abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 8 november 2007 @ 19:12:05 #26
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54462490
Rode Paprikaroomsoep
Harsh_Lady

Ingrediënten:
Bieslook, verse, gehakte
35 gr. boter
6 dl. bouillon
3 paprika's, rode
Paprikapoeder
Bladselderij
1 dl. slagroom
1 ui
Zout

Benodigdheden:
een keukenmachine/staafmixer en een fijnmazige zeef.

Bereidingswijze:
De paprika's doorsnijden, schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
Snipper de ui.
De ui in de hete boter glazig laten worden, de paprikastukjes toevoegen en afgedekt zachtjes gaarstoven.
De paprika in de keukenmachine pureren, door een zeef wrijven en met de bouillon aan de kook brengen.
De soep op smaak brengen met peper en zout.
De room al kloppend bij de soep voegen, maar niet meer laten koken.
De soep met gehakte bieslook en selderij garneren.

Tip:
Voeg eventueel prei en reepjes gerookte zalm toe.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:50:39 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:15:49 #27
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54462590
Noodlemaaltijdsoep met gemarineerde kipfilet
Curiosity

Ingrediënten:
150 gram kipfilet
1 eetlepel maizena
4 eetlepels sojasaus
1 theelepel sambal
zout
5 eetlepels boter
200 gram oosterse roerbak groenten
100 gram gemengde paddestoelen
125 gram doorzichtige noedels
1 liter kippenboullion( van tablet)
verse gember( of poeder 1/2 tl)
2 eetlepel bieslook (fijngehakt)

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in reepjes.
Bestrooi de kipfilet met maizena.
Maak een marinade van de sojasaus, sambal en een snufje zout.
Doe de kip in de marinade en laat dit minstens 15 minuten intrekken.
Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de groenten en de paddestoelen op een hoog vuur.
Rasp 1 cm van de gemberwortel en bak dit mee.
verwarm 2 eetlepels boter en bak de kipfilet op hoog vuur aan.
Breng de boullion aan de kook, doe de noodles in een schaal en giet de kokende boullion erover.
verdeel de kip en groente over 2 soepkommen en schep de noodles met boullion erop.
Strooi tenslotte de bieslook erover .

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:50:52 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:20:33 #28
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54462730
Surinaamse kippensoep
Curiosity

Ingrediënten:
1 ui
2 tomaten
1 Spaanse peper of een Madame Jeanette
1 kipfilet
1 eetlepel olie
2 kippenbouillontabletten
250 gram gemengde groente
Chinese mix of roerbakmix
2 pimentkorrels
100 gram mihoen
ketjap of zout.

Bereidingswijze:
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
Was de peper, maar houd hem heel.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin.
Fruit de ui mee.
Voeg 1 l water toe met de kippenbouillontabletten, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook.
Kook de soep ca. 8 minuten.
Kook de laatste minuten de mihoen mee volgens de gebruiksaanwijzing.
Neem de peper uit de soep en maak de soep op smaak met wat ketjap of zout.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:51:07 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:26:38 #29
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54462898
Thaise groentesoep met kip
Bluezz

Ingrediënten:
250 g peultjes
100 g bospeen
250 g champignons
2 uien
100 g paksoi
250 g (maïs)kipfilet
3 eetl. zonnebloemolie
1/2 theel. gemberpoeder
1 l kippenbouillon
2 eetl. sojasaus (ketjap manis)
2 theel. sambal oelek

Bereidingswijze:
Maak de peultjes schoon.
Snijd de bospeen in lucifertjes.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Snipper de gepelde uien.
Snijd de paksoi in smalle repen.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig.
Roer na 5 minuten het gemberpoeder door de uisnippers.
Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook.
Doe de peultjes in de bouillon en kook deze ca. 3 minuten.
Voeg de plakjes champignon, de kipblokjes en de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook.
Roer na ca. 3 minuten de sojasaus en sambal door de soep.
Roer vlak voor het opdienen de wortellucifertjes erdoor.
Schep de soep in grote kommen.

Tips:
* Vervang de kipblokjes door biefreepjes. Voeg deze tegelijk met de wortel aan de soep toe.
* Voeg aan de soep 100 gram gekookte mosselen toe.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 28-02-2020 19:21:34 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:31:01 #30
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54463030
Rode linzensoep:
Oblivion

Ingrediënten:
1 ui,
boter
2 kleine aardappeltjes of 1 grote in stukken
3 handjes rode linzen.
knoflookje.
liter water
2-3 tl tomatenpuree.
en 1 tablet rundeboullion, kan ook groente bouillon.

Bereidingswijze:
Boter in de pan, uitje erbij, fruiten.
Alle overige ingrediënten erbij, laten garen en sudderen.
Totdat alles gaar is, dan met de staafmixer goed glad maken.
Daarna doe ik er altijd nog een beetje koksroom of culinesse spul in.
Op smaak maken met peper en zout.
Dan heb je een heerlijke basis soep.
Die je kan op-pimpen met gehaktballetjes, stukken brie, fijngehakte peterselie, etc etc...

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:51:45 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:36:15 #31
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54463221
Vichysoise
Kimske

Ingrediënten (voor 4 personen) :
3 preien
250 gram aardappelen
30 gram boter
0,5 liter melk
0,5 liter kruidenbouillon
zout, witte peper
takje tijm en 1 blaadje laurier
2 dl room
enkele sprietjes bieslook

Bereidingswijze:
Het groene gedeelte van de prei verwijderen, het witte gedeelte goed wassen en in kleine stukken snijden.
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
Boter smelten en hierin de stukjes prei licht aanstoven.
Aardappelblokjes toevoegen, zout, peper, tijm, laurier en kippenbouillon toevoegen.
Aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.
Tijm en laurier verwijderen, de soep fijnmaken met een staafmixer.
Melk en de helft van de room toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
Direct na het kookpunt de soep van het vuur nemen, op smaak brengen en laten afkoelen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:52:02 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:41:32 #32
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54463398
Zoete aardappel - curry soep
Webkim

Ingrediënten:
3 a 4 grote zoete aardappelen (die met een rode schil), geschild en in blokjes gesneden
een grote eetlepel Indiase currypasta (bijv. Pataks, bij vrijwel alle supermarkten)
een liter bouillon (gewoon van kokend water met een bouillonblokje is prima)
een half blik kokosmelk
een blik kikkererwten

Bereidingswijze:
Zet een flinke pan op het vuur, laat die warm worden en doe er de currypasta in.
Laat een minuutje staan, zodat de aroma's vrijkomen.
Doe er dan de aardappelblokjes, de bouillon en de kokosmelk bij en laat het een kwartiertje zachtjes koken. Voeg de kikkererwten toe (niet allemaal, bewaar een handvol om later nog heel door de soep te doen) en laat de pan nog een minuutje op het vuur staan.
Haal de pan van het vuur en maak je soep mooi glad met een staafmixer of in een blender.
Doe er als laatste nog de hele kikkerertwen door.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:52:19 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:48:50 #33
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54463618
Wortel-sinaasappelsoep
DarkElf

Ingrediënten:
500 gram wortels
1 prei
1 ui
2 eetlepels boter
1 theelepel gedroogde tijm
zout, peper
1,2 liter groentebouillon
4 perssinaasappels
4 eetlepels zure room
allesbinder

Bereidingswijze:
De groenten schoonmaken, wassen en grof snijden.
Groenten met tijm aanstoven in boter zonder te verkleuren.
Bevochtigen met groentebouillon en 25 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de sinaasappels persen.
Sinaasappelsap bij de soep voegen en nog even aan de kook laten komen.
Soep fijnmaken met de staafmixer.
Terug aan de kook brengen en op smaak brengen.
Eventueel de soep wat bijbinden met allesbinder.
Doe in elk bord een lepel zure room en giet daarop de soep.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:53:30 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:50:37 #34
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54463687
Franse brood-knoflooksoep
DarkElf

Ingrediënten:
4 sneetjes oud witbrood
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
6 tenen knoflook, gesnipperd
1 liter kruidenbouillon
1-2 eidooiers
zout, versgemalen peper
nootmuskaat
2 grote geroosterde paprika’s (uit pot), in reepjes
50 g geraspte gruyère
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 stokbrood

