abonnement Unibet Coolblue
  Moderator maandag 6 mei 2024 @ 23:19:25 #1
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_213446978
Rit 3

Het leek een best wel saaie rit te worden. Er was geen animo voor de vroege vlucht. In aanloop naar de beklimming naar Lu gingen er toch een paar renners vandoor. Tussensprint zorgde ervoor dat de groep in tweeën werd gedeeld. Op het eind lijkt alles weer bij elkaar te komen, maar Pogiboy dacht lol laat ik eens gaan lolleren op het laatste klimmetje. Pogiboy en G worden weer bij gehaald door treintjes en Merlier wint de rit voor Milan. Merlier komt daarmee ook in de paarse trui. Dit was mijn samenvatting.



Rit 4
Dan de rit van vandaag, rit 4. Een rit met best een heuvelachtig begin maar vlakker laatste 50 km langs de kust van de Ligurische Zee . Dit keer zal de route gaan van Acqui Terme naar Andora. Tijdens deze etappe staat een vrij eenvoudige, maar ook lange klim op de planning. Na zo’n honderd kilometer komen de renners de Colle del Melogno (8,8 km 4,3%) tegen. Vervolgens zal het voornamelijk dalen zijn richting Andora, al komen ze 3 km voor de finish wel nog de Capo Mele (ja die van Sanremo) tegen, 2,5 km tegen 5,9%. Toch bijna 2200 hoogtemeter deze rit.




Geschiedenis en informatie

Startplaats Acqui Terme in de provincie Alessandria is een toeristische trekpleister. Het is belangrijk kuuroord vanwege haar drie bronnen: ‘La Bollente’, ‘Del Lago’ en ‘Acqua Marcia’ En zit dus vol met thermale badplaatsen van het rijk. De constructies dateren uit de tijd van Augustus, pakweg begin eerste eeuw na Christus. Er wonen minder dan 20.000 mensen. Acqui Terme was heel lang geleden een startplaats, in de jaren 1937 en 1955. Toen wonnen de Italianen Giovanni Valetti en Alessandro Fantini.Andora is een gemeente in de Italiaanse provincie Savona (regio Ligurië) en telt 7113 inwoners. Nee dit is niet Andorra de kleine bergstaat, maar een stadje in Italië. De regio west van Andora wordt de Riviera of Flowers genoemd. De Trofeo Laigueglia wordt jaarlijks rond Andora verreden.


Fonteinen van Acqui Terme


Start: 12:30
Finish: ongeveer 17:15


Weer
Een graad of 18. Volgens de hansworsten van Wielerflits gaat het een droge dag worden. Maar ik zie toch wat anders in de modellen, er zit toch wat neerslag in de voorspelling. Zeker in de buurt van Acqui Terme.



Wie gaat winnen? Momo kijkt weer eens in haar glazen bol. Deze rit is lastiger dan rit 3, jammer Fabio.

1. Merlier Is echt in vorm.
2. Milan. Is ook echt in vorm.
3. Kooij. Kwam in Sanremo best ver, hij moet dit kunnen.
4. Lund Andresen. Gaat ook goed de heuvels over.
5. Bini. Derde plaats gisteren.

Maar misschien heeft Pogacar wel weer zin in wat lol :J
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')