abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:33:21 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:36:40 #2
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53910916
Stoofpot met wortel en courgette
Duderinnetje

Ingrediënten:
Veel Vlees (runderlappen od.), in grote stukken
Twee uien, in grote stukken
Twee tenen knoflook, doormidden
1 forse winterwortel
1 courgette
Tijm, selderij, peterselie
Mosterd, een paar eetlepels
Twee flesjes bier (oud bruin, Duvel, wat je wilt)
Suiker, een paar eetlepels
Een scheut azijn
Laurier, acht blaadjes
Kruidnagelen, drie stuks
Paar jeneverbessen
Kleine aardappeltjes
Peper uit de molen
Zout

Bereidingswijze:
Vlees kort aanbraden, en voldoende bier toevoegen.
Uien, knoflook, alle kruiden, mosterd, suiker en azijn erbij en de boel een uur laten sudderen (op een echte sudderpit of in de oven).
Dan de schijven wortel toevoegen en evt. nog wat bier erbij doen.
Na weer een uur schijven courgette erbij doen.
Ten slotte de aardappeltjes op de stoofpot leggen en het geheel nog twintig minuten tot een half uur door laten garen.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:06:59 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:37:34 #3
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53910935
Stoofpot met paprika, tomaat en champignons
kahaarin

Ingrediënten:
4 ons hamlappen in redelijke stukken snijden.
zout
peper
kerry
paprikapoeder
beetje knoflookpoeder
gemberpoeder
Een flinke ui (of 2)
een paprika
4 tomaatjes (vleestomaten)
2 laurierblaadjes.
thijm (liefst vers)
Bakje champignons (kastanje-champignons)
0.5 liter droge witte wijn

Bereidingswijze:
Kruid de hamlappen met zout, peper, kerry, paprikapoeder, beetje knoflookpoeder, gemberpoeder.
Zet de gekruide vleesstukjes in de koelkast en laat ze daar minimaal een half uur lekker intrekken.
Snipper de ui en pel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes, ik snij de paprika het liefst aan reepjes/stukjes kan ook.
Snipper de thijm, met een schone scherpe keukenschaar is het zo klaar.
Poets de champignons, snijd een beetje van de steeltjes af en halveer ze.
Verwarm een beetje vloeibare braadboter en als het bruin wordt de stukjes vlees goed aanbraden aan alle kanten,
Doe er dan de uitjes door en laat die nog even meebruinen.
Tomaatjes erbij, even meewarmen.
De thijm erbij doen, ongeveer een klein handjevol verse of 2 theelepels gedroogde.
Laurierblaadjes toevoegen.
Zet het vuur zacht en blus af met de wijn.
Als het goed is staan de stukjes vlees nu bijna helemaal onder het vocht,
Zo niet: een beetje meer wijn of water toevoegen tot dat wel zo is.
Zet het vuur weer wat hoger tot het weer kookt.
Deksel er op en rustig op laag vuur 45 minuten laten pruttelen.
Dan de champignons erbij doen, goed roeren en het deksel er weer een kwartier op laten.
Dan de paprika toevoegen en alleen maar goed verwarmen,
5 minuten, als je van knapperige paprika houdt,
Wil je die goed gaar hebben tegelijk met de champignons toevoegen.

Tip:
Is lekker bij rijst en ijsbergsla of gebakken aardappels en spinazie of gekookte aardappels met rode kool (kookvocht is erg lekker ipv jus)

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:07:22 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:38:24 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53910957
Stoofpot met cranberrycompote
kahaarin

Ingrediënten:
Een grote riblap.
Bakje witte champignons.
Zout en peper.
3 grote uien.
Een kleine prei.
(vloeibare) braadboter
4 laurierblaadjes.
8 kruidnagels
cranberry compote
1 winterwortel.
Rode wijn.

