abonnement Unibet Coolblue
  maandag 6 mei 2024 @ 15:29:44 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_213441124
‘Schandalig dat ze olie boren onder 70.000 Rotterdamse huizen’

Aandachtige lezers,

Wat u? Ik zeg: DOEN! ''Laten ze maar flink naar olie boren op locatie Rotterdam, want er is door de NAM immers genoeg gedaan om de veiligheid op deze Rotterdamse locatie(s) eveneens flink te waarborgen'', aldus professionals. B:)B Tevens een mening en daarbij zelfs een overtuiging die gisteravond tijdens het bevrijdingssfeer óók door mij niet onder stoelen of banken werd gestoken en vervolgens werd uitgesproken op een speciaal voor ons *) gereserveerde plek ergens in de Haerlemsche horeca tijdens het eten. :9~ :Y) :9 Het was uiteraard wederom een aangenaam samenzijn en daarbij verbaal gezien ook nog een goede bijdrage richting de organisaties :lijstje: die deze boringen in Rotterdam mogelijk maken. *)

Wat kan ik zeggen, beste mensen op FOK!.nl? We leven immers gezamenlijk in best vrij onzekere tijden sinds 'alle beroering' in het oosten van Europa ruim twee jaar terug begon ;), en kampen ondanks verschillende alternatieven (op locatie Amsterdam noemt men het bijna 'lapmiddelen') *) min of meer met een leveringsonzekerheid. :s) :s) :s) Het winnen van waardevolle en niet zelden broodnodige :Y) energie, waardoor het van groot belang is en onmisbaar blijft verschillende industriële bedrijvigheden in NL te waarborgen *) en tot meer leveringszekerheid reikende bronnen aan te boren ;) c.q. te behouden, wordt niet voor niets in verschillende kringen sterk geambieerd. :7~

Dit alles dus ook vanwege wat de (nabije) toekomst mogelijk nog voor onaangenaams (voor u) in petto heeft aan 'ongunstige omstandigheden' en economische 'dreigingen' die behalve u (mss in eerste plaats :'() zélfs ook ons in de betere Haerlemsche en Amsterdamse kringen met families incluis kunnen treffen. :{w
Het motto van veel ambtenaren, meest rechtse politici (denk zoal aan de VVD) ;) en gelieerde functionarissen, zoals op de Amsterdamse Zuid-as *) en op kleine locatie Haarlem :Y) , is 'voortvarend te werk te gaan en anticiperen op alle onzekerheden van de toekomst'. Dus: 'lekker is men zeker wel bij de eveneens aan ons geleerde NAM', en vooral nu! *)

Het negatieve commentaar in kwestie van Geoloog en journalist Sam Gerrits, aangaande boringen onder Rotterdam omwille van duurzame oliewinning, geeft in tijden als deze geen of weinig pas, aldus welingelichte bronnen op goede locatie. *) Mogelijke gevolgen worden hier wederom zowel te problematisch als dramatisch geschetst :|W, tegenover alle gulden winsten die mettertijd velen (van u) ten goede zullen komen. *) Als het om daadwerkelijke schade gaat :'( :{, waarbij het geen verwaarlozing betreft door eigenaren zelf of bouwvalligheid |:(, dan zal men zich van hoger af serieus bekommeren :o om hen die recht hebben op vergoedingen en daaraan gerelateerde zaken, mij dunkt. :7~

Mooie dag!

Scjvb

====

quote:
2u

‘Schandalig dat ze olie boren onder 70.000 Rotterdamse huizen’
© Aangeboden door wel.nl


Geoloog en journalist Sam Gerrits vindt het schandalig dat er naar olie geboord wordt onder Rotterdam, in de bodem onder minstens 70.000 woningen. In niet mis te verstane bewoordingen legt hij uit waarom dit gekkenwerk is.

In de BNR-podcast 'Rotterdam in de Olie' maakt Gerrits een vergelijking met de bevingen in Groningen. De Rotterdamse veen- en kleibodem zakt op sommige plekken met meer dan een centimeter per jaar. Volgens de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zijn de olieboringen van de afgelopen veertig jaar verantwoordelijk voor zo'n zeven centimeter hiervan.

Verzakking en scheuren

De NAM injecteert water om voor tegendruk te zorgen, maar de gevolgen van scheuren in de bodem zijn groot. Er zijn duizenden gedupeerden die met verzakking en scheuren worden geconfronteerd.

Drilpuddingondergrond

Gas zit net als olie als vloeistof in de bodem, legt Gerrits uit. “En we weten dat letterlijk op alle plekken in de wereld verzakkingen optreden op plekken waar je vloeistof uit de grond haalt. De Rotterdamse olie bevat ook gas, en als je dat uit de grond pompt neemt de druk sneller af en kan het proces heel snel gaan. In principe is het te vergelijken met een waterbed dat je leeg laat lopen. Je weet wat er dan gebeurt.”

'Ben je wel lekker?'

Voor de NAM is de olie in de grond 'gratis geld', maar voor de bewoners doemt kostbare schade aan het fundament onder hun huis op. De Rotterdamse veengrond is zeer gevoelig voor aardbevingen, waarschuwt de geoloog. “Het zit vol water en reageert op een aardbeving als een drilpudding op een tik met een lepel. De huizen die erop staan maken het nog instabieler. En daaronder ga je dan olie vandaan pompen? Ben je wel lékker? Ook in kleigrond kan het grondwater plotseling omhoog komen waardoor verzakking optreedt; ik vind het allemaal ontzettend onveilig.”
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')