abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:41:43 #1
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_58511239
Ok, ik heb niet goed uitgekeken.
Bij het maken van een grote pan met curry heb ik per ongeluk de pot paprikapoeder verwisseld met de gemalen hot chili. Met andere woorden: de curry vlamt je de mond uit.

Heeft iemand misschien een idee hoe ik de curry weer minder scherp kan krijgen?
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_58511301
weg gooien
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:45:56 #3
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_58511321
melk er bij drinken
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_58511325
Blokjes aardappel laten meekoken. Of stevig verdunnen, met water/room/kokosmelk/enz.
pi_58511330
Een beetje yoghurt of kokosmelk erdoor?
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:46:47 #6
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_58511339
citroensap
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:49:17 #7
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_58511399
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 13:46 schreef JaZekerZ het volgende:
citroensap
Citroensap? Weet je dat zeker? Vreemd.....
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:50:35 #8
104901 OxygeneFRL
....dus....
pi_58511425
creme freche/ room of melk erbij
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:52:09 #9
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_58511456
Het is een heldere curry, dus room is niet zo geschikt....

De aardappeloptie is volgens mij wel het proberen waard! dank!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:58:21 #10
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_58511569
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 13:49 schreef Delicieux het volgende:

[..]

Citroensap? Weet je dat zeker? Vreemd.....
nou dat gebruik ik er altijd voor

het is natuurlijk een beperkt toepasbare methode omdat je anders je eters beter op een citroen kunt laten bijten..
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:13:37 #11
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_58511938
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 13:58 schreef JaZekerZ het volgende:

[..]

nou dat gebruik ik er altijd voor

het is natuurlijk een beperkt toepasbare methode omdat je anders je eters beter op een citroen kunt laten bijten..
Precies..... De curry is nu wel errug scherp geworden....Te scherp om een beetje te gaan pielen met een citroen... Ik hoop dat de aardappels als een soort chili-spons gaan werken....
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_58511994
Yoghurt er bij eten of bij het eten gooien.
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:19:37 #13
26777 MrTorture
Welcome to the torture chamber
pi_58512065
citroensap werkt goed inderdaad! en dan eventueel bruine suiker om het zure tegen te gaan.
No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
Vis een optie?
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:23:25 #14
169798 Talek
Just my 2 cents...
pi_58512138
Bruine basterdsuiker.....
Famous last words: 'Haha, you stupid drag...'
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:28:12 #15
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_58512222
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 14:13 schreef Delicieux het volgende:

[..]

Precies..... De curry is nu wel errug scherp geworden....Te scherp om een beetje te gaan pielen met een citroen... Ik hoop dat de aardappels als een soort chili-spons gaan werken....
nou een scheutje voorgebrouwen citroensap kan ieder gerecht wel hebben hoor
gewoon 1x knijpen en je bent een heel eind met je scherpe curry

maar succes dus
pi_58512261
zout

dan blijft het flink spicey, maar minder scherp zeg maar
"Isaac Newton invented gravity because some asshole hit him with an apple"
pi_58512275
Bruine suiker erdoor gooien.
pi_58512299
Koffiemelk. Dat is het enige wat helpt echt waar.

Ik maak ook regelmatig (te) pittige gerechten, en voor mijn dochter doe ik er altijd op haar bord een scheut koffiemelk door.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:32:42 #19
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_58512335
Ook hier de tip van bruine suiker.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:38:15 #20
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_58512443
Pas op.. dalijk hou je alleen nog maar pannenkoekenbeslag over
pi_58512454
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 14:29 schreef Maarten1 het volgende:
zout

dan blijft het flink spicey, maar minder scherp zeg maar
Dat lijkt me eigenlijk sterk, zout is een smaakversterker.

Vet neemt de pittigheid goed op maar omdat melk of kokosroom niet echt een optie is in een heldere curry zou ik ook voor de aardappeloptie gaan en eventueel later nog wat bruine suiker erdoor.
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:39:41 #22
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_58512478
schepje suiker
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 6 mei 2008 @ 14:56:58 #23
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_58512881
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 14:31 schreef Tezz het volgende:
Koffiemelk. Dat is het enige wat helpt echt waar.