Bereidingswijze:
Leg de riblap afgedekt op het aanrecht zodat deze wat kan acclimatiseren. (iets beneden kamertemp. is ideaal, uurtje rustig laten staan)
Snijd de uien in grove stukken, was en schil de winterwortel en snijd deze in plakjes,
snijd de prei (was grondig, zit vaak zand in), s
trooi naar smaak peper op de riblap, doe flink wat boter in de pan en laat die bruin worden,
schroei de riblap goed dicht en doe er dan naar smaak zout op.
Voeg de uien toe en laat die wat meebruinen.
Blus het geheel af met rode wijn tot het vlees onder staat.
Voeg de laurieblaadjes toe en de kruidnagels,
verwarm goed tot het weer pruttelt en doe er twee eetlepels cranberry compote door,
even licht roeren, de compote smelt er wel door.
Doe het deksel op de pan.
Laat 1.5 uur rustig pruttelen, niet teveel kijken gaat wel goed, 2 a 3 keer draaien is voldoende.
Voeg de winterwortel toe en kijk of er nog genoeg vocht bij zit, mag wel iets ingekookt zijn maar het vlees moet wel ruim voor de helft onder staan,
Zo niet, voeg wat water toe.
Laat het nog anderhalf uur rustig met het deksel erop pruttelen.
Af en toe draaien, weer 2 a 3 keer.

Tip:
Cranberry compote is verkrijgbaar bij een delicatessen winkel of op ameland in de souvenirshop

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:07:36 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:39:26 #5
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53910983
Hongaarse Kipgoulash
De_Hertog

Ingrediënten (voor 6 personen):
1 kg kip, in blokjes
Bloem (gekruid met paprika, zout en peper)
1 ui
24 sjalotten
1 rode en 1 groene paprika
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel rozemarijn
4 el tomatenpuree
300 ml kippenbouillon
150 ml rode wijn
400 gr zure room

Benodigdheden:
Oven

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden
Wentel de kip door de gekruide bloem
Bak de ui, sjalotten en paprika 3 minuten in een beetje olijfolie
Voeg de kip toe en laat het geheel nog 4 minuten bakken
Bestrooi het geheel met paprikapoeder en rozemarijn
Voeg tomatenpuree, bouillon, wijn en tomaten toe laat het geheel met deksel anderhalf uur stoven in de oven

Tip:
* Eventueel garneren met zure room en peterselie.
* Voor het beste resultaat pikante paprikapoeder en Hongaarse wijn gebruiken. Maar zonder is het ook erg lekker

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:08:50 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:41:45 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911028
Gestoofd rundvlees met krielaardappeltjes
Curiosity

Ingrediënten:
500 gram mager gesneden rundvlees
olijfolie
6 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 el bloem
1 tl paprikapoeder
0,5 liter kippenboullion
1 blik gepelde tomaten met vocht
1 dl rode wijn
1 blaadje laurier
1 takje marjolein (of potje)
350 gram krielaardappeltjes (voorgekookt)
250 gram paksoi.
zout en peper.

Bereidingswijze:
Bak de stukjes rundvlees aan in de olijfolie,
bak de sjalotjes en de knoflook even mee.
Strooi er de bloem en de paprikapoeder over.
Voeg de kippenboullion, de gepelde tomaten met vocht, de rode wijn, laurier en de marjolein toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat afgedekt 1,5 a 2 uur zachtjes stoven.
Voeg de krielaardappeltjes toe en laat het gerecht nog 20 min. zachtjes sudderen in een open pan.
Voeg dan de paksoi toe en verwarm deze circa 5 minuten mee, breng op smaak met peper en zout.
Vergeet het laurierblaadje niet te verwijderen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:09:10 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:41:58 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911031
Franse varkensstoofpot
De_Hertog

Ingrediënten:
4 schouderkarbonades of hamschijven
2 grote tenen knoflook
2 wortels
2 stelen bleekselderij
20 verse zilveruitjes
1 grote ui
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 laurierblad
1 theelepel peper
250 ml droge witte wijn
Véél tijd

