abonnement Unibet Coolblue
pi_12566973
De Fok Meditatie Werkgroep

Ik kreeg een hoop positieve reacties in een topic in seksualiteit Orgasme zonder aanraking
Over non fysieke stimulatie van het lichaam waarbij ik in mijn offtopic gepost mijn mede fokkers inlichtte over het nut van meditatie.

Ik heb daarom besloten om deze tread in het leven te roepen , ik ga zoveel mogelijk proberen te vertellen over meditatie , uittredingen , energielichamen en al dit soort zaken.

Ik zal in deze tread een aantal grote posts maken waarin ik telkens een nieuw stukje behandel.
Ik heb zelf redelijk wat ervaring, maar als er fokkers zijn die mij ergens over kunnen verbeteren zou ik graag willen dat ze dat doen, er is altijd zat om te leren.

Meditatie is zelfstudie

Je zult jezelf alles aan moeten leren , ik kan alleen vertellen hoe je dingen het best kan proberen maar het komt erop neer dat je zelf de toewijding en discipline moet hebben om ermee aan de slag te gaan .

Ik heb zelf alles van de Astral Pulse website geleerd , een website van de spirituele schrijver Robert Bruce die boeken schrijft over het krijgen van Astrale Projecties.
Hij heeft een gratis training guide online gezet die je een hele hoop kan leren over Trance en Astrale projecties

De website kun je hier vinden : http://www.astralpulse.com
En de guide hier: http://www.astralpulse.com/guides/oobe/oobe.htm

Ook raad ik aan om het boek : Helende Krachten :van de auteur Jack Angelo te lezen..

Dit boek is een fantastisch boek waarin zaken als trance , energielichamen en chakras volledig uitgelegd worden.
het boek is eigenlijk een gids om healer te worden , een persoon die in trance met behulp van de chakras in staat is ziektes te genezen die voortkomen uit spirituele problemen. maar het gaat volledig in op alle vormen van het onderbewustzijn en de fijnstoffelijke lichamen . (fijnstoffelijke lichamen zijn de lichamen die je niet kan aanraken je hebt er 7 maar daarvoor verwijs ik je liever naar zijn boek.
Mocht je je serieus willen verdiepen in Spiritualiteit dan zijn deze twee boeken toch wel essentieel.

Meditatie is NIET occult , het staat volledig los van elke soort religie dan ook, behalve dat sommige religies zoals bijvoorbeeld het Boeddhisme het nut ervan in hebben gezien en de meditatie gebruiken voor spirituele doeleinden.
Er wordt niet ingegaan op zoiets als een god of iets dergelijks dus ik zal de oorsprong , die sommige mensen god noemen aanspreken als "de bron" dit kunt u interpreteren op elke manier die u wilt.

Ik hoop in dit topic alleen serieuze reacties te krijgen , trance en meditatie is zelfstudie en kan gewoon niet bewezen worden, hierbij roep ik critici op daarom niet te reageren.
Als je zoals normaal je twijfels hebt zou ik aanraden het een poging te geven je zult er zelf voor moeten oefenen en ik kan je verzekeren dat iedereen het kan.
===================================================================

Aangezien dit de eerste post is zal ik eerst de theorie achter trance behandelen voordat het voor veel mensen te zweverig wordt.

De werktuigen die wij gebruiken voor meditatie zijn onze hersenen .
Deze werktuigen kunnen op verschillende niveaus werken, ook wel aangeduid als frequenties.

Je hersenen werken normaal op het Beta niveau dit is het niveau waar je op zit als je gewoon bewust met je dagelijkse bezigheden bezig bent.

Er is ook het Alpha niveau ook wel trance genoemd.
In deze staat werken je hersenen op een hogere frequentie en zijn ze veel efficiënter in wat ze doen dan op het gewone Beta niveau.
Als je spirituele dingen wilt gaan doen zal het altijd een beter resultaat leveren als je in trance bent omdat je hersenen anders niet zo efficiënt werken.

Ook is er het Theta niveau , dit is diepe trance.
Diepe trance is een staat waarin je zo gefixeerd bent op je onderbewustzijn dat het hinderlijk wordt en je in zoverre van je lichaam afgescheiden bent dat je het niet meer voelt.
Dit is zeer vervelend , en kan bij de meeste mensen een zeer grote angst opwekken omdat je in deze staat geen ademhaling of hartslag voelt wat op zijn beurt weer de indruk kan geven dat je overleden bent.

Je ademhaling of hartslag kan en zal nooit stoppen tijdens meditatie , er is niets waar je je zorgen over hoeft te maken .
Mocht je echter te diep in trance zitten dan kan je daar ALTIJD weer uit komen dit kun je het beste doen door te proberen je lichaam te bewegen.
Het is heel gebruikelijk dat dat niet meteen lukt omdat je zo afgezonderd van je lichaam kan zijn dat je dat weer eerst moet voelen dus kan het zijn dat je niet bij je eerste poging wakker wordt maar je komt er altijd weer uit .
En als je er toch uit wilt komen dan is het fijner als je dat zelf aanstuurt dan dat het in een paniekbui gebeurt.

Ok , dan gaan we nu echt beginnen.

Zoek een comfortabele plek waar je goed kan liggen , een bed of ligstoel is aan te raden.

Nou , je gaat op je bed liggen en spant al je spieren in , en ontspant ze dan weer ,dit doe je spiergroep voor spiergroep , dus bij benen beginnen en dan omhoog werken totdat je alle spieren gehad hebt vergeet hierbij niet je gezicht.
Dan ga je zo liggen dat je zo comfortabel mogelijk bent , maar niet zo comfortabel dat je snel in slaap valt (lichte trance is het broertje van slaap dus meestal val je tijdens een meditatie in slaap)
hoe meer energie je hebt hoe makkelijker het is om in trance te komen.
Als je eenmaal ontspannen bent probeer dan even nergens aan te denken en bij elke gedachte die opkomt moet je denken dat je daar nu even geen tijd voor hebt.
dan als je mentaal ook ontspannen bent ga je je concentreren op je diepe ademhaling , waarbij je indenkt dat die lucht door je hele lichaam verspreid wordt.

Dan kan je serieus gaan beginnen af te dalen , hier zijn verschillende technieken voor ik zal er hier 2 simpele beschrijven.

1. ga je je ademhaling tellen , bij 50 of 100 heb je meestal wel lichte trance.

2. Een andere methode die verreweg het beste werkt maar iets moeilijker is is gebaseerd op het idee dat je afdaalt.
Beeld je in dat je een trap of ladder afdaalt , met elke uitademing ga je 1 treetje lager op deze manier denken je hersenen dat je ademhaling geassocieerd is met ontspannen en kan je zeer makkelijk in trance komen.

als je eenmaal in trance bent kan je visualiseren wat je wilt , hete sex met een filmster ,een wilde achtbaanrit of dat je over de Grand Canyon vliegt , alles is mogelijk.
en als je het nog mooier wilt maken concentreer dan ook op het gevoel dat het teweeg brengt en denk je in dat je dat voelt. ik kan hele achtbaanritten simuleren
Vergeet te aller tijden niet dat je ALTIJD uit trance kan komen , je zit nooit vast en als je genoeg hebt dan probeer je je vingers te bewegen en het is heel normaal als dat eerst niet meteen lukt omdat je nog ontwaakt.

Kort samengevat is het dus :
Lichamelijk ontspannen
Geestelijk ontspannen (ademhaling)
Neerwaartse beweging inbeelden (trap)

het geheel duurt bij mij meestal 20-30 minuten maar bij iemand die er net mee begint is 10 minuten ook al mooi.

Hoe merk ik nou dat ik in trance ben ?

Een trance voelt aan alsof alles rustiger en stiller wordt en dat je je in een grotere plaats bevind.
Er is vaak een heel stil gezoem in je lichaam , alles voelt anders aan.
Je zou het kunnen vergelijken met dat je een kartonnen doos over je hoofd hebt in het donker.
Je kan de atmosfeer voelen veranderen , alles wordt wazig en je zit in een soort roes.
Scherpe geluiden terwijl je in trance bent zijn zeer onaangenaam , ze voelen aan alsof er een schok door je hele lichaam gaat en kunnen vaak je meditatie verpesten.

Mocht iemand persoonlijke vragen hebben dan kunnen jullie mij mailen op sybren_schenk@hotmail.com
Ik wens jullie allemaal veel succes en wacht hoopvol op een hoop nuttige reacties.

Als jullie nu eens fijn gaan beginnen post ik later nog wel het 2e deel.

Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_12567065
Ik ga dit zeker proberen. Toppie openingspost .
[b]Op zondag 21 september 2003 00:58 schreef Ype het volgende:[/b][br]Wijn is voor Rechtse CorpsBallen.
pi_12567191
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 01:13 schreef Cronus het volgende:
Ik ga dit zeker proberen. Toppie openingspost .
Merci en succes
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_12567352
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 01:19 schreef HeyFreak het volgende:
*knip*
GFY
Interresant zeg, ik ga het zo ook is proberen.
Maar ik snap het niet, bijv een achtbaanrit ofzo, kan je dan ook bijv als je je indenkt dat je over de kop gaat, voel je het dan ook? Dat lijkt me echt vet . En kan je zegmaar ook als je slaapproblemen hebt, dit gebruiken om makkelijk(er) in slaap te komen?

[Dit bericht is gewijzigd door MUUS op 20-08-2003 13:51]

Nee ik ben geen 14
  woensdag 20 augustus 2003 @ 01:32:44 #5
59009 paullo
vini vidi vici
pi_12567486
Erg interessant wil me er zeker in gaan verdiepen! Maar heb een stel vragen:

- Kan meditatie je helpen bij betere concentratie tijdens studeren?
- Is het niet zo dat je wel wat documentatie ervoor nodig hebt en dat je als je achter een computer de aanwijzingen moet volgen de meditatie niet echt werkt?

Verder vind ik dit echt een goede topic omdat mensen hier wat aan hebben.

It's not the question how to make your first million, but how many times over.
pi_12567543
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 01:26 schreef demonseeker14 het volgende:

[..]

GFY
Interresant zeg, ik ga het zo ook is proberen.
Maar ik snap het niet, bijv een achtbaanrit ofzo, kan je dan ook bijv als je je indenkt dat je over de kop gaat, voel je het dan ook? Dat lijkt me echt vet . En kan je zegmaar ook als je slaapproblemen hebt, dit gebruiken om makkelijk(er) in slaap te komen?


Jazeker , als je je concentreert op het gevoel dan voel je ook echt de beweging , in het begin zal dit natuurlijk zeer licht zijn maar als je verder gaat oefenen zal je zien dat het veel beter gaat.

Slaapproblemen heb je niet meer , een trance is in veel gevallen gelijk aan diepe slaap , je wint er ook energie door.
In plaats van een nacht wakker te liggen heb je Of een rustgevende meditatie waarin je naderhand rustig in slaap dommelt Of je ligt lekker bewust te dromen in een trance en bent een aantal uurtjes later weer helemaal fit.

Voor mij staat 1 uur trance gelijk aan 3 uur slaap en ik heb het veelvoudig gebruikt om slaapgebrek te compenseren

Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_12567648
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 01:32 schreef paullo het volgende:
Erg interessant wil me er zeker in gaan verdiepen! Maar heb een stel vragen:

- Kan meditatie je helpen bij betere concentratie tijdens studeren?


ja , dit kan het zeker .
Ik heb het zelf wel gebruikt als ik veel stof moest leren en mijn concentratie kwijt was . ik ging eventjes 5 minuutjes mediteren en was weer helemaal scherp voor een tijdje.
quote:
- Is het niet zo dat je wel wat documentatie ervoor nodig hebt en dat je als je achter een computer de aanwijzingen moet volgen de meditatie niet echt werkt?
Iedereen leert vanzelf zijn eigen manier , voor jou werkt de ene manier beter dan de andere , en misschien werkt jou manier wel beter voor een andere fokker daarom zou ik hier graag ook je eigen bevindingen en technieken gepost willen hebben , we kunnen er altijd van leren.

Voor meditatie , is niet meer nodig dan wat advies en een goede instelling en die kan zowel uit een eeuwenoud boek als een Fok post komen

quote:
Verder vind ik dit echt een goede topic omdat mensen hier wat aan hebben.
Mijn dank is groot , kzou het niet erg vinden om wat meer krabbeltjes in mijn fotoboek te krijgen
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_12567809
misschien domme vraag ,

lukt dit ook met wat bier op?

dit is wel een serieuze vraag, ben benieuwd of het dan makkleijker moeilijker gaat

[Dit bericht is gewijzigd door Executer op 20-08-2003 02:01]

pi_12567960
Moet je je ogen nou open of dicht houden?

Ik ben nogal slecht in inbeelden namelijk, dus inbeelden dat ik afdaal vind ik wel moeilijk

Disclaimer: gepost met toestemming van de betrokkenen[br] Ga nooit in discussie met een idioot. Ze halen je omlaag naar hun niveau en kloppen je met ervaring.
pi_12568113
Stoned mediteren kan zeker niet?
pi_12568129
Drugsgebruik in combinatie met meditatie kan zeker wel , ik heb geen ervaring met marihuana maar met alcohol is het zeer makkelijk om in trance te komen.
Er is alleen een grotere kans dat je in slaap valt en de hele meditatie vergeet.]

Er zijn zelfs natuurlijke plantsoorten die je een uittreding kunnen geven , iets wat met een overdosis aan synthetische zooi ook nog weleens schijnt te gebeuren.

Maar dit is niet echt mijn "specialisme" want dit valt meer onder het sjamanisme

[Dit bericht is gewijzigd door Antagonist op 20-08-2003 02:20]

Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_12568138
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 02:18 schreef Antagonist het volgende:
Drugsgebruik in combinatiemet meditatie kan zeker wel , ik heb geen ervaring met marihuana maar met alcohol is het zeer makkelijk om in trance te komen.
Er is alleen een grotere kans dat je in slaap valt en de hele meditatie vergeet.
Dankje :x

[Dit bericht is gewijzigd door Par4n0id op 20-08-2003 02:23]

Disclaimer: gepost met toestemming van de betrokkenen[br] Ga nooit in discussie met een idioot. Ze halen je omlaag naar hun niveau en kloppen je met ervaring.
pi_12568157
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 02:06 schreef Par4n0id het volgende:
Moet je je ogen nou open of dicht houden?

Ik ben nogal slecht in inbeelden namelijk, dus inbeelden dat ik afdaal vind ik wel moeilijk


ogen moet je dicht houden , al gaan ze vaak wel trekken tijdens het mediteren.
Vooral bij de mentale afdaling is het gebruikelijk dat je ogen automatisch omhoog gaan kijken , iets wat erg storend kan zijn.

Als je moeite hebt met het inbeelden dan kan je je ook concentreren op het gevoel dat een afdaling je geeft , hierbij bedoel ik bijvoorbeld het plaatsen van je handen en voeten en er dan je gewicht op voelen bij een ladder afdaling.

visualisatie was eerst bij mij ook heel slecht , heb het nu wat verder ontwikkeld en heb er niet veel problemen meer mee

Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_12568186
kga nu zelf maar eens mediteren en slapen , ik zal morgen op jullie berichten reageren.
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_12568293
Ik heb het geprobeerd, ik krijg wel dat gevoel dat je in een trance zit, maar ik kan me dan geen beelden visualiseren, maar zoals je zelf al zegt zal dat vanzelf wel komen. Maar ik krijg een ontzettend droge mond dus na ongeveer 50 ademhalingen, moet je je spieren echt blijven ontspannen of mag je even slikken tussendoor?
[b]Op zondag 21 september 2003 00:58 schreef Ype het volgende:[/b][br]Wijn is voor Rechtse CorpsBallen.
pi_12568435
Soms probeer ik voordat ik ga slapen bewust om me te ontspannen en m'n ademhaling te tellen, dat werkt heel erg rustgevend en meestal val ik dan ook snel in slaap.

Hoewel ik de werking van me menselijke hersnenen zeer interessant vind heb ik me verder eigenlijk nooit heel erg verdiept in meditatie en het hogere bewustzijn.

Na het lezen van dit topic is mijn interesse enorm opgelaaid en ik zal het ook zeker blijven volgen.

"History teaches us that humans behave wisely only once they have exhausted all other alternatives."
pi_12568904
Nou ik ga dan de hele nacht ook de stof voor de tentamens halen in me trance . geheid dat ik het tentamen haal
pi_12569299
Goed gezegd jochie. Er kan niet genoeg gemediteerd worden in deze tijden, en het is tig keer beter dan spelen met Oudjabordjes.

Doe het al sinds hele jonge leeftijd, eigenlijk vanuit mezelf opgekomen als natuurlijk iets zonder destijds een boek erover te hebben gelezen.

Wil alleen nog toevoegen dat je bv. in een warm bad helemaal diep kan gaan. Water heeft iets speciaals, toch ook wel een beetje de bron van alle leven. Als je je daar in kan omhullen dan voelt dat extra prettig, althans zo ervaar ik het. Niet iedereen heeft helaas een bad.

Als ik dus echt diep wil graven dan heeft dat mijn voorkeur. Liefst in het pikkedonker, dit brengt de ogen helemaal tot rust omdat die geen enkel visueel herkenningspunt meer zien en je dus a.h.w. op een begeven moment vanzelf naar binnen keert. Jouw beschrijving van visualiserende afdaling is trouwens exact de techniek die bijvoorbeeld door Ad Visser gebruikt wordt in Brainsessions.

Die vent wordt altijd voor lul gezet, maar heeft wel een paar goeie CD's gemaakt om jezelf te begeleiden in allerlei experimenten op dit soort trance-gebied. Ook misschien een tip voor mensen, want klanken zijn voor velen weer beter als opwekker van verschillende hersenritmes dan visualiseren. Voor andere kan dat weer andere muziek zijn, die oeroude indianenmuziek bv. Kan ook puur als voorbereiding zijn op het echte mediteerwerk om een beetje erin te komen. Want vaak is men wat onrustig, bv. na een dag onder de mensen maar ook na TV kijken of computeren (electrische/magnetische straling heeft ook invloed op je geestesgesteldheid) en is de stap naar deze meer innerlijke verkenningen wat groter daardoor. Zo'n stukje muziek op je koptelefoon of CD-man of stereo kan net dat zetje geven ervoor. Weer een ander zoekt het meer in de geuren, en zo heeft ieder wel zijn favoriete ding, dat is het een kwestie van verkennen.

"When the last tree is cut, the last river poisoned, and the last fish dead, we will discover that we can't eat money."
pi_12569383
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 01:08 schreef Antagonist het volgende:
De Fok Meditatie Werkgroep

Ik kreeg een hoop positieve reacties in een topic in seksualiteit Orgasme zonder aanraking
Over non fysieke stimulatie van het lichaam waarbij ik in mijn offtopic gepost mijn mede fokkers inlichtte over het nut van meditatie.

Ik heb daarom besloten om deze tread in het leven te roepen , ik ga zoveel mogelijk proberen te vertellen over meditatie , uittredingen , energielichamen en al dit soort zaken.

Ik zal in deze tread een aantal grote posts maken waarin ik telkens een nieuw stukje behandel.
Ik heb zelf redelijk wat ervaring, maar als er fokkers zijn die mij ergens over kunnen verbeteren zou ik graag willen dat ze dat doen, er is altijd zat om te leren.

Meditatie is zelfstudie

Je zult jezelf alles aan moeten leren , ik kan alleen vertellen hoe je dingen het best kan proberen maar het komt erop neer dat je zelf de toewijding en discipline moet hebben om ermee aan de slag te gaan .

Ik heb zelf alles van de Astral Pulse website geleerd , een website van de spirituele schrijver Robert Bruce die boeken schrijft over het krijgen van Astrale Projecties.
Hij heeft een gratis training guide online gezet die je een hele hoop kan leren over Trance en Astrale projecties

De website kun je hier vinden : http://www.astralpulse.com
En de guide hier: http://www.astralpulse.com/guides/oobe/oobe.htm

Ook raad ik aan om het boek : Helende Krachten :van de auteur Jack Angelo te lezen..

Dit boek is een fantastisch boek waarin zaken als trance , energielichamen en chakras volledig uitgelegd worden.
het boek is eigenlijk een gids om healer te worden , een persoon die in trance met behulp van de chakras in staat is ziektes te genezen die voortkomen uit spirituele problemen. maar het gaat volledig in op alle vormen van het onderbewustzijn en de fijnstoffelijke lichamen . (fijnstoffelijke lichamen zijn de lichamen die je niet kan aanraken je hebt er 7 maar daarvoor verwijs ik je liever naar zijn boek.
Mocht je je serieus willen verdiepen in Spiritualiteit dan zijn deze twee boeken toch wel essentieel.

Meditatie is NIET occult , het staat volledig los van elke soort religie dan ook, behalve dat sommige religies zoals bijvoorbeeld het Boeddhisme het nut ervan in hebben gezien en de meditatie gebruiken voor spirituele doeleinden.
Er wordt niet ingegaan op zoiets als een god of iets dergelijks dus ik zal de oorsprong , die sommige mensen god noemen aanspreken als "de bron" dit kunt u interpreteren op elke manier die u wilt.

Ik hoop in dit topic alleen serieuze reacties te krijgen , trance en meditatie is zelfstudie en kan gewoon niet bewezen worden, hierbij roep ik critici op daarom niet te reageren.
Als je zoals normaal je twijfels hebt zou ik aanraden het een poging te geven je zult er zelf voor moeten oefenen en ik kan je verzekeren dat iedereen het kan.
===================================================================

Aangezien dit de eerste post is zal ik eerst de theorie achter trance behandelen voordat het voor veel mensen te zweverig wordt.

De werktuigen die wij gebruiken voor meditatie zijn onze hersenen .
Deze werktuigen kunnen op verschillende niveaus werken, ook wel aangeduid als frequenties.

Je hersenen werken normaal op het Beta niveau dit is het niveau waar je op zit als je gewoon bewust met je dagelijkse bezigheden bezig bent.

Er is ook het Alpha niveau ook wel trance genoemd.
In deze staat werken je hersenen op een hogere frequentie en zijn ze veel efficiënter in wat ze doen dan op het gewone Beta niveau.
Als je spirituele dingen wilt gaan doen zal het altijd een beter resultaat leveren als je in trance bent omdat je hersenen anders niet zo efficiënt werken.

Ook is er het Theta niveau , dit is diepe trance.
Diepe trance is een staat waarin je zo gefixeerd bent op je onderbewustzijn dat het hinderlijk wordt en je in zoverre van je lichaam afgescheiden bent dat je het niet meer voelt.
Dit is zeer vervelend , en kan bij de meeste mensen een zeer grote angst opwekken omdat je in deze staat geen ademhaling of hartslag voelt wat op zijn beurt weer de indruk kan geven dat je overleden bent.

Je ademhaling of hartslag kan en zal nooit stoppen tijdens meditatie , er is niets waar je je zorgen over hoeft te maken .
Mocht je echter te diep in trance zitten dan kan je daar ALTIJD weer uit komen dit kun je het beste doen door te proberen je lichaam te bewegen.
Het is heel gebruikelijk dat dat niet meteen lukt omdat je zo afgezonderd van je lichaam kan zijn dat je dat weer eerst moet voelen dus kan het zijn dat je niet bij je eerste poging wakker wordt maar je komt er altijd weer uit .
En als je er toch uit wilt komen dan is het fijner als je dat zelf aanstuurt dan dat het in een paniekbui gebeurt.

Ok , dan gaan we nu echt beginnen.

Zoek een comfortabele plek waar je goed kan liggen , een bed of ligstoel is aan te raden.

Nou , je gaat op je bed liggen en spant al je spieren in , en ontspant ze dan weer ,dit doe je spiergroep voor spiergroep , dus bij benen beginnen en dan omhoog werken totdat je alle spieren gehad hebt vergeet hierbij niet je gezicht.
Dan ga je zo liggen dat je zo comfortabel mogelijk bent , maar niet zo comfortabel dat je snel in slaap valt (lichte trance is het broertje van slaap dus meestal val je tijdens een meditatie in slaap)
hoe meer energie je hebt hoe makkelijker het is om in trance te komen.
Als je eenmaal ontspannen bent probeer dan even nergens aan te denken en bij elke gedachte die opkomt moet je denken dat je daar nu even geen tijd voor hebt.
dan als je mentaal ook ontspannen bent ga je je concentreren op je diepe ademhaling , waarbij je indenkt dat die lucht door je hele lichaam verspreid wordt.

Dan kan je serieus gaan beginnen af te dalen , hier zijn verschillende technieken voor ik zal er hier 2 simpele beschrijven.

1. ga je je ademhaling tellen , bij 50 of 100 heb je meestal wel lichte trance.

2. Een andere methode die verreweg het beste werkt maar iets moeilijker is is gebaseerd op het idee dat je afdaalt.
Beeld je in dat je een trap of ladder afdaalt , met elke uitademing ga je 1 treetje lager op deze manier denken je hersenen dat je ademhaling geassocieerd is met ontspannen en kan je zeer makkelijk in trance komen.

als je eenmaal in trance bent kan je visualiseren wat je wilt , hete sex met een filmster ,een wilde achtbaanrit of dat je over de Grand Canyon vliegt , alles is mogelijk.
en als je het nog mooier wilt maken concentreer dan ook op het gevoel dat het teweeg brengt en denk je in dat je dat voelt. ik kan hele achtbaanritten simuleren
Vergeet te aller tijden niet dat je ALTIJD uit trance kan komen , je zit nooit vast en als je genoeg hebt dan probeer je je vingers te bewegen en het is heel normaal als dat eerst niet meteen lukt omdat je nog ontwaakt.

Kort samengevat is het dus :
Lichamelijk ontspannen
Geestelijk ontspannen (ademhaling)
Neerwaartse beweging inbeelden (trap)

het geheel duurt bij mij meestal 20-30 minuten maar bij iemand die er net mee begint is 10 minuten ook al mooi.

Hoe merk ik nou dat ik in trance ben ?

Een trance voelt aan alsof alles rustiger en stiller wordt en dat je je in een grotere plaats bevind.
Er is vaak een heel stil gezoem in je lichaam , alles voelt anders aan.
Je zou het kunnen vergelijken met dat je een kartonnen doos over je hoofd hebt in het donker.
Je kan de atmosfeer voelen veranderen , alles wordt wazig en je zit in een soort roes.
Scherpe geluiden terwijl je in trance bent zijn zeer onaangenaam , ze voelen aan alsof er een schok door je hele lichaam gaat en kunnen vaak je meditatie verpesten.

Mocht iemand persoonlijke vragen hebben dan kunnen jullie mij mailen op sybren_schenk@hotmail.com
Ik wens jullie allemaal veel succes en wacht hoopvol op een hoop nuttige reacties.

Als jullie nu eens fijn gaan beginnen post ik later nog wel het 2e deel.


Mooi post
Snijden maar
pi_12569413

[Dit bericht is gewijzigd door RodrigodiazdeVivar op 20-08-2003 08:08]

Snijden maar
pi_12569415
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 01:52 schreef Executer het volgende:
misschien domme vraag ,

lukt dit ook met wat bier op?


Mediteren heeft van doen met concentratie. Als je alcohol gebruikt neemt je concentratievermogen af. Is dus niet zo'n strak plan.
An' harm it none, do as you will
pi_12569421
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 07:57 schreef paganpaul het volgende:

[..]

Mediteren heeft van doen met concentratie. Als je alcohol gebruikt neemt je concentratievermogen af. Is dus niet zo'n strak plan.


amen.
Snijden maar
pi_12569429
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 06:55 schreef michelos het volgende:
Goed gezegd jochie. Er kan niet genoeg gemediteerd worden in deze tijden, en het is tig keer beter dan spelen met Oudjabordjes.
Dat gerommel met Ouijaborden is m.i. helemaal foute boel. De meeste mensen die daar wat mee gaan stoeien hebben geen benul waar ze zich mee inlaten.
quote:
Als ik dus echt diep wil graven dan heeft dat mijn voorkeur. Liefst in het pikkedonker, dit brengt de ogen helemaal tot rust omdat die geen enkel visueel herkenningspunt meer zien
Ook een plek opzoeken waar je zo min mogelijk last hebt van omgevingsgeluid is wel goed. Probeer ook de kans te vermijden dat je ondertussen gestoord wordt door iemand. Elke verstoring die je in een goeie meditatie oploopt kan ontzettend nare gevolgen hebben. Ik kan daar zelf de hele dag last van hebben, dan ben ik niet te genieten.
An' harm it none, do as you will
pi_12569477
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 08:03 schreef paganpaul het volgende:

Dat gerommel met Ouijaborden is m.i. helemaal foute boel. De meeste mensen die daar wat mee gaan stoeien hebben geen benul waar ze zich mee inlaten.


Zekerz, maar ik heb me hier al eens dagenlang groen geel en paars liggen ergeren in een of de eerste topics destijds daarover toen ik even wat negatieve adviezen gaf en met een naief iemand aan de babbel kwam erover. Heb geen zin om elke keer weer dat af te raden eigenlijk, dit spel trekt nu eenmaal veel sensatiezoekers aan die totaal niet in kunnen schatten in hoeverre ze hun angsten onder controle hebben of hoe men zich kan beschermen tegen mindere positieve effecten. Men beschouwt het als een spelletje kaarten. Ik vind die topics ook vrij triest, zou het liefst zien dat er tegen opgetreden wordt maar goed, je doet er weinig aan.
quote:
Ook een plek opzoeken waar je zo min mogelijk last hebt van omgevingsgeluid is wel goed. Probeer ook de kans te vermijden dat je ondertussen gestoord wordt door iemand. Elke verstoring die je in een goeie meditatie oploopt kan ontzettend nare gevolgen hebben. Ik kan daar zelf de hele dag last van hebben, dan ben ik niet te genieten.
Herkenbaar, kan ook super-shaggy worden van storende dingen (mobilephone haat ik inmiddels hierdoor omdat mensen de kunst verstaan mij op dat soort momenten altijd te bellen). En dat geluidstil als je eenmaal gaat mediteren (oordopjes een tip) klopt als een bus. Net zoals concentratie(kracht) het belangrijkste element is hier en je daardoor het meest effectief bezig kunt zijn door dat te trainen.
"When the last tree is cut, the last river poisoned, and the last fish dead, we will discover that we can't eat money."
pi_12569652
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 08:16 schreef michelos het volgende:

Herkenbaar, kan ook super-shaggy worden van storende dingen (mobilephone haat ik inmiddels hierdoor omdat mensen de kunst verstaan mij op dat soort momenten altijd te bellen).


Uitzetten.
quote:
En dat geluidstil als je eenmaal gaat mediteren (oordopjes een tip) klopt als een bus.
Neem dan wel oordopjes die makkelijk, liefst onvoelbaar zitten. Anders gaan die dingen je irriteren en zit je je meer te ergeren aan dat rotgevoel in je oren dan dat je aan het mediteren bent...
quote:
Net zoals concentratie(kracht) het belangrijkste element is hier en je daardoor het meest effectief bezig kunt zijn door dat te trainen.
Klopt helemaal. Ik heb in het begin vreselijke moeite gehad om te mediteren, elk geluidje kwam als versterkt binnen. Op een gegeven moment kwam er een punt dat ik geluid redelijk kon negeren. Gewoon genoeg 'naar binnen' terugtrekken.

Wat ik ook belangrijk vind voor beginnende mediterenden is dat je je verwachtingen niet te hoog spant.
De eerste en mogelijk tweede keer kan het opvallend goed gaan, en daarna kan het heel lang duren voor het weer ergens op gaat lijken. Dat komt, heb ik geleerd, omdat de eerste keer/keren een verrassing is voor je actieve geest. Dan gebeurt er iets nieuws dat onderzocht moet worden. Daarna begint je actieve geest te 'klagen' dat er geen hol te doen is als je 'zit te niksen'. Vaak word je dan ook gebombardeerd met gedachten die niets met mediteren van doen hebben.
Dat is iets waar je gewoon doorheen moet. Zonder jezelf kwaad te maken. Zeg dan tegen die gedachten: 'nu even niet, jullie zijn straks weer aan de beurt'.

An' harm it none, do as you will
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')