had het succes geroken en deelde Verbeeks opvolger Peter Bosz mee dat de titel de doelstelling was.

Er stond net zoals de jaren ervoor een elftal met voor het overgrote deel Nederlandse spelers, deze ploeg begon redelijk goed aan het seizoen, tenminste als je naar de resultaten kijkt. Het spel was niet altijd even goed, soms was het niet om aan te gluren. Zo werden we bijvoorbeeld in eigen huis twee keer weggeveegd met 0-4, dit gebeurde tegen Haarlem en Sparta. Nu moet ik ook wel toegeven dat Sparta dat seizoen over veel meer kwaliteit beschikte. Heracles blonk in de meeste wedstrijden echter uit in degelijkheid, Bosz is een ijzersterk tacticus en ook een echte ‘people manager’. Hij gaf de spelers vertrouwen, deed wedstrijden kantelen met tactische ingrepen en straalde altijd rust uit. Voorzitter Smit zag het allemaal redelijk tevreden aan en zag bovendien hoe Sparta een aantal flinke steken liet vallen, Heracles profiteerde hier optimaal van en wist na wedstrijden tegen Sparta en Veendam de titel te behalen! Een volksfeest barste los, een seizoen na het drama in Volendam is er dan eindelijk feest! Jan Smit wordt terecht bejubeld en hij gaat op de schouders bij de supporters.

Ook een paar dagen later werd Smit toegejuichd, de beelden op de kampioens-DVD bezorgen me nog keer op keer kippenvel. Op het bomvolle marktplein in Almelo barst er een orkaan van gejuich en geschreeuw los wanneer voorzitter Smit trots op het bordes verschijnt. Ongeduldig met een microfoon staat hij daar, hij kijkt een paar keer in de camera en je ziet aan zijn gezicht dat hij het allemaal niet kan bevatten. Smit wordt luidkeels toegejuicht en het duurt een poos voordat hij eindelijk zijn zegje kan doen en de spelers stuk voor stuk naar voren kan roepen. Hij schudt nog maar een paar keer zijn hoofd om aan te geven dat hij zo’n gekkenhuis nog niet eerder heeft meegemaakt.



Na vele jaren eerste divisie was Heracles weer terug op het hoogste niveau, het zou echter maar een avontuur zijn voor één seizoen zijn, tenminste als we de ‘kenners’ moesten geloven. Heracles was namelijk dat kleine clubje dat lange tijd rond had gebungeld in de eerste divisie zonder toekomstperspectief. Het is de club in één van de armere gemeentes van Nederland en Heracles had simpelweg niet genoeg kwaliteit.

De realiteit bleek echter totaal anders, Jan Smit maakte zijn borst nat en ging de uitdaging vol passie aan. Ongelooflijk hoeveel uur deze man belangeloos in Heracles heeft gestoken, ongekend! Jan Smit ging in de voorbereiding vol overgave the battle tegen de zaakwaarnemers aan, hij is namelijk een persoon die walgt van de vele zaakwaarnemers. Hij vindt het helemaal niets en laat dat ook regelmatig weten in de media. Verder werd het stadion uitgebreid naar 8.500 plaatsen.

Heracles weet in de voorbereiding een redelijk aantal nieuwe spelers aan te trekken. Een sensationele aanwinst is Martin Pieckenhagen, jarenlang was hij de eerste keeper geweest bij HSV en nu koos de oude bekende van Peter Bosz voor een klein contractje in Almelo. Verder wist Smit het Estse talent en international Klavan aan te trekken, kwam de kleurrijke en talentvolle Hirayama naar Almelo en nam Heracles de aanvoerder van jong PSV (Wuytens) over. Verder werd er de nodige ervaring binnengehaald met onder andere Rob Maas.

Met een aantal nieuwelingen vertrok Heracles in de voorbereiding naar het Duitse Billerbeck om daar het jaarlijkse trainingskamp te beleggen. Jan Smit was daar uiteraard ook van de partij en zorgde weer voor een goede sfeer. Verder gaf hij wederom de spelers een mogelijkheid om de spelerspot aan te vullen, hij neemt daar zoals gebruikelijk penalties en als de keeper zijn werk goed doet dan stopt Smit wat geld in de spelerspot.

Tijdens het seizoen bleek al snel dat Heracles toch niet het verwachte lelijke eendje is, er wordt gestunt tegen onder andere PSV, Heerenveen en FC Groningen. De media zijn aangenaam verrast door het ‘clubje uit Almelo’ en spreken hun verwondering uit. Na de eerste wedstrijd tegen PSV zegt de verslaggever al dat de sfeer in Almelo goed is en dat hij iedereen een voetbalmiddagje Almelo kan aanbevelen. De daarop volgende thuiswedstrijd kreeg Heracles wederom een paar veren in de kont, deze maal lovende woorden van Ron Jans. Hij noemde de tactische zet van Bosz Cruijffiaans en gaf aan te balen van de nederlaag, maar toch te hebben genoten. Zijn woorden waren: ‘De sfeer hier in Almelo is echt uniek en fantastisch!’

Het was een seizoen met ups en downs, maar Heracles stond aan het einde van de rit boven de veilige streep. Men had een fantastische prestatie neergezet en dat werd als een titel gevierd, het spel was naar mogelijkheden aantrekkelijk geweest en de vechtlust binnen het team was schitterend om te zien. Het was een fantastisch seizoen, maar niet iedereen kon het werk van Jan Smit waarderen. Een dieptepunt was de bommelding van een Enschedeër, deze gaf aan een bom te hebben geplaatst onder de stoel van Jan Smit in het Arke Stadion. Gelukkig bleek de bom in werkelijkheid niet geplaatst, maar het moge duidelijk zijn dat Smit niet bij iedereen populair is, onder andere door zijn vorige beroep en door zijn haat tegen vele zaakwaarnemers.

Ook de afgelopen twee seizoenen wist Heracles zich rechtstreeks veilig te spelen, al ging het afgelopen seizoen met veel moeite. Onder Brood werd er in het begin dramatisch voetbal gespeeld, Heracles bungelde ergens onderaan en was de ploeg met de minste doelpunten en de meeste tegendoelpunten. Smit greep terecht in (mijn inziens al een seizoen te laat) en werd vervolgens afgemaakt in de pers. Men sprak van een schande dat hij zijn trainer een dag voor kerst de laan uitstuurde, als men realistisch had gekeken dan had men moeten concluderen dat Smit heel erg lang vertrouwen heeft gehad in Brood en dat de situatie echt niet langer houdbaar was. Achteraf gezien een gouden greep, het team speelde de tweede seizoenshelft fantastisch voetbal en het tandem Heerkes - Krüzen blijft voor de club behouden.

Heracles is weer ‘hot’, de club is enorm gegroeid zonder dat het familiegevoel verloren is gegaan. Een nieuw stadion, een uitbreiding van het stadion, de enorme uitbreiding van de businessclub en nu plannen over alweer een nieuw stadion. Het lijkt niet op te kunnen voor Heracles en de vraag is waar dit sprookje eindigt, worden er nog meer historische mijlpalen gebroken?



Het enige wat Smit nog niet heeft weten te realiseren is dat Heracles aansluiting heeft gevonden bij de onderkant van de middenmoot. Veel supporters zijn dan ook enorm kritisch op Jan Smit, sommige begrijpen niet hoe je een trainer een dag voor kerst kunt ontslaan en ze vinden dat het schandalig is dat Rob Maas nu pas te horen heeft gekregen dat er geen plaats meer voor hem is bij Heracles. Ik ben het niet met deze critici eens, in de eerste situatie omdat Brood heel lang het vertrouwen heeft gekregen en in de situatie met Maas steun ik de beslissing van Heracles ook. Je kunt in mijn optiek namelijk nog geen beslissing nemen over de toekomst van een speler wanneer je de technische staff voor het volgende seizoen niet rond hebt.

Andere critici vinden dat hij teveel de hand op de knip houdt en niet genoeg durft te investeren en weer anderen vinden dat zijn woorden weinig waarde hebben. Aan het einde van vorig seizoen heeft hij namelijk in een emotionele bui geroepen dat de selectie binnen 2 weken rond zou zijn, in Augustus bleek echter alleen van den Bergh een echte nieuweling te zijn volgens de critici. Ook hier ben ik het niet helemaal mee eens. Het klopt dat hij de selectie niet binnen 2 weken rond had en dat vond ik ook wel kut, je zit vol verwachting te wachten op de komst van nieuwe spelers en er komt maar niets bij. Het is echter niet zo dat alleen van den Bergh nieuw was, velen vergeten dat Everton en Boakye ook gekocht zijn in plaats van gehuurd. Verder vind ik het heel erg makkelijk om te zeggen dat er maar geïnvesteerd moet worden als je ambitie hebt. Je kunt wel geld gaan uitgeven dat je niet hebt, maar dan kun je in nog veel grotere problemen (faillissement bij degradatie) komen en dan zal Jan Smit daar op afgerekend worden.

De conclusie is dat ik het geschetste beeld van Jan Smit, een zakelijke en kille man, niet terecht vind. Het klopt dat hij loyale spelers als Sluijter en Jansen niet veel meer wou gaan betalen, maar als je achteraf bekijkt waar die spelers terecht zijn gekomen dan kan je alleen maar zeggen dat hij achteraf gezien gelijk heeft gehad. Helaas, want ik zie liever het elftal met veel jongens van de club dan een vreemdelingenlegion. Het lijkt er alleen op dat het niet mogelijk is om met een regionaal elftal mee te draaien in de eredivisie, dan moet je het verder van huis gaan zoeken.

Verder kun je wel concluderen dat Smit een warme man is als je kijkt naar de lovende woorden van de oud- trainers. Verbeek hangt nog meerdere malen met Smit aan de telefoon, Peter Bosz heeft prima samengewerkt met Smit, Hendrie Krüzen heeft mede vanwege zijn inbreng en gevoel bij Heracles gekozen om niet naar Feyenoord te gaan en ook Ruud Brood heeft nooit echt met modder gegooid na zijn ontslag. Verder beloonde Smit zijn spelers uit eigen zak met een ‘extraatje’ na de 3-0 overwinning tegen FC Twente.

De voorzitter Smit is in de loop der jaren enorm gegroeid in zijn rol, al het is nooit ten koste gegaan van zijn emotionele beleving. Het enige verschil is dat hij nu soms wat meer afstand weet te nemen, jaren geleden daalde hij nog weleens af van de tribune naar de dug-out om de trainer te vertellen dat hij moest ingrijpen, dat is nu niet meer het geval. Toch blijft de emotionele kant zijn zwakke punt, een voorbeeld hiervan is dat hij een keer woedend een spandoek liet weghalen met de tekst ‘Heren, ook uit presteren’. Een tekst die gezien de zwakke reeks uitwedstrijden onder Brood toch niet bepaald schokkend is.

Tevens laat Smit zijn menselijke kant vaak genoeg zien tijdens wedstrijden, na de wedstrijd tussen FC Twente en Heracles toonde hij zijn medeleven met een huilende Sander Boschker nadat deze tijdens grote delen van de wedstrijd niet bepaald vriendelijk werd toegezongen door het uitzinnige uitvak. Wat er geroepen werd is niet relevant, maar wel begrijpelijk. Bezoekers van de wedstrijd zullen het nog wel herinneren.

Tenslotte bezit Smit ook de nodige (voetbal)humor. Toen Heracles bezig was met Tim Bakens en deze een arbitragezaak had aangespannen tegen zijn club RKC besloot Ricky van den Bergh om Jan Smit op te bellen en zich voor te doen als Bakens. Ze spraken af om het nodige te bespreken, toen Jan Smit aankwam op de afgesproken plek bleek er geen Tim Bakens te zijn. Toen Smit later hoorde dat het een grap was van Ricky besloot hij hem terug te pakken. Ricky heeft enorme hoogtevrees, Smit zei dat het een traditie was dat nieuwelingen werden gepresenteerd met een parachutesprong uit een vliegtuig.

Kortom: Jan Smit is al 10 jaar voorzitter en supporter van Heracles in hart en nieren. Zo'n voorzitter vind je nergens anders in Nederland en zijn aandeel in het huidige succes van Heracles is enorm.

[ Bericht 0% gewijzigd door Blawh op 12-05-2008 22:18:10 ]
pi_58627504
Dit topic heb ik gemaakt n.a.v. het 10 jarig jubileum van Jan Smit als voorzitter.
quote:
Jan Smit Zwart-Wit op TV Oost

HERACLES.NL - Dit jaar viert Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit zijn 10-jarig jubileum. Reden voor TV Oost om op Tweede Pinksterdag een speciaal portret van hem uit te zenden onder de titel ‘Jan Smit Zwart-Wit’.

Sinds het aantreden van Jan Smit in 1998 is het Heracles sportief gezien voor de wind gegaan. Tien jaar geleden bungelde de ploeg nog onderaan de eerste divisie; inmiddels heeft de club zijn derde succesvolle jaar in de eredivisie achter de rug. Bovendien is Heracles verhuisd naar het Polman Stadion met een capaciteit van 8500 zitplaatsen. Omdat elke thuiswedstrijd is uitverkocht, zijn er inmiddels vergaande plannen voor uitbreiding.

In Jan Smit Zwart-Wit is de man achter het succes van Heracles Almelo te zien bij de training van zijn ploeg, die hij trouw bezoekt. Maar ook maken we kennis met de kunstliefhebber Jan Smit in de kunsthandel van zijn zoon Mark in Ommen. Verder laat de voorzitter zijn eigen sportieve kant zien op de golfbaan en gaat hij in op zijn werk als deurwaarder. De geboren Almeloër heeft vanuit die achtergrond een hekel aan geld uitgeven dat je niet hebt.

In het portret komt ook een viertal goede bekenden van Jan Smit aan het woord: zijn broer Kees, zijn compagnon in het deurwaarderskantoor Willem Legebeke, oud-voetballer en algemeen directeur van Heracles Nico Jan Hoogma en oud-Heracles-trainer en toekomstig Feyenoord-trainer Gert Jan Verbeek.

Jan Smit Zwart-Wit is maandag 12 mei op TV Oost te zien om 17.21, 18.21, 20.21 en 22.28 uur.
pi_58627539
Hij heeft iig een mooi bekkie met tanden. Voor de rest komt hij over als een sympathiek persoon
,,Je wist dat je bij hem niet kon verzaken. Eigenlijk wilde je als speler liever niet geblesseerd raken, want je wist dat je dan bij Bob terecht kwam. Bob had Ajax in het bloed. Er telde maar een ding en dat was deze club."
  maandag 12 mei 2008 @ 15:33:21 #4
135789 Damzkieee
Ontzettende natnek
pi_58627727
quote:
Op maandag 12 mei 2008 15:32 schreef Blawh het volgende:

[..]

Heb zal zo goed als alles gehaald zo langzamerhand, en ben te brak om nu geconcentreerd te studeren.
De hele dag achter de PC zitten zal je goed doen zaterdag nog naar Utreg me stadje? :

OT: prachtige man Jan Smit, echt met een hart voor de club.
The Killers Heracles Almelo Real Madrid
29.10 Novastar HMH
  Moderator / Redactie Sport maandag 12 mei 2008 @ 15:36:17 #5
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_58627778
Jan Smit wel een held voor de ploeg denk ik

Ik moest wel lachen. Halve finale beker gehaald en toen waren er journalisten. GIng Jan zelf de koffie regelen
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_58628006
quote:
Op maandag 12 mei 2008 15:36 schreef borisz het volgende:
Jan Smit wel een held voor de ploeg denk ik

Ik moest wel lachen. Halve finale beker gehaald en toen waren er journalisten. GIng Jan zelf de koffie regelen
Jan is een verademing ten opzichte van al die balletjes als voorzitter, hij komt tijdens trainingen gewoon praten met de supporters en voelt zich niet superieur. Verder weet ik zeker dat er amper voorzitters zijn die meer tijd in de club steken dan hij.
pi_58628978
Het is toch gewoon zo. 70 % van de reacties hier tot nu toe is gepost door jullie. Er zullen verder weinig users zijn die een verhaal van 8 kantjes over de voorzitter van een clubje uit de marge van de eredivisie gaan lezen. Zelfs al is het een club uit de top zelfs niet.

[ Bericht 23% gewijzigd door Blawh op 12-05-2008 21:36:44 (Off-topic stukje weggehaald) ]
  maandag 12 mei 2008 @ 17:07:23 #8
123545 DatMeenJeNiet
Mike Mampuya till i die O+
pi_58629025
Ik heb het helemaal gelezen hoor. Maar dat komt dan misschien ook omdat ik een (mede dankzij Jan Smit) Heracles-sympathie heb.
pi_58629109
Ik hou persoonlijk niet zo van voorzitters die na een gewonnen partij op het veld staan.
Deze reactie was waarschijnlijk bedoeld om mijn naamsbekendheid te vergroten.
pi_58629212
Vind Jan Smit trouwens maar een naar mannetje. Treed te veel op de voorgrond en is ontzettend mediageil. Soort van Scheringa in het klein. Lijkt wel of hij altijd voorop wil staan, bijv. met overwinningen op het veld, Popie jopie gedrag als die fietsweddenschap in de beker etc. Dat hoort mijns inziens niet bij de Voorzitter van een BVO ook al steekt hij er nog zoveel geld in.
pi_58629452
Mooi gedaan, met veel interesse gelezen. Een lap voetbalgeschiedenis is altijd welkom, zeker was het eigen werk is.
That's all folks!
pi_58629630
Vind het vooral en erg subjectief pro Jan Smit en pro Heracles verhaal. Voetbalgeschiedenis kun je het niet noemen.
pi_58629764
Je leest het met je eigen know-how, achtergrond. Ik vind het dan wel leuk om te lezen hoe de club zich de afgelopen 10 jaar ontwikkeld heeft. Ik herinner me nog een wedstrijd die ik met m'n elftal aan de Bornsestraat bezocht, het was een stadionachtig iets van niks maar had z'n charme. Kijk je wat Heracles nu heeft dan mogen ze enorm trots zijn. En daar heeft deze man zeker een groot aandeel in.

Ik vind het een vriendelijk man, maar heb soms wel m'n bedenkingen bij z'n manier van op de voorgrond staan. Een voorzitter die elke keer in de kleedkamer vind ik niet echt wat. Verder irriteert die olijkheid me af en toe, ook al geloof ik best dat het oprecht is.
That's all folks!
  maandag 12 mei 2008 @ 17:55:02 #14
10197 Zapper
Zapperdeflap
pi_58629772
Zeer matige documentaire zojuist op RTV Oost, verdoe er je tijd niet aan.
Damn dude that sucks goat balls. I wonder if you'll ever be able to look at your mom in the face again, lol
pi_58630062
Wat zei hij in Studio Voetbal ook alweer over Rob Maas eerder dit jaar? Dat hij speler van het jaar moest worden?
- verwijderd door admin -
pi_58630159
quote:
Op maandag 12 mei 2008 17:55 schreef Zapper het volgende:
Zeer matige documentaire zojuist op RTV Oost, verdoe er je tijd niet aan.
Waarom viel het tegen?
That's all folks!
  maandag 12 mei 2008 @ 19:02:37 #17
10197 Zapper
Zapperdeflap
pi_58630823
Omdat ik het nauwelijks interessant vond. Als dezelfde documentaire over de preses van FC Utrecht had verhaald, dan was ik al snel afgehaakt. Enkel de beelden van Volendam en het kampioenschap brachten me weer kippenvel, maar om Jan Smit als regisseur op een golfbaan te zien staan vond ik maar niets. Overigens ook kutmuziek gebruikt.

Tom Egbers had dit moeten doen.
Damn dude that sucks goat balls. I wonder if you'll ever be able to look at your mom in the face again, lol
pi_58631737
Werken niet zo'n beetje alle voorzitters (vele uren) belangeloos voor de club?

En die zogenaamde battle met de zaakwaarnemers? Wat hield dat in dan? En wat heeft het opgeleverd?
pi_58631799
quote:
Op maandag 12 mei 2008 19:02 schreef Zapper het volgende:
Omdat ik het nauwelijks interessant vond. Als dezelfde documentaire over de preses van FC Utrecht had verhaald, dan was ik al snel afgehaakt. Enkel de beelden van Volendam en het kampioenschap brachten me weer kippenvel, maar om Jan Smit als regisseur op een golfbaan te zien staan vond ik maar niets. Overigens ook kutmuziek gebruikt.

Tom Egbers had dit moeten doen.
Mee eens, ik vond het ook een tegenvallende docu. Een groot deel bestond uit een beetje gezeur op de golfbaan, ik denk dat als je betere en gerichtere vragen zou hebben gesteld veel meer over de mens Jan Smit te weten komt.

Tom hadden ze inderdaad moeten vragen, die weet wel hoe hij docu’s moet maken.
quote:
Op maandag 12 mei 2008 17:16 schreef TerroRobbie het volgende:
Nu ben ik degene die offtopic reageert Terwijl jij eerst met je Heracles maatje zit te keuvelen over studie, zon en Utrecht
TR, er zit natuurlijk wel verschil tussen 3 posts in 1 topic off-topic of in zo goed als ieder Heracles (en ook andere topics) gerelateerd topic off-topic te reageren.
quote:
Op maandag 12 mei 2008 19:47 schreef TerroRobbie het volgende:
Werken niet zo'n beetje alle voorzitters (vele uren) belangeloos voor de club?

En die zogenaamde battle met de zaakwaarnemers? Wat hield dat in dan? En wat heeft het opgeleverd?
Niet zoals Jan Smit, daar ben ik van overtuigd. Tegenwoordig heeft hij Nico-Jan er bij die wat werkzaamheden van hem over heeft genomen, maar al die jaren ervoor deed hij zo'n beetje alles.

En de battle met de zaakwaarnemers? Ten eerste maakt hij spelers wel redelijk duidelijk dat ze beter gewoon een advocaat kunnen inhuren voor contractuele zaken (en het zou met niet verbazen of hij dit op den duur op grotere schaal gaat doen) en ten tweede zal hij nooit een cent teveel betalen aan een zaakwaarnemer, hij is de laatste die zich een poot uit laat draaien.
quote:
Op maandag 12 mei 2008 17:20 schreef TerroRobbie het volgende:
Vind Jan Smit trouwens maar een naar mannetje. Treed te veel op de voorgrond en is ontzettend mediageil. Soort van Scheringa in het klein. Lijkt wel of hij altijd voorop wil staan, bijv. met overwinningen op het veld, Popie jopie gedrag als die fietsweddenschap in de beker etc. Dat hoort mijns inziens niet bij de Voorzitter van een BVO ook al steekt hij er nog zoveel geld in.
Dat zijn goede posts, daar zit tenminste een beargumentatie achter.

[ Bericht 14% gewijzigd door Blawh op 12-05-2008 20:14:27 ]
pi_58631966
quote:
Op maandag 12 mei 2008 15:15 schreef Blawh het volgende:
Kortom: Jan Smit is al 10 jaar voorzitter en supporter van Heracles in hart en nieren. Zo'n voorzitter vind je nergens anders in Nederland en zijn aandeel in het huidige succes van Heracles is enorm.
Kijk anders ff zo'n 25 km verderop waar ene Joop Munsterman ook geheel belangeloos tussen z'n toch al drukke werkzaamheden aan FC Twente bouwt..niet geheel zonder succes.

Jan Smit
De redenen staan hier boven al gepost..
pi_58632141
quote:
Op maandag 12 mei 2008 19:58 schreef NeedeRadicals het volgende:

[..]

Kijk anders ff zo'n 25 km verderop waar ene Joop Munsterman ook geheel belangeloos tussen z'n toch al drukke werkzaamheden aan FC Twente bouwt..niet geheel zonder succes.
Dat is een heel ander persoon en karakter dan Jan Smit, bovendien vind ik de groei van Heracles wel iets opmerkelijker.

Heracles was 10 tot 15 jaar geleden op sterven na dood, er werd lacherig gedaan over de club en mensen als bij FC Twente Kessler en Munsterman hebben jarenlang met arrogant en misplaatst gepraat alles op alles gezet om een fusie voor elkaar te krijgen. Bovendien is de organisatie bij FC Twente een heel stuk groter bij Heracles.

FC Twente is al decennia lang de grootste club van Twente met de meeste en grootste sponsoren, dat uitbouwen lijkt me op zich makkelijker dan een club vanaf bijna het 0-punt zonder grote sponsoren op te bouwen.

Twente


Heracles

+ Laatste 3 jaar eredivisie

Het mediageile kan ik me overigens ook in vinden, dat soorten zaken als het fietstochtje naar Willem II bij het bereiken van de finale enzo vond ik ook erg triest en mediageil overkomen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Blawh op 12-05-2008 20:29:42 ]
pi_58632468
Maar is het niet zo dat hij de laatste jaren steeds gekker is geworden? En het succes hem ook een beetje naar zijn bol is gestegen? In de tijd van succes tegen Heracles toen Heracles nog een nietszeggende eerstedivisie clubje was kan ik niet herinneren dat ik ooit iets van hem gehoord of gezien heb.
pi_58632510
quote:
Op maandag 12 mei 2008 20:29 schreef TerroRobbie het volgende:
Maar is het niet zo dat hij de laatste jaren steeds gekker is geworden? En het succes hem ook een beetje naar zijn bol is gestegen? In de tijd van succes tegen Heracles toen Heracles nog een nietszeggende eerstedivisie clubje was kan ik niet herinneren dat ik ooit iets van hem gehoord of gezien heb.
Ik heb mijn vorige bericht net aangepast, ik vind hem ook wel mediageil en dat soort zaken als fietsen naar Willem II vind ik ook triest. En het is hem niet naar zijn bol gestegen, hij zocht altijd al de aandacht op, alleen was destijds niemand geinteresseerd in een voorzitter van een kleine eerste divisieclub.
pi_58632573
quote:
Op maandag 12 mei 2008 19:50 schreef Blawh het volgende:
En de battle met de zaakwaarnemers? Ten eerste maakt hij spelers wel redelijk duidelijk dat ze beter gewoon een advocaat kunnen inhuren voor contractuele zaken (en het zou met niet verbazen of hij dit op den duur op grotere schaal gaat doen) en ten tweede zal hij nooit een cent teveel betalen aan een zaakwaarnemer, hij is de laatste die zich een poot uit laat draaien.
Maar is dat ook echt gelukt? Zijn er concrete voorbeelden van spelers die bijv. met hun zaakwaarnemer hebben gebroken en een advocaat hebben genomen of jonge spelers die ipv een zaakwaarnemer een advocaat hebben genomen en dus het advies van Smit hebben opgevolgd? En dat is niet zozeer afzeikend bedoelt ofzo... ik bedoel het is misschien wel een utopie in de voetbalwereld maar ik ben er wel benieuwd naar...
pi_58632682
quote:
Op maandag 12 mei 2008 20:34 schreef TerroRobbie het volgende:

[..]

Maar is dat ook echt gelukt? Zijn er concrete voorbeelden van spelers die bijv. met hun zaakwaarnemer hebben gebroken en een advocaat hebben genomen of jonge spelers die ipv een zaakwaarnemer een advocaat hebben genomen en dus het advies van Smit hebben opgevolgd? En dat is niet zozeer afzeikend bedoelt ofzo... ik bedoel het is misschien wel een utopie in de voetbalwereld maar ik ben er wel benieuwd naar...
Van de spelers die de laatste jaren zijn gekomen hebben sowieso Ragnar Klavan, Kwame Quansah en Everton Ramos Da Silva geen zaakwaarnemer. En het is niet zo dat zaakwaarnemers alleen nadelig zijn voor clubs, ook spelers kan het gewoon onnodig veel geld kosten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')