Benodigdheden:
Oven

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden
Steek de knoflookschijfjes in het vlees
Bak de wortel, selderij en ui 10 minuten in een beetje olie
Leg het vlees op de groenten
Voeg tijm, rozemarijn, laurierblad, wijn, 250 ml water, zout en peper toe
Breng het geheel aan de kook
Stop de pan met deksel in de oven en laat het 3.5 uur stoven
Voeg de zilveruitjes (zonder schil) toe en zet het nog 15 minuten in de oven
Schep vet af, haal het vlees eruit, zeef de groenten (bewaar het vocht!)
Breng het bewaarde vocht op smaak en maak er een lekker sausje van
Leg de groenten op een schaal, met het vlees erop
Overgiet het geheel met de saus

Tip:
Lekker met gekookte of gebakken aardappeltjes.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:09:20 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:43:18 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911051
Stoofpot met chocolade
Duderinnetje

Ingrediënten:
3-4 eetlepels olie
4 kippenbouten
1 ui, fijngesneden
1 zakje amandelschaafsel (55 g)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 rode pepers, fijjngesneden
1 eetlepel sesamzaad
1 mespunt kruidnagelpoeder
1 mespunt kaneelpoeder
1 blik tomatenblokjes (400 ml)
30 g bittere chocolade, in blokjes

Benodigdheden:
staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze:
In braadpan olie verhitten en kip in 2 porties aanbraden.
Kip uit pan nemen.
Ui in achtergebleven bakvet zachtjes glazig bakken.
Ui uit pan nemen.
Zo nodig extra olie toevoegen en amandelen lichtbruin bakken.
Knoflook, peper, sesamzaad, kruidnagel en kaneel toevoegen en even zachtjes meebakken (amandelen mogen niet te donker worden).
Ui, amandelmengsel en deel van tomatenblokjes met staafmixer of in keukenmachine tot pulp draaien.
Pulp terug in pan scheppen, rest van tomatenblokjes en chocolade toevoegen.
Roeren tot chocolade gesmolten is.
Saus op smaak brengen met zout.
Kip in saus leggen en afgedekt op heel laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 45 min. gaar laten stoven.
Eventueel wat kokend water toevoegen om saus juiste dikte te geven: iets dunner dan appelmoes.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:09:29 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:44:02 #9
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911061
Oosters stoofpotje
edje34

Ingrediënten:
70 gr. runderfilet
200 gr. champignons
champignons
1 lente-uitje
Olie
1/4 l groentebouillon
15 g dikke vermicelli
3 el. ketjap manis
1 el appelazijn
limoensap
cayennepeper
100 g dikke kool
geraspte limoenschil

Bereidingswijze:
Runderfilet in reepjes, champignons in vieren en lente-uitje in stukjes van 2 cm. snijden.
In weinig olie in een anti-aanbakpan omscheppend rondom bruin bakken.
Er 1/4 1. groentebouillon bij schenken.
Dikke vermicelli toevoegen en samen met de ketjap manis, appelazijn, limoensap en cayennepeper nog 6 min. zachtjes laten koken.
Chinese kool in luciferdunne reepjes snijden en 2 min. meewarmen.
Met geraspte limoenschil bestrooien.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:09:50 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:45:14 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911085
Stoofpotje met tomaten
nectarientje

Ingrediënten:
1 kg runderriblappen
4 eetl olijfolie
2 laurierblaadjes
½ theel kaneel
½ theel nootmuskaat
3 kruidnagels
½ theel gemalen komijn
2 teentjes knoflook
½ dl rode wijnazijn
1 liter gepelde tomaten op sap
3 eetl rode wijn
250 gr sjalotjes
Klein blikje tomatenpuree

