abonnement Unibet Coolblue
  maandag 28 januari 2008 @ 10:12:25 #1
109259 xippie
Soms wel, Soms niet
pi_56356844
quote:
De kans bestaat dat ik ga stoppen met ufowijzer of het in een zeer afgeslankte vorm ga voortzetten. De reden is niet omdat ik er geen zin meer in zou hebben (verre van dat) maar heeft te maken met het feit dat er in de zeer nabije toekomst door stichtingen gericht gezocht gaat worden naar afbeeldingen en tekst waarop auteursrechten van toepassing zijn.

www.argusoog.org werd onlangs aangeslagen voor 2100 euro (!) voor het gebruik van een kleine foto die van een Nederlandse journalist/fotograaf was. En dat blijken inderdaad de bedragen te zijn die men moet betalen voor het gebruiken van andermans foto’s.

In principe zijn alle afbeeldingen en is alle tekst beschermd. Er is echter geen uitgebreide UFO-website te onderhouden zonder gebruik te maken van foto’s en teksten van anderen. Voor een deel heb ik toestemming, maar veel auteurs en webmasters reageren niet op de vraag of hun foto’s en tekst gebruikt mogen worden. Dat is natuurlijk geen excuus om het dan toch maar te gebruiken, maar ja, wat is een informatieve website zonder informatie?

Gelukkig is het zo dat in dit specifieke wereldje veel onderzoekers en schrijvers al lang blij zijn dat je aandacht aan hun werk besteed en die zullen mij niet bedelven onder geldclaims die in de duizenden euro’s lopen. Maar alle buitenstaanders zullen zeker toehappen als een stichting ze attendeert op het ongeoorloofde gebruik door ufowijzer van hun foto of tekst en ze het geldbedrag voorrekent dat ze kunnen innen. Een dergelijke stichting zal denk ik werken voor een bepaald percentage van het te innen bedrag en zal dus voortvarend te werk gaan.

Ik ga de zaak eerst eens goed uitzoeken en bekijken wat ik wel kan blijven publiceren en wat niet. Ik heb geen winstoogmerk met mijn website, ik stop er al mijn vrije tijd in en ik heb een normale baan met een normaal inkomen en kan dus geen boete van 2100 euro betalen, laat staan als er meerdere boetes binnenkomen.

Wat een mooi initiatief was, wordt nu een zeer risicovolle onderneming!
Bron UFOWIJZER

Ik hoop dat het met een sisser afloopt, het is toch niet normaal meer om 2100 euro te moeten betalen voor 1 klein foto-tje? (Nog gratis reclame ook)
Ik word gek van die stomme auteursrechten, als ze er maar geld uit kunnen slaan.

[ Bericht 1% gewijzigd door xippie op 28-01-2008 10:19:15 ]
Het valt vaak maar zelden mee.
  maandag 28 januari 2008 @ 10:44:14 #2
55693 Radio-silence
Allememachies! Adri-anus toch
pi_56357485
quote:
Op maandag 28 januari 2008 10:12 schreef xippie het volgende:

Ik word gek van die stomme auteursrechten, als ze er maar geld uit kunnen slaan.
Wat zou je zelf doen als je 2100 euro zou kunnen verdienen?
  maandag 28 januari 2008 @ 11:06:14 #3
203548 abondance
The power of attraction
pi_56357921
Ze hebben gebeld met de maker van de Fotos en zijn overeen gekomen 750 euro te vergoeden
In ruil krigen ze ook nog steun in het auteursrechten wereldje...
Sommige Fotograven zijn zwaar gefrustreerd omdat de bescherming van hun beoep achteruit gaat.
Ook laboratoria moeten sluiten sinds het digitale tijdperk.

We gaan van een tijdperk waarin we moesten 'geloven' wat er gezegd werd door specialisten naar een tijdperk van 'weten' kennis door iedereen.

