abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 5 april 2007 @ 22:39:10 #1
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_48060931
Welkom in Vraag & Aanbod: de handelsplaats voor en door FOK! gebruikers.

In dit topic vind je de antwoorden op veelgestelde vragen en enkele regels die hier gelden, om dit subforum voor een ieder zo plezierig mogelijk te maken.

Wat is Vraag & Aanbod?
Vraag & Aanbod is het virtuele prikbord van FOK!, vergelijkbaar met het prikbord in de supermarkt, bedoeld om je overbodige spullen te koop aan te bieden of nieuwe overbodige spullen te koop te vragen. Vraag & Aanbod is in tegenstelling tot diverse
andere subforums op FOK! géén specifiek discussieforum. Besprekingen van producten, slowchat en vragen die niet te maken hebben met de koop of verkoop, worden beschouwd als offtopic en zullen door de moderators verwijderd worden.

Waarvoor is het bedoeld?
Vraag & Aanbod is uitsluitend bedoeld voor particuliere advertenties, op kleinschalige basis. Alleen goederen zijn toegestaan. Diensten kun je op FOK! niet aanbieden.
Ook Commerciële advertenties zijn niet toegestaan! Mocht uw bedrijf interesse hebben in een advertentie op FOK!, dan kunt u contact opnemen met adverteren@fok.nl voor de mogelijkheden.

Hoe plaats ik een advertentie/topic?
  • Verzin een zo duidelijk mogelijke titel, die de lading van jouw product volledig dekt.
  • Maak gebruik van de toegestane tags, zodat in één oogopslag duidelijk is of je een product zoekt of aanbiedt. De toegestane tags op FOK! zijn: [TK] Te Koop, [GEZ] Gezocht, [TR] Te Ruil, [GRATIS] zonder kosten. Een combinatie van tags is ook mogelijk, als je bijvoorbeeld iets wil ruilen óf tegen een goed bod wil verkopen, de tag wordt dan [TK/TR].
  • Geef bij te verkopen artikelen altijd een richtprijs of, als je tegen opbod wil verkopen, een startbod.
  • Voorzie jouw topic van voldoende productinformatie.
  • Mocht je een digitale foto hebben van hetgeen je wilt verkopen, dan hier je deze bij eens van deze
    zogenaamde imagehosters uploaden (zoals Tinypic.com.)Een foto zegt natuurlijk meer dan 1000 woorden.
  • Plaats een werkend e-mailadres in je startpost of een verwijzing naar PM.
  • Vergeet niet het juiste filter te kiezen! Zie ook [NIEUW] Forumfilters in Vraag & Aanbod


    Wil je in een topic reageren?
  • Reageer alleen als je serieuze interesse hebt in het aangeboden artikel en een serieus bod uit wilt brengen.
  • Richtprijs in jouw ogen te hoog? In samenhang met het voorgaande staat het je
    vrij een serieus tegenbod te doen. Maak de topic starter met behulp van onderbouwing (pricewatch o.i.d.) eventueel duidelijk waarom je tot jouw bod bent gekomen.
  • Bij een [GEZ] topic alleen reageren als je het artikel dat wordt gezocht daadwerkelijk te koop hebt.

    Kicken/Schoppen van een topic?
    Door het ontstaan van nieuwe topics en het uitblijven van reacties op jouw topic, zul je zien dat het topic steeds verder \"wegzakt\" in het V&A forum. Door zelf op jouw topic te reageren, kun je het topic weer omhoog in de V&A lijst krijgen. Per
    dag is het aantal keren dat je zelf jouw topic omhoog mag schoppen beperkt tot één maal.

    Artikelen verkocht/gevonden: Topicreport?
    Wanneer jouw topic op slot mag wegens (ver)koop, dan kun je dit melden via een topicreport. Boven de startpost in jouw topic staat naast de titel een geel driehoekje voorzien van een zwart uitroepteken. Wanneer je hierop klikt, kun je in
    het verschijnende tekstvak jouw verzoek tot sluiting aan de moderators kwijt. Het topicreport kan ook gebruikt worden om eventuele aanpassingen in je topic aan de moderators voor te leggen.

    Let op:
    Het Topicreport-systeem kent de mogelijkheid om het report anoniem te verzenden. Omdat alleen de topicstarter de mogelijkheid krijgt om te beslissen over zijn topic, worden anonieme topicreports niet altijd behandeld, laat deze optie gelieve uit!

    Het verloop van een [TK]-topic
  • Als je besluit te verkopen tegen opbod is het niet toegestaan om bij een bod dat hoger is dan jouw startbod te vragen om een hoger bod omdat je het bod te laag vind. Je had dan bij het openen van je topic beter moeten bedenken wat
    je voor je product had willen ontvangen.
  • Een deal is een deal. Als je akkoord gaat met het bedrag dat user A heeft geboden en user B biedt daarna alsnog hoger dan ben je verplicht je deal met de user A af te ronden.
  • Wordt je door een [TK]-topic idee gebracht om zelf ook iets te gaan verkopen, open dan altijd je eigen topic. Het zogenaamde topickapen is niet toegestaan en je posts zullen worden verwijderd.
  • Commentaar op de richtprijs: natuurlijk staat het je vrij om een prijs te hoog te vinden, net zoals het de topicstarter vrij staat om een prijs te vragen. Geef hier echter alleen commentaar op wanneer je werkelijk geïnteresseerd bent in het product. Reacties als: \"veeeels te duur\" en \"ben je gek ofzo\" helpen de topicstarter en tevens het verloop van het topic niet. Zeker niet als je toch al niet van plan was het aangebodene te kopen.

    Het verloop van een [GEZ]-topic
  • Een deal is een deal. Als je akkoord gaat met het bedrag dat user A heeft geboden en user B biedt daarna alsnog hetzelfde aan tegen een lager bedrag dan ben je verplicht je deal met de user A af te ronden.
  • Wordt je door een [GEZ]-topic idee gebracht om zelf ook iets te gaan zoeken/kopen, open dan altijd je eigen topic. Het zogenaamde topickapen is niet toegestaan en je posts zullen worden verwijderd.

    Hoe zoek ik contact met de verkoper/koper?
  • Sinds een aantal maanden heeft FOK! een eigen PM-systeem. Maak bij voorkeur gebruik van dit systeem!
  • Wees voorzichtig met het vermelden van privé contactgegevens op FOK! Gebruik bij voorkeur een email adres of een ICQ/MSN nummer. FOK! is niet aansprakelijk voor eventuele \"ongemakken\" als gevolg van het vermelden van je telefoonnummer,
    adresgegevens, etc..
  • Indien overeenstemming over de (ver)koop is bereikt, valt het aan te raden de details van je deal via PM of email te regelen.

    Aanvullende regels en tips?
  • Meld slechte transacties (wanbetaling, oplichting, etc.) bij de moderators van dit forum en ter info aan je mede FOK! gebruikers in het v&a ervaringen topic. Bij herhaling kunnen we deze persoon weren uit V&A, mits bewezen en aannemelijk is dat het hier bewust gedrag betreft.
  • Aan de andere kant is positieve feedback over een transactie ook zeer welkom! Meld dit ook in eerder genoemd v&a ervaringen topic. Voor toekomstige transacties kan \'t bijvoorbeeld zeer prettig zijn om te lezen over de positieve ervaringen met een user.
  • Mocht je zelf iets zoeken of aanbieden waar al een topic over is, ga dat daar dan niet melden. Op die manier verpest je het topic van de ander. Open gewoon een eigen topic voor datgene wat je aanbiedt/zoekt.
  • Reacties als: \"zie marktplaats, zie ebay\", etc.: hier help je de topicstarter niet mee. Dat er andere verkooopsites bestaan, weet iedereen wel. Maar dit is V&A, en de topicstarter zal er zijn redenen voor hebben gehad iets op FOK! aan te bieden in plaats van op een andere verkoopsite. V&A is met name bedoeld voor de handel tussen FOK! gebruikers, dus help elkaar dan ook en stuur elkaar niet van het kastje naar de muur.
  • Doorverwijzen naar een advertentie op verkoopsites zoals Marktplaats: doorverwijzen naar een andere verkoopsite is niet toegestaan. Een foto \'hotlinken\' mag wel, maar niet met een verwijzing naar de advertentie.
  • Als iemand een boek, plaat, printer of wat dan ook zoekt [GEZ], reageer dan niet met het verwijzen naar een winkel als: topicstarter duidelijk een 2dehands goedkoop exemplaar zoekt of als het artikel nergens meer leverbaar is
  • Vermijd slowchat zo veel mogelijk. V&A is hier niet voor bedoeld. Uiteraard kun je wel meer informatie vragen over bepaalde aanbiedingen of inhoudelijk reageren op topics, maar voor offtopic reacties zullen verwijderd worden. Ook topics met een onzinnige inslag horen niet in V&A thuis. Deze topics zullen worden gesloten of verplaatst maar het ONZ subforum.
  • Topic-kapen wordt niet op prijs gesteld. Voor meer informatie kun je hier terecht: [GRATIS] toevoeging FAQ > topic kapen is 'not done'. Ga je ondanks een waarschuwing door met het kapen van andermans topic(s), dan loop je de kans dat je eigen topics in V&A (in elk geval tijdelijk) gesloten worden en je zelf een poosje niet welkom bent.
  • FOK! behoudt zich ten allen tijde het recht voor om advertenties te verwijderen of gebruikers toegang te ontzeggen tot dit forum. Hierover kan slechts per e-mail gecommuniceerd worden met de forum crew (forum@fok.nl) of, mits in een breder
    perspectief geplaatst en het interessant \'voer voor discussie\' is, in Feedback.
  • Ook in V&A geldt de algemene FOK! policy.

    Wat is niet toegestaan binnen V&A?
  • Vanzelfsprekend is het niet toegestaan om illegale handel te bedrijven op FOK!
  • Het aanbieden van grote hoeveelheden van hetzelfde product is niet toegestaan, dit om heling te voorkomen. In bepaalde omstandigheden kan een uitzondering voorkomen. Dit wordt enkel op bewijs van verkoper en in overleg met de moderators besloten.
  • Software (al dan niet in combinatie met hardware) mag alleen in originele versie aangeboden worden, voorzien van een officiële gebruikerslicentie. Gebruikte OEM-software mag alleen in combinatie met de hardware waarop het geïnstalleerd is
    (geweest) worden verkocht.
  • Verkoop van omgebouwde/aangepaste gameconsoles (PS2, PS3, NGC, Wii, Xbox, Xbox360, PSP e.d.) is verboden. Bootdisks, flashcards en andere hulpmiddelen bedoeld om niet originele games/software op consoles te gebruiken zijn ook niet toegestaan.
  • Wapens van welke soort dan ook en met welke projectielen ze ook schieten zijn verboden te verhandelen op FOK!. Dit geldt ook voor gevaarlijke messen en zwaarden, wat wel toegestaan is zijn de keukensets, aardappelschilmesjes en multitools. Is er ergens twijfel over dan geldt de beslissing van de moderators. Let wel op, wapens die onklaar zijn gemaakt, zijn ook niet toegestaan op FOK.
  • Ook bootleg opnames en andere vormen van illegale kopieën/opnames zijn uit den boze.
  • Concertkaarten en andere toegangskaarten voor evenementen, party\'s, pretparken, etc. mogen slechts tegen kostprijs of lager verhandeld worden.
  • Het te koop aan bieden van domeinnamen, emailbestanden, content of complete sites (al dan wel of niet met hostingpakket) is niet toegestaan in V&A
  • Aanbieden of vragen van dieren is verboden.
  • Ook het aanbieden van en vragen om diensten is verboden.

    Bij twijfel is de beslissing van de moderator bindend, wordt het topic gesloten en staat het je natuurlijk vrij om via PM, email of het V&A vragen/feedback topic contact met de moderators te zoeken.

    Perm ban op gehele forum bij oplichting
    Indien de crew op de hoogte komt van oplichtingspraktijken in het V&A forum, dan zal dit onmiddellijk resulteren in een permban op het gehele FOK! forum. Onder oplichting wordt onder andere verstaan:
  • Verkoop van illegale software, cd\'s en dvd\'s, terwijl er aangegeven is dat het om legale edities gaat
  • Als er sprake is van vooruitbetaling, maar er wordt niks opgestuurd.
  • Aanbieden van gestolen goederen.
  • Aanbieden van niet goed werkende producten, tenzij dit uiteraard bij voorbaat gemeld was

    Help, ik denk dat ik ben opgelicht; wat nu??
    Niet bij elke deal die stroef verloopt, is sprake van opzet of oplichting. Er zijn 1001 andere redenen te bedenken. Probeer bij problemen daarom in elk geval altijd eerst om samen met de ander tot een oplossing te komen. Lukt dit niet en denk je dat
    je opgelicht bent (of iets dat erop begint te lijken), neem dan per email contact op met een van de moderators. Vermeld in je email:
  • beschrijving van het probleem (vermeld ook wat je zelf al hebt geprobeerd om het op te lossen)
  • link naar het betreffende topic
  • jouw eigen gebruikersnaam en die van de andere partij
  • het emailadres / de emailadressen die je van de andere user hebt

    De V&A moderators zullen dan verdere actie ondernemen.

    Heb je een Forum-ban?
    Ben je om wat voor reden dan ook (tijdelijk) geband van het forum, dan worden al jouw topics gesloten. Heropenen gebeurt niet. Je kunt na het verstrijken van de ban opnieuw een topic openen.

    Contactgegevens:
    Vragen, opmerkingen en suggesties kun je kwijt in het V&A vragen/feedback topic of
    mailen aan de moderators van dit forum.
    Dit zijn:


    PM-en kan ook!
    Je kan alle moderators ook in één keer PM-en:
    PM de V&A-modjes.

    [b] Disclaimer:

    Deze "FAQ en huisregels" kan zonder voorafgaande berichtgeving aangepast worden.
    FOK! biedt slechts een plek om gebruikte waar te koop aan te bieden. FOK! is in geen geval aansprakelijk voor enige vorm van schade tengevolge van de inhoud van dit forum. Alle afspraken, betalingen, leveringen etc. zijn volledig voor je eigen verantwoordelijkheid. In geen geval zal FOK! optreden als bemiddelaar, tussenhandelaar of klachtenbaak.

    [ Bericht 0% gewijzigd door Petre op 16-01-2008 03:59:11 ]
  • So we just called him Fred
      donderdag 5 april 2007 @ 22:40:17 #2
    20849 Fred
    Beroepschagrijn
    pi_48060979
    quote:
    Op donderdag 14 april 2005 12:38 schreef ElisaB het volgende:
    Het begint ons op te vallen dat er steeds vaker topics gekaapt worden.
    Topics gekaapt Ja, topics gekaapt

    Zo ziet het er ongeveer uit:

    [TK]-topic
    User A biedt iets aan
    User B doet een bod
    User C is er als de kippen bij en biedt in het zelfde topic ook iets aan, nog vóór A heeft gereageerd
    User B gaat daarop in
    User D biedt ook op het geval van user C
    User A komt terug van z'n werk en treft een compleet verkloot topic aan

    (een variant hierop is user C die een link van zijn eigen [TK]-topic gaat spammen in het topic van user A)

    Of het gaat zo:

    [GEZ]-topic
    User A zoekt iets
    User B biedt het aan
    User C biedt is er als de kippen bij en doet een bod op hetgeen B aanbiedt
    User B gaat daarop in
    User D biedt ook op het geval van user B
    User A treft een topic aan waarin alle aanbiedingen voor z'n neus zijn weggekaapt

    Dit heet 'topic-kapen' en het is voor de TS rete-irritant. Wellicht is niet iedereen zich hier van bewust en daarom bij deze:

  • topic-kapen is rete-irritant en is daarom not done
  • zoek je iets of wil je iets kwijt, open dan je eigen topic

    Topic-kapen wordt als ongewenst gedrag toegevoegd aan de faq van V&A.

    Mooi, iedereen weer op de hoogte; doe er je voordeel mee
  • So we just called him Fred
    pi_56572682
    Help ik ben mijn filter vergeten .

    Het wil natuurlijk wel eens voorkomen dat je je nieuwe topic hebt geopend en dat je er pas na het plaatsen achter komt dat je het subforum en/of tagje vergeten bent.

    Vervelend, maar geen ramp!

    Druk op [Topic Report] rechts bovenaan je topic en vertel ons wat er moet gebeuren.

    Vaak zien we dat mensen in hun topic zelf aangeven dat het tagje ontbreekt, dit mag natuurlijk wel, maar leidt eerder tot vervuiling van je topic dan dat het onze aandacht trekt.

    We zien ook regelmatig meldingen in het FB-topic voorbij komen dat er ergens een subforum of tag ontbreekt. Dit is natuurlijk ook geen probleem, maar valt minder snel op dan een Topic Report.

    Tot slot, ook verzoekjes om je topic te sluiten kunnen effectief aangevraagd worden met een Topic Report.

    Dank u voor de aandacht!
    ijs_beer fan!
    pi_57225111
    Binnen niet al te lange tijd zal er een nieuwe FAQ/policy komen.

    Daarop vooruitlopend kan het zijn dat we om dingen uit te testen nu iets ruimer of strakker omgaan met bovenstaande regels. Bij twijfel, vraag een moderator. Bij twijfel beslissen de V&A mods.

    Voorbeeld:
    Accessoires voor spelconsoles waarop data kan worden gezet zijn wel toegestaan indien die ook voor legale zaken gebruikt (kunnen) worden. Een dergelijke datadrager aanbieden met als doel inbreuk te maken op rechten van derden is nogsteeds niet toegestaan.
    bye
    pi_57924958
    Nieuwe versie: FAQ en Huisregels
    bye
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')