Bereidingswijze:
Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) heel fijn.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken.
Roer het broodkruim erdoor en verwarm de soep al roerende ca. 5 minuten tot hij gebonden is.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi gladde soep.
Klop in een kommetje de dooiers los met een soepopscheplepel en voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe.
Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden.
Strooi de gruyère en peterselie erover.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:54:02 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:52:58 #35
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54463759
Kaassoep
MizzEnroe

Ingrediënten:
200 gr gehakt
klontje boter
1 l water
2 bouillonblokken
1 klein pakje boursin
4 kuipjes smeerkaas a 200 gr
600 gr paprika's
1 grote ui
1 kleine prei
verse bieslook
peper
cayennepeper

Bereidingswijze:
Snijd de uien fijn, de paprika's in blokjes en de prei in dunne ringen.
Snipper de bieslook.
Verhit de boter.
Kruid het gehakt en braad het rul in de boter.
Fruit de uien met de prei.
Voeg de paprikablokjes toe en laat het geheel smoren met de deksel op de pan.
Kook de bouillon en voeg de boursin toe.
Voeg na elkaar de smeerkazen toe en zorg ervoor dat de kazen volledig gesmolten zijn.
Strooi er bieslook overheen en heel veel peper en cayennepeper.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:54:27 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 19:53:59 #36
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54463794
Rode paprikasoep met zure room
DarkElf

Ingrediënten (voor 4 personen):
1 ui
3 rode paprika's
25 gram boter
2 theelepels milde paprikapoeder
2 eetlepels bloem
1,5 liter kruidenbouillon
zout en peper
4 eetlepels zure room
enkele stengeltjes bieslook

Bereidingswijze:
Ui schoonmaken en klein snijden.
Paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
Ui en paprika in de boter smoren; paprikapoeder en bloem erdoor roerenen op een zacht vuurtje even laten drogen.
De koude bouillon toevoegen en onder af en toe roeren aan de kook brengen.
25 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de bieslook wassen en versnipperen
De soep met de staafmixer fijnmaken en op smaak brengen met zout en peper.
Serveer de soep met apart de zure room en de versnipperde bieslook.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:54:42 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 23:14:56 #37
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54469472
Walnotensaus
Empathologica

Ingrediënten (Voor 4 personen):
1ui
1 knoflookteentje
150 gram gepelde walnoten
15 gram boter
1tl oregano
2dl crème fraîche
1,5 dl melk
4 el gesnipperde peterselie, zout peper
150 gram geraspte parrano of oude kaas.

Bereidingswijze:
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
Hak de walnoten fijn.
Smelt de boter en fruit de ui- en knoflooksnippers ca. 3 minuten.
Roer de helft van de noten, de oregano, de crème fraîche en de melk door het uimengsel en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Bren de saus op smaak met zout en peper en bestrooi haar met de rest van de noten en peterselie.
Serveer de geraspte kaas apart.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:54:54 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 18 november 2007 @ 22:16:50 #38
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54704890
Thaise garnalensoep
OA

Ingrediënten:
Olijfolie
75 gram mie
500 gram garnalen (vers of voorverpakt)
1 rode peper
1,5 el currypasta
1,5 el limoensap
4 limoenblaadjes of citroenblaadjes
1 el vissaus
3 blokjes kippenboullion
2 stengels citroengras (in stukjes snijden)
2 dl kokosmelk

Bereidingswijze:
Kook de mie volgens aanwijzing op verpakking.
Maak ongeveer 1,5 liter boullion.
Doe in een grote pan (of wok) de boullion, currypasta en stukjes citroengras.
Roer de currypasta er goed doorheen. Breng aan de kook en laat 15 minuten op een laag vuurtje staan. Haal de stukjes citroengras uit de pan.
Voeg vervolgens de kokosmelk, rode peper, vissaus, limoensap en limoenblaadjes toe.
Breng het geheel weer aan de kook en laat 5 minuten op een laag vuurtje staan.
Haal de blaadjes er weer uit en voeg vervolgens de garnalen en de mie toe.
Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.
Klaar!

