Stoofpot met paprika, tomaat en champignonskahaarinIngrediënten:4 ons hamlappen in redelijke stukken snijden.
zout
peper
kerry
paprikapoeder
beetje knoflookpoeder
gemberpoeder
Een flinke ui (of 2)
een paprika
4 tomaatjes (vleestomaten)
2 laurierblaadjes.
thijm (liefst vers)
Bakje champignons (kastanje-champignons)
0.5 liter droge witte wijn
Bereidingswijze:Kruid de hamlappen met zout, peper, kerry, paprikapoeder, beetje knoflookpoeder, gemberpoeder.
Zet de gekruide vleesstukjes in de koelkast en laat ze daar minimaal een half uur lekker intrekken.
Snipper de ui en pel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes, ik snij de paprika het liefst aan reepjes/stukjes kan ook.
Snipper de thijm, met een schone scherpe keukenschaar is het zo klaar.
Poets de champignons, snijd een beetje van de steeltjes af en halveer ze.
Verwarm een beetje vloeibare braadboter en als het bruin wordt de stukjes vlees goed aanbraden aan alle kanten,
Doe er dan de uitjes door en laat die nog even meebruinen.
Tomaatjes erbij, even meewarmen.
De thijm erbij doen, ongeveer een klein handjevol verse of 2 theelepels gedroogde.
Laurierblaadjes toevoegen.
Zet het vuur zacht en blus af met de wijn.
Als het goed is staan de stukjes vlees nu bijna helemaal onder het vocht,
Zo niet: een beetje meer wijn of water toevoegen tot dat wel zo is.
Zet het vuur weer wat hoger tot het weer kookt.
Deksel er op en rustig op laag vuur 45 minuten laten pruttelen.
Dan de champignons erbij doen, goed roeren en het deksel er weer een kwartier op laten.
Dan de paprika toevoegen en alleen maar goed verwarmen,
5 minuten, als je van knapperige paprika houdt,
Wil je die goed gaar hebben tegelijk met de champignons toevoegen.
Tip:Is lekker bij rijst en ijsbergsla of gebakken aardappels en spinazie of gekookte aardappels met rode kool (kookvocht is erg lekker ipv jus)
[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:07:22 ]