Bereidingswijze:
Vlees snijden, even aanbakken in olijfolie.
Zodra het vlees bruin is, alles t/m de rode wijnazijn toevoegen.
Paar minuten laten inkoken dan tomaten met sap en rode wijn toevoegen.
Ondertussen sjalotjes in vieren snijden en met een sierlijke beweging de pan inmikken.
2,5 - 3 ur lekker laten pruttelen en af en toe vocht toevoegen.
Net voor opdienen het blikje puree erdoor roeren.
Ik voeg altijd meerdere blikjes toe gedurende het koken, is de smaak net wat beter vind ik zelf

Tip:
Balsamicoazijn ipv rode wijnazijn smaakt prima

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:09:59 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:45:57 #11
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911098
Thais gestoofd rundvlees
Curiosity

Ingrediënten (voor personen) :
2 teentjes knoflook
stukje gemberwortel (2 cm)
1 serehstengel (citroengras) of 1 theelepel gedroogde sereh
2 gedroogde pepertjes
350 gram magere runderlappen
zout ,1 eetlepel olie
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel vissaus
2 dl kokend water

Bereidingswijze:
Maak de knoflook schoon en hak de teentjes klein.
Schil de gember en snijd het in dunne plakjes.
Kneus de serehstengel.
Verkruimel de pepertjes.
Snijd het vlees in blokjes.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
Bak de knoflook, de sereh, de gember en de pepertjes kort mee.
Voeg zout toe.
Giet er de ketjap, de vissaus en 2 dl kokend water bij.
Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan.
Stoof het vlees in 2 uur gaar.

Tip:
Lekker met broccoli en rijst.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:10:13 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:50:54 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911201
Marokkaanse stoofpot
Duderinnetje

Ingrediënten:
1 kip
2 uien
3 teentjes look
150 gram amandelen
250 gram dadels
250 cl groentebouillon
4 eetlepels olie
3 eetlepels honing
4 takjes koriander
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel kaneel
mespuntje saffraan
peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de kip in stukken en snipper de uien.
Verhit de olie in een stoofpan, fruit daarin de uien en bak de stukken kip.
Kruid de kip met gember, kaneel, saffraan, peper en zout en roer de kruiden goed onder de stukken kip.
Smeer de stukken kip in met de honing.
Snipper de look.
Bak de amandelen goudbruin in een pan en voeg ze samen met de dadels, de look en de koriander aan de stoofpan toe.
Giet er tot slot de bouillon bij.
Zet het deksel op de stoofpan en laat alles 30 minuutjes pruttelen.

Tip:
Dien op met couscous.


[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:10:32 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:51:57 #13
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911215
Spaans stoofpotje
Remco_h

Ingrediënten:
1 kg runderriblappen
chorizo
2 paprika's
3 uien
rode peper
500 gr aardappels (vastkokers)
spaanse wijn (rood)
knoflook (naar smaak)
laurier
peper
zout
paprika poeder
naar keuze een winterpeen

Bereidingswijze:
uien en vlees in stukken snijden
Uien aanfruiten in de boter, beetje knoflook erbij (teentje of 2-3)
Vlees erbij doen, rondom aan braden en kruiden naar smaak.
Als het vlees kleur krijgt rode wijn toevoegen en een laurierblaadje erbij.
Als de wijn kookt, vuur laag zodat de kook er net op blijft.
Ondertussen chorizo, paprika, winterpeen en peper snijden, aardappels schillen en kwartjes van maken.
Na 1 uur, alle overige ingredienten toevoegen.
De aardappels zou je eventueel ook later kunnen toevoegen, ik laat ze graag een uur koken (vandaar de vastkokers).
Na (totaal) 1,5 uur even proeven of de smaak goed is, eventueel kruiden toevoegen.
Na 2 uur proeven of t vlees gaar is.

Tip:
Serveren met stokbrood en kruidenboter

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:10:41 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:55:29 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911266
Irish stew
Stereotomy

Ingredienten:
350 gram krieltjes
1 grote ui
250 ml bokbier
3 laurierblaadjes
500 g sucadelappen
250 ml rode wijn
blikje tomatenpuree
6 tenen knoflook (of 6 eetlepels voorgeperst)
1 eetlepe Worcestershire sauce
1 liter runderboullion (aangelengd)
350 gram wortels of winterpeen
Verse peterselie
1 eetlepel suiker
1 eetlepel thijm


Bereidingswijze:
Snij de sucadelappen in flinke blokken.
Gooi een flinke scheut olie in de braadpan en gooi beetje bij beetje de blokjes sucadelappen erin.
Blijf omscheppen zodat het niet aan de pan vastplakt.
Lekker aanbraden tot het min of meer bruin is.
Gooi daarna de uitgeperste knoflook erbij en schep een minuutje om.


Toevoegen: runderboullion, rode wijn, Guiness, Worcestershire sauce, eetlepel Tijm, 1 eetlepel suiker, tomatenpasta en drie blaadjes laurier.
Dan ziet het er ongeveer uit als hierboven. En ja, de pan was wat krap.
Lekker een uur laten pruttelen met de deksel erop. Af en toe omscheppen.


Na 40 minuten moet je wat boter in een nieuwe pan gooien en de uitjes fruiten.
Daarna wortels en aardappels erbij gooien, en met gesloten deksel 20 minuten laten bakken.


Na 20 minuten de uien, aardappels en worteltjes in de andere pan erbij gooien.
Nog 40-60 minuten laten doorpruttelen zonder deksel, zodat het met behulp van de zetmeel in de aardappelen een beetje vaster kookt.


Na twee uur kunnen we dan eindelijk eten.
Sprenkel er nog wat peterselie voor het serveren op!


[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:10:49 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:57:16 #15
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911303
Stoofpot met kikkererwten en tomaten
K-mail

Ingrediënten:
2 grof gehakte rode uien
2 Wortels, geschild, grof gehakt
2 takken rozemarijn, alleen naaldjes
1 opgehoopte eetlepel gerookte (kon ik niet vinden) paprikapoeder
2 stengels bleekselderij grof gehakt
700g Aardappels, geschild, in stukken van ong 2,5cm gesneden
1 TL Gemalen komijn
Rasp en sap van 1 sinaasappel
700g Stoofvlees in blokjes gesneden.
1 blik van 400g kikkererwten uitgelekt
1 blik van 400g tomaten

Benodigdheden:
Oven

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 140 of 180 graden
Laat een grote braadpan met een paar flinke scheuten olijfolie heet worden.
Gooi de bovenstaande ingredienten tot het vlees erin.
Roerbak 1 minuut.
Voeg daarna de volgende ingredienten toe.
Roer het goed door, en vul het daarna met water tot alles onderstaat.
Proef, en doe er wat zout en peper bij.
Breng het geheel aan de kook.
Stop het daarna in de oven op 140C, als het je het 6uur wil laten staan. Of 180C en dan 3 uur.
Als het klaar is, verdeel je het over een aantal kommen, en doe je er een flinke schep yoghurt en wat koriander bij.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 14-05-2020 09:17:34 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 18:59:29 #16
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911331
Varkensstoof
Stereotomy

Ingrediënten:
600 gram varkenspoulet
2 zoete uien
2 teentjes knoflook
1groene paprika en 1 rode paprika
250 gram champignons
1,5 eetl. bloem
3 eetl. olijfolie
1,5 eetl. bloem
150 pilsener bier
500 gram pomodori-tomaten
2 laurierbladen
4 kruidnagels
zout
peper

Bereidingswijze:
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Pel de knoflook en snijd in plakjes.
Maak de paprika schoon en snijd ze in grove stukken.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Bestrooi het vlees met de bloem en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
Bak de uien en de knoflook 3 minuten mee.
Schep de paprika en de champignons erdoor en bak alles 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de tomaten toe en breng alles aan de kook.
Schenk het bier voorzichtig langs de kant van de pan bij het vlees en voeg de kruidnagels, de laurierbladen en zout en peper toe.
Stoof het vlees op laag vuur in 1 uur en 15 minuten helemaal gaar.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:11:23 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 19:04:02 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911405
Stoofpotje met tutti frutti
it_was_me

Ingrediënten:
Runderlappen in blokjes
500 gr. tutti frutti
500cl. sterke koffie
150 gr. bruine basterd suiker

Bereidingswijze:
Runderblokjes aanbraden
De koffie erbij doen met de bruine suiker en aanvullen met een klein beetje water.
Ondertussen de tutti frutti wellen in water.
Op de helft van de stooftijd de gewelde tutti frutti erbij doen met het resterende vocht.

Tip:
Serveren met rijst en een komkommersalade.

[ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:11:35 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 19:06:35 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911459
Lamsstoofschotel
Killer_Mom

Ingrediënten (voor ca. 6 personen) :
1 kg grove stukken van de lamsschouder, de -nek of de –bout
1 bosje lente-uitjes
1 winterwortel
2 paprika’s
2 tenen knoflook
olijfolie
50 g boter
2 potten kalfsfond
1 klein blikje tomatenpuree
6 vastkokende aardappels
bosje peterselie
½ bosje bieslook

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in grove stukken.
Maak de groente schoon; snijd de lenteuitjes in stukken, de wortel in plakken en de parika’s in repen of vierkantjes.
Pel de tenen knoflook en pers ze uit of snijd ze in ragfijne plakjes.
Verhit in een pan met dikke bodem een flinke scheut olijfolie en voeg de boter toe.
Schroei hierin het vlees rondom dicht.
Blus af met één pot fond.
Fruit in een tweede pan de groente aan in olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe en laat al omscheppend 1-2 minuten meefruiten (ontzuren).
Blus af met de andere pot fond en voeg dit alles bij het vlees.
Laat de stoofschotel ca. 1 – 2 ½ uur stoven.
Voeg een half uur voor het einde van de stooftijd de in stukken gesneden aardappel toe.
Hak de kruiden fijn en strooi die vlak voor het serveren over het vlees

Tip:
* Hoe langer het vlees stooft hoe zachter het wordt.
* Vaak kun je het al na een uur eten, maar wordt het nóg lekkerder wanneer je het nog even langer door laat sudderen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:11:45 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 19:07:30 #19
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911480
Stoofprutje
Kahaarin

Ingrediënten:
600 g. fijne riblap
Honing
Thijm
Rozemarijn
Zout/peper
2 grote uien
Kleine prei
1 winterwortel
(Vloeibare) braadboter
In een thee-ei: 4 laurierblaadjes, 5 jeneverbessen, 5 kruidnagels, 5 hele peperkorrels.
Vruchtenbier (kriek oid)

Bereidingswijze:
Wrijf het vlees in met de honing en thijm en rozemarijn, snijd het in flinke stukken.
Doe een boter in de pan (niet te zuinig), en wacht tot deze licht verkleurd.
braad het vlees aan tot het lekker bruin is.
Voeg de gesnipperde ui toe, blus af met +/- 1.5 flesje bier, tot alles onder staat iig.
Hang het thee-ei met kruiden in de pan.
Deksel er op, vuur zacht en rustig ongeveer 2 uur met rust laten,
Alleen af en toe even omroeren, check dan of er niet te weinig vocht in zit, het vlees moet eigenlijk altijd minimaal half onderstaan.
Snijd de prei in grove ringen en de wortel even schillen/schrappen en in plakken snijden.
Proef even of er nog zout of peper bij moet en voeg dat eventueel toe.
Deksel er weer op en laat nog ongeveer een half uur rustig pruttelen.
Voeg de prei en wortel toe na dat halve uur en zet het vuur wat hoger, schep goed om, als het weer kookt de deksel er weer op en nog een half uur laten pruttelen.
Haal het thee-ei eruit als de tijd om is en je hebt vervolgens geen last van niet lekkere onderdelen door je stoofprutje.

Tip:
Dit is een lekker zoet recept, lekker bij rijst.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:12:06 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 19:08:22 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911494
Antwerpse Husselpot
Dirkh

Ingrediënten:
200 gram hamlappen
0,5 tl kruidnagelpoeder
75 gram boter
4 saucijsjes
klontje boter
2 grote, in ringen gesneden, uien
0,5 flesje licht bier
2 volle tl bouillonpoeder
750 gram aardappelen
0,5 in dunne reepjes gesneden, groene kool
versgemalen peper

Bereidingswijze:
Snijd de hamlappen in dobbelstenen en bestrooi ze met peper, zout en het kruidnagelpoeder.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de stukjes vlees rondom bruin.
Voeg dan de uiringen toe en bak ze even mee.
Giet daarna het bier erbij en voeg het bouillonpoeder toe, sluit de pan en stoof het geheel ca. 20 minuten.
Snijd ondertussen de geschilde aardappelen in kleine stukjes en kook ze in weinig water met wat zout gaar.
Giet ze daarna af en stoom ze droog.
Wel de saucijsjes ca. 5 minuten, in water tegen de kook aan, dep ze daarna droog en braad ze met een klontje boter in ca. 10 minuten rondom mooi bruin.
Haal ze uit de pan en snijd ze in stukken van ca. 2 cm.
Leg de koolreepjes en de stukken saucijs op het vlees en laat deze 20 minuten meestoven.
Leg dan de gekookte aardappelen op de kool en "hussel" alles voorzichtig door elkaar.
Breng de husselpot op smaak met versgemalen peper en zout.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:12:16 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 19:10:33 #21
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911536
Stoofpotje met chilipepertjes
Cybersailor

Ingrediënten:
900 g riblappen
bakje magere spekreepjes
1 runderschenkel met been
1 pot vleesfond of 350 ml bouillon
2 uien
1 winterpeen
1 potje zilveruitjes
2 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn
5 takjes tijm
1 teentje knoflook, gepeld en geplet
1-2 gedroogde chilipepertjes
1 bakjes champignons (a 175 g)
450 gram krieltjes
3/4 fles rode wijn

Bereidingswijze:
Spekjes aanbraden en uit de pan halen
In het spekvet de in stukken gesneden riblappen aanbraden
Haal deze ook uit de pan
In deze pan de in stukken gesneden peen en ui aanbraden.
Dan wijn erbij doen, vleesfond erbij, riblappen erbij, schenkel erbij,
Zilveruitjes afspoelen en erbij doen, laurierblaadjes erbij,
Rozemarijn en tijm samen gebonden erbij, knoflook ook, chilipepertjes erin verkruimelen.
Uurtje laten pruttelen, spekjes erbij doen, uurtje laten pruttelen
Champignons erbij, samen met de krieltjes
Half uurtje laten pruttelen.
Schenkel eruit, vlees eraf snijden en er weer bij doen,
Kruidentakjes eruit, net zoals de laurierblaadjes en de knoflook

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:12:28 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 19:11:19 #22
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911552
Hindoestaanse schotel, Kima
Shirley

Ingrediënten:
500 g (gemengd) gehakt
2 blikjes gepelde tomaten
2 uien
1 blikje mais en/of erwtjes
4 voorgekookte aardappelen (of restje van vorige dag)
4 theelepels kerrie of masala
3 theelepels zout
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels korianderpoeder
2 theelepels paprika of chilipoeder
Turks brood of naanbrood

Bereidingswijze:
Rul het gehakt.
Snijd de uien in stukjes en voeg deze toe.
Bak de kruiden allemaal even mee.
Blus het geheel af met de gepelde tomaten.
Doe de erwtjes of mais en de aardappelen in partjes erbij.
Even roeren en laten pruttelen op laag vuur.
Snijd de rauwkost voor de salade Serveer het samen met het brood.

Tips:
* De salade is lekker met komkommer in zuur bij (azijn, suiker, zout, beetje peper en laten intrekken paar uur/dagen)
* Het is een dag van tevoren klaar te maken, dus altijd makkelijk!

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:12:35 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 19:13:32 #23
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53911604
Ierse runderstoofpot met bier
minilotje

Ingrediënten:
2 stuks grote sukadelappen, in blokjes
200 gram uiringen
150 gram wortel, in stukjes gesneden
500 gram krielaardappeltjes, zonder schil
75 gram spekblokjes
1 flesje donker bier
300 ml runderbouillon (bouillonblokjes)
1 el tijm (gedroogd)
1 zakje verse peterselie
2 stuks laurierblaadjes
2 teentjes knoflook (gepureerd)
50 gram roomboter
1 el olie

Bereidingswijze:
Verwarm in een braadpan de boter met de olie
Braad de stukjes sukadelap hierin rondom bruin
Schep de spekblokjes en wat zout en peper door de rest van het vlees, en bak nog enkele minuten door
Aardappelen, wortels en uiringen toevoegen
Omscheppen met tijm, knoflook en laurierblaadjes
Bouillon en bier toevoegen, en alles goed door elkaar scheppen. Zorgen dat de stoofpot voldoende vloeistof heeft om grotendeels onder te staan. Eventueel extra water toevoegen
Stoofpot aan de kook brengen en minstens twee uur zachtjes op een laag vuurtje laten pruttelen. Af en toe doorroeren, en wanneer nodig, water toevoegen
Tot slot laurierblaadjes uit de pan halen, stoofpot proeven, naar smaak nog wat peper bijvoegen
Stoofpot in diepe borden scheppen en er een handje peterselie boven fijnknippen

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:12:46 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 15 oktober 2007 @ 13:41:56 #24
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53947822
Zoervleisch
piepster

Iingrediënten (voor 6 personen) :
1 kilo rundvlees
250 gram grof gesneden uien
3 kopjes azijn
3 kopjes water
10 kruidnagels
4 laurierblad
1 eetlepel stroop
2 plaken ontbijtkoek
1 eetlepel suiker
10 peperbolletjes
een klont boter
zout

Bereidingswijze:
Wrijf het vlees in met peper en zout en snij het vervolgens in stukken van ongeveer 3 bij 3 centimeter.
Het vlees minstens 24 uur laten staan in een mengsel van azijn, water, zout, peperbolletjes, laurierblad en de kruidnagels.
Fruit de uien in de braadpan.
Haal ze uit de pan en leg ze even opzij.
Haal het vlees uit de marinade, dep het droog en bak het in de boter bruin.
Doe de uien bij het vlees en zoveel marinade tot het vlees net onder staat.
Roer daarna de stroop, de schijfjes peperkoek en de suiker erdoor en laat het mengsel op een zacht vuurtje pruttelen tot het gaar is.
Dat wil zeggen: tot het vlees bijna uit elkaar valt.
Tenslotte zout naar smaak erbij.

Tip:I
Lekker met aardappelpuree en rode kool of frieten en sla.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:12:56 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 29 januari 2008 @ 15:03:08 #25
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56386765
Curry van rund, kikkererwten en kokosmelk
Sudderpot

Ingrediënten
300 gram runderlapjes (of biefstuk)
2 eetlepels Indiase milde currypaste (Patak)
1 blik kikkererwten 400 gram, uitgelekt
2 dl kokosmelk
1 flinke bos koriander
zou, peper

Bereidingswijze
Snij het vlees in blokjes van 2 cm en schep er de currypasta door.
Wok of koekenpan verhitten (geen olie of boter) en vlees 1 minuut op middelhoog vuur bakken.
Kikkererwten erbij en kokosmelk erdoor.
Snij de koriander fijn en roer de helft ervan door de curry.
Laat de curry op matig vuur 20-25 minuten gaarstoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de curry met de rest van de koriander.

Tips:
- Ook lekker met lamsvlees
- Heerlijk met naan en/of rijst en tafelzuur.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')