Macaroni and cheeseCuriosityIngrediënten:1,5 eetlepel ongezouten boter
1,5 eetlepel bloem
300 ml melk
1,5 zakjes geraspte kaas ( pasta mix) ( half zakje kaas apart houden voor het korstje).
1/4 theelepel mosterd
zout en cayennepeper naar smaak
125 gram elleboogjesmacaroni, gekookt volgens verpakking
Voor het korstje:
+/- 75 gram kaas
75 gram broodkruim
1/4 theelepel paprikapoeder
1/2 eetlepel ongezouten boter
Benodigdheden:Ovenschaal, oven, middelgrote pan, garde
Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 190 graden
Smelt de boter in een middelgrote pan
Roer de bloem erdoor en verwarm het een minuut boven een middelgrote vlam
Roer met een garde geleidelijk de melk erdoor
Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt
Haal de pan van het vuur, voeg kaas, mosterd, zout en cayennepeper toe en roer het glad
Roer de saus en macaroni door elkaar en doe het geheel over in een ruime, beboterde ovenschaal.
Bestrooi de macaroni met een mengsel van kaas, broodkruim en paprikapoeder
Leg er hier en daar een stukje boter op
Zet de schotel ongeveer 25 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin en de kaas gesmolten is.
[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:24:35 ]