Wow dit zelfde probleem loop ik thuis nu ook tegen aan. Een paar weken geleden heb ik een showroomkeuken gekocht. Die heb ik passend gemaakt door de L-vorm te verbreken en daar twee rechte delen tegenover elkaar van te maken (en een kastje te skippen). Enig probleem wat er nu nog is, is dat het granieten aanrechtblad een beetje uitsteekt. Ik moet dus ook van die randen af en was eigenlijk van plan om het blad te demonteren en dan naar een steenfabriek te brengen (zo'n werkplaats waar ze ook grafstenen maken). Die zagen er zo een stukje voor 35e vanaf.quote:Op zondag 16 september 2007 21:55 schreef FireFoz het volgende:
ik heb een keuken met een granieten aanrechtblad. BIj het aanschaffen van de keuken was het budget een beetje op, en hebben we op de koelkast bespaard... daar ik heb nu reuze spijt van, want we hebben een mooie inbouw keuken met granieten aanrecht, endan zo'n lelijke witte koelast
Volgens mij ligt het aanrechtblad gewoon bovenop je kastjes en wordt dit alleen maar op zijn plek gehouden door een kitrand tussen het aanrechtblad en de tegels (voornamelijk om water tegen te houden) en door de gootsteen/kookplaat met de daaraan verbonden leidingen.quote:Op zondag 16 september 2007 21:55 schreef FireFoz het volgende:
Weet iemand of dit mogelijk is bij een aanrechtblad dat al gemonteerd is? Het weer los maken zou denk ik wel (te) veel werk zijn.
Je zou haast vergeten om deze tip te geven indd....quote:Op woensdag 19 september 2007 09:09 schreef Faithz het volgende:
Oh trouwens, als je koelkast ook in koud water en ijs moet voorzien, moet je wel een leiding trekken Sommige mensen vergeten dat
. Dat kun je zo echt niet zien. Tegenwoordig zijn composiet en graniet nauwelijks van elkaar te onderscheiden (zonder te voelen dan).quote:Op woensdag 19 september 2007 00:12 schreef Marsepein het volgende:
Overigens lijkt het blad composiet te zijn ipv graniet. Klopt dit?
Je kunt het wel zien door de glans. Composiet glanst veel meer dan graniet.quote:Op woensdag 19 september 2007 09:43 schreef Posdnous het volgende:
[..]
. Dat kun je zo echt niet zien. Tegenwoordig zijn composiet en graniet nauwelijks van elkaar te onderscheiden (zonder te voelen dan).
Overigens kun je een cirkelzaag wel vergeten. Dat is bij marmer of kalksteen al dramatisch, laat staan graniet. Moet je echt een gespecialiseerde zaag voor hebben.
TS komt uit Arnhem zie ik, even naar de firma Grillo brengen in Huissen, hoeft niet zo duur te zijn.
Je ziet het niet duidelijk inderdaad.quote:Op woensdag 19 september 2007 09:49 schreef Posdnous het volgende:
Dan moet het wel ENORM glanzen. Dat er zowat glittertjes inzitten. Op die foto zie je dat echt niet.
Zoals ik al in mn OP zette was dat idd niet zo slim Vandaar dat ik het nu wil veranderen...quote:Op woensdag 19 september 2007 00:09 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
What were you thinking toen je hier voor koos
Het is wel echt graniet hoor Daar was de prijs ook naar We hebben het ook bij Grillo in Huissen gekocht, toevalligquote:Op woensdag 19 september 2007 00:12 schreef Marsepein het volgende:
Overigens lijkt het blad composiet te zijn ipv graniet. Klopt dit?
De waterleiding heb ik al over na gedacht, dat moet geen probleem zijnquote:Op woensdag 19 september 2007 09:09 schreef Faithz het volgende:
Oh trouwens, als je koelkast ook in koud water en ijs moet voorzien, moet je wel een leiding trekken Sommige mensen vergeten dat
DIt is tegenover een ander blad. Het is een soort "bar", 40 cm diep. De andere kant is dieper, 60 cm geloof ik (of meer?)quote:Op woensdag 19 september 2007 09:39 schreef Puckzzz het volgende:
wat een vreemd ondiep blad
Nogmaals, check echt of de koelkast open kan.quote:Op woensdag 19 september 2007 21:54 schreef FireFoz het volgende:
Vanaf deze foto kun je dat idd niet echt goed zien. Maar dat je het alleen zou kunnen voelen in echt niet zo. Juist met voelen kun je het niet zien tenzij het een heell erg goedkoopblad is voorzien van een natuursteen print op kunstof. Het verwchil tussen composiet en natuursteen kun je zien aan de tekening van het materiaal.quote:Op woensdag 19 september 2007 09:43 schreef Posdnous het volgende:
[..]
. Dat kun je zo echt niet zien. Tegenwoordig zijn composiet en graniet nauwelijks van elkaar te onderscheiden (zonder te voelen dan).
Een circelzaag gaat prima tenminste als er niet een zaagblad voor hout of ijzer in zit maar eentje voor harde steensoorten. Waterkoeling is wel erg aan te bevelen voor de levensduur van het blad.quote:Overigens kun je een cirkelzaag wel vergeten. Dat is bij marmer of kalksteen al dramatisch, laat staan graniet. Moet je echt een gespecialiseerde zaag voor hebben.
Zoeten. Als het niet te groot is kun je het zelf doen met een pak wet and dry schuurpapier korrel 600 en een fles terpetine. Anders even naar een steenverwerkednbedrijf brengen om te laten zoeten.quote:Op donderdag 20 september 2007 09:19 schreef AnneX het volgende:
even tussendoor:
@ Tnimble met zijn materialenkennis : iemand heeft een belgisch hardsteen blad dat glimt en hij wil het blad perse mat hebben.
Heb je een advies ? Blijbaar is het zo glad dat er niets op pakt bij wijze van spreken.
quote:Op donderdag 20 september 2007 09:24 schreef tnimble het volgende:
Zoeten. Als het niet te groot is kun je het zelf doen met een pak wet and dry schuurpapier korrel 600 en een fles terpetine. Anders even naar een steenverwerkednbedrijf brengen om te laten zoeten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |