abonnement Unibet Coolblue
  maandag 12 januari 2004 @ 20:12:31 #1
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_16195411
Het Fok! BN interview: de spelregels en verzoekjes

Deze keer is het de beurt aan Georgina Verbaan

Wat zou jij haar willen vragen?

Wie is Georgina Verbaan?

Een korte bio en enkele foto's.

quote:
Geboren op 9 oktober 1979 in Den Haag. Sterrenbeeld: weegschaal.

Voor het begin van Georgina's acteercarrière moeten we terug naar 1988, toen ze op achtjarige leeftijd voor het eerst haar opwachting maakte bij de musicalgroep 'Harlekijn' in Den Haag. Tot haar twaalfde maakte ze daar in vele kindermusicals, met volledige overgave haar eigen droom waar en al snel was het duidelijk dat haar talent en doorzettingsvermogen wel eens voor een verrassing zouden kunnen gaan zorgen. Ze wilde namelijk actrice worden!

Dat Georgina in 1991 ingeschreven werd op de jeugd theaterschool 'Rabarber' in Den Haag kwam dan ook niet echt als een verrassing. Vier jaar volgde zij de lessen die haar acteerdisciplines bijbrachten en een basis vormden voor haar carrière.

Na kleine rolletjes in de Tros-serie 'Consult' en de RTL4 komedie 'Kees & Co' kwam in 1997 voor Georgina de grote doorbraak met de rol van 'Hedwig Harmsen' in Nederlands populairste soapserie, 'Goede Tijden, Slechte Tijden' op RTL4. In de drie jaar dat Georgina 'Hedwig' was in GTST heeft ze een enorme populariteit opgebouwd in Nederland. De 'Academy Award' nominatie in 1998 in de categorie 'Beste Actrice Soap' was dan ook voor haar een welkome verrassing als erkenning voor haar acteerprestaties. In het voorjaar 2000 besloot Georgina de serie te verlaten en zich te gaan toeleggen op haar ontwikkeling als actrice.

In 1999 heeft Georgina ook nog de rol van 'Dash' vertolkt in de VPRO TV/Filmhuis film 'ENIGMA'7 geregisseerd door Paul Ruven.

In de populaire VPRO-serie 'Hertenkamp', uitgezonden in de eerste maanden van 2000, speelde Georgina de rol van Anne-Clair.

In december 2000 speelt zij een hoofdrol, in de met goede kritieken bekroonde musical: 'De Geest van Laat maar Waaien', geschreven door Robert Long en Laurens van Rooijen.

Met haar hoofdrol van Janet in de recordbrekende film Costa !' heeft Georgina zich in één klap genesteld tussen de groten van het Nederlandse filmdoek. Waar de recensies aanvankelijk kritisch waren over deze "feel good" film, kreeg Georgina direct al alle eer die zij met haar rol verdient. Het mega-succes van Costa! is dan ook voor een belangrijk deel aan Georgina te danken. Costa! is de meest bekeken Nederlandse film van de afgelopen 10 jaar.

Vanwege de verkoop van Costa! de Film in het buitenland is Georgina (als enige van de gehele cast) de de Lipsinc Studio's in Londen ingedoken om haar rol in het Engels na te synchroniseren.

In het voorjaar 2001 vertolkt Georgina de rol van Rayna in de door RTL4 uitgezonden 12-delige politieserie 'DOK12'. In deze serie toont Georgina haar veelzijdigheid door in stoere acties haar eigen stuntwerk grotendeels zelf uit te voeren.

In april 2001 kwam Georgina's tweede single 'Ritmo' uit op het Zomba/Jive label. Op zich al uniek, omdat op dit label slechts bij hoge uitzondering Nederlandse artiesten verschijnen, waarvan Venga Boys de laatste was, verder zijn Britney Spears, R-Kelly en de Backstreet Boys de namen waarmee Zomba werkt. Dat 'Ritmo' een top-10 hit zou worden was door de platenmaatschappij voorzichtig voorspeld en dit was niet in de laatste plaats te danken aan de spetterende videoclip.

Na het giga-succes van 'Costa! de Film' van Johan Nijenhuis en San Fu Maltha zijn in juli 2001 de opnames begonnen voor 'Costa! de serie', waarin Georgina in alle 10 de afleveringen wederom een hoofdrol vertolkt. De serie werd in het najaar 2001 bij BNN uitgezonden.

Na de succesvolle release van de single 'Ritmo' in april 2001 komt Georgina in december 2001 met haar nieuwe single: 'Yo Queiro Baillar' uit. Opnieuw succesvol uitgebracht op het Zomba/Jive Label.

Dat Georgina zich in de loop der jaren sterk als actrice heeft ontwikkeld komt onder meer tot uiting wanneer ze in januari 2002 met veel overtuiging wordt uitgekozen voor een sleutelrol in de Engelstalige actiefilm 'Adrenaline', geproduceerd door Rebel Film en geregisseerd door Roel Reine (onder andere bekend van zijn eerdere speelfilm 'The Delivery'). In maart 2002 worden de opnames, die in Zuid Afrika plaatsvinden met veel succes afgerond.
Adrenaline had haar Nederlandse bioscooprelease op 10 april 2003 en is inmiddels uitgebracht op video- en dvd.
Adrenaline zal ook internationaal (o.a. in de VS) worden uitgebracht.

Vrijwel direct na de opnames van 'Adrenaline' in Zuid Afrika, reist Georgina medio april 2002 af naar Mallorca om daar de rol van Treesje in de nieuwe speelfilm van Johan Nijenhuis; 'Volle Maan' te gaan vervullen. Deze film is geproduceerd door NL Film en TV, had in oktober 2002 haar bioscoop release en is in navolging van Costa! opnieuw de kaskraker van het jaar. Georgina heeft zich in deze film volgens de kritieken en het publiek positief onderscheiden met haar acteerspel. Op dit moment is ook de Video en DVD van Volle Maan een groot commercieel succes.

Voortbordurend op het succes van de single's 'Ritmo' en 'Yo Queiro Baillar' heeft Georgina in oktober 2002 haar 4e single (Denis) uitgebracht. Regisseur Roel Reine heeft een staaltje vakmanschap laten zien met de bijzondere videoclip, die de indruk achterlaat van een mini-speelfilm. In november 2002 komt haar eerste eigen album uit, wederom op het Zomba Jive label: een poppy album met een randje rock. Het eerste Georgina album stond op veel verlanglijstjes voor de sinterklaas- en kerstinkopen, heeft goed verkocht en is een groot succes geworden bij onder andere haar fans.

In april 2003 zet Georgina een ludiek stapje terug in de geschiedenis; in de kerstspecial 'Pista', de ski-vakantie versie van Costa!, speelt Georgina de rol van engel Klaartje. Pista wordt als telefilm uitgezonden door omroep BNN rond de kerst van 2003.

Het voorjaar en de zomer van 2003 benut Georgina verder voor optredens en het verdiepen van haar acteertalent door het intensief volgen van workshops. Voor de zomer en het najaar van 2003 is Georgina gevraagd en in de running voor een aantal film-en televisieproducties. Zo zal ze in de maand augustus opnames hebben voor de rol van juffrouw Mug in de verfilming van Eric en 't Klein Insektenboek.

Naar verwachting wordt tot slot in september 2003 de speelfilm 'Lulu' uitgebracht, waarin Georgina deel uitmaakt van een indrukwekkende cast van Neerlands' topacteurs.


quote:
  • Personalia:

  • Voornamen: Georgina Carolina
    Achternaam: Verbaan
    Geboortedatum: 09-10-'79
    Sterrenbeeld: weegschaal
    Geboorteplaats: Den Haag
    Woonplaats: Amsterdam
    Nationaliteit: Nederlandse
    Opleiding: Mavo
    Kleur haar: bruin
    Kleur ogen: blauw/grijs/groen?
    Lengte: 1.63 m
    Hobby's: schilderen, schrijven, lezen
    Huisdieren: ja hoor! 2 katten: 'Laurens' en 'Clemente'

  • Favorieten:

  • Eten: Thais
    Drankje: Mojito, Chivas Regal
    Man: Daniel, Salvador Dali, David Bowie
    Vrouw: Goldie Hawn, Drew Barrymore
    Film: A Clockwork Orange, Natural Born Killers
    Acteur: Robert de Niro, Edward Norton
    Actrice: Juliette Lewis, Meryl Streep, Julienne Moore, Goldie Hawn
    Boek: Choke, Chuck Palahniuk
    Auteur: Arnon Grunberg
    Televisieprogramma: The Royle Family, Will & Grace
    Tijdschrift: Rollin' Stone, National Geographic
    Muziek: zeer divers, van Gymnopedie van Sati tot Rage against the machine
    Zanger/Zangeres/Groep: Nirvana, Joni Mitchell, Social Distortion, Ramones.
    Vakantieland: Zuid-Afrika
    Stopwoordje: kut, geestig
    Mooiste lichaamsdeel: schouders
    Lelijkste lichaamsdeel: benen
    Levensmotto: leven en laten leven

  • Karakter:

  • Goede eigenschappen: vergevingsgezind en eh
    Slechte eigenschappen: egoïstisch, warrig, altijd te laat
    Hekel aan mensen die: anderen niet in hun waarde laten en luitjes die liegen.
    Je kan mij het meest verrassen met: een marsmannetje!
    Het leukste aan bekend zijn is: je komt nog eens ergens (reisjes!)
    Het minst leuk aan bekend zijn is: dat iedereen je altijd beoordeelt zonder je werkelijk te kennen

  • Hotspots:

  • Restaurants: Rakang (Thais!!), D'antica
    Bars: uh
    Discotheken: geen
    Winkels: Santa-Jet, de leukste Mexicaanse spulletjes!

  • Overige:

  • Auto: Jaguar
    Parfum: Gucci Rush no. 2
    Kledingmerk: whatever
    Have fun.

    En remember:

    quote:
    Op donderdag 16 oktober 2003 00:36 schreef static het volgende:
    [dienstmededeling]

    Puberale kutonzinposts die vanaf nu in de [betreffende] topics geplaatst worden worden onherroepelijk verwijdert.

    Op recidivisme staat de bekende sanctie.

    [/dienstmededeling]


    Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
    Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
    pi_16196111
    Waarom ben je zo dom . (althans stukkies van KS) Nee grapje!
    www.eurocarsforum.nl > Voor een leuke auto forum!
      maandag 12 januari 2004 @ 20:31:47 #3
    13760 Angelic1
    Never a dull moment
    pi_16196156
    Ben je bang sinds er kogels afgevuurd zijn op het kantoor van je vriend Jort Kelder? Loop je nog wel prettig met hem over straat nu?
    ***I have an attitude and I'm not afraid to use it***
    Angelic1 since 2001
    pi_16196166
    Wat vind je er nou van om in Kopspijkers als aan dom persoon te worden neergezet?
      Redactie Games maandag 12 januari 2004 @ 20:33:05 #6
    52557 crew  Mr.Noodle
    Offtopic in geleuter...
    pi_16196210
    Hoe lang ben je het eekhoorntje van JorrrRRRrrt....
    How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
    pi_16196215
    Je kunt op tv een beetje dommig overkomen, dus ik vraag me af of je dat ook werkelijk bent, of dat het een soort 'typetje' is dat je speelt?
      maandag 12 januari 2004 @ 20:33:44 #8
    59648 Fruitje
    Nail me: I scream. Do me: I Dr
    pi_16196250
    Ga je ook in Pl@yBoy?

    Zo ja, voor hoeveel minimaal?

    Als het fruitigste onder de fruitjes, het rotste onder de Rotte - Als ik jou zo bekijk dan baal ik elke keer weer dat mijn pa geen beeldhouwer was, gelukkig maakte mijn ma wel veel goed voor mij...
      maandag 12 januari 2004 @ 20:34:18 #9
    18008 hornage
    FOK! Movie Trivia-Prijsmeester
    pi_16196267
    Ligt het nou aan mij Georgina, of lijken jouw borsten net zoals die van Britney Spears telkens te wisselen van grootte?
    Test je filmkennis! Speel mee met FOK! Movie Trivia en win prijzen!
    pi_16196370
    Voel je je wel veilig nu je zoveel omgaat met Jort Kelder. Zijn kantoor is onlangs beschoten. Vormt dat voor jou geen bezwaren?
    pi_16196405
    Beetje standaardvraag, maar wanneer sta je in de playboy?
    pi_16196434
    Welke Teletubbie vindt jij het leukste?
    dobedobedo
      maandag 12 januari 2004 @ 20:39:16 #13
    32871 Ludwig
    Seniel, Jong en Snel
    pi_16196507
    Welke jaguar is jouw favoriete auto en bezit je deze jaguar ook?
    the speed of sound is defined by the distance from door to computer divided by the time interval needed to close the media player and pull up your pants when your mom shouts "OH MY GOD WHAT ARE YOU DOING"
    pi_16196513
    wat vind jij van ananas in blik?

    pi_16196536
    Heb je wel eens met een meisje gezoent?
    Das blötsinnige Kanahl mit Tiefgang.
    pi_16196694
    Georgina, je word door de satirische nederlandse media wel eens afgeschildert als "dom" (kopspijkers). Hoe reageer jij op dit soort commentaar en wat vind je er van (afgezien van dom).
    pi_16196728
    Ik zag laatst dat jij rookt. Wat vind jij van de directrice van Stivoro, mevrouw Trudy Prins?
      maandag 12 januari 2004 @ 20:44:24 #18
    31381 BeniFreak
    ¡No soy un perdedor!
    pi_16196766
    Als je weer een keer in Spanje bent voor opnames ofzo, nodig ik je hierbij uit om een "cafe con leche" met me te drinken. Ik woon in Alfaz del pi (tussen Valencia en Alicante). Kom je langs?
      maandag 12 januari 2004 @ 20:44:30 #19
    80405 CrazyPro
    Mie heem is onger mich
    pi_16196774

    Dat ziet er lekker uit , maar zit je nu iets op te drukken, of te verbergen.

    Firefox, putting the F back in The WWWeb
    Thunderbird, watch the Birdie and reclaim your inbox
    pi_16196817
    Wat is momenteel het saldo op je bankrekening?
    pi_16196825
    We hebben je vorig jaar meerdere keren mogen zien acteren in speelfilms. Is dit waar je in de toekomst toch meer naartoe wilt, in plaats van het "soapy" acteren in Costa? Is je doel hierbij dan ook internationale roem, of blijf je liever bekend als Nederlandstalige filmactrice?

    Hoe gaat het verder met je muzikale carriere? Heb je besloten om deze droom te laten varen om je volledig te richten op acteren, of heb je deze alleen even op de achtergrond gezet om je meer bezig te houden met acteren?

    [Dit bericht is gewijzigd door Brram op 12-01-2004 20:50]

      maandag 12 januari 2004 @ 20:47:01 #22
    9977 Vibromass
    A Fistful of Boomstick
    pi_16196894
    Als je zo terugkijkt op het product Pista, wat is dan het eerste woord wat in je opkomt?
    Zo kunt u gemasseerd worden terwijl u lekker TV kijkt.
    pi_16196904
    Een keertje Natural Born Killers gaan kijken of een ander Juliette Lewis film... (zak popcorn erbij....) Beterrrrrrrrr....
    Je bent goed bezig meisje,

    Nick

    pi_16196918
    Wat wil je verder bereiken? tijd voor kinderen? of verder als actrice of de rol innemen als producer welke vele BN-er's voor jou al zijn geweest?

    Is het interessant misschien je eigen acteer school te beginnen of wil je meer in de theater wereld verder gaan.

    pi_16196966
    Haai

    kleuter uurtje is weer over nu even normaal svp. Bij voorbaat dank

    Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')