abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 10 mei 2007 @ 13:17:44 #51
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_49222449
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 13:05 schreef marmhz het volgende:
Bonen heb je vaak al voor 8 euro de kilo wat uitkomt op een 8 cent per kopje ongeveer. Bovendien heb je met bonen totale vrije keuze in smaak en prijs. Je haalt ze in de supermarkt, bij de groothandel, bij een lokale brander in de buurt of Kaldi. Je hebt zoveel meer keuze in smaak en prijs.
Bij Nespresso vond ik eigenlijk alleen de ristretto echt lekker en die was dan nog aan de slappe kant vond ik. Andere keuze heb je dan niet.
Daarnaast als je van cappucino houdt dan kan je die met die apparaatjes van 50 euro van nespresso meestal niet maken.
Een goed espresso apparaat kan je ook best tweedehands kopen. Koop bijvoorbeeld een Gaggia Classic coffee of een Quickmill 800 serie voor rond de 100 euro en laat er eventueel een servicebeurtje op doen als dat al nodig is en je kunt zo twee, drie jaar vooruit.
Als je de ristretto slap vindt, denk ik niet dat je een standaard koffiesmaak hebt. Daarnaast heb je inderdaad koffiebonen voor 8 euro de kilo, maar als je andere smaken of echt sterke espresso-bonen wil, dan ben je ook meer kwijt dan 8 euro
  donderdag 10 mei 2007 @ 13:19:00 #52
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_49222498
Voor mensen die 'zo nu en dan' een kopje koffie drinken of die de enige in huis zijn die koffie drinken, is Nespresso de ideale oplossing voor een fatsoenlijke snelle kop koffie.
pi_49369938
ik heb er ook een besteld, krijg ik waarschijnlijk woensdag ofzo. Kan niet wachten. Er zit een voucher bij voor een gratis aeroccino. Maar de vraag is nu, welke melk kan ik het beste gebruiken voor opgeklopte melk op mijn cappucino? Gewone halfvolle of volle of kan ik beter koksroom gebruiken ofzoiets?
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_49372140
quote:
Op maandag 14 mei 2007 16:52 schreef sieske het volgende:
ik heb er ook een besteld, krijg ik waarschijnlijk woensdag ofzo. Kan niet wachten. Er zit een voucher bij voor een gratis aeroccino. Maar de vraag is nu, welke melk kan ik het beste gebruiken voor opgeklopte melk op mijn cappucino? Gewone halfvolle of volle of kan ik beter koksroom gebruiken ofzoiets?
Volle melk. Mag ook lang houdbaare zijn.
  maandag 14 mei 2007 @ 18:52:36 #55
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_49373701
quote:
Op maandag 14 mei 2007 17:57 schreef Fixers het volgende:
Volle melk.
Volle melk inderdaad al kan het ook wel met halfvolle. Veel plezier ermee, het is een fantastische apparaat
pi_49423808
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 13:17 schreef Eilanden het volgende:

[..]

Als je de ristretto slap vindt, denk ik niet dat je een standaard koffiesmaak hebt. Daarnaast heb je inderdaad koffiebonen voor 8 euro de kilo, maar als je andere smaken of echt sterke espresso-bonen wil, dan ben je ook meer kwijt dan 8 euro
Wees maar trots op een ''standaard'' koffiesmaak. Je wil toch ook niet iedere dag rode bietjes met aardappels of wel dan? Het is juist leuk als je veel kan varieren, nieuwe smaken ontdekken en dan is Nespresso heel beperkt. Ook al zijn goede Espresso bonen 10 of 12 euro de kilo dan nog zit je niet op die 30 die Nespresso er voor vraagt. Het is dus gewoon duur. Eigenlijk is het gewoon een luxe Senseo met dat verschil dat je met een Senseo nog wel keuze hebt bij wie je padjes haalt.
pi_49430296
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 23:15 schreef marmhz het volgende:

[..]

Wees maar trots op een ''standaard'' koffiesmaak. Je wil toch ook niet iedere dag rode bietjes met aardappels of wel dan? Het is juist leuk als je veel kan varieren, nieuwe smaken ontdekken en dan is Nespresso heel beperkt. Ook al zijn goede Espresso bonen 10 of 12 euro de kilo dan nog zit je niet op die 30 die Nespresso er voor vraagt. Het is dus gewoon duur. Eigenlijk is het gewoon een luxe Senseo met dat verschil dat je met een Senseo nog wel keuze hebt bij wie je padjes haalt.
Nepsresso koffie is wel kwalitatief beter dan senseo. Crema laag van de senseo is getrukeerd met suiker oploskoffie en zelfs toegevoegd vet. De crema van nespresso wordt wel gewoon opgebouwd door druk.
Maar je hebt gelijk: je zit vast aan één merk koffie en dus een beperkte keuze in smaak en branding.
  woensdag 16 mei 2007 @ 19:14:21 #58
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_49453415
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 23:15 schreef marmhz het volgende:

[..]

Wees maar trots op een ''standaard'' koffiesmaak. Je wil toch ook niet iedere dag rode bietjes met aardappels of wel dan?
Waar staat dat ik een standaard koffiesmaak heb Ik geef alleen aan dat ik vermoed dat JIJ geen standaardsmaak hebt
pi_49507780
ik heb mijn krups nespresso net gekregen, geen voucher te zien en ze zeiden bij die internetwinkel dat ze het gestempeld mee zouden sturen zodat ik het alleen nog maar hoefde in te vullen. Meteen een mailtje terug gestuurd, ik ben benieuwd.
Ik heb zojuist mijn eerste kopje gezet en het was meer op de gok dan wat anders, dus hij was niet echt lekker. Hoelang moet ik de koffie laten doorlopen voordat ik hem uitzet? Hij is handmatig namelijk. Ik had de Cosi gepakt en hij was niet echt zwart na het doorlopen. Is dat normaal, hij had de kleur van koffie met melk, er zat nog geen melk bij.
Misschien staat dat wel ergens in de papieren, maar ik kan niets vinden dus vraag ik het hier, er is vast wel iemand die hier antwoord op weet.
Ik wil niet nog meer cups proberen want als ik iets verkeerd doe, is dat zonde omdat ik die cups alleen kan bestellen (per 5x10) en dat wordt dan pas einde van de maand.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  vrijdag 18 mei 2007 @ 12:51:32 #60
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_49507964
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 12:44 schreef sieske het volgende:
-Blaat-
Ik heb van die kleine espressokopjes, en dat is voor mij precies de goede hoeveelheid voor de Nespresso's. Ik gebruik een iets groter kopje (ongeveer maatje Senseo, iets kleiner) voor de Lungo's.
  vrijdag 18 mei 2007 @ 12:53:38 #61
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_49508020
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 12:44 schreef sieske het volgende:
Ik heb zojuist mijn eerste kopje gezet en het was meer op de gok dan wat anders, dus hij was niet echt lekker. Hoelang moet ik de koffie laten doorlopen voordat ik hem uitzet? Hij is handmatig namelijk. Ik had de Cosi gepakt en hij was niet echt zwart na het doorlopen. Is dat normaal, hij had de kleur van koffie met melk, er zat nog geen melk bij.
Ben je niet in de war met de crema bovenop? Het mag er iig niet uitzien als een cafe latte. Wat ik sowieso altijd even doe is eerst de machine laten opwarmen, dat zonder een capsule laten doorlopen met een kopje eronder. Zo heb je én warmere koffie én een voorverwarmd kopje. Hierna pas de capsule erin.

Heb je geen espresso kopjes bij het apparaat gekregen? Deze hebben precies je juiste afmeting (40 ml)
pi_49508034
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 12:44 schreef sieske het volgende:
ik heb mijn krups nespresso net gekregen, geen voucher te zien en ze zeiden bij die internetwinkel dat ze het gestempeld mee zouden sturen zodat ik het alleen nog maar hoefde in te vullen. Meteen een mailtje terug gestuurd, ik ben benieuwd.
Ik heb zojuist mijn eerste kopje gezet en het was meer op de gok dan wat anders, dus hij was niet echt lekker. Hoelang moet ik de koffie laten doorlopen voordat ik hem uitzet? Hij is handmatig namelijk. Ik had de Cosi gepakt en hij was niet echt zwart na het doorlopen. Is dat normaal, hij had de kleur van koffie met melk, er zat nog geen melk bij.
Misschien staat dat wel ergens in de papieren, maar ik kan niets vinden dus vraag ik het hier, er is vast wel iemand die hier antwoord op weet.
Ik wil niet nog meer cups proberen want als ik iets verkeerd doe, is dat zonde omdat ik die cups alleen kan bestellen (per 5x10) en dat wordt dan pas einde van de maand.
de kleur komt waarschijnlijk door het crema laagje op de koffie. en wat vond je niet lekker ? te sterk ? te slap ? als je het te slappe koffie vindt, moet je misschien maar met een echt espressokopje proberen. daar kan niet zoveel in.
pi_49508133
quote:
Op zondag 6 mei 2007 15:32 schreef SHE het volgende:
Mijn vriendje vind ze gelukkig lekker.
Ik vind koffie zonder cafeine echt waardeloos.
koffie zonder caffeine is als bier zonder alcohol... what's the poiint?
pi_49515257
ik zal het eens wat sterker proberen. De smaak is niet slap, maar niet bijzonder. Hetzelfde als mijn senseo en bij mijn collega is de nespresso superlekker, maar ik zal nog eens proberen, misschien lukt het nu beter.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_49515418
ja, deze is lekker. Minder water en de paarse variant. Welke dat is weet ik niet) Suikerklontjes, geen zoetstof (dat geeft ook meteen een heel andere smaak)
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  maandag 21 mei 2007 @ 20:10:07 #66
129759 poohy
gelegenheidsfokster
pi_49619777
quote:
Op zondag 29 april 2007 23:52 schreef Black-Hole het volgende:
[afbeelding]

Deze vandaag van m'n zus gekregen Staat erg mooi aan de muur.
Mooi zeg
  maandag 21 mei 2007 @ 20:14:40 #67
154145 soppig
sop sop sop
pi_49620010
De ristretto is anders errug goed te eten ..
Soppig is iig blij met zijn niuewe beste vriend naast zijn computer.
pi_49623078
ristretto en roma, dat zijn eigenlijk de enige die ik gebruik. en ik vul er een espressokopje mee.
  dinsdag 22 mei 2007 @ 00:20:29 #69
11102 knep
Mountainfreak
pi_49630210
Heb vandaag zo'n apparaat besteld, ben benieuwd .
pi_49657838
Ik maak juist die opgeschuimde mel voor de cappuchino met magere melk.. Had ik ergens gelezen dat dat beter werkte....?
  dinsdag 22 mei 2007 @ 19:54:07 #71
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_49657999
quote:
Op dinsdag 22 mei 2007 19:50 schreef Pau100 het volgende:
Ik maak juist die opgeschuimde mel voor de cappuchino met magere melk.. Had ik ergens gelezen dat dat beter werkte....?
Dat is niet waar, in magere melk zit (bijna) geen vet, die kleine vetbolletjes in de melk zorgen er juist voor dat de melk goed gaat schuimen.

Alleen in volle melk verhouden de eiwitten en de vetten zich optimaal tot elkaar voor echt romig schuim. De zoetheid van volle melk is bovendien de perfecte kandidaat om de bittere espressotonen te temperen.
  donderdag 24 mei 2007 @ 23:36:38 #72
11102 knep
Mountainfreak
pi_49745460
quote:
Op dinsdag 22 mei 2007 00:20 schreef knep het volgende:
Heb vandaag zo'n apparaat besteld, ben benieuwd .
En binnen, fijn apparaat, heb een lungo geprobeerd die smaakt al een stuk beter dan die Senseo crap . Morgenvroeg het ultieme caffeine shot maar nemen .
pi_49763423
Heb er ook een gekocht. Ik heb 't idee dat de temperatuur van de espresso wat aan de lage kant is. Pas na een keer of drie achter elkaar doorlopen en dan gebruiken is de espresso echt heet (als in, vingers erin, en net niet verbranden). Merken jullie dit ook?
  vrijdag 25 mei 2007 @ 14:39:09 #74
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_49764366
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 14:18 schreef GREENSKiN het volgende:
Heb er ook een gekocht. Ik heb 't idee dat de temperatuur van de espresso wat aan de lage kant is. Pas na een keer of drie achter elkaar doorlopen en dan gebruiken is de espresso echt heet (als in, vingers erin, en net niet verbranden). Merken jullie dit ook?
Klopt, ik laat hem altijd een keer doorlopen met een kopje eronder. Heb je en warmer water en een warmer kopje.
pi_49764645
Altijd voorverwarmde kopjes gebruiken!

Het beste is om, zoals Black-Hole zegt, eerst een keer voor te spoelen met het kopje dat je gaat gebruiken eronder.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')