Ik maak ook regelmatig (te) pittige gerechten, en voor mijn dochter doe ik er altijd op haar bord een scheut koffiemelk door.
vetter maken verzacht inderdaad de smaak... bij italiaans eten helpt veel kaas bijvoorbeeld ook.
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_58512924
de totale hoeveelheid door 2 delen, de ene helft in de vriezer, de andere aanvullen met dingen als aardappel en erwtjes en wat bouillon erbij.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  dinsdag 6 mei 2008 @ 15:03:56 #25
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_58513022
Suiker inderdaad
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
  dinsdag 6 mei 2008 @ 15:21:54 #26
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_58513422
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 15:03 schreef maok het volgende:
Suiker inderdaad
oh kom op! dat kan er hooguit voor zorgen dat het iets minder opvalt
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_58514391
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 15:21 schreef Flurry het volgende:

[..]

oh kom op! dat kan er hooguit voor zorgen dat het iets minder opvalt
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_58514617
vanavond dus toch maar even bidden voor het eten...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_58515907
ik doe dan kalk erin. Koop dat als poeder. kalktabeltten (zonder smaakje) zal ook werken.
  dinsdag 6 mei 2008 @ 18:50:01 #30
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_58516706
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 18:08 schreef novel het volgende:
ik doe dan kalk erin. Koop dat als poeder. kalktabeltten (zonder smaakje) zal ook werken.
Waa rhaal je dat?

Ik ben er namelijk nog naar opzoek
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_58519921
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 15:21 schreef Flurry het volgende:

[..]

oh kom op! dat kan er hooguit voor zorgen dat het iets minder opvalt
Nee, het is echt waar! Suiker helpt goed tegen pittigheid.
(tip nummer 6).
pi_58528266
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 18:50 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Waa rhaal je dat?

Ik ben er namelijk nog naar opzoek
Tegenwoordig bij Jacob Hooy.
Vroeger ook wel bij apotheek. Maar huidige apotheek deed alsof ik grondstof voor een bom wilde bestellen
Begrepen niet dat ik het bij koken gebruikte.
Je moet natuurlijk spaarzaam gebruiken, (teveel kalk is ook niet goed).

Het Kruidvat verkoopt smaakloze kalk/magnesium tabletten. Zou je ook kunnen malen.
pi_58538259
melk er bij drink is de scherpe smaak meteen weg
  woensdag 7 mei 2008 @ 20:18:16 #34
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_58539988
Die curry zal toch onderhand wel koud geworden zijn.. wat heb je gedaan TS en is het gelukt??
pi_58546657
schepje suiker!
uiteraard haal je niet alle hitte uit het gerecht...
maar met een kleine uitschieter van peperpot etc...kan je dat aardig opheffen door suiker!
  donderdag 8 mei 2008 @ 09:17:47 #36
3878 Vork
Manisch creatief
pi_58548348
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 15:21 schreef Flurry het volgende:
oh kom op! dat kan er hooguit voor zorgen dat het iets minder opvalt
Da's toch ook de bedoeling? De heetheid van pepers wordt overigens gemeten met de zogehete Scoville test (google maar wat), waarbij suikerwater wordt gebruikt om de heetheid te verdunnen totdat een testpanel dit niet meer proeft. De mate van verdunning geeft dan de heetheid van een peper weer.

En als het dan nog brandt, de capsaïcine uit de pepers (dat wat de peper heet maakt) is vet- en alcoholoplosbaar. In principe zou een vettere pot curry dan een minder branderig effect moeten geven. Vandaar dat er ook meestal kokosmelk of santen wordt gebruikt (beiden rijk aan vet) om de curry te vermilden.
  donderdag 8 mei 2008 @ 09:42:31 #37
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_58548814
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 09:17 schreef Vork het volgende:

[..]

Da's toch ook de bedoeling? De heetheid van pepers wordt overigens gemeten met de zogehete Scoville test (google maar wat), waarbij suikerwater wordt gebruikt om de heetheid te verdunnen totdat een testpanel dit niet meer proeft. De mate van verdunning geeft dan de heetheid van een peper weer.

En als het dan nog brandt, de capsaïcine uit de pepers (dat wat de peper heet maakt) is vet- en alcoholoplosbaar. In principe zou een vettere pot curry dan een minder branderig effect moeten geven. Vandaar dat er ook meestal kokosmelk of santen wordt gebruikt (beiden rijk aan vet) om de curry te vermilden.
Dat tweede punt ben ik helemaal met je eens, maar dat eerste niet. De capsaïcine laat je tong denken hitte te registreren en suiker vermindert dat effect niet. Het kan misschien wat afleiden, maar dat zou dan met zoute, zure of bittere smaken net zo goed (of slecht) werken en het kan nooit voorkomen dat tong gevoelloos wordt en je lippen rood en wat er verder gebeurt als je te scherp eet
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_58550020
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 14:23 schreef Talek het volgende:
Bruine basterdsuiker.....
Wat hij/zij zeg...

Beetje laat maar toch...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58560465
Voor de volgende keer: serveren met een schep Griekse yoghurt erop. Die kan iedereen er dan naar smaak doorroeren.
  donderdag 8 mei 2008 @ 23:02:05 #40
156451 nexus-pilot
Slapend horror
pi_58564364
je moet gewoon normale melk drinken (breekt door een of ander stof de proteïnen van de pepers af waarvoor zorgt dat het wat "zachter" in je mond proeft)
Ik zie daar 2 dwergen staan en ze zijn dronken ;[.
  maandag 12 mei 2008 @ 16:29:54 #41
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_58628528
Ok, hier het resultaat:
Ik heb een paar vastkokende aardappels in blokjes van een centimeter gesneden en die een minuutje of 20 rustig mee laten koken. Daarna heb ik de helft van die stukjes er weer uitgevist en weggeflikkerd.
Daarna hebben we genoten van een heerlijke curry, die lekker pittig was, maar net niet tè.
Het voordeel was ook dat er meteen een hoop vet/olie opgenomen was.

Goede tip, dus! Dank!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_58662806
Alstu
  donderdag 15 mei 2008 @ 11:35:53 #43
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_58681566
Suiker of gembersiroop!
It's all a blur!!!
  donderdag 15 mei 2008 @ 11:49:26 #44
96581 Manneke_Pils
Deus. ['de:us]
pi_58681862
En de echte vraag is hier:

Moest er nog iemand naar de WC rennen na het eten of niet?
Een befaamde Fransoos zei ooit: Qui ceci lit est un fou.
pi_58687261
Misschien moet je het mengen met witte rijst.

Een bord witte rijst er naast zetten om het te doven werkt in ieder geval goed. Suiker kan ook, maar dat bederft de smaak, dan kan je er beter ook nog een colaatje bij drinken.
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
  maandag 19 mei 2008 @ 18:43:05 #46
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_58765974
Nooit gaan koken als je boos bent.

Ik ben iets te caliente geweest met de jalapeno's op zuur.
Die drijven nu in mijn chili fantastico, maar het is zo heet dat mijn lippen vuurrood zijn.

Nu heb ik natuurlijk meteen met mijn vingers het grootste gedeelte eruit zitten vissen, maar ondertussen hebben de pepers zo'n 15 min. meegewarmd
Hoe lang duurt het voor de capsaiciden zich hechten? Ben ik op tijd? Of eten we vanavond chili met melk?
  maandag 19 mei 2008 @ 18:44:46 #47
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_58766003
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 17:02 schreef JohnDope het volgende:
Misschien moet je het mengen met witte rijst.

Een bord witte rijst er naast zetten om het te doven werkt in ieder geval goed. Suiker kan ook, maar dat bederft de smaak, dan kan je er beter ook nog een colaatje bij drinken.
Ja goed idee, een bijtende vloeistof als cola werkt echt hemels op een fikkende muil.

Idioot.
pi_58766018
quote:
Op maandag 19 mei 2008 18:43 schreef SHE het volgende:
Nooit gaan koken als je boos bent.

Ik ben iets te caliente geweest met de jalapeno's op zuur.
Die drijven nu in mijn chili fantastico, maar het is zo heet dat mijn lippen vuurrood zijn.

Nu heb ik natuurlijk meteen met mijn vingers het grootste gedeelte eruit zitten vissen, maar ondertussen hebben de pepers zo'n 15 min. meegewarmd
Hoe lang duurt het voor de capsaiciden zich hechten? Ben ik op tijd? Of eten we vanavond chili met melk?
Ik zou die aardappeltip proberen.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 19 mei 2008 @ 18:46:44 #49
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_58766037
Ik heb geen enkele aardappel in huis. Die gebruik ik overigens alleen voor zout probleempjes
pi_58766105
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 14:23 schreef Talek het volgende:
Bruine basterdsuiker.....
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 14:32 schreef Copycat het volgende:
Ook hier de tip van bruine suiker.


Ik doe het zelf ook altijd.
Donkere bruine basterd suiker.

En daarna natuurlijk niet meer zo heet koken...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')