abonnement Unibet Coolblue
pi_57897510
Dank je Muck, zal het fokkookboek in de gaten houden, maar kristalsuiker en bruine suiker zijn een big no-no.
Misschien kan ik dat oplossen met stevia.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57897540
Nee, zal niet gaan lukken, want je krijgt geen stroopachtige brei dan....

Nou ja, dan maar geen drop of lollies...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 21:36:14 #128
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57897688
quote:
Op maandag 7 april 2008 21:30 schreef Oblivion het volgende:
Dank je Muck, zal het fokkookboek in de gaten houden, maar kristalsuiker en bruine suiker zijn een big no-no.
Misschien kan ik dat oplossen met stevia.
ja, dat had ik zelf ook bedacht en wilde net mijn bericht gaan editten, maar je was me voor
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57897804
quote:
Op maandag 7 april 2008 21:36 schreef Muck het volgende:

[..]

ja, dat had ik zelf ook bedacht en wilde net mijn bericht gaan editten, maar je was me voor
Geeft niks, wellicht was het wel wat geweest!

Is toch heel raar, maar hij reageert niet meer zo erg op chocolade.....
Vanmiddag dat kleine glaasje sojachocolademelk (is lekker joh! ) gegeven, maar een heftige reactie bleef uit.

Die scharen we dan onder het snoep, af en toe een glaasje...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 21:44:19 #130
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57897908
quote:
Op maandag 7 april 2008 21:40 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Geeft niks, wellicht was het wel wat geweest!

Is toch heel raar, maar hij reageert niet meer zo erg op chocolade.....
Vanmiddag dat kleine glaasje sojachocolademelk (is lekker joh! ) gegeven, maar een heftige reactie bleef uit.

Die scharen we dan onder het snoep, af en toe een glaasje...
oh dat is echt heel fijn!

mijn oppaskinderen waren allergisch voor zo'n beetje alles én een van de 2 had ADHD, dus die mochten ook haast niks. Bij de natuurvoedingswinkels verkochten ze lollies op basis van fruitsap zonder suiker die ze wél mochten. Ze hadden hele nare houten stokjes, maar zelfs ik vond ze best lekker. Misschien dat het ook iets voor je zoontje is?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57898188
Ik zou op de verpakking moeten kijken, er zijn een aantal dingen (ook natuurlijke dingen) waar hij gewoon van uit zijn dak gaat...

En och, de suikerverslaving is eigenlijk voorbij en eet nu rustig als hij thuis komt een soep met brood.
Gaat prima!
Dan zie je hoeveel zijn kleine brein opmaakt aan energie uit het eten, en hij heeft alleen maar meer trek gekregen.

Voorlopig komt hij elke dag met een klein presentje uit school...
(Knikkers, smurfen, stickers etc etc)
En dan mag hij een euro magneet op zijn bord plakken.
Zijn snoepjes zijn pokemon kaarten! Ook goed!

Zo heb ik het ook uitgelegd, andere mama's kopen van geld snoep, hij mag het opsparen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 22:12:32 #132
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57898672
De Stevia hier was zaterdag al binnen
Heb jij het al in huis Obli, en heb je er al me geëxperimenteerd?
Het geeft natuurlijk niet dezelfde lekkere nasmaak als suiker, maar beter dan aspartaam e.d. en geen calorieën of omhoog schietende glucosespiegels.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57898778
quote:
Op maandag 7 april 2008 22:12 schreef BBQ-kip het volgende:
De Stevia hier was zaterdag al binnen
Heb jij het al in huis Obli, en heb je er al me geëxperimenteerd?
Het geeft natuurlijk niet dezelfde lekkere nasmaak als suiker, maar beter dan aspartaam e.d. en geen calorieën of omhoog schietende glucosespiegels.
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 22:24 schreef Oblivion het volgende:
Zo, dat is binnen, ze hadden het zonder alcohol!
Wat verzot achterlijk dat het niet verkocht mag worden voor inwendig gebruik...
(Ja ergens logisch, de suikerindustrie zou lam gelegd worden....maar dat vind ik geen excuus...)
Heb zelf ook maar de proef op de som genomen, geen hartkloppingen en/of raar gevoel in buik!
Maar hopen dat zoonlief ook zo reageert!
Ofcourse!


Thee met zoetjes: Onregelmatige hartkloppingen.
Thee met suiker: Een razend tekeer gaan hart...
Thee met stevia: Niks, nada! Heerlijk!

Ik vind het een uitkomst!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 22:23:13 #134
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57898936
Ik moet echt beter gaan lezen... sorry

Maar fijn dat dat zo goed gaat! Merkt hij zelf ook dat het zo goed gaat? Lijkt me dat hij ook veel lekkerder in zijn vel zit, als je zo onrustig bent en je zo onprettig voelt is dat echt klote, zeker als je nog zo jong bent.
en wie weet kun je na een periode van "afkicken" een aantal zaken heel rustig aan gaan opbouwen qua gebruik en kijken of dit lukt, zogenaamde desensitisatie.
Maar eerst lekker genieten van hoe goed het gaat
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57899206
Ja, hij voelt absoluut verschil, vraagt ook niet meer naar snoep en suikers en dergelijke.
En inderdaad eerst een aantal maanden niks meer, en dan voorzichtig weer proberen.

Van het weekend in het logeerhuis is het flink fout gegaan...
Gewoon even lekker ramen ingooien met z'n alle...
Daar krijgt hij dus alles, geen snoep maar wel de toevoegingen.
Maar even bellen of dat niet anders kan.


Maar ben weg van die stevia, want ik voorzag een leven zonder iets van lekker voor mijn ventje...
Geen leuk vooruitzicht....
In augustus is hij jarig, dus hij vraagt nu al om een taart...
Nu kan het dus! Is toch helemaal te gek!?

Morgen ergens speciale meel halen voor de pasta, dan heb ik dat ook vast in huis.
We komen er wel!

Oh en ik had kleine kuipjes met vegetarische pate gekocht en die vind hij heel lekker, ook geen reactie op gehad!
Van Tartex...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 22:42:46 #136
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_57899448
Hoi,
Ik zag wel dat je een vraag had over kibbeling, daar kan ik je niet mee helpen.
Maar aangezien ik wel wat bouillon-recepten zag gaan, heb je ook gedacht aan het zelf maken van kroketten?
Mijn oma maakte die vroeger altijd zelf, maar moet zeggen dat ik het zelf nooit geprobeerd heb.
Misschien dat je even moet googlen voor een goed recept maar de basis weet ik nog wel.
Je zult misschien de paneer moeten aanpassen, ik weet niet of je zoon dat mag. Maar eventueel oud wit brood in de keukenmachine.

ong. 75 gram boter
ong. 75 gram bloem
0,5 liter bouillion
zout peper mosterd (van alles waar je het mee op smaak kan brengen)
Vlees (soepvlees, kip, wat je wilt)
eieren
paneermeel

De boter smelten, in een keer de bloem bijvoegen en met een houten lepel roeren tot een bal ontstaat.
Dan de "bloembal" een paar minuten doorwarmen om de bloem smaak weg te halen.
Voorzichtig steeds een beetje bouillion toevoegen tot je de gewenste dikte hebt (voor kroketten moet dat nog best stevig zijn). Het vlees toevoegen en op smaak maken. Dan af laten koelen. Vervolgens kroketten (of bitterballen) vormen.
Even door een losgeklopt eitje halen en dan door de paneer en in de frituur.

Misschien ook leuk om het vormen van de kroketten samen met je zoon te doen, ik vond het tenminste als kind super stoer dat ik zelf bitterballen had gemaakt.

Heb er overigens zelf heel erg zin in gekregen....ga het dit weekend misschien maar eens uitproberen.
Zelfgemaakte frietjes erbij....
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_57899621
Ik kwam toevallig net in de delicious van maart een recept tegen voor ketchup...
Bevat wel suiker en ook kaneel, maar dat kan je vast vervangen door stevia, agavesiroop ofzoiets..
Het recept zelf nog niet geprobeerd, maar wil dat binnenkort zeker gaan doen.

Tomatenketchup

ingredienten
100gr wortel
50gr ui
1 teentje knoflook
15gr suiker
1,5dl azijn
1 rode paprika
1 rode peper
1 takje lavas
2 takjes peterselie
1 kruidnagel
1 mespuntje kaneelpoeder
1 laurierblaadje
1 liter gepasseerde tomatensaus

bereiding
snijd wortel, ui, knoflook, paprika en rode peper (zonder zaadlijsten) heel fijn. Zet de groenten ophet vuur samen met de takjes lavas, peterselie, kruidnagel, laurierblaadje en tomatensaus. Breng op smaak met zout.
Kook de saus op matig vuru gedurende 30min of tot de saus is ingedikt tot de helft (ketchupdikte). Verwijder lavas, peterselie, kruidnagel en laurierblaadje.
Pureer de ketchup in de keukenmachine of met een staafmixer. Druk de tomatenketchup door een zeef en giet in een fles.
pi_57899645
Oh, dat klinkt inderdaad helemaal niet zo gek, en hij kan inderdaad meehelpen, zal hij leuk vinden!
En heb alles in huis!

Hmm, wij eten morgen biefstuk maar dat vind hij niet lekker, wellicht is het een leuk plan dit morgen al te doen.

Dank je wel!

Edit: Was voor Uccie.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 22:51:34 #139
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_57899711
Heb inmiddels zelf nog ff gegoogled en deze site gevonden: http://www.coquinaria.nl/recepten/03.1recept.htm
Hier staat iets meer over zelf kroketten maken.
Succes!
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_57899750
Piglet? Die gepasseerde tomatensaus, zou je daar ook gezeefde tomaten kant en klaar (100% natuurlijk)
voor kunnen gebruiken?
Want de pakken heinz en huismerken met dit soort dingen zijn absoluut zonder toevoegingen..
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57899780
gepaseerde tomatensaus is gewoon hetzelfde als gezeefde tomaten..

paseren is een moeilijk woord voor door een zeef doen
pi_57899786
quote:
Op maandag 7 april 2008 22:51 schreef Uccie het volgende:
Heb inmiddels zelf nog ff gegoogled en deze site gevonden: http://www.coquinaria.nl/recepten/03.1recept.htm
Hier staat iets meer over zelf kroketten maken.
Succes!
Check, en bewaard in zijn mapje!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57899802
quote:
Op maandag 7 april 2008 22:54 schreef p_iglet het volgende:
gepaseerde tomatensaus is gewoon hetzelfde als gezeefde tomaten..

paseren is een moeilijk woord voor door een zeef doen
Ah, okay, dacht al zoiets, maar ga het me niet moeilijker maken dan dat het al is...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 23:42:26 #144
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57900948
oh, die kroketten klinken tof!
die wil ik ook een keer maken
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57904452
heb toch ook een stevia vraagje (we kunnen ook een apart stevia topic openen als er meer vragen zijn).

Welke hebben jullie gescoord? Ik wil het gebruiken als zoetstof in de koffie en als vervanger van suiker tijdens het bakken. Welke werkt het beste voor deze toepassingen?

de zoetstoffen schijnen namelijk ook niet zo'n goed effect te hebbben op migraine patienten.
pi_57904500
Ik heb deze gekocht:



Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57906034
quote:
Op woensdag 2 april 2008 19:38 schreef Oblivion het volgende:
Okay, meneer had vanmiddag kibbeling op....
Dat gaat dus niet...

Dus ik zoek een recept voor kibbeling die ik zelf kan maken, inclusief kruiden...

*Ook zoeken gaat...
Kibbeling is niets anders dan in stukjes gesneden kabeljauw (of wijting) in een krokant 'jasje'.
Dus recept:
- kabeljauw(filet) in stukjes snijden
- beslag maken van bloem en melk, iets dunner dan pannenkoeken beslag, dat op smaak brengen met zout en peper, zorgen dat het goed koud is voor het gebruikt gaat worden
- een mix van kruiden (zelf bepalen wat je lekker vind, je zou bij vis in zijn algemeenheid kunnen denken aan onder andere dille, bieslook, dragon en kervel) strooi je over de vis, dit laat je even (minuutje of wat) intrekken
- de gekruide vis door een beetje bloem halen, dit afkloppen en daarna dit door het beslag halen, goed laten uitlekken
- frituren op ongeveer 170 graden

Klaar is de kibbeling
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57908408
Ja, maar ik wil dan wel graag de smaak van kibbeling.
Zo dicht mogelijk zelfs...

Dus ik zit met de mix van kruiden, wat gaat er in de mix.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 8 april 2008 @ 20:14:20 #149
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57917446
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 10:50 schreef beunkster het volgende:

[..]

Kibbeling is niets anders dan in stukjes gesneden kabeljauw (of wijting) in een krokant 'jasje'.
Dus recept:
- kabeljauw(filet) in stukjes snijden
- beslag maken van bloem en melk, iets dunner dan pannenkoeken beslag, dat op smaak brengen met zout en peper, zorgen dat het goed koud is voor het gebruikt gaat worden
- een mix van kruiden (zelf bepalen wat je lekker vind, je zou bij vis in zijn algemeenheid kunnen denken aan onder andere dille, bieslook, dragon en kervel) strooi je over de vis, dit laat je even (minuutje of wat) intrekken
- de gekruide vis door een beetje bloem halen, dit afkloppen en daarna dit door het beslag halen, goed laten uitlekken
- frituren op ongeveer 170 graden

Klaar is de kibbeling
er zijn zelfs zakjes kibbelingkruiden te koop bij o.a. Makro
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57919833
Ja, die vol zitten met andere spullen die ik er niet in wil hebben...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')