Tip:
Als je verse garnalen gebruikt kan je de schalen en koppen ook laten "meetrekken" met de boullion. Wel even eruit halen naderhand.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:55:10 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 19 januari 2008 @ 19:04:55 #39
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56159940
Aardappelsoep
Tezz

Ingredienten (voor 4 liter soep) :
3 / 3,5 liter runderbouillon
Een stuk of acht aardappels in blokjes
2 uien in stukjes
3 teentjes knoflook in stukjes
2,5 ons sperzie boontjes in kleine stukjes
2,5 ons wortels in reepjes
1 kleine gele paprika in reepjes
1 kleine rode paprika in reepjes
2 ons ontbijtspek in kleine reepjes
2 kuipjes kruidenroomkaas (bijvoorbeeld Bressot of die goedkope van de Aldi )
verse peterselie (voor de garnering)
boerenbrood met roomboter om erbij te serveren.

Bereidingswijze:
Fruit in een grote soeppan de uien aan met knoflook totdat ze glazig zien.
Voeg de aardappelblokjes toen en bak deze kort mee.
Voeg de bouillon toen en breng aan de kook.
Na 10 minuten koken (dan zijn de aardappels wel gaar) de pan van het vuur afnemen en met de staafmixer pureren.
Dan de soep weer aan de kook brengen en de boontjes/wortels/paprika toevoegen.
Laten koken totdat de groentes gaar zijn. Ondertussen in een koekepan het spek uitbakken en op een velletje keukenrol laten uitlekken.
Wanneer de groentes in de soep gaar zijn, de pan van het vuur nemen en de kuipjes kruidenroomkaas er door laten smelten.
Dan even proeven of de soep goed op smaak is, eventueel wat peper en zout nog toevoegen.
Pas op met zout want de ontbijtspek moet er nog bij....
Serveren in grote borden met een handje uitgebakken spekjes en een handje peterselie.

Tip:
Lekker met boerenbrood en roomboter!

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 18:55:23 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 16 februari 2008 @ 14:31:00 #40
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56770520
Cocktailsaus
lucky_m3

Ingrediënten:
1 el mayonaise
1 el ketchup
2 el yoghurt
2 tl worchestersaus (of meer, hangt van je smaak af)

Bereidingswijze:
Roer alle ingrediënten goed door elkaar

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:02:40 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 29 maart 2008 @ 22:14:20 #41
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57705583
Roomsaus met bieslook
beunkster

Ingrediënten:
250 ml slagroom
250 ml fond, afhankelijk van waar je het bij serveert, kies je de fond
verse bieslook
zout en versgemalen peper
glas rode wijn (of witte wijn, afhankelijk waarbij het geserveerd wordt)
voldoende bindmiddel

Bereidingswijze:
Doe de fond en de room bij elkaar, laat dit op een heel laag vuurtje een aantal uur inkoken.
Hoe langer je het laat inkoken, hoe beter (meer geconcentreerd) de smaak is.
Als de saus voldoende is ingekookt, breng je hem op smaak met peper en zout.
Met het glas wijn deglaceer je de pan waar in je het vlees hebt gebakken, dit voeg je vervolgens bij de saus (heb je geen vlees gebakken, dan kun je de wijn direct bij de saus doen).
Daarna bind je deze totdat de gewenste dikte is bereikt.
Vervolgens doe je vlak voor het serveren de gesnipperde bieslook er door.

Tip:
Lekker bij bijvoorbeeld varkensvlees.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 3 mei 2008 @ 22:04:48 #42
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58461461
Bouillabaisse
Innocence

Ingrediënten
1 kleine knolvenkel in blokjes
400 gr vis: koolvis en zalm (diepvries)
250 gr gemengde zeevruchten
1 pakje gezeefde tomaten
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 pot visfond
3 el olijfolie
2 el kurkuma

Bereidingswijze
Snijnd de venkel in stukken en bewaar het groen.
Fruit de venkel zelf in de olijfolie samen met de knoflook.
Voeg de gezeefde tomaten, kurkuma en de vis toe, laat 3 uur op laag vuur pruttelen.
Voeg de zeevruchten en het venkelgroen toe en laat nog 5 minuten doorwarmen.

