Citroensap? Weet je dat zeker? Vreemd.....quote:
nou dat gebruik ik er altijd voorquote:Op dinsdag 6 mei 2008 13:49 schreef Delicieux het volgende:
[..]
Citroensap? Weet je dat zeker? Vreemd.....
Precies..... De curry is nu wel errug scherp geworden....Te scherp om een beetje te gaan pielen met een citroen... Ik hoop dat de aardappels als een soort chili-spons gaan werken....quote:Op dinsdag 6 mei 2008 13:58 schreef JaZekerZ het volgende:
[..]
nou dat gebruik ik er altijd voor
het is natuurlijk een beperkt toepasbare methode omdat je anders je eters beter op een citroen kunt laten bijten..
nou een scheutje voorgebrouwen citroensap kan ieder gerecht wel hebben hoorquote:Op dinsdag 6 mei 2008 14:13 schreef Delicieux het volgende:
[..]
Precies..... De curry is nu wel errug scherp geworden....Te scherp om een beetje te gaan pielen met een citroen... Ik hoop dat de aardappels als een soort chili-spons gaan werken....
Dat lijkt me eigenlijk sterk, zout is een smaakversterker.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 14:29 schreef Maarten1 het volgende:
zout
dan blijft het flink spicey, maar minder scherp zeg maar
vetter maken verzacht inderdaad de smaak... bij italiaans eten helpt veel kaas bijvoorbeeld ook.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 14:31 schreef Tezz het volgende:
Koffiemelk. Dat is het enige wat helpt echt waar.
Ik maak ook regelmatig (te) pittige gerechten, en voor mijn dochter doe ik er altijd op haar bord een scheut koffiemelk door.
oh kom op! dat kan er hooguit voor zorgen dat het iets minder opvaltquote:
quote:Op dinsdag 6 mei 2008 15:21 schreef Flurry het volgende:
[..]
oh kom op! dat kan er hooguit voor zorgen dat het iets minder opvalt
Waa rhaal je dat?quote:Op dinsdag 6 mei 2008 18:08 schreef novel het volgende:
ik doe dan kalk erin. Koop dat als poeder. kalktabeltten (zonder smaakje) zal ook werken.
Nee, het is echt waar! Suiker helpt goed tegen pittigheid.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 15:21 schreef Flurry het volgende:
[..]
oh kom op! dat kan er hooguit voor zorgen dat het iets minder opvalt
Tegenwoordig bij Jacob Hooy.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 18:50 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Waa rhaal je dat?
Ik ben er namelijk nog naar opzoek
Da's toch ook de bedoeling? De heetheid van pepers wordt overigens gemeten met de zogehete Scoville test (google maar wat), waarbij suikerwater wordt gebruikt om de heetheid te verdunnen totdat een testpanel dit niet meer proeft. De mate van verdunning geeft dan de heetheid van een peper weer.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 15:21 schreef Flurry het volgende:
oh kom op! dat kan er hooguit voor zorgen dat het iets minder opvalt
Dat tweede punt ben ik helemaal met je eens, maar dat eerste niet. De capsaïcine laat je tong denken hitte te registreren en suiker vermindert dat effect niet. Het kan misschien wat afleiden, maar dat zou dan met zoute, zure of bittere smaken net zo goed (of slecht) werken en het kan nooit voorkomen dat tong gevoelloos wordt en je lippen rood en wat er verder gebeurt als je te scherp eetquote:Op donderdag 8 mei 2008 09:17 schreef Vork het volgende:
[..]
Da's toch ook de bedoeling? De heetheid van pepers wordt overigens gemeten met de zogehete Scoville test (google maar wat), waarbij suikerwater wordt gebruikt om de heetheid te verdunnen totdat een testpanel dit niet meer proeft. De mate van verdunning geeft dan de heetheid van een peper weer.
En als het dan nog brandt, de capsaïcine uit de pepers (dat wat de peper heet maakt) is vet- en alcoholoplosbaar. In principe zou een vettere pot curry dan een minder branderig effect moeten geven. Vandaar dat er ook meestal kokosmelk of santen wordt gebruikt (beiden rijk aan vet) om de curry te vermilden.
Wat hij/zij zeg...quote:Op dinsdag 6 mei 2008 14:23 schreef Talek het volgende:
Bruine basterdsuiker.....
Ja goed idee, een bijtende vloeistof als cola werkt echt hemels op een fikkende muil.quote:Op donderdag 15 mei 2008 17:02 schreef JohnDope het volgende:
Misschien moet je het mengen met witte rijst.
Een bord witte rijst er naast zetten om het te doven werkt in ieder geval goed. Suiker kan ook, maar dat bederft de smaak, dan kan je er beter ook nog een colaatje bij drinken.
Ik zou die aardappeltip proberen.quote:Op maandag 19 mei 2008 18:43 schreef SHE het volgende:
Nooit gaan koken als je boos bent.
Ik ben iets te caliente geweest met de jalapeno's op zuur.
Die drijven nu in mijn chili fantastico, maar het is zo heet dat mijn lippen vuurrood zijn.
Nu heb ik natuurlijk meteen met mijn vingers het grootste gedeelte eruit zitten vissen, maar ondertussen hebben de pepers zo'n 15 min. meegewarmd
Hoe lang duurt het voor de capsaiciden zich hechten? Ben ik op tijd? Of eten we vanavond chili met melk?
quote:Op dinsdag 6 mei 2008 14:23 schreef Talek het volgende:
Bruine basterdsuiker.....
quote:Op dinsdag 6 mei 2008 14:32 schreef Copycat het volgende:
Ook hier de tip van bruine suiker.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |