abonnement Unibet Coolblue
pi_52728435
Lieieieif! Heb je de geslachten al uitgevogeld?
I had a signature once. It was awful.
pi_52734092
Die drie witte kontjes naast elkaar vind ik zoooo schattig!

Nog niet, wel geprobeerd uiteraard, met plaatjes ernaast van hoe het er uit zou moeten zien . We komen er echter nog niet uit, ze lijken allemaal van hetzelfde geslacht te zijn maar dat lijkt me toch wel erg sterk. Die zwart-bonte moet gewoon een mannetje zijn!

Ik ga nog wel even fotootjes maken en ze hier posten. Misschien kom jij er wel uit.

Slechte kwaliteit, maar toch leuk. Nog geen 48 uur oud maar al lekker aan de andijvie met mams!

[ Bericht 14% gewijzigd door twentemeisje op 27-08-2007 19:36:10 ]
pi_52759162


Gief tomaat!!
pi_52759192
lokilokilokilokilokilokiloki! Gimme ze tomatoez!!!!
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 28 augustus 2007 @ 22:11:06 #80
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52765574
quote:
Op maandag 27 augustus 2007 08:23 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Geen site, even een mailtje sturen naar jolanda_bravenboer [at] hotmail.com
ga meteen even mailen Thanx!!
To infinity…and beyond!
  woensdag 29 augustus 2007 @ 01:15:57 #81
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52770127
quote:
Op dinsdag 28 augustus 2007 18:32 schreef Lyssa het volgende:
[afbeelding]

Gief tomaat!!
Ai had fight. U shld see other guy.
Heerlijk die vieze bekkies na het tomaatje eten.
  vrijdag 31 augustus 2007 @ 11:20:04 #82
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_52835776
Zijn die mandjes, die sommigen hier hebben, oke?
Ik bedoel, wennen cavia's daar wel aan, of alleen die van jullie?
Waar kan je ze kopen?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_52836419
Ik heb mijn mandje van Desiree (Knoevel) gekregen, maar ze zijn gewoon te koop bij de dierenwinkel. Ze zin lekker stevig, ze eten er niet echt van, en makkelijk schoon te wassen. met witte print 7,95, met tijgerprint 9,95 geloof ik.

SNURK!!!

I had a signature once. It was awful.
  maandag 3 september 2007 @ 10:06:16 #84
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52911139
Wij hebben vanmorgen een reisje Zeewolde gemaakt met de kinders
Asterix had opeens wél open wondjes, heel zn rug kaal, en de dames hadden het opeens ook. Dus mochten ze mee naar tante DA.
Bijna 100 euro lichter, en schurft en luis rijker
DA blonde vrouw met krullen dacht dat het goed kon dat de dames het mee hebben genomen uit de opvang, dus ook voor de 4 cavia's van Anka hebben we gelijk Stronghold meegenomen. Straks Carla maar even mailen dat ze beter dr ren even goed checkt.
Maar met 2 weken zou het beter moeten gaan, dus daar hopen we dan maar op

Denk je die cavia verdorie een plezier te doen met 3 vriendinnen, maken ze hem hardstikke ziek Foto's zal ik jullie besparen, want tis niet echt een mooi gezicht
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_52911775
Vertel eens medecavialiefhebbers, welke naam zal ik dit moppie geven? Het is een beertje en zijn vriendje (als de koppeling over een week of 3 tenminste goed verloopt) heet Jip...





Ik vind Jip & Joep wel leuk klinken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke combinaties te bedenken .

[ Bericht 2% gewijzigd door twentemeisje op 03-09-2007 10:59:48 ]
pi_52911951
Nonneke, als ze zveel last krijgen heeft Knoevel een aantal fijne producten om het leed te verzachten. tegen de luis werkt de luis-weg shampoo en de dectomax prima, maar schurft moet wel worden behandeld met DA-producten. Wel kun je de huid wat vettig houden met bv de cacaobutter zodat de huid niet zo trekt, wat jeuk veroorzaakt.

Twentemeisje; wat een lieve foto's.... Voor een naam heb ik vene geen inspiratie, ik ben me zelf al suf aan het bedenken aan namen voor mijn hoogzwangere Quartz. Over 2 weekjes heb ik ook baby's
I had a signature once. It was awful.
pi_52912452
Lastig hè leuke namen

Nog een schattige foto van 2 broertjes van Jip. Voor zover we nu kunnen zien bestaat het nestje uit 4 beertjes en 1 zeugje. Blijft lastig dat seksen, maar met een fotovoorbeeld ernaast is het geloof ik gelukt nu .



"Joep" (laten we hem voorlopig maar even zo noemen) is de kleinste van het stel met een gewicht van 100 gram na 10 dagen. Hij eet erg goed, zowel hooi als groenvoer en is erg levendig. We zetten hem regelmatig even apart met moeder Janneke om ongestoord te kunnen drinken en ik heb niet het idee dat hem iets mankeert. Is zo'n laag gewicht aanleiding voor zorgen als het er voor de rest gewoon goed uitziet? Hij groeit ook iedere dag wel iets.
pi_52913328
Zolang hij aankomt en actief en levendig is hoef je je geen zorgen te maken. Dit is gewoon het nadeel van een vijfling; er zit vaak een redelijk verschil tussen de zwaarste en de lichtste. KOmt wel goed
I had a signature once. It was awful.
pi_52955462
"Joep" is nu twee dagen later 120 gram, 10 gram per dag aangekomen. Nog 18 dagen dagen in dit tempo door en meneer zit op de 300 gram 'grens'
pi_52955487
goedzo!
I had a signature once. It was awful.
pi_52975545
Ik maak me zorgen

Onze 'kleine' druktemaker Rita is sinds afgelopen zaterdag niet meer haar lekkere eigenwijze/inhalige zelf. Ik zag zaterdag al dat ze zich steeds verstopte achter het huisje, niets voor haar. 's-Middags merkte ik dat ze haar stukje witlof niet zo snel wegkreeg, ik dacht meteen aan haar tandjes. Voor de rest was ze wel levendig, hing ook in de hekken voor haar witlof, het enige was dat ze het niet zo snel wegkreeg en dat ze af en toe in een hoekje zat (niets voor haar, is altijd haantje de voorste).

Afgelopen maandag gingen we naar de dierenarts maar die zag niets aan haar gebit, ze kneep zowat haar buik fijn maar merkte daaar ook niets aan. We moesten het aankijken.

Omdat er niets verbeterde zijn we gisteren terug gegaan, weer naar het gebit kijken, andere dierenarts erbij gehaald, beestje meegenomen naar een andere kamer. Goed ze komen beiden terug en volgens hun was het zo dat de voortandjes toch iets naar achteren groeiden waardoor haar tongetje te weinig ruimte kreeg bij het kauwen, ze wilden haar graag daar houden om onder narcose haar tandjes bij te slijpen (ze was te wild om het zonder narcose te doen).
Gisteravond haalden wij haar op ze had pijnstilling gehad en volgens de assistente moest ze vandaag gaan eten anders moesten we weer bellen.

Rita is nu helemaal uit haar doen. Eten doet ze vooralsnog niet uit zichzelf. Gisteravond zat ze wat gekke bekken te trekken (logisch). Ze loopt rond, probeert af en toe wat hooi te pakken maar het lijkt wel alsof ze het niet naar binnen krijgt. Vanochtend hebben we haar met een spuitje speciaal vloeibaar voedsel gegeven met wat vitamine C (van de dierenarts) omdat we weten dat de darmen van een cavia niet stil mogen komen te liggen. Ik ben zo bang dat de dierenarts het bij het verkeerde eind heeft maar weet zo zelf ook niet wat er nog verder aan de hand kan zijn. Rita is zo'n speciale druktemaker die je door het hele huis volgt en tegen je aan springt, zo'n hele speciale cavia, het is zo erg om haar nu zo te zien.

Wie weet wat het kan zijn, of ben ik te ongeduldig en moet ik vandaag even afwachten.

Sorry dat ik niet op julllie allerliefste foto's reageer. Ik lees regelmatig maar heb niet altijd tijd om te kijken. Ik was net van plan om te reageren op al die lieve foto's en aanwinsten maar nu komt dit tussendoor.

Een verdrietige Calioppe

Rita zoals het hoort...
IMG]http://i111.photobucket.com/albums/n158/Amparo_01/IMG_0030.jpg[/IMG]
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_52976414
Ik zou toch nog vooe een third opinion gaan. Dit verhaal van de tandjes heb ik nog nooit gehoord.... Het is veel waarschijnlijker dat het de kiezen zijn. En echt, een heel klein stukje kan al genoeg zijn om ernstige problemen te veroorzaken! Ook kan het zijn dat ze een keelontsteking heeft of een abces in die zone.

Aangezien ze nauwelijks zelf nog eet, is het van belang dat ze ieder uur wordt bijgevoerd, zoveel ze lust. Ik neem aan dat je Critical Car ehebt, als je zegt dat er al vitamine C bij zit (Science Selective is het andere dwangvoer zonder vit C). Je kunt er evt ook druivensuiker doorheen mengen voor wat extra energie. Maar ieder uur bijvoeren, ook 's nachts, is het allerbelangrijkste. Ze moet eten, eten, eten.
Ik zou denk ik ook proberen om te kijken hoe ze reageert op pijnstilling. Vraag je da om een flesje Carprofen en begin eens met 0,3 a 0,4 ml tweemaaldaags te geven. Als het keelpijn is, kan ze enorme baat hebben bij Carprofen.

Dat ze onder narcose is geweest voor de tandjes vind ik trouwens absurd, hoe paniekerig een cavia ook is, met een geode assistente kan dat prima zonder. Een verzwakte cavia moet juist zo veel mogelijk onder narcose vandaan worden gehouden omdat dat veel effect heeft op de darmen, die toch al moeite hebben met alles. Er zijn daarom ook DA's die zonder narcose kiesjes bijvijlen met behulp van een speciale klem. Liever tien minuutjes stress dan een zware narcose die de darmen stil legt. Heeft ze wel gasnarcose gehad, of spuit?
I had a signature once. It was awful.
pi_52976719
Zoeperzazke bedankt voor je snelle antwoord. De kiesjes is al naar gekeken maar daar was ook niets aan te zien. Ik zit zelf ook hard aan een second opinion te denken. Als ik alles zo terug kijk heb ik geen goed gevoel bij wat er gebeurd is. Ik heb in het verleden een cavia gehad waarvan de tandjes regelmatig bijgeslepen moesten worden omdat die niet goed op elkaar pasten en zij hoefde nooit onder narcose (was overigens bij dezelfde dierenarts maar toen met een andere arts). Ze heeft overigens een gasnarcose gehad. Ik voel me nu gewoon schuldig, heb zowat het gevoel alsof het nog erger geworden is dan het al was.

Net stond ze overigens weer vooraan toen ik de witlof uitdeelde (ik blij) vervolgens lijkt het wel alsof ze het gewoon niet vast kan pakken met haar bekje. Ze laat het dan vallen en loopt dan zielig weg, grrr, dit is zo frustrerend..
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_52976918
Ja, dat zijn toch typisch symptomen van kiesjes, ook het gekke bekken trekken bij het eten... Het spijt me voor je dierenarts, maar er moet gewoon echt iets aan die dingetjes zitten. En zoals gezegd, soms hoeft het maar een heel klein haakje te zijn, nauwelijks met het blote oog zichtbaar. Het feit dat ze haar witlof wel aanpakt geeft gewoon aan dat er niks mankeert aan de wil om te eten, dus de darmpjes doen het nog.

Voel je niet schuldig, daar heb je niks aan, want jij wil het beste voor je beestje dus dat is niks om je schuldig over te voelen. En gasnarcose is vele malen beter dan spuitnarcose, dus dat is ook positief.

Ik weet niet waar je woont? Misschien kan ik even kijken of ik een goede DA in de buurt weet.... En als de da naar de kiesjes kijkt, zorg da dat hij eerst met een spuitje water de kiesjes schoonmaakt (vaak zit er wat smurrie rondom). Misschien kun je ook vragen of je zelf mag kijken naar de kiesjes, dan weet je het ook.

Heel veel succes en sterkte, mijn duimpjes liggen in de knoop!

Probeer trouwens oo eens brokjes hardvoer te weken in kittenmelk ter afwisseling, als ze dit wegkrijgt. Ook kun je eens wat gras plukken en kijken of ze dit kan eten. In gras zit een stofje dat de kiezen doet slijten, dus dat is ook iets goeds.
I had a signature once. It was awful.
pi_52977315
Ik woon in Den Haag, heb in het verleden inderdaad gezocht naar een dierenarts met net iets meer verstand van cavia's maar die was moeilijk te vinden. Het zou fijn zijn als jij misschien iemand weet.

Alvast bedankt voor je al je hulp en suggesties.
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_52977401
Ik heb alvast deze gevonden in zoetermeer, qua afstand nog te doen...

Dierenkliniek De Leijens
A.C.M. van Zetten
K.W. Dronkert
J. van Os
Brechtzijde 5
2725 NR Zoetermeer
tel. 079-3460214 en 079-3312769
Uitsluitend op afspraak
Kliniek open van 08.30-20.00 uur
Altijd spoeddienst; avond/nacht en weekend roulerend met buurtpraktijken

Dierenarts van Zetten is erg goed met cavia's.
Ook werkt er nog een mevrouw die erg goed is met cavia's, maar daar weet ik de naam niet meer van.
Hierboven staan trouwens maar 3 namen van artsen, maar er werken er meer.
I had a signature once. It was awful.
pi_52977576
Dit is het dichtste in de buurt wat ik gevonden heb. Ik ken zo vlug niet zoveel mensen in den haag zelf helaas....
I had a signature once. It was awful.
pi_52977618
Ah, ik kom deze ook nog tegen. http://www.dapypenburg.nl/ Dit is de dierenarts waar www.theicecavies.nl altijd heen gaat.
I had a signature once. It was awful.
pi_52977718
Ok, en last but not least deze nog: http://www.keerhoeve.nl/ De kliniek in Voorschoten, daar komt een vriendin van mij heel regelmatig, die heeft daar al zware ingrepen succesvol laten uitvoeren, zoals een oog verwijderen na een glaucoom. Degene die hier altijd heen gaat: www.caviastaldandelion.nl
I had a signature once. It was awful.
pi_52978442
quote:
Op maandag 3 september 2007 10:06 schreef Nonneke het volgende:
Wij hebben vanmorgen een reisje Zeewolde gemaakt met de kinders
Asterix had opeens wél open wondjes, heel zn rug kaal, en de dames hadden het opeens ook. Dus mochten ze mee naar tante DA.
Bijna 100 euro lichter, en schurft en luis rijker
DA blonde vrouw met krullen dacht dat het goed kon dat de dames het mee hebben genomen uit de opvang, dus ook voor de 4 cavia's van Anka hebben we gelijk Stronghold meegenomen. Straks Carla maar even mailen dat ze beter dr ren even goed checkt.
Maar met 2 weken zou het beter moeten gaan, dus daar hopen we dan maar op

Denk je die cavia verdorie een plezier te doen met 3 vriendinnen, maken ze hem hardstikke ziek Foto's zal ik jullie besparen, want tis niet echt een mooi gezicht
wat zielig
ik vraag me trouwens af of vlooien van de kat op de cavia kunnen overspringen want heb het idee dat mn caafjes zich meer krabben al zijn de katten nu wel vlo vrij.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')