Tip
* Eet als soep met stokbrood of zeef de bouillabaisse om ‘m als stoofschotel met krieltjes te eten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Muck op 03-05-2008 22:19:24 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 29 mei 2008 @ 16:41:42 #43
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58991539
Zoete aardappel en rozemarijnsoep
Lief-visje

Ingrediënten (voor 4 - 6 personen):
40 ml olijfolie
2 teentjes knoflook (uitpersen door knoflookpers)
1 ui (fijngehakt)
1 eetlepel rozemarijn (fijngehakt)
2 eetlepels tomatenpesto
1 wortel (in blokjes gesneden)
1 grote aardappel (in blokjes gesneden)
750 gram zoete aardappels (in blokjes gesneden)
1 liter kippenbouillon
zout en peper
eventueel 2 extra eetlepels rozemarijn

Benodigdheden:
Een pan en een keukenmachine of staafmixer.

Bereidingswijze:
Verwarm de olie in een pan en bak daar de knoflook, ui en rozemarijn 3 tot 5 minuten in op een matig vuur, of tot dat de ui zacht is.
Voeg daarna de tomatenpesto toe en bak dit 1 minuut mee.
Voeg daarna de wortel, aardappel en zoete aardappel toe en bak dit 5 minuten mee.
Voeg de kippenbouillon en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het 30 tot 40 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, tot dat alle groenten zacht zijn.
Doe het mengsel in de keuken machine en pureer dit.
Doe het gepureerde mengsel terug in de pan en voeg de rozemarijn toe.
Verwarm de soep nu door en door.
Is de soep nog te dik doe er dan nog een beetje bouillon bij.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 30 mei 2008 @ 00:14:38 #44
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59002669
Tomaten, rode peper en broodsoep
Lief-visje

Ingrediënten
1 kg Roma tomaten of vleestomaten
2 rode pepers
40 ml olijfolie
2 uien (fijngehakt)
3 teentjes knoflook (uitgeperst met een knoflook pers)
2 theelepels komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 liter kippenbouillon
2 sneetjes wit brood zonder korst (in stukken gescheurd)
20 ml balsamicoazijn
zout en peper
Parmezaanse kaas

Benodigdheden:
Een bakblik en een pan

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 220 C.
Vet een bakblik lichtjes met olie in, leg de tomaten erin en bak deze 20 minuten tot het vel geschroeid is.
Zet de tomaten weg om af te koelen. Zodra deze zijn afgekoeld pel je de tomaten en hak je ze grof.
Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en de ui 5 minuten tot dat de ui zacht is.
Voeg dan de komijn en de koriander toe en bak dit 1 minuut mee.
Doe vervolgens de tomaten, peper en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat het mengsel 30 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg daarna het brood, de balsamico-azijn, zout en peper toe en kook het geheel nog eens 5 tot 10 minuten.
Serveer de soep indien gewenst met Parmezaanse kaas.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 11 juni 2008 @ 12:23:05 #45
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59301930
Champignon(room)saus
Tezz


Ingredienten (voor 4 personen):
400 gram champignons
1 grote ui
1 teentje knoflook
handje verse peterselie
flinke eetlepel tarwebloem
flinke eetlepel roomboter
halve liter melk
een flinke theelepel bospaddestoelen strooibouillon
peper/zout
sap van een halve citroen
Eventueel room (of creme fraiche, of slagroomlight, of room culinair of iets dergelijks).

Bereidingswijze:
Snijd de champignons in vieren.
Snipper de ui en de knoflook.
Bak in weinig boter de ui en de knoflook glazig en bak daarna de champignons mee.
Haal de inhoud uit de pan.
Smelt in een steelpan een flinke eetlepel roomboter en als het begint te borrelen (dus niet bruin laten kleuren) voeg je een flinke lepel bloem toe.
Goed roeren totdat de typische 'bloem-lucht' verdwenen is.
Daarna in kleine scheutjes de melk toevoegen en aan de kook brengen.
Vervolgens een flinke theelepel strooibouillon toevoegen.
Daarna de gebakken champignons/ui toevoegen.
Op smaak brengen met peper, zout en het sap van een halve citroen.
Dan proeven en eventueel nog zout/peper/citroensap toevoegen.
Als laatste de peterselie erdoor.
Je kunt er eventueel (voor een vollere smaak) nog room aan toevoegen, maar eigenlijk is dat niet echt nodig.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 19:13:46 #46
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75491885
Bolognesesaus ala MinderMutsig
MinderMutsig natuurlijk

Ingrediënten:
Een zak winterwortel (volgens mij zit daar een kilo in.)
Een flinke stronk bleekselderij of twee kleine
4-5 flinke uien
300-400 gr. Parmaham of Serranoham
400 gr. gerookte spekjes
800 gr. rundergehakt
Ongeveer een beker melk
Ongeveer 3 glazen rode wijn
2 grote of 4 kleine blikjes (140 gr.) tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
Olijfolie

Benodigdheden:
Enorme gietijzeren pan.
Goed mes.
Een keukenmachine is wel zo handig al heb ik hem ook jaren gemaakt met de hand of het kleine hakkommetje van mijn staafmixer maar dan is het pokkewerk.
Een grote kom/bak/pan om de groente tussendoor in te doen.
Een wijnglas van normaal formaat.

Bereidingswijze:
Was de groente, schrap de wortelen en hak de bleekselderij, wortel en ui in de keukenmachine klein. Het moet geen puree worden dus hak het niet té fijn maar ik vind het het lekkerst als het ongeveer de structuur heeft van grof rul gebakken gehakt. Hak ook de ham fijn en meng dit door het groentemengsel.
Zet de pan op het vuur en laat hem heet worden. Doe er een scheut olijfolie in en wacht tot deze begint te dampen. Voeg dan het groentemengsel in delen toe en bak dit terwijl je blijft omscheppen. Dit duurt lang want er komt veel vocht uit de groente die moet verdampen om de groente te laten bakken. Als de groente gebakken is schep het dan uit de pan en veeg de pan uit met een keukenpapiertje.

Hak de gerookte spekjes ook fijn in de keukenmachine tot het ongeveer dezelfde grootte heeft als de groente.
Doe opnieuw een beetje olijfolie in de pan, voeg het gehakt en het spek toe en bak het tot al het vocht verdwenen is het zijn rode kleur heeft verloren. Doe dan een scheut melk erbij tot het gehakt net niet helemaal onder staat. Laat dit inkoken/verdampen op matig vuur. Neem hier ruim de tijd voor! Natuurlijk gaat het sneller op hoger vuur maar daar wordt hij niet lekkerder van.

Als het gehakt weer droog staat voeg je de rode wijn toe tot het gehakt bijna helemaal onder staat. Dit mag gewoon een simpele rode wijn zijn, het is zonde om hier dure wijn voor te gebruiken. Laat dit weer rustig inkoken/verdampen op matig vuur.

Als alle wijn verdwenen is voeg dan de blikjes tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg dan het groentemengsel erbij en schep het goed om. Vul de blikjes met water en voeg dat ook toe met ongeveer 3 wijnglazen water en verkruimel een bouillonblokje door de saus.

Doe de deksel op de pan en laat dit minimaal 3 uur pruttelen op laag vuur maar blijf goed opletten of het niet droog kookt, in dat geval gewoon nog een scheutje water of eventueel nog wat wijn erbij doen.
En nu proeven! Als de saus nog zout nodig heeft kan je dit op dit punt toevoegen en hem dan nog even laten pruttelen maar omdat de spek en de ham van zichzelf al behoorlijk zout zijn is dat eigenlijk nooit nodig.

Tips: Deze saus kan je het beste serveren bij een farfalle (vlindertjes), fussilli (spiraaltjes) of conchiglie (schelpjes) omdat de saus daar beter aan hecht dan aan gladde soorten pasta zoals spaghetti of tagliatelle. Neem gewoon pasta uit een zakje en geen verse. Verse moet je met een simpele saus eten zodat hij meer tot zijn recht komt.