De oude garde die de besherming gewend was protesteerd. Artsen ook en al die beroepen die een overdreven status hadden zitten met dat probleem.
Hoeveel artsen zijn er al niet uit de ambt gezet omdat ze nieuwe dingen vinden...
die werken en die goedkoop zijn; wat je mischien zelf als patient kan oplossen...
Jammer dat de vooruitgang zo word tegen gewerkt .
De aarde en haar bewoners hebben healing nodig.
Hebzucht komt voort uit frustratie een gevoel van tekort komen.
Terwijl er overdaad is voor iedereen, als je het wilt zien.
http://video.google.com/videoplay?docid=-7334416091726596075
Gewone mensen willen geen oorlog en laten zich misleiden door degene die er geld aan verdienen.
pi_56358205
quote:
Op maandag 28 januari 2008 10:12 schreef xippie het volgende:

[..]

Bron UFOWIJZER

Ik hoop dat het met een sisser afloopt, het is toch niet normaal meer om 2100 euro te moeten betalen voor 1 klein foto-tje? (Nog gratis reclame ook)
Ik word gek van die stomme auteursrechten, als ze er maar geld uit kunnen slaan.
Als het je beroep is en je er van moet leven, vind ik het niet zo vreemd.
Gratis reclame leuk, maar als op een gegeven moment al je foto's op gratis websites staan en je er niets van terugziet...
in a crowd you lose humanity
  maandag 28 januari 2008 @ 11:27:49 #5
109259 xippie
Soms wel, Soms niet
pi_56358386
quote:
Op maandag 28 januari 2008 11:19 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Als het je beroep is en je er van moet leven, vind ik het niet zo vreemd.
Gratis reclame leuk, maar als op een gegeven moment al je foto's op gratis websites staan en je er niets van terugziet...
Die foto moet toch ergens vandaan komen, dus die stond al ergens op i-net!

En je hebt toch ook zoiets als citaat recht, dat je een de eerste 110 woorden (dacht ik) en een klein foto-tje mag plaatsen mits je een link naar het originele artikel eronder plaatst.
Denk zelf dat ze die link vergeten zijn om te plaatsen, maar om dan gelijk 1000en euro's te vragen omdat je een linkje vergeten bent te plaatsen... Vraag dan om een goede bronvermelding er aan toe te voegen, ipv gelijk veel geld er voor te vragen.
Het valt vaak maar zelden mee.
pi_56365256
Op foto's (en artikelen) rust gewoon het auteursrecht. Het is niet omdat het al op internet staat dat je 't maar vrij mag gebruiken. En verkleinde foto of wat citaten, OK, maar als je het hele artikel of foto gebruikt, dan niet.
in a crowd you lose humanity
  maandag 28 januari 2008 @ 17:14:00 #7
64743 huupia
debunk the debunkers !
pi_56365550
zou jammer zijn als paul stopt met zijn site.

kom er altijd graag

veel quality info
  dinsdag 29 januari 2008 @ 14:38:28 #8
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_56386094
Inderdaad zonde, was een mooie site.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_56395458
bange poepert is die Paul Harmans dan zeg. Bronvermelding en contact opnemen met de maker en hup: opgelost.
pi_56559324
quote:
We kregen een nogal zorgwekkend bericht van de beheerders van Argusoog.punt.nl waarin ze uit de doeken deden hoe fotograaf Peter Vincent Schuld zo vriendelijk was om Argusoog aanvankelijk een rekening te sturen van 2.100 euro voor het gebruik van een door hem gemaakte foto. U kunt het relaas hier nalezen. Fotograaf Schuld stuurt wel vaker van dergelijke rekeningen in het rond om zijn inkomen op te peppen.

Natuurlijk bestaat er zoiets als auteursrecht, en het overnemen van andermans creatieve uitingen zijn natuurlijk aan bepaalde regels gebonden. Maar het hebben van rechten en het zich laten gelden daarvan zijn twee heel verschillende zaken. Met het rücksichtsloss laten gelden van rechten begeeft men zich op een hellend vlak die diepgaande consequenties heeft voor iedereen.

Op de website van Ufowijzer.nl zien we bijvoorbeeld de eerste tekenen daarvan. De beheerders zijn nu als den donder en met terugwerkende kracht hun materiaal aan het screenen op eventuele copyrightschendingen. Een tijdrovende en vaak vruchtenloze taak. Lang niet alle foto´s zijn voorzien van een naam, bron of digitaal watermerk. Veel materiaal is via via op andere sites terecht gekomen en zodoende is de bron moeilijk terug te vinden. En dan zijn er natuurlijk (vermeende) rechthebbenden die geen antwoord geven op verzoeken. Al met al moet u het bij Ufowijzer.nl voorlopig doen met een wat de beheerders noemen "zeer afgeslankte en rommelige versie van Ufowijzer". En dat is jammer voor hen maar zeker ook jammer voor u, het lezerspubliek.

En ander aspect is dat websites zoals een Argusoog, een Ufowijzer maar zeker ook Grenswetenschap.nl gemaakt worden door enthousiastelingen en hoewel inkomsten welkom zijn kost in de regel het runnen van dergelijke websites meer dan het oplevert. Zo ook in het geval van Grenswetenschap. Hoewel het hoge hobbygehalte natuurlijk geen excuus is voor het overnemen van copyrighted materiaal is het omgekeerde, een gepeperde rekening opsturen, voor het zonder kwaad opzet plaatsen van een plaatje misschien wat overdone en tekenend voor een karakter.

Van oudsher is er binnen de kring van webmasters een ongesproken regel dat als een rechthebbende meent dat er ten onrechte gebruik wordt gemaakt van zijn/haar materiaal deze terstond en met excuses van de site wordt gehaald. Daarmee was in bijna alle gevallen de kous af. Kennelijk is die tijd van wederzijdse hoffelijkheid voorbij.

Wat nu? De wet is de wet, de spelregels zijn duidelijk, zie bijvoorbeeld hier om een idee te krijgen waaraan webmasters/auteurs moeten voldoen, nalaten of rekening mee moeten houden. Maar net zoals bij het rijden op een voorrangsweg is het nemen van voorrang geen plicht. Wij als Grenswetenschap zouden een leuk zakcentje kunnen opstrijken als we iedereen die zonder onze nadrukkelijke toestemming ons materiaal geheel of ten dele heeft overgenomen. Anderzijds zullen er ongetwijfeld weer anderen zijn die ons weer kaal plukken omdat we zonder nadrukkelijke toestemming delen tekst of afbeeldingen hebben overgenomen.

Wij, als Grenswetenschap, gaan daar niet aan mee doen. Het staat u geheel vrij om ons materiaal over te nemen mits, zoals naar goed gebruik, met uitgebreide bronvermelding en intactlating van het materiaal. Voor commerciële doeleinden hanteren wij zeer gunstige tarieven die ruim onder de 2.100 euro vallen. Wij, als Grenswetenschap, roepen ook rechthebbenden op die menen dat er inbreuk is gemaakt op hun auteursrecht om fideel en reëel om te gaan bij het uitoefenen van hun rechten.

Mocht u als rechthebbende toch menen dat wij van Grenswetenschap oneigenlijk gebruik hebben gemaakt van uw materiaal en ons daarvoor wil belonen met een vette rekening, dan sturen wij u graag onze symphatieke 'mediator' uit voormalig Joegoslavië om het geschilletje in de minne te schikken.

bron
pi_56847673
Heeft helemaal niets te maken met bescherming van je beroep of iets dergelijks. Die Schuld maakt onbenullige foto's van flitskasten, GSM-masten, gebouwen etc. Gemiddelde FOK-lezer maakt met zijn mobieltje net zulke lelijke foto's. Mijnheer Schuld krijgt van de Telegraaf 250 euro. Kan ie niet van leven in Belgie.

Wat Schuld wel doet is bij kleine weblogjes (dus geen Fok, Geenstijl of Volkomenkut) kieken of er geen foto's van hem de website staan. Hij gebruikt daar een grote voorkeur voor Altavista voor. Ook deze goede man heeft zijn aftroggel-proces geautomatiseerd. Vervolgens gaat ie een dossier opbouwen: een sidn-uittrekseltje, een printje van het gevonden altavista plaatje en nog wat DNS-info die hij opvraagt. Stuurt alle printjes (ongeveer 10 cm dik, zeker die DNS-junk is veel papier) samen met een dreigend begeleidend schrijven per post EN aangetekend naar het slachtoffer. Bij de meeste slachtoffers loopt het dun uit de broek bij het zien van een schrijven waarin Schuld een gerechtsdeurwaarder EN een advocaat gaat inschakelen.

Even tussendoor: Schuld zorgt ervoor dat je een knap bedrag schuldig bent. Voor een lullig fotootje zit ie zo op 1000 euro.

De slachtoffers nemen dus direct contact op met Peter Vincent Schuld. Gaan dus eerst niet naar de WC om wat 'zaakjes' van het achterwerk te behandelen. Schuld wil altijd dat de schuld binnen een paar dagen wordt voldaan. Meestal is de deadline op een bepaalde datum voor 14:00. Om 14:01 op die bewuste dag schakelt hij namelijk direct zijn gerechtsdeurwaarder EN zijn advocaat in. Het eerste wat bij de slachtoffers op het hart wordt gedrukt is om DIREKT naar hun eigen advocaat te gaan.

Slachtoffers die bij een advocaat te rade gaan die GEEN auteursrecht-specialisten zijn raden hun client aan te schikken. Iets met klok-klepel-verhaal in combinatie met honorarium / schikkingsbedrag.
Voorbeelden genoeg: Google maar eens op fotograaf Peter Vincent Schuld.

Relaas van het verhaal: die Nederlandse fotograaf die in Belgie woont en alleen bereikbaar is van een GSM of een skynet adres moet gestopt worden. De beste manier is zoveel mogelijk publiciteit hierover; dat in ieder geval de slachtoffertjes een houvast krijgen en er gewoon niet in trappen.
  Admin maandag 14 april 2008 @ 20:26:19 #12
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_58050404
Hej, die kerel wil nu 960 euro van FOK! zien vanwege een door een user geplaatste foto in een topic in VBL. Foto van Cruijff. Hij gaat nu een gerechtsdeurwaarder inschakelen.
Overigens heeft hij inmiddels een stichting die in Nederland huis houdt. Stichting Swordstone. http://swordstone.org/

Zelfde soort figuur als cozzmoss. Je maakt foto's, zoveel mogelijk, van zaken waarvan je weet dat ze gelieft/populair zijn. Vervolgens zet je ze vrij indexeerbaar op internet en daarna ga je eens kijken wie er zoal naar linken. Die stuur je allemaal een rekening van 900+ euro per foto.

Lucratief handeltje natuurlijk. Is er een advocaat in da house die deze weleens aan wil pakken? Hoeft niet gratis
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  maandag 14 april 2008 @ 20:34:24 #13
693 ChOas
** Warning: Choking hazard **
pi_58050734
quote:
Op maandag 14 april 2008 20:26 schreef Danny het volgende:
Hej, die kerel wil nu 960 euro van FOK! zien vanwege een door een user geplaatste foto in een topic in VBL. Foto van Cruijff. Hij gaat nu een gerechtsdeurwaarder inschakelen.
Overigens heeft hij inmiddels een stichting die in Nederland huis houdt. Stichting Swordstone. http://swordstone.org/

[...]

Lucratief handeltje natuurlijk. Is er een advocaat in da house die deze weleens aan wil pakken? Hoeft niet gratis
Oei! Eigen topic waard!! (tevens tvp mocht de discussie hier doorgaan)
"I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do.
When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."

[Stephen Roberts]
  Moderator maandag 14 april 2008 @ 22:37:26 #14
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_58055160
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_58059081
Lees eerst dit maar voordat je je portomonnee trekt:

http://www.geocities.com/peter_vincent_schuld/

Die kerel heeft geen poot om op te staan. Aanklagen dus voor smaad en laster die oplichter.

Hij zal het wel uit zijn zotte hoofd laten om Geenstijl te gaan fokken. Die gasten laten geen spaan van hem heel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')