abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 8 november 2007 @ 14:22:14 #26
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54455469
Macaroni-ovenschotel met aubergine
Bluezz

300 gr macaroni
zout, peper
1 grote ui
4 eetlepels olie
400 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook
1 theelepel rozemarijnnaaldjes
1 theelepel tijm
1/4 liter gezeefde tomaten
1 kleine aubergine
30 gr boter
30 gr bloem
1/4 liter melk
0,125 liter slagroom
nootmuskaat
50 gr geraspte kaas

Bereidingswijze:
Kook de macaroni in ruimkokend water beetgaar en laat het uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en snipper intussen de ui.
Fruit deze in de helft van de olie.
Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul.
Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer de rozemarijn, de tijm en de gezeefde tomaten erdoor.
Laat dit 10 minuten pruttelen en breng het op smaak met zout en peper.
Maak de aubergine schoon en snijdt hem in blokjes.
Verhit de rest van de olie en bak de aubergine rondom lichtbruin.
Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.
Laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen.
Schenk al roerende met kleine beetjes de melk en de slagroom erdoor en laat de saus ca. 2 minuten koken. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep de helft van de macaroni in een ruime ovenschaal, schep de helft van het gehaktmengsel erop en vervolgens de helft van de aubergine.
Herhaal deze laagjes en schenk de roomsaus erover.
Strooi de geraspte kaas erover.
Bak de schotel ca. 30 minuten in het midden van de oven.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:16:49 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 14:25:48 #27
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54455553
Penne a la Merle
Cutebutpsycho

Ingredienten:
200 gr penne
1/2 bakje champignons
0,2 l koksroom
1 prei
130 gr kipreepjes
7 gr bieslook
zout
peper
evt. groentebouillon


Bereidingswijze:
Zet een pan met wat olie en zout op het vuur voor de penne.
Was de prei en snij in kleine repen.
Snij de champignons in dikke plakjes.
Fruit de prei in een pan en doe daarna gelijk de champignons erbij.
De penne in het kokend water doen.
Nadat de champignons om en om verkleurd zijn, doe je de kipreepjes erbij.
Gelijk erna de koksroom. Flink roeren tot het een dikke saus word.
Snij de bieslook fijn en roer dat door de saus.
Op smaak brengen met zout en peper en evt. groentebouillion.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:17:34 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 14:31:14 #28
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54455656
Gesmolten kaaspasta met gegrilde kip en groenten
BillyOcean

Ingrediënten:
250 g kipfilet
4 el olijfolie
1 rode paprika
150 g champignons
1 el fijngehakte verse basilicum
150 g penne
1 dl kookroom
75 g pittige, geraspte kaas

Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakken.
Doe de kip in een kom en meng dit met twee eetlepels olijfolie.
Zet de grilpan op het vuur en laat deze heet worden.
Gril de kip gaar in de grillpan totdat deze mooie bakstrepen heeft.
Doe de kip vervolgens in een grote schaal.
Snijd de groenten in grove stukken en meng door de rest van de olie.
Gril ook de groenten in de grillpan en voeg ze toe aan de kip.
Voeg de verse basilicum, zout en peper toe.
Kook de pasta en spoel af met koud water.
Doe de kookroom en kaas in een pan en laat dit smelten.
Roer de pasta door de kaassaus.
Schep de kaaspasta op een bord en leg het kipmengsel er bovenop.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:17:46 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 14:34:00 #29
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54455731
Pastasaus
aidyl

Ingrediënten:
pond half-om-half gehakt
2 uien of 1 grote
4 tot 6 tomaten
1 blikje tomatenpuree
evt. ketchup
evt. paprika
evt. champignons
evt. beetje prei
evt. knoflook
tijm
peper
zout
evt. 1 ei

Bereidingswijze:
Gehakt bakken, uitje fruiten, tomaten en tompuree erbij eventueel nog wat ketchup als je wil.
Nu kun je het zo gek maken als je zelf wil, ik hou nogal van groenten, en ik gooi er meestal paprika bij, champignons, en als ik in een gekke bui ben nog wat prei.
Kruiden met tijm, beetje peper en zout.

Tips:
* Als ik knoflook in huis het gaat er ook een teentje knoflook doorheen
* Eventueel een eitje er doorheen roeren om het geheel wat te binden

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:18:18 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 14:50:15 #30
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54456084
Bolgnesesaus a la Xanthe
Xanthe

Ingrediënten:
1 ui
1 teentje knoflook
300g doorregen runderlappen
100 g ontbijtspek
50 g gerookte ham
100 g wortelen
2 stelen bleekselderij
rode wijn
peper en zout
gemengde Italiaanse kruiden
laurierblaadje
1 pakje/blik gezeefde tomaten

Bereidingswijze:
Snijd de ui en knoflook in stukjes en fruit ze aan.
Hak de runderlappen in een keukenmachine met sikkelmes fijn en doe de ui erbij.
Snijd de ham en spek in stukjes en doe die erbij.
Wortelen en bleekselderij ook hakselen en erbij doen.
Flink glas rode wijn erbij en 10 minuten laten stoven.
Dan peper en zout , gemengde Italiaanse kruiden, gezeefde tomaten en laurierblaadje toevoegen en dit minimaal 40 minuten laten staan.
Spaghetti koken , laurier blaadje verwijderen en Parmezaanse kaas raspen.

Tip:
En aangezien je een fles wijn open hebt staan kun je bij je eten natuurlijk een heerlijk glaasje wijn drinken.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:19:30 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 14:56:48 #31
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54456226
Bolognesesaus
Delicieux

Ingrediënten:
2 uien
3 teentjes knoflook
Olijfolie
5 tomaten
Peper en zout
Rundergehakt
Oregano, tijm, (evt. basilicum)

Bereidingswijze:
Snijd de uien en teentjes knoflook heel fijn (knoflook NIET persen!)
uien en knoflook fruiten in een beetje olijfolie
5 tomaten (ontveld door ze even in in kokend heet water de dompelen) toevoegen
beetje peper en zout toevoegen.
Het geheel tot ongeveer twee derde van z'n inhoud laten inkoken op klein vuur.

In aparte pan:
Rundergehakt bakken, op hoog vuur.
Oregano en tijm bijvoegen, (eventueel ook nog een beetje basilicum)
Dan de hierboven genoemde tomatensaus bij het vlees doen en vrijwel onmiddellijk opdienen.

Tips:
* Smaakt heerlijk met vers geraspte Parmezaanse kaas.
* Het tomatensaus-gedeelte is makkelijk in grote hoeveelheden te maken in een grote pan. De saus kan erg makkelijk in porties worden ingevroren, dus dat bespaart je de volgende keer een uur werk! De tomatensaus kan ook gebruikt worden als basissaus voor onder meer pizza's, Pasta al forno, etc....

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:19:59 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 15:01:25 #32
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54456322
Pastasaus met gehakt en wortelen
BoukeF

Ingrediënten:
Een uitje
400 gram gehakt,
200 gram wortelen
Een pot runderbouillon
100 ml rosé
3 eetlepels ketchup
Spaghetti

Bereidingswijze:
Fruit het uitje
Rul het gehakt door het uitje heen,
Doe de wortelen erdoor.
Laat even goed doorbakken
Voeg de pot runderbouillon toe,
Voeg de rosé erbij,
Voeg de ketchup erbij.
Laat de saus lekker doorkoken, totdat vlees en worteltjes weer goed zichtbaar zijn,
Gooi er dan een behoorlijke hoeveelheid gare spaghetti bij.
Nog even door laten warmen nadat het geheel goed gehusseld is

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:20:40 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 15:03:40 #33
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54456402
Penne met kip en artisjokharten
Adelante

Ingrediënten:
penne rigate
300 g kipfilet
eetlepel balsamicoazijn
beetje olijfolie
zout, zwarte peper
blikje artisjokharten
paar tenen knoflook
potje bertolli gusto intenso

Bereidingswijze:
Kook de pasta tot ie beetgaar is.
Meng intussende kip in een kom met de azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en laat 'm 5 minuten staan.
Giet de artisjokharten af en snijd ze in stukjes.
Snijd de knoflook vervolgens in plakjes.
Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan en bak de plakjes knoflook en de artisjokharten zacht voor ongeveer 5 minuten.
Bak de plakjes kip in een andere pan tot ze bruin zijn (ong. 5 minuten).
Giet de pasta af en roer de bertolli saus en het artisjokmengsel erdoor.
Warm het geheel nog heel even goed door.
Schep de pasta in vier diepe borden en verdeel de gegrilde kip erover.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:20:58 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 15:07:47 #34
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54456498
Fusili met haricots vert en chorizo
Zuen

Ingrediënten:
250 gram kipfilet
stukje chorizo worst of gesneden van ± 100 gram
1/2 blikje gepelde tomaten
1/2 blikje tomatenpuree
1/2 blikje haricots vert of fijne sperziebonen
knoflook
oregano
fusilli, macaroni of een andere pasta

Bereidingswijze:
Kipfilet kleinsnijden en gaar laten bakken
Gepelde tomaten en tomatenpuree erdoor
Dan de sperziebonen, chorizo, de kruiden en de knoflook toevoegen.
Het geheel even laten pruttelen.
De pasta koken en het kipmengsel erdoorheen mengen.
Eventueel geraspte kaas erover en een lekkere tomatensalade erbij.

Tip:
Die chorizoplakjes moeten wel heel dun zijn.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:21:41 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 15:10:40 #35
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54456562
Fettuccine met olijven en Parmezaanse kaas
Tourniquet

Ingrediënten:
250 gram fettucine
olijfolie
2 eetlepels kappertjes
scheut witte wijn
2 flinke eetlepels rode pesto
1 grote teen knoflook
10 (zwarte) olijven
1 eetlepel limoensap
2 flinke eetlepels cottage cheese
zout/peper
Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Kook de pasta gaar en bak ondertussen in olijfolie de in stukjes gesneden knoflook, de kappertjes en de pesto. Doe ook een scheut witte wijn erbij.
Voeg na een minuut de in ringetjes gesneden olijven toe, de cottage cheese en wat limoen of citroensap.
Roer het sausje goed om en doe de inmiddels uitgelekte pasta bij het sausje.
Voeg peper en zout toe en hussel het geheel goed door elkaar.
Doe op het bord nog vers geraspte Parmezaanse kaas erbij.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:22:06 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 15:13:09 #36
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54456612
Pasta met tonijn en pesto
Bismarck

Ingrediënten:
150 gram tagliatelle
1 blikje tonijn (200 gram)
1 deciliter slagroom
1 potje groene pestosaus
verse peper
geraspte Parmezaanse kaas
eventueel een paar blaadjes fijngesneden verse basilicum

Bereidingswijze:
Tagliatelle 'al dente' koken.
Intussen tonijn (olie erbij laten)in kleine stukjes maken.
Tagliatelle afgieten en terug in de pan.
Slagroom, pesto en tonijn erdoor.
Goed warm laten worden.
Garneren met basilicum.
Parmezaanse kaas en verse peper erover.

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:22:18 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 15:19:39 #37
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54456757
Pasta met kip en prei
Prips

Ingrediënten:
2 kipfilets
2 tenen knoflook (mogen er meer of minder zijn, naar eigen smaak)
peper en zout
1 a 2 koffielepels groene of rode pesto
koffielepel Italiaanse kruiden
prei
1 bekertje crème fraîche
pijnboompitjes
pasta

Voorbereiding:
snij de kipfilet in blokjes en maak een marinade van olijfolie, 1 teen geperste knoflook en de Italiaanse kruiden en peper en zout. Leg de kipblokjes ongeveer een uurtje in.
Snij de prei in ringen.
scheut olijfolie

Bereidingswijze:
Doe de gemarineerde kip in een hete pan, doe in de pan GEEN olie meer, want de kip heeft al in een marinade van olie gelegen en anders wordt het te vettig.
bak de kip goudbruin, doe de prei erbij, bak deze heel even mee.
Doe nu een bekertje crème fraîche erbij, de pan zachter zetten, doe 1 of 2 eetlepels pesto erbij en even laten pruttelen.
Zet ondertussen een kleine koekenpan even op het vuur, dat deze goed warm wordt en doe daar dan de pijnboompitjes in.
Rooster de pitjes heel even, ze mogen niet zwart worden.
Doe de pijnboompitjes bij de kip doe de pasta erbij en klaar is het gerecht.

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:23:56 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 november 2007 @ 15:22:40 #38
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54456837
Spaghetti met champignons en gorgonzola
W1ZZ

Ingrediënten:
200gr pasta
125 g kastanjechampignons
bakje gorgonzola +/- 100gr
melk
zout&peper

Bereidingswijze:
Bakje kastanjechampignons vierendelen en uitbakken in boter(!) met een paar tenen hele knoflook in circa 10 minuten.
Pasta gaarkoken. verbrokkelde gorgonzola bij de champignons laten smelten, aanlengen met wat melk tot je de gewenste dikte hebt bereikt (steeds scheutjes melk toevoegen).
Peper erbij en eventueel zout.
Pasta afgieten, goed mengen en direct op voorverwarmde borden opdienen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:24:15 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 20 januari 2008 @ 16:39:46 #39
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56180863
Macaroni and cheese
Curiosity

Ingrediënten:
1,5 eetlepel ongezouten boter
1,5 eetlepel bloem
300 ml melk
1,5 zakjes geraspte kaas ( pasta mix) ( half zakje kaas apart houden voor het korstje).
1/4 theelepel mosterd
zout en cayennepeper naar smaak
125 gram elleboogjesmacaroni, gekookt volgens verpakking

Voor het korstje:
+/- 75 gram kaas
75 gram broodkruim
1/4 theelepel paprikapoeder
1/2 eetlepel ongezouten boter

Benodigdheden:
Ovenschaal, oven, middelgrote pan, garde

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden
Smelt de boter in een middelgrote pan
Roer de bloem erdoor en verwarm het een minuut boven een middelgrote vlam
Roer met een garde geleidelijk de melk erdoor
Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt
Haal de pan van het vuur, voeg kaas, mosterd, zout en cayennepeper toe en roer het glad
Roer de saus en macaroni door elkaar en doe het geheel over in een ruime, beboterde ovenschaal.
Bestrooi de macaroni met een mengsel van kaas, broodkruim en paprikapoeder
Leg er hier en daar een stukje boter op
Zet de schotel ongeveer 25 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin en de kaas gesmolten is.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 21:24:35 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 5 april 2008 @ 17:14:54 #40
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57851746
Pasta met kip, pesto en spinazie
JedaiNait

Ingredienten:
250 gram penne
350 gram kipfilet
400 gram spinazie (ik doe diepvries, maar vers vast lekkerder)
Stuk of 4 tomaten (voor luxere variant: bakje cherry tomaatjes)
potje groene pesto
handje cashewnoten
olijfolie
eventueel (voor meer eters) champignons en/of courgette

Benodigdheden
Grote wok
pan voor pasta


Bereidingswijze:
Snij de kipfilet in niet te kleine blokjes.
Snij de tomaten in partjes (wederom niet te klein!)
Kook de pasta volgens de verpakking al dente, voeg scheut olie toe.
Terwijl de pasta kookt, de kipfilet op hoog vuur wokken/roerbakken in olie totdat ie gaar is.
Dan de spinazie toevoegen en ontdooien (vuur kan nu lager).
Als de spinazie ontdooit is, eventueel de champignons en/of courgette toevoegen.
Als de pasta bijna gaar is, de pesto en cashewnoten in de wok gooien en goed roeren (laag vuur)
Zo langzamerhand zal de pasta wel klaar zijn.
Afgieten en omspoelen met koud water.
Doe de tomaat in de wok en schep het geheel even om zodat de tomaat goed verdeeld is.
Vervolgens de pasta bij de wok ingooien en omscheppen zodat alles mooi door elkaar heen zit

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 12-05-2020 09:01:08 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 3 mei 2008 @ 21:56:14 #41
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58461314
Pastasalade met geitenkaas en spekjes
Innocence

Ingrediënten
100 gr gemengde sla
60 gr zachte geitenkaas (chevre naturel) verbrokkeld
spekjes
farfalle of tagliatelle
Dressing:
2 el balsamicoazijn
1 el vloeibare honing
1 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze
Bak de spekjes uit en bereid de pasta volgens de verpakking.
Meng de ingrediënten voor de dressing en meng alles.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 mei 2008 @ 15:47:12 #42
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58492291
Tagliatelle met kip in Champignonroomsaus
Sylvana

Benodigdheden
300 gr. kipfilet
250 gram tagliatelle
1 bakje champignons
1 bakje rookspekreepjes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 potje Blue Band Finesse
200 ml melk
bloem
peper
zout
olijfolie
oregano
verse basilicum
italiaanse kruiden
1 kippebouillon blokje

Bereidingswijze
Snijd de kip in kleine blokjes en kruid het met peper, zout en een snufje italiaanse kruiden.
Doe er dan wat olijfolie bij en roer het door elkaar.
Strooi er wat bloem overheen zodat het helemaal wit is van de bloem.
Meng het dan nogmaals door.
Snijd de champignons in plakjes en de uien in ringen.
Snij ook wat blaadjes (4 ofzo) basilicum fijn.
Ondertussen zet je water op voor de tagliatelle en zodra dat kookt voeg je de tagliatelle toe.

Maak wat olijfolie heet in een braadpan en knijp eerst de knoflook er boven uit en voeg dan de spekreepjes toe.
Bak deze even bruin en dan kan de kipfilet erbij.
Zodra deze goudbruin worden mag je de uien toevoegen en 2 minuten later de champignons wacht even tot deze ook gaar worden.
Indien deze er gaar uitzien voeg je de Finesse toen samen met wat oregano en het bouillonblokje.
Daarna de melk en laat het geheel dan sudderen.
Vlak voordat je het gaat opdienen roer je de fijngesneden basilicum erdoor.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 5 juni 2008 @ 21:11:36 #43
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59154708
Pastasalade met zalm
Ewelina

Ingrediënten:
200 gram pasta
200 gram gerookte zalmsnippers
1/2 komkommer
1/2 zakje rucola sla
1/2 doosje cherrytomaatjes
1 of 2 zakjes dillesaus (kant en klaar, van Knorr)

Bereidingswijze:
Kook de pasta gaar en giet deze af.
Laat de pasta afkoelen.
Schil ondertussen de komkommer en snijd deze in blokjes.
Was de tomaatjes, verwijder het kroontje en deel ze in tweeën.
Mix daarna de zalm, sla, komkommer en afgekoelde pasta door elkaar heen en giet de dressing erover.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 19:21:10 #44
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75492258
Spaghetti met kerstomaatjes
MinderMutsig

Ingrediënten:
Verse pasta
2-3 tenen knoflook
1 grote of 2 kleine sjalotjes
een flinke handvol kerstomaatjes
Een bosje verse basilicum
Goede olijfolie

Bereidingswijze:
Verse spaghetti maken of kopen uit het koelvak bij de supermarkt en al dente koken.
Snijd intussen de knoflook flinterdun, en het sjalotje fijn.
Snijd de kerstomaatjes doormidden en wok alles kort.
Snijd de basilicum in reepjes.
Giet de pasta af en schenk er een flinke scheut olijfolie overheen, meng de knoflook, sjalot en tomaatjes erdoor en voeg er de basilicum aan toe.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 20:41:26 #45
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75495526
Pasta met aubergine, spekjes, ui en paprika
Ewelina

Ingrediënten:
500 gram pasta (fusilli)
1 aubergine
1 rode paprika
2 uien
150 gram spekjes
zout

Bereidingswijze:
Kook de pasta en giet af.
Snijd de aubergine in plakken en dep deze droog.
Strooi er wat zout op.
Verwarm ondertussen een flinke hoeveelheid olijfolie in een wok (aubergines moeten ondergedompeld worden) en frituur de aubergines daarin tot ze lichtbruin zijn.
Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Snijd de paprika en ui en stukjes en bak deze.
Bak de spekjes uit.
Bak de pasta mee totdat deze een beetje bruin is.
Aubergine, ui en paprika erbij en nog even mee opwarmen en dan opdienen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 20:54:47 #46
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75496024
Pastasalade
Twinky

Let op: maaltijd voor 5 personen

Ingrediënten:
1 zak pasta (fussili)
1 doosje champignons
4 tomaten
1 komkommer
hamreepjes julienne
lenteuitjes
yoghonaise
ketchup
kruiden naar smaak (bieslook, thijm, peterselie, kerrie)

Bereidingswijze:
Kook de pasta iets korter dan op de verpakking staat in een flinke pan.
Bak tegelijkertijd de champignons in plakjes/stukjes gesneden in olijfolie op laag vuur
Giet de pasta af, doe de champignons in de pan erbij, doe er nog een scheut olijfolie door en roer goed
Zet de pan in de koelkast en wacht tot het koud is.
Snijd de ui fijn
Snijd de tomaten en de komkommer in stukjes
Gooi de ui, tomaten, komkommer en hamreepjes bij de pasta en champignons
Doe daarbij flink wat yoghonaise, ongeveer een eetlepel ketchup of curry en flink wat paprikapoeder, peper en een beetje zout
Voeg de kruiden toe naar smaak.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 21:05:58 #47
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75496424
Spaghetti met tonijn
Windigo

Ingrediënten:
2 blikjes tonijn op water
1/2 bosje verse peterselie
Tenminste 3 tenen knoflook
1 beker crème fraîche (200 ml)
Zout en peper naar smaak
Spaghetti

Kook eerst de spaghetti gaar.
Verhit als de pasta klaar is een andere pan op middelhoog vuur.
Giet hier wat olijfolie en fruit de knoflook tot het glazig is.
Knip de helft van het bosje peterselie erover en voeg meteen daarna de tonijn toe.
Roer door elkaar en meng de crème fraîche erdoor tot het goed gemengd is en de crème fraîche gesmolten. Zout en peper erbij en de pasta erdoor mengen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 21:26:58 #48
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75497220
Spaghetti al Oglio met garnalen
xJapser

Ingrediënten:
2 teentjes knoflook
1 Spaans pepertje
1 uitje
300 gram garnalen
bosuitjes
olijfolie
spaghetti
cayennepeper
peterselie

Bereidingswijze:
Fruit de ui, knoflook, bosui en peper in een flinke hoeveelheid olie.
Voeg daaraan de uitgelekte en drooggedepte garnalen toe en bak dit even hard aan zodat de garnaaltjes gaar zijn.
Voeg de cayennepeper en peterselie toe zodat het lekker pittig wordt.
Kook ondertussen de spaghetti.
Doe de in een pan, olie erbij en de garnaaltjesmix erdoor scheppen.

Tip: Lekker met wat pesto en geraspte Parmezaanse kaas.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_90271903
Pittige funghi-olijvenpastasaus
Spees_Eend

Ingrediënten
voor 4 personen:

400 gram champignons
2 groene pepertjes (zaadlijsten verwijderen)
4 teentjes knoflook
handje amandelen (of andere noot)
handje zwarte olijven
scheutje citroensap
handje parmezaanse kaas
basilicum
400 ml kookroom
bakje spekjes (+/1 120 gram rauw)
peper/zout naar smaak

Bereidingswijze
Hak de olijven, de knoflook, en de groene pepertjes in stukjes. Snijd de champignons. Bak dit samen tot de champignons gaar zijn. Doe het mengsel in de blender, giet de kookroom erbij. Strooi de amandelen en de parmezaanse kaas erbij en voeg een scheutje citroensap toe. Blend het kort (een beetje structuur in de saus is mooier en wel lekker).

Bak de spekjes uit en warm ondertussen het blend-mengsel op. Voeg op het laatst wat gehakte basilicumblaadjes toe (laat deze niet koken, dat gaat ten koste van de smaak) en roer de uitgebakken spekjes door de saus. Als de saus te dik is, eventueel wat aanlengen met water. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveer de saus over spaghetti en strooi er eventueel nog wat parmezaanse kaas over.

[ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 22-12-2010 02:38:09 ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_90272703
Simpele kippasta
fabulousfantasticme

Ingrediënten

500 gr pasta naar keuze
350 gram kipfilet
250 ml crème fraîche
250 gram champignons
200 gram pijnboompitten
250 gr geraspte kaas naar keuze
250 gram spekjes

Bereidingswijze
Pasta koken volgens de verpakking.
Pijnboompitjes met een klein beetje olie roosteren.
Spekjes uitbakken.
Champignons in plakjes snijden.
Kipfilet in blokje snijden, kruiden met peper en zout.
Kipfilet bakken in olie tot deze bruin van kleur wordt.
Champignons toevoegen en ongeveer 2 minuten mee laten bakken, temperatuur daarna temperen.
Crème fraîche toevoegen en goed roeren, daarna de kaas erover heen strooien.
Verhitten tot de kaas helemaal vloeibaar met de crème fraîche is vermengd.
Nog 5 minuten op lage temperatuur laten staan.

Op een bord de pasta doen, daar de kip overheen en als laatste de pijnboompitjes en spekjes.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')