Hij is lekker met parmezaanse kaas (Échte! Niet die poederprut. ) maar hij is ook heel lekker zonder kaas omdat de saus enorm veel smaak heeft van zichzelf.

Eventueel kan je om de saus wat romiger te maken nog wat room door de saus roeren.

Let op: Dit vult veel meer dan saus uit een potje of pakje. Schep dus niet teveel op.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 21:00:59 #47
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75496251
Knoflooksaus voor n00bs
Twinky

Ingrediënten:
knoflook
magere yoghurt
mayonaise (geen fritessaus)
Eventueel kruiden naar smaak (bieslook, peterselie)

Bereidingswijze:
Pers de knoflook, ongeveer vijf, zes teentjes.
Doe er yoghurt en mayonaise bij, één derde yoghurt, twee derde mayo
Proef of het goed is en voeg eventueel meer toe.
Doe er flink wat peper bij en wat zout.
Voeg eventueel wat bieslook of peterselie toe.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 21:39:02 #48
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75497707
Knoflooksoep
MinderMutsig

ingrediënten voor 4 koppen soep:
Een klont roomboter
Een tot anderhalve bol knoflook
Eetlepel bloem
1 tuinkruiden bouillonblokje
Water
Kookroom
evt. een paar takjes bieslook of lente-ui en peper en zout

Bereidingswijze:
Plet de knoflook met je mes of een lepel en pel hem.
Laat de klont boter smelten en smoor de knoflook op een zacht vuurtje voor ongeveer 5-10 minuten.
Kook intussen water in een andere pan of de waterkoker en maak met een bouillonblokje en ongeveer 800 ml. water een bouillon.
Voeg een eetlepel bloem toe aan de knoflook, roer alles goed en bak dit mengsel even, voeg dan langzaam de bouillon toe terwijl je goed blijft roeren en breng aan de kook.
Pureer de knoflook met de staafmixer en laat nog even doorkoken.
Voeg op het laatst een scheutje kookroom toe. (Afhankelijk van de room die je kiest, die van mij kan rustig verhit worden dus die laat ik nog even meekoken.)
Proeven!
Breng eventueel op smaak met zout en peper en garneer met bieslook of lente-ui.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 21:43:07 #49
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75497851
Pittige paprikasoep
MinderMutsig

Ingrdiënten (voor 4 personen):
3 Rode paprika's
4 sjalotjes
Groentebouillonblokje
Water
Olijfolie
Gerookte paprikapoeder
Pittige paprikapoeder (Ik heb een loeischerpe maar je zou eventueel ook cayennepeper o.i.d. kunnen gebruiken.)
Normale paprikapoeder
Peper
Zout

Bereidingswijze:
Snijdt de sjalotjes fijn en de paprika in stukken.
Smoor nu in een beetje olijfolie de sjalotjes, zet het vuur iets hoger en bak de paprika mee.
Kruiden naar smaak met de paprikapoeders, peper en zout.
Voeg een bouillonblokje en een halve liter water toe en laat even doorkoken.
Pureren, proeven en eventueel nog wat kruiden.
Garneren met een takje peterselie of wat in fijne reepjes gesneden gele en/of groene paprika.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 9 mei 2010 @ 20:37:21 #50
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_81225807
Preisoep
Remy669

Ingrediënten:
2 dunne preien
25g boter
100g vastkokende aardappelen (in blokjes gesneden)
1 pot kippenfond (380 ml)
50ml slagroom
Optioneel: 50g roquefort verbrokkeld

Bereidingswijze:
Snijd het witte van de prei in dunne ringen, was deze en dep ze droog.
Snijd een handvol van het lichtgroen van de prei in hele dunne reepjes (dit wordt de garnering).
Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de preiringen op een matig vuur tot dat ze glazig zijn.
Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze even mee.
Doe er de fond, slagroom en een halve liter water bij.
Breng het geheel aan de kook en laat het met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep helemaal glad, doe er wat zout en peper bij om het op smaak te brengen.
Garneer de soep met de prei reepjes, en eventueel kun je er nu de verbrokkelde roquefort bij doen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')