abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 donderdag 2 mei 2024 @ 13:00:36 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_213391487
Unilever, het bedrijf achter merken als Knorr, Calvé en Dove, verdient nog steeds geld aan de Russische tak van zijn bedrijf, ondanks dat het in 2022 beloofde geen voordeel meer te halen uit Russische activiteiten. Dat stelt RTL Nieuws na onderzoek van de jaarrekening van het Russische dochterbedrijf over 2023.



Volgens RTL Nieuws komen de verdiensten niet binnen door middel van dividenduitkeringen, maar wel door de Russische tak te laten betalen voor het gebruik van intellectueel eigendom, zoals merken en recepten. Het zou gaan om Russische merken als Inmarko (ijsjes), maar ook om bekende namen als Knorr, Magnum of Hellmann’s. Sinds 2022 zou Unilever nog 200 miljoen euro hebben verdiend in Rusland.

Unilever kreeg vorig jaar al veel kritiek, ook van Oekraïne zelf; het land zette de Britse consumentenmultinational op de ‘schandelijst’, omdat het Rusland na de invasie van Oekraïne niet had verlaten. Het bedrijf zou dat niet hebben gedaan om de werknemers daar te beschermen. Unilever beloofde wel dat alle import en export zou worden gestaakt, er geen reclame meer zou worden gemaakt in Russische media en dat kapitaalstromen werden stopgezet.

In een reactie stelt Unilever dat het om ‘eenmalige betalingen’ gaat die nodig waren om ‘Russisch-specifiek intellectueel eigendom te lokaliseren’, een statement waar de woordvoerder geen verdere vragen over wil beantwoorden. ‘Unilever heeft verschillende stappen ondernomen, als onderdeel van de maatregelen om onze Russische activiteiten in te perken en af ​​te scheiden, om onze economische bijdrage aan de Russische staat te helpen minimaliseren’, aldus het officiële statement. Het bedrijf zegt verder nog geen producten meer te importeren of exporteren vanuit Rusland.

https://www.ad.nl/economi(...)in-rusland~a795ea4a/

In een reactie stelt Unilever dat het om ‘eenmalige betalingen’ gaat die nodig waren om ‘Russisch-specifiek intellectueel eigendom te lokaliseren’, Hebben ze Navalny nog kunnen lokaliseren ? Qua intellectueel eigendom. Of is dit een domme vraag ? En wordt de vraag weer teruggeketst ? Zoals gewoonlijk. Want de linkse tafelplakkers onder aanvoering van de patriotten Frans en Femke.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')