abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 zondag 28 april 2024 @ 12:57:22 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_213352328
Het Iraakse parlement heeft zaterdag ingestemd met een wet die homoseksualiteit strafbaar stelt. Relaties tussen personen van hetzelfde geslacht kunnen de betrokkenen voortaan een gevangenisstraf opleveren van maximaal vijftien jaar.



Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is ‘ernstig bezorgd’ over de wet. ,,Het criminaliseren van homoseksualiteit gaat rechtstreeks in tegen internationale afspraken waar Irak mee akkoord is gegaan”, reageert het ministerie in een Engelstalige tweet. Bovendien is het beschermen van de rechten van minderheden ‘essentieel voor de stabiliteit’ van het land, voegt het departement eraan toe.

De nieuwe wet vormt een bedreiging voor de mensenrechten in Irak, laat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring weten. ,,Dit amendement vormt een bedreiging voor de meest kwetsbare groepen in de Iraakse samenleving. Het kan worden gebruikt om de vrijheid van meningsuiting te belemmeren en de activiteiten van ngo’s in heel Irak te hinderen.” Ook heeft het volgens de VS mogelijk economische gevolgen, omdat buitenlandse investeerders minder bereid zullen zijn geld te steken in het land.

‘Morele verdorvenheid’
De maatregel is volgens politici van vooral de conservatieve sjiitische partijen genomen om de religieuze waarden in het land overeind te houden en de ‘bevolking te beschermen tegen morele verdorvenheid’. Mensenrechtenadvocaten hebben de nieuwe wetgeving onmiddellijk veroordeeld als de zoveelste aanval op de lhbti-gemeenschap in Irak.

Overtreding van de ‘Wet ter Bestrijding van Prostitutie en Homoseksualiteit’ komt veroordeelden te staan op ten minste tien jaar achter de tralies. Het maximum is vastgesteld op vijftien jaar. Iemand die aanzet tot prostitutie of homoseksualiteit kan zeven jaar cel krijgen. Aanvankelijk was er voor het zwaarste vergrijp sprake van de doodstraf, zoals in buurland Iran, maar dat voorstel haalde het niet na zware druk van de Verenigde Staten en Europese landen.

Tot zaterdag was seks tussen mensen van hetzelfde geslacht officieel niet verboden in Irak, maar de media mochten onder meer het woord homoseksualiteit al enige tijd niet meer gebruiken en moesten spreken of schrijven van een ‘seksuele afwijking’. Ook de term transgender was uit den boze.

https://www.ad.nl/buitenl(...)dorvenheid~a93d108c/

'Momenteel werken zo’n 10 Nederlandse militairen verspreid over verschillende missies in Irak. Het gaat hier vooral om adviserende functies. Vanaf 1 januari volgend jaar zijn nog eens 145 Nederlandse militairen actief in Irak. Zij leveren op verzoek van Irak force protection in Bagdad.' Ik hoop niet dat er Ellie Lustjes tussen zitten. :{

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 28 april 2024 @ 12:58:15 #2
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_213352334
Shithole countries.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_213352336
Moeten zij zelf weten.

Wij hier in het westen moeten eens ophouden te doen alsof we de “moral high ground” hebben, want dat hebben we niet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')