Als je de ristretto slap vindt, denk ik niet dat je een standaard koffiesmaak hebt. Daarnaast heb je inderdaad koffiebonen voor 8 euro de kilo, maar als je andere smaken of echt sterke espresso-bonen wil, dan ben je ook meer kwijt dan 8 euroquote:Op donderdag 10 mei 2007 13:05 schreef marmhz het volgende:
Bonen heb je vaak al voor 8 euro de kilo wat uitkomt op een 8 cent per kopje ongeveer. Bovendien heb je met bonen totale vrije keuze in smaak en prijs. Je haalt ze in de supermarkt, bij de groothandel, bij een lokale brander in de buurt of Kaldi. Je hebt zoveel meer keuze in smaak en prijs.
Bij Nespresso vond ik eigenlijk alleen de ristretto echt lekker en die was dan nog aan de slappe kant vond ik. Andere keuze heb je dan niet.
Daarnaast als je van cappucino houdt dan kan je die met die apparaatjes van 50 euro van nespresso meestal niet maken.
Een goed espresso apparaat kan je ook best tweedehands kopen. Koop bijvoorbeeld een Gaggia Classic coffee of een Quickmill 800 serie voor rond de 100 euro en laat er eventueel een servicebeurtje op doen als dat al nodig is en je kunt zo twee, drie jaar vooruit.
Volle melk. Mag ook lang houdbaare zijn.quote:Op maandag 14 mei 2007 16:52 schreef sieske het volgende:
ik heb er ook een besteld, krijg ik waarschijnlijk woensdag ofzo. Kan niet wachten. Er zit een voucher bij voor een gratis aeroccino. Maar de vraag is nu, welke melk kan ik het beste gebruiken voor opgeklopte melk op mijn cappucino? Gewone halfvolle of volle of kan ik beter koksroom gebruiken ofzoiets?
Volle melk inderdaad al kan het ook wel met halfvolle. Veel plezier ermee, het is een fantastische apparaatquote:Op maandag 14 mei 2007 17:57 schreef Fixers het volgende:
Volle melk.
Wees maar trots op een ''standaard'' koffiesmaak. Je wil toch ook niet iedere dag rode bietjes met aardappels of wel dan? Het is juist leuk als je veel kan varieren, nieuwe smaken ontdekken en dan is Nespresso heel beperkt. Ook al zijn goede Espresso bonen 10 of 12 euro de kilo dan nog zit je niet op die 30 die Nespresso er voor vraagt. Het is dus gewoon duur. Eigenlijk is het gewoon een luxe Senseo met dat verschil dat je met een Senseo nog wel keuze hebt bij wie je padjes haalt.quote:Op donderdag 10 mei 2007 13:17 schreef Eilanden het volgende:
[..]
Als je de ristretto slap vindt, denk ik niet dat je een standaard koffiesmaak hebt. Daarnaast heb je inderdaad koffiebonen voor 8 euro de kilo, maar als je andere smaken of echt sterke espresso-bonen wil, dan ben je ook meer kwijt dan 8 euro
Nepsresso koffie is wel kwalitatief beter dan senseo. Crema laag van de senseo is getrukeerd met suiker oploskoffie en zelfs toegevoegd vet. De crema van nespresso wordt wel gewoon opgebouwd door druk.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 23:15 schreef marmhz het volgende:
[..]
Wees maar trots op een ''standaard'' koffiesmaak. Je wil toch ook niet iedere dag rode bietjes met aardappels of wel dan? Het is juist leuk als je veel kan varieren, nieuwe smaken ontdekken en dan is Nespresso heel beperkt. Ook al zijn goede Espresso bonen 10 of 12 euro de kilo dan nog zit je niet op die 30 die Nespresso er voor vraagt. Het is dus gewoon duur. Eigenlijk is het gewoon een luxe Senseo met dat verschil dat je met een Senseo nog wel keuze hebt bij wie je padjes haalt.
Waar staat dat ik een standaard koffiesmaak heb Ik geef alleen aan dat ik vermoed dat JIJ geen standaardsmaak hebtquote:Op dinsdag 15 mei 2007 23:15 schreef marmhz het volgende:
[..]
Wees maar trots op een ''standaard'' koffiesmaak. Je wil toch ook niet iedere dag rode bietjes met aardappels of wel dan?
Ik heb van die kleine espressokopjes, en dat is voor mij precies de goede hoeveelheid voor de Nespresso's. Ik gebruik een iets groter kopje (ongeveer maatje Senseo, iets kleiner) voor de Lungo's.quote:Op vrijdag 18 mei 2007 12:44 schreef sieske het volgende:
-Blaat-
Ben je niet in de war met de crema bovenop? Het mag er iig niet uitzien als een cafe latte. Wat ik sowieso altijd even doe is eerst de machine laten opwarmen, dat zonder een capsule laten doorlopen met een kopje eronder. Zo heb je én warmere koffie én een voorverwarmd kopje. Hierna pas de capsule erin.quote:Op vrijdag 18 mei 2007 12:44 schreef sieske het volgende:
Ik heb zojuist mijn eerste kopje gezet en het was meer op de gok dan wat anders, dus hij was niet echt lekker. Hoelang moet ik de koffie laten doorlopen voordat ik hem uitzet? Hij is handmatig namelijk. Ik had de Cosi gepakt en hij was niet echt zwart na het doorlopen. Is dat normaal, hij had de kleur van koffie met melk, er zat nog geen melk bij.
de kleur komt waarschijnlijk door het crema laagje op de koffie. en wat vond je niet lekker ? te sterk ? te slap ? als je het te slappe koffie vindt, moet je misschien maar met een echt espressokopje proberen. daar kan niet zoveel in.quote:Op vrijdag 18 mei 2007 12:44 schreef sieske het volgende:
ik heb mijn krups nespresso net gekregen, geen voucher te zien en ze zeiden bij die internetwinkel dat ze het gestempeld mee zouden sturen zodat ik het alleen nog maar hoefde in te vullen. Meteen een mailtje terug gestuurd, ik ben benieuwd.
Ik heb zojuist mijn eerste kopje gezet en het was meer op de gok dan wat anders, dus hij was niet echt lekker. Hoelang moet ik de koffie laten doorlopen voordat ik hem uitzet? Hij is handmatig namelijk. Ik had de Cosi gepakt en hij was niet echt zwart na het doorlopen. Is dat normaal, hij had de kleur van koffie met melk, er zat nog geen melk bij.
Misschien staat dat wel ergens in de papieren, maar ik kan niets vinden dus vraag ik het hier, er is vast wel iemand die hier antwoord op weet.
Ik wil niet nog meer cups proberen want als ik iets verkeerd doe, is dat zonde omdat ik die cups alleen kan bestellen (per 5x10) en dat wordt dan pas einde van de maand.
koffie zonder caffeine is als bier zonder alcohol... what's the poiint?quote:Op zondag 6 mei 2007 15:32 schreef SHE het volgende:
Mijn vriendje vind ze gelukkig lekker.
Ik vind koffie zonder cafeine echt waardeloos.
Mooi zegquote:Op zondag 29 april 2007 23:52 schreef Black-Hole het volgende:
[afbeelding]
Deze vandaag van m'n zus gekregen Staat erg mooi aan de muur.
Dat is niet waar, in magere melk zit (bijna) geen vet, die kleine vetbolletjes in de melk zorgen er juist voor dat de melk goed gaat schuimen.quote:Op dinsdag 22 mei 2007 19:50 schreef Pau100 het volgende:
Ik maak juist die opgeschuimde mel voor de cappuchino met magere melk.. Had ik ergens gelezen dat dat beter werkte....?
En binnen, fijn apparaat, heb een lungo geprobeerd die smaakt al een stuk beter dan die Senseo crap . Morgenvroeg het ultieme caffeine shot maar nemen .quote:Op dinsdag 22 mei 2007 00:20 schreef knep het volgende:
Heb vandaag zo'n apparaat besteld, ben benieuwd .
Klopt, ik laat hem altijd een keer doorlopen met een kopje eronder. Heb je en warmer water en een warmer kopje.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 14:18 schreef GREENSKiN het volgende:
Heb er ook een gekocht. Ik heb 't idee dat de temperatuur van de espresso wat aan de lage kant is. Pas na een keer of drie achter elkaar doorlopen en dan gebruiken is de espresso echt heet (als in, vingers erin, en net niet verbranden). Merken jullie